Cybersoldat

Cybersoldat

En cybersoldats främsta uppgift är att skydda försvarets datamiljöer mot intrång men du arbetar även med bevakning av bloggar och andra plattformar som kan utmana rikets säkerhet. Som cybersoldat utför du ditt arbete både i fält och i vanlig kontorsmiljö. 

Utbildning

I samband med mönstring till militärtjänst kan du bli utvald att göra speciella tester för att se om du är lämplig som cybersoldat. En cybersoldat måste naturligtvis har goda datakunskaper, men även god fysik.

Framtidsutsikter

I vår digitaliserade värld blir datasäkerhet allt viktigare och olika yrken eller arbetsuppgifter som stärker skydd av information i databaser och digitala tjänster kommer sannolikt att bli mer efterfrågade i framtiden.

Personliga egenskaper

Som cybersoldat bör du ha stort intresse och kunskap om datorer, datornätverk och datorkommunikation. Du bör även ha god fysik. Att ha ett gott ordningssinne och lösningsorienterat synsätt är också viktiga egenskaper.

Arbetsplats

En cybersoldat arbetar både uti i fält och i kontorsmiljöer, beroende lite på hur det aktuella uppdraget ser ut. Ute i fält kan det handla om att komma åt ett lokalt nätverk eller att i kontorsmiljö arbeta med skydd av attack mot databaser med känslig information.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  268 Lediga jobb som cybersoldat

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.