På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Nätverkstekniker

Nätverkstekniker

Nätverkstekniker arbetar med installation, drift och underhåll av nätverksrelaterade produkter och tjänster. Det är vanligt att nätverksteknikerna arbetar för konsultbolag och du har då löpande dialog med dina kunder. Några exempel på större projekt kan vara att flytta servermiljöer till molnteknik eller uppgradering av brandväggar för att nätverket ska vara så säkert som möjligt.

Du har kunskap om nätverksutrustning som switchar, routrar och access-punkter, brandväggsutrustning, lastbalansering, routingprotokoll och VPN-teknik. Som nätverkstekniker arbetar du även med felsökning i både nätverket och i loggar.

Som nätverkstekniker har du ett ansvarsfullt arbete. Att nätverket fungerar är ofta nödvändigt och många gånger avgörande för ett företags verksamhet, oavsett om du arbetar med ett mindre eller större datanät.

Detta är ett yrke som kräver noggrannhet för att nätverket ska fungera och du arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för datasäkerheten i verksamheten.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans El- och energiprogrammet, inriktning Dator- och kommunikationsteknik.

Lämpliga vidareutbildningar kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Visste du att...?

... en yrkesroll som en it-kunnig person kan ha är Agil coach, vars främsta uppgift är att se till att IT-lösningar fungerar väl inom ett team. De övriga arbetsuppgifter som agil coach har är att på olika sätt underlätta arbetet för de övriga på arbetsplatsen genom att effektivisera och se till att allt "flyter på".

Visa mer
Visa mindre

1986 Lediga jobb

Techevent tillsammans med TietoEVRY och Professionals Nord!

Arbetsgivare / Ort: Professionals Nord Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • IT-tekniker/Datatekniker

Om jobbet
Är du sistaårselev eller nyexaminerad inom data, elektronik eller IT? Då är detta eventet för dig! TietoEVRY i samarbete med Professionals Nord bjuder nu in till ett av årets största event för juniora inom IT-sektorn. Vare sig du är intresserad av examensarbete, jobb eller hur det är att arbeta på av Sveriges största IT-bolag så är du välkommen att anmäla dig till eventet! Eventet går av stapeln 10 november 16:30 i TietoEVRYs lokaler i centrala Luleå. Då det är begränsat med platser rekommenderar vi dig att ansöka till eventet redan idag och så kommer vi kontakta aktuella kandidater. Vi söker främst dig som studerar eller har studerat följande utbildningar: • Datateknik, Civilingenjör • Datateknik, Högskoleingenjör • Teknisk fysik och elektronik, Civilingenjör • Datorspelprogrammering, kandidat • Datornätverk, kandidat • Digital tjänsteutveckling, kandidat • Systemvetenskap, kandidat • Data Science, Magister • Informationssäkerhet, master • Hållbar datorkommunikation, master Kvällen innehåller: På eventet kommer det finnas möjlighet att prata med chefer som är på jakt efter nya medarbetare, få en rundvandring i företagets lokaler, lyssna på presentationer av bolaget samt ställa frågor till företagets anställda i olika roller. Du kommer även bjudas på mat samt dryck. Efter eventet så kommer det även att lottas ut ett fint pris till en av deltagarna. Anmälan: Anmäl dig till eventet nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Har du några frågor kring eventet kan du kontakta ansvarig på [email protected]
Arbetsgivare
Professionals Nord Rekrytering AB
Hemsida: https://professionalsnord.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

if(JavaDeveloper) {Apply = True;}

Arbetsgivare / Ort: Professionals Nord Rekrytering AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Systemutvecklare/Programmerare

