På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Supporttekniker

Supporttekniker

Supporttekniker arbetar med att ge hjälp över telefon till kunder eller användare som har problem med sina datorer, telefoner eller system. Du arbetar både med att hjälpa de som behöver stöd med att använda datorprogram och du löser fel i programmen eller datorerna. Genom att ställa frågor ringar du in vad som orsakar problemen och lotsar sen användaren fram till möjliga lösningar.

Supporttekniker kan antingen arbeta som first eller second line support. I firstline support är supportteknikern ofta först att få kontakt med användaren. En del frågor löser du direkt, men mer komplicerade frågor skickas vidare till de som arbetar i second line. Det blir allt vanligare att ärenden handlar om it och telefoni. Många användare behöver stöd med att till exempel komma igång och använda sin e-post och kalender i telefonen.

Utbildning

För yrken inom datorservice är teknisk eller naturvetenskaplig utbildning från gymnasieskolan i kombination med ytterligare datautbildning ett minimum. Ibland krävs eftergymnasial utbildning, till exempel en datautbildning från högskola eller yrkeshögskola.

Supporttekniker som arbetar med service och support bör ha bred kunskap om och intresse för datorer och kunskaper om både hårdvara och mjukvara.

Det är viktigt med kunskaper i engelska eftersom IT-branschen är internationell, i stort sett all dokumentation och referenslitteratur är på engelska. I detta yrke behöver du även vara pedagogisk och serviceorienterad. 

Om du arbetar med kundbesök bör du helst ha B-körkort.

Visste du att...?

... en yrkesroll som en it-kunnig person kan ha är Agil coach, vars främsta uppgift är att se till att IT-lösningar fungerar väl inom ett team. De övriga arbetsuppgifter som agil coach har, är att på olika sätt underlätta arbetet för de övriga på arbetsplatsen genom att effektivisera och se till att allt "flyter på".

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Supporttekniker

Arbetsgivare / Ort: Steelwrist AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 February (3 månader 18 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Industrirobotoperatör

Om jobbet
Vill du arbeta och utvecklas inom ett globalt marknadsledande företag med Steelwrist starka varumärke som grund inom Grävmaskins Branschen? Då kan du vara den vi söker för omgående anställning till vårt huvudkontor i Rosersberg.Vi söker en erfaren, driven och engagerad Supporttekniker. Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete i ett företag där laganda, arbetsglädje och motivation skapar en viktig plattform i det dagliga arbetet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge support på våra produkter till våra återförsäljare. Det kommer även ingå att utföra service/reparationer och nyinstallationer. Arbetet kommer att utföras både på plats hos kunden och/eller på vår nya anläggning i Rosersberg. Arbetstiderna kan variera, eftersom våra kunder sällan kan vänta. Krav: - Du har erfarenhet av att skruva på maskiner och behärskar både elektroniska styrsystem och hydraulik - Du är van att arbeta självständigt under högt tempo - Du har stort intresse för teknik och har en vilja att hitta förbättrande lösningar - Du har datorvana - Du trivs med att lära dig nya saker - God kunskap i engelska (då det är vårt koncernspråk) - Gymnasieutbildning - Gedigen teknisk förståelse och intresse för tekniska produkter - Stresstålig och prestigelös - Ett strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt - Har stor social kompetens och trivs med att samarbeta med olika individer - B-körkort Meriterande: - Erfarenhet från service av entreprenadmaskiner, tunga fordon, truck eller liknande - Kunskap om elektroniska styrsystem för mobil hydraulik - Ytterligare språkkunskaper - BE körkort Du erbjuds Ett stimulerande och utvecklande arbete i ett spännande och framgångsrikt företag. Välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Steelwrist AB
Hemsida: http://steelwrist.com/sv/
Ansökan
Ansök senast 12 February (3 månader 18 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.