På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Digital designer

Digital designer

Digital designer måste ha spetskompetens i att skapa grafik för medieteknikens olika plattformar och samtidigt innehar hen goda kunskaper om den bakomliggande tekniken.

Digital designer måste ha den bredd som krävs för att arbeta som kreativ designer och samtidigt vara tekniskt sakkunnig. Digitala designers arbetar ofta i projektform, där fokus ligger lika mycket på produktion, som på design och innehåll, och där de teoretiska momenten utgör en viktig kunskapsbas.

Digital designer kan bland annat specialisera sig och arbeta mot t.ex handel med fokus på exempelvis e-handel. Och i så fall arbetar man med utformning och utveckling av e-handel, med appar, kampanjsajter, tjänster och butiksmiljöer. Centrala delar i digital designerns arbete består i så fall av varumärkesbyggnad, användbarhet, tjänsteutveckling och för det krävs det djupgående produktionskunskap.

En digital formgivare med inriktning mot e-handel kan arbeta inom en rad olika näringar, såväl inom mindre verksamheter som i stora multinationella företag. Arbete syftar till att bygga på ett helhetsgrepp om köpupplevelsen, vilket kan betraktas som en överlevnadsfråga för så gott som alla handlare.

Utbildning

En eftergymnasial utbildning kan finnas inom högskola och yrkeshögskola. På gymnasiet rekommenderas det att läsa på Teknikprogrammet i första hand, men även Estetiska programmet, inriktning Estetik och media kan ge en lämplig grundutbildning.

Arbetsmarknad

Trender, mönster och beteenden skiftar otroligt fort på Internet. Att ständigt implementera nya verklighetsanpassade digitala strategier blir därför många gånger avgörande för varumärken i deras interaktion med kunderna.

Behovet av kompetent personal som skapar, förstår och analyserar digitala kampanjer och aktiviteter ökar bland företag och organisationer i så gott som inom alla branscher och kunskapsområden. Då det blir allt fler som skaffar sig kompetens att arbeta inom detta område är det oerhört svårt att förutspå hur pass svårt eller lätt det blir att få jobb inom det aktuella område inom de närmsta åren.

Länktips

15 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.