Nynäshamns gymnasium

Välkommen till Nynäshamns gymnasium – en gymnasieskola för alla! Här får du möjligheten att direkt gå ut i arbetslivet eller studera vidare på universitet och högskola, både i Sverige och internationellt. Vi strävar efter att hjälpa dig att nå högre än du trodde var möjligt och att bli och göra det du vill efter gymnasiet. Vi tror på dig.

Med stöd från engagerade lärare får du vara dig själv. Våra lärare möter dig på din nivå och hjälper dig att utvecklas. Vi erbjuder en lugn och rymlig miljö där du har nära till alla och bidrar till vår starka skolkultur med framåtanda.

Nynäshamns gymnasium välkomnar alla – oavsett om du vill ha en yrkesinriktad gymnasieexamen som gör dig redo att kliva ut i arbetslivet eller en examen som ger dig förberedande kunskaper för universitets- och högskolestudier. Vi på Nynäshamns gymnasium tror på dig och hjälper dig vidare i livet, dit du vill.

Studiero på lektionerna – du får studera i en lugn lärmiljö med undervisning ofta i mindre grupper. Våra lärare har tid att möta elevernas behov av vägledning och struktur.

Kompetenta lärare – våra lärares kunskap är avgörande för våra elevers framsteg. Vi har skickliga pedagoger som identifierar viktig kunskap och leder dig genom din inlärning.

Motiverade elever – du tillåts att misslyckas, men framförallt får du förutsättningar att lyckas. Beröm bygger motivation.

God gemenskap och vänlighet – som en mindre skola har vi en nära gemenskap där du har lätt att få kontakt med all personal. Det är viktigt för oss att du trivs och mår bra.

Anpassningar – våra lärare ser när det behövs extra stöd och anpassar undervisningen för att passa dina behov, så att du kan nå dina mål och ta en gymnasieexamen.

Digitala hjälpmedel – skolan förser dig med en personlig dator och använder digitala verktyg för att stödja ditt lärande.

Kombinera studier med idrott – på våra program kan du kombinera studier med idrott som hockey eller fotboll. Vi har ett nära samarbete med lokala idrottsföreningar, inklusive Nynäs Hockey som är en del av vår skolprofil.

Förväntningar på din ansträngning – vi förväntar oss att du övar och repeterar för att bli bra på något. Detta förbereder dig för framtiden, vare sig du går vidare till en arbetsplats eller universitetet.

Bra och god mat – vi lagar maten från grunden i skolans kök. Vi tycker att det är viktigt att du tycker om maten och äter ordentligt för att orka med skoldagen.

Rymliga och rena lokaler – skolan har rymliga och rena lokaler med uppehållsrum, café och ett stort bibliotek.

Naturen runt knuten – vår skola ligger nära stora fotbollsplaner och en modern idrottshall. Vi utnyttjar vår närhet till naturen för aktiviteter som vandring på hösten, skridskoåkning på vintern och paddling i skärgården på våren.

Storstaden inom räckhåll – vi ser vikten av att få kunskaper både i och utanför skolan. Med närheten till storstaden får du ofta göra besök i kultur- och näringslivet.

En tro på dig och framåtanda – du är välkommen till oss. Vi har bestämt oss för att hjälpa dig att nå dit du vill i livet.

Välkommen till Nynäshamns gymnasium!

Visa mer
Visa mindre
Gör intresseanmälan

Kontakta Nynäshamns gymnasium

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Nynäshamns gymnasium. Nynäshamns gymnasium hör av sig inom kort!