Om jobbet
Är du en grym javautvecklare som vill vara med och göra skillnad? Paf skiljer sig från andra spelbolag. Vi grundades av Folkhälsan på Åland, Röda Korset, Rädda Barnen och dåtida Stiftelsen Dagens Barn. Vi strävar efter en långsiktigt hållbar verksamhet och bryr oss om våra anställda, kunder och samhället i stort. Ansvarsfullt spelande är en viktig byggsten i vår verksamhet. All vår vinst går till samhällsnyttiga ändamål. Information om tjänsten Professionals Nord söker för Pafs räkning en Javautvecklare. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Paf. Paf eftersöker mjukvaruutvecklare som är tekniskt nyfikna och brinner för programmering. Teamen idag präglas av en arbetsmiljö med högt i tak och en attityd där alla är välkomna. Tjänsten är placerad i Norrköping men det finns goda möjligheter att arbeta på distans om du bor på annan ort. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Pafs önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected] Arbetsuppgifter Du är med i hela utvecklingsprocessen från kravspecifikation, skapande av stories, estimeringar, sprintplanering, utveckling, testning och release. Det finns en tydlig arbetsfördelning där alla vet vad som förväntas av dem. Det är ett högt tempo med snabba beslutsprocesser där arbetat inkluderar att ständigt ligga i framkant där du förvaltar och vidareutvecklar företagets system. Tjänsten passar därmed dig som älskar programmering och vill arbeta i ett bolag som värnar om sin personal och deras personliga utveckling. Vi söker dig som: Är en grym Java utvecklare där erfarenheter av Spring Boot och AWS är en fördel. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen som utvecklare hos Paf. Som person i den här rollen ser vi gärna att du är prestigelös, tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta samt kommunicera med kollegor. Dessutom är du en person som är driven i det du tar dig an och tvekar aldrig för att fråga om hjälp när du kört fast. Vi bryr oss inte om utbildning och erfarenheter, utan premierar istället hur duktig du är som utvecklare. START: Omgående OMFATTNING: Rekrytering STAD: Tjänsten är placerad i Norrköping, men du kan också arbeta på distans om du bor på annan ort. URVAL: Sker löpande Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected]
Arbetsgivare
Professionals Nord Rekrytering AB
Hemsida: https://professionalsnord.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

IT-Tekniker

Arbetsgivare / Ort: Malmö Universitet
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • IT-tekniker/Datatekniker

Om jobbet
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt. Arbetsplats Anställningen är placerad vid enheten IT-service inom IT-avdelningen som tillhör Malmö universitets gemensamma verksamhetsstöd. IT-verksamheten är en integrerad och utvecklande del av universitetets lärandemiljö. Verksamheten befinner sig i ett expansivt skede och efterfrågan på IT:s tjänsteutbud ökar stadigt. Här kan du läsa mer för vidare information om IT-supporten. IT-avdelningen arbetar med support, drift och utveckling av Malmö universitets gemensamma IT-miljö. Målsättningen är att leverera en modern och funktionell IT-miljö för universitetets studenter och personal. Innehåll och arbetsuppgifter I rollen som first line tekniker i Servicedesken kommer du via telefon, e-post och fjärrstyrningsverktyg hjälpa användare på Malmö universitet med deras frågor och IT-relaterade problem. Du kommer både tekniskt och pedagogiskt att handleda användare. I tjänsten ingår även att producera instruktionsmaterial i form av text- och videoguider samt att arbeta med redaktionellt innehåll på IT-webben. Du är behjälplig i vår teknikutlåning och stöttar våra studentmedarbetare samt andra förekommande arbetsuppgifter inom ramen för anställningen. Kvalifikationer Vi söker dig som har arbetat som IT-tekniker med support i ett år eller mer, gärna med erfarenhet av first line support. Du är självständig, ordningsam och trivs med att ge god service till användarna. För att passa i rollen tror vi att du har: • Något eller några års erfarenhet av first line support • Goda kunskaper om Windows och MAC, Microsoft Office/O365, Active Directory och mobila enheter • Arbetat processinriktat enligt ITIL • Noggrann och hög ansvarskänsla • Behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift. • Erfarenhet av användarstöd • Teknisk kunnig och bra på felsökning • Prioriterar kundnöjdhet • Pedagogisk arbetssätt • Kunskap om media och digital utrustning Personliga egenskaper Som person förväntas du vara service- och resultatinriktad. Du ska ha god samarbetsförmåga liksom analytisk och pedagogisk förmåga. Du arbetar strukturerat och har förmågan att hantera stressiga situationer samtidigt som du trivs med att arbeta i ett högt tempo. Du förstår värdet av god service och gillar att jobba i team. Det är viktigt att du är positiv, engagerad och har ett stort personligt driv. Upplysningar Enhetschef, Carin Holmgren, 040-66 57514, [email protected] Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Ansökan Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2021-10-20 Övrigt Anställningen är tillsvidare på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetstid regleras enligt avtal. Det kan även bli aktuellt med en visstidsanställning på deltid. Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning. Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet. Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Fackliga företrädare Saco-S: [email protected] OFR: Naser Eftekharian, [email protected] SEKO: [email protected]   Välkommen med din ansökan!    
Arbetsgivare
Malmö Universitet
Hemsida: https://mau.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Electronics Engineer to ALTEN

Arbetsgivare / Ort: Alten Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Systemutvecklare/Programmerare

