På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Digital Imaging Technician

Digital Imaging Technician

Digital Imaging Technician (DIT) är ett ganska nytt yrke inom Filmbranschen, tekniken förändras i snabb takt och med den förändras även yrkesrollerna inom filmbranschen. 

DIT's arbetsfunktion inom filmbranschen skapades när RED-kameran kom ut på marknaden men DIT's viktigaste verktyg är utan konkurrens en dator. DIT är dock även expert på att använda en RED-kamera, både kamera-tekniskt och post-tekniskt.

När digitala filmkameror kom ut på marknaden, hade filmproduktionerna oftast en runner som använde en laptop och en bärbar hårddisk för att kopiera den inspelade film-materialet. Nu gör en DIT en tillfällig grading på plats för klippningen i stället. Då vet fotografen ungefär hur det kommer att se ut i slutändan.

DIT's viktigaste arbetsuppgift vid filmproduktionen är att göra backup på materialet och kolla igenom det. Jobbet sker kontinuerligt under inspelningen, DIT tar emot minneskort från C-fotografen och kopierar det till minst tre olika källor.

DIT använder ett Raid-system, en seriekoppling av hårddiskar. Med hjälp av ett sådant system får man en väldigt stor hårddisk eftersom datorn ser de seriekopplade hårddiskarna, eller Raid-systemet, som en hårddisk. Ofta använder en DIT även en så kallad Transfer Disc och det är den som sedan går till klipparna.

DIT använder några olika program för att göra säkra kopieringar. Sedan synar DIT materialet så att det inte är några tekniska fel, till exempel att det inte är flimmer från lampor eller att det är någon inställning i kameran som är fel.

DIT jobbar nära fotografen eftersom man sätter "looken". Eftersom en DIT ofta gör en snabb grading på plats så måste fotografen ha godkänt den looken de skapar. DIT jobbar nära B-fotograf och C-fotograf. B-foto för att det är denne som har hand om utrustningen och C-fotograf levererar allt inspelat material till en DIT.

Utbildning

Grundläggande utbildning finns på bl a gymnasiets El- och energiprogrammet, Estetiska programmet eller Teknikprogrammet.

Passande utbildning kan finns inom Yrkeshögskolan samt inom andra utbildningsformer.

Framtidsutsikter

Trender, mönster och beteenden skiftar otroligt fort på Internet; att ständigt implementera nya verklighetsanpassade digitala strategier blir därför många gånger avgörande för varumärken i deras interaktion med kunderna.

Behovet av kompetent personal som skapar, förstår och analyserar digitala kampanjer och aktiviteter ökar bland företag och organisationer i så gott som inom alla branscher och kunskapsområden. Det är mycket svårt att förutspå hur arbetsmarknaden ser ut inom det aktuella område inom de närmsta åren.

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Kreativ Digital Marketing Coordinator inom media!

Arbetsgivare / Ort: Talent & Partner AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-06-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Grafisk operatör
 • digital produktion

Färdigheter
Meriterande
 • Digital grafik
 • Digital konstruktion
 • Adobe Lightroom
 • Adobe Acrobat
 • Layout-Adobe InDesign
 • Bildredigering
 • Bildbearbetning
 • Multimediaproduktion
 • Annonsproduktion
 • design
 • Annonstjänster
 • produktkunskap
 • Annonsproduktion

Språk
Krav
 • Svenska
 • Engelska

Om jobbet

Talent & Partner AB är ett rekryteringsföretag som representerar högintressanta arbetsplatser som attraherar högpresterande individer.Vi söker dig som vill inleda eller vidareutveckla din karriär med oss och våra kunder. Vi älskar vårt jobb. Vill du också göra det?


Är du savvy inom banners och på jakt efter din nästa utmaning?


Vi söker för kunds räkning en ”tech stjärna” som ser till att rätt annonser går ut vid rätt tider och ses av rätt personer.


Om företaget

Företaget som rekryterar är ett större internationellt företag, ledande på onlineannonsering och marknadsföring och med huvudkontor i Sverige. Företaget har funnits i ca 15 år och hjälper företag att få ut det mesta av sin digitala närvaro, främst genom performance kampanjer och programmatiska köp för ökad räckvidd.


Om rollen

Om du har erfarenhet av att skapa rörligt och digitalt material och gillar att jobba i en bransch som är i ständig förändring så är detta jobbet för dig! Du ska tycka att det är kul med grafisk design och har kanske en relevant utbildning eller jobbat med det tidigare.


Rollen går ut på att producera digitala annonser men även tillverka kampanjmaterial och digital kommunikation internt.

Du bör därför kunna uttrycka dig fläckfritt i tal och skrift samt gilla kommunikation och vara kreativ med det.

Till jobbet hör även att hålla deadlines och att vara ”en kameleont” då det gäller att jobba i team men även kunna jobba bra självständigt.

Tillsammans med Social media manager tar du fram och planerar engagerande material till kunderna. Du kommer även ta fram internt material inom både print och digitalt.


Din erfarenhet

Du ska kunna Adobe Creaive Suite, HTML 5 och CSS Javascript, ha jobbat i Webbpubliceringsverktyg och har antingen utbildning eller arbetslivserfarenhet av marknadsföring, gärna native sedan tidigare.

Jobbet går mycket ut på att tillsammans med ett team men även självständigt utveckla och skapa kampanjmaterial. Även film, animering för marknadsföringen samt material och nyhetsbrev för det interna ändamålet. Du får gärna ha kunskaper i SEO och SEM (Google Analytics och Adwords).


Vem är du?

Vad gäller dina personliga egenskaper får du gärna vara proaktiv och ha kreativa idéer för hur man kan utveckla företaget, vara pigg och glad och gilla marknadsföring.

Här kommer du kunna utvecklas med dina ambitioner.


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Talent&Partner.

Du är välkommen med Din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Dina ansökningshandlingar ska innehålla CV och ett personligt brev gärna foto.

Skicka din ansökan idag via länken eller [email protected]

Talent&Partner är ett branschnischat rekryteringsbolag mot i synnerhet mediebranschen.

Se alla våra lediga roller inom medielandskapet på https://talentpartner.se/sok-jobb/

Arbetsgivare
Talent & Partner AB
Birger Jarlsgatan 8, 5tr
11434 STOCKHOLM
Hemsida: http://www.talentpartner.se
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.