Om jobbet
Hello! We at ALTEN’s Embedded System department are now looking for you who are intrigued by electronics, has a huge technical interest and are excited about product development. If you also like challenges and to solve problems together with others, you are the perfect match for us! YOUR ROLE AS ELECTRONICS ENGINEER YOU WILL DEVELOP STATE OF THE ART TECHNOLOGY TOGETHER WITH MECHANICAL ENGINEERS, FIRMWARE, AND SOFTWARE DEVELOPERS BUT ALSO SHARE YOUR EXPERTISE IN AREAS SUCH AS QUALITY, PRODUCTION, AND SOURCING. IN YOUR ROLE YOU WILL BE RESPONSIBLE FOR THE ELECTRICAL DESIGN WHICH INCLUDES SCHEMATICS DESIGN, COMPONENT SELECTION, SUPPLIER CONTACTS, TESTING, PRODUCTION SUPPORT AND CERTIFICATIONS. IN ADDITION, WE ALSO LIKE TO SEE THAT YOU HAVE EXPERIENCE IN A LAB ENVIRONMENT AND ARE NOT AFRAID TO USE A SOLDERING IRON. YOU WILL PLAY A KEY ROLE IN BEING A PART OF THE PROJECT ALL THE WAY FROM CONCEPT PHASE UNTIL THE PRODUCT IS DELIVERED TO THE MARKET. WHAT WE OFFER YOU WE HAVE A BROAD RANGE OF ASSIGNMENTS AT BOTH GLOBAL MARKET LEADERS AS WELL AS NEW, UPCOMING COMPANIES WITHIN A LARGE RANGE OF INDUSTRIES SITUATED IN THE STOCKHOLM REGION. IN ADDITION TO DEVELOPING ASSIGNMENTS WE PROVIDE ALTEN ACADEMY for you to refine your skills or widen your knowledge within a new area. We offer both national and international opportunities and together with your manager, you build your career path, so you can constantly develop and achieve your goals and dreams!     THE ROLE ALSO REQUIRES: Several years of work experience within relevant field B.Sc. or M.Sc. within electronics or similar. Good knowledge within electronics design and electronics verification. Experience in developing complete products, from idea to volume production ABOUT ALTEN EVERY EMPLOYEE IS EQUALLY VALUABLE IN THE SUCCESS OF ALTEN! WE ARE DRIVEN BY MAKING PEOPLE GROW AND DEVELOP, WHICH IS WHY WE OFFER YOU THE OPPORTUNITY TO WORK WITH WHAT YOU ARE TRULY PASSIONATE ABOUT. ALTEN IS A GLOBAL CONSULTING COMPANY THAT DELIVERS EXPERTISE FOR WORLD-LEADING COMPANIES. WE ARE LOCATED IN OVER 30 COUNTRIES AND HAVE MORE THAN 37 000 EMPLOYEES. IN SWEDEN, WE HAVE OVER 1 800 EMPLOYEES AND OFFICES IN TWELVE LOCATIONS ACROSS THE COUNTRY. OUR CLIENTS ARE FOUND IN INDUSTRIES SUCH AS AUTOMOTIVE, ENERGY, TELECOM, INDUSTRY, AEROSPACE & DEFENSE AND LIFE SCIENCE. BENEFITS Work life balance is our top priority. A very appreciated benefit is our Work Life Balance Days, which are off-days complimentary provided by the company throughout the year to promote a healthy work life. We also have a collective agreement and other benefits like Pension, Insurances and Wellness grants. We look forward to your application!
Arbetsgivare
Alten Sverige AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Java Developers to GMP Systems

Arbetsgivare / Ort: AB Terminalen
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-10-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Systemutvecklare/Programmerare

Om jobbet
GMP Systems are leading innovator in the media optimisation technology space is now gearing up and seeking inspired full stack Java web developers to join their journey! General Requirements - At least 1-2 years of work experience - Willing to undergo a background check, in accordance with local law/regulations - Proficient in English (Professional level) - Location in Stockholm - System Analysis, design, development, and test - Knowledge in Scrum or other agile methodologies - Be able to implement and test solutions both on functional and non-functional level Main Skills - Java development: at least 1-2 years of experience - Development of Spring based solutions - Development of RESTful web applications - MongoDB or similar document databases - Angular and AngularJS: at least 3 years Additional skills - References - Media business experience - System Integration - Apache POI - CSS - React Native About the company Read more at gmp-systems.com If you have questions about the position, you are welcome to contact: Recruitment consultant Peder Hansson at the recruitment company Terminalen Executive and Specialist Search via e-mail [email protected] Note! Terminalen Executive and Specialist Search does not work with staffing services, so you will be directly employed by our client. Welcome with your application no later than October 20 2021 to www.terminalen.nu/rekryteringar We are not able to receive applications by e-mail or letter.
Arbetsgivare
AB Terminalen
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.