På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Webbutvecklare
Spela filmen

Webbutvecklare

Som webbutvecklare arbetar du med att utveckla olika produkter och tjänster för webben. Det kan handla om webbplatser, webbapplikationer, kampanjhemsidor eller e-handelssystem.

Utbildning

Webbutvecklare är en bred beteckning på en yrkesroll som inte nödvändigtvis kräver en akademisk bakgrund. Du kan komma in i yrket via yrkeshögskolan, högskolan eller en privat utbildning. Det finns även yrkesverksamma webbutvecklare som har lärt sig yrkets grunder på egen hand, t ex med hjälp av kostnadsfria kurser som finns på internet.

Då teknikutvecklingen går väldigt fort så upplevs ibland högskolor och formella utbildningsvägar som något "förlegade" eftersom det kan ta flera år att etablera ny teknik, programmeringsspråk eller ramverk. Men tar du den akademiska vägen till yrket så ger t ex en kandidatexamen inom datateknik en värdefull teoretisk bas som det kan vara svårt att tillgodogöra sig på egen hand.

Framtidsutsikter

Arbetsmarknaden för yrkeserfarna IT-akademiker har varit stabilt god de senaste åren och det finns inga tecken på att efterfrågan kommer att minska.

Personliga egenskaper

Yrket passar dig som har ett tekniskt intresse och spenderar mycket tid på internet. Noggrannhet, nyfikenhet och en vilja att se möjligheter är bra att ha som webbutvecklare. Det har skämtsamt sagts om yrket att teknikutvecklingen "drivs av utvecklarnas egen lathet", då man hela tiden strävar om att förenkla och effektivisera arbetsprocessen.

Vissa utvecklare jobbar ensamma och andra i team med flera utvecklare. Men oavsett storleken på teamet så jobbar alla utvecklare mot kunder, beställare och andra kanske icke-tekniska yrkesroller. Därför är en förmåga att kommunicera, dokumentera och förstå andras synsätt viktiga för en produktiv webbutvecklare.

Arbetsplats

Vissa webbutvecklare jobbar som IT-konsulter, frilansande egenföretagare medan andra är anställda. Yrket erbjuder en stor variation på anställningsformer och arbetssätt då det i många fall går att utföra från var som helst med bara en bärbar dator och stabil uppkoppling.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2506 Lediga jobb

Webbdesigner

Arbetsgivare / Ort: Beta Ekonomi AB / Helsingborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Webbdesigner

Om jobbet

Om jobbet

Vi söker en skicklig webbdesigner för att skapa fantastiska användarupplevelser för våra nya produkter. Är du en skicklig webbdesigner med en överlägsen användargränssnittsdesign? Om ja, hör vi av dig!

Du ska delta i utformningen av en materialteknisk webbplats med en lite mobilapplikation. Eftersom det här är en ny produkt och ett nybildat team kommer du att spela en avgörande roll i tillväxtfasen med effekterna av dina bidrag. Som webbdesigner på Beta Ekonomi får du möjlighet att växa din roll med dina lagkamrater.

Du ska ha:

• Bevisad arbetslivserfarenhet som webbdesigner och påvisbara färdigheter inom grafisk design.

• Demonstrerad förmåga att ta ett projekt från idé till lansering.

• Gedigen erfarenhet av att skapa trådramar, storyboards, användarflöden, processflöden och webbplatskartor.

• Erfarenhet av PHP Laravel framework

• Kunskaper i HTML, CSS, jQuery och JavaScript för snabb prototypering.

• Erfarenhet av User Experience (UX) och User Interface (UI).


Dina kvalifikationer:

• BS/MS i grafisk design, webbdesign eller ett relaterat område.

• 3+ års professionell designerfarenhet.

• Bekvämt arbete i en snabb miljö.

• Kunskaper i att arbeta på engelska.

Arbetsgivare
Beta Ekonomi AB
Bergavägen 13
25466 Helsingborg
Hemsida: www.betaekonomi.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

UX designer till produkt med miljontals användare på daglig basis, Stock...

Arbetsgivare / Ort: Shaya Solutions AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Frontend-utvecklare

Om jobbet
Om konsultuppdraget - Ort: Stockholm - Uppdragslängd: Ca. 12 månader - Uppdragsstart: Enligt ök. - Sista ansökningsdagen: ansök snarast - Omfattning: 100% - OBS! Det är väldigt viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo. Uppdragsbeskrivning Kunden skalar upp utvecklingskapaciteten för deras appar och behöver därför förstärka appområdet med en erfaren UX-designer som kan: - Utföra operativt designarbete: user research, konceptdesign, detaljdesign, utvärdering och uppföljning. - Arbeta nära produktägarna med produktvision, värde- och effektformulering, problemformulering och scopning av lösning - allt ur ett kund- och designperspektiv. - Samverka med designers i andra områden, både kring kundinsikter och lösningar. - Leda det kundcentrerade designarbetet i appområdet - samarbeta med och stötta andra designers avseende process, metod och leverans. Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav): - Minst 8 års erfarenhet av UX-design. - Dokumenterad erfarenhet av designarbete i ett agilt utvecklingsteam, från minst 3 tidigare uppdrag/projekt. - Dokumenterad erfarenhet av designarbete för nativeappar (iOS/Android), från minst 2 tidigare uppdrag/projekt de senaste 4 åren. - Dokumenterad erfarenhet av att involvera slutanvändare i designprocessen, t.ex. behovskartläggning eller användningstest, från minst 3 tidigare uppdrag/projekt. - Dokumenterad erfarenhet av att använda Figma som designverktyg, från minst 1 tidigare uppdrag/projekt. ______________________ Hur du kommer vidare - Sök uppdraget genom denna annons - I ansökan anger du ett kravställt timpris - Lägg in ett CV i word-format - Vi återkopplar genom plattformen om något behöver kompletteras eller förtydligas. - Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss via plattformen. Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid. Om Shaya Solutions Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik. Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag i hela Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Vårt motto är därför Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet. Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar. Annonsförsäljare undanbedes.
Arbetsgivare
Shaya Solutions AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Empleo söker C++ programmerare

Arbetsgivare / Ort: Empleo Växjö AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Systemutvecklare/Programmerare

Om jobbet

Till vår kund i Växjö söker vi en duktig och nyfiken C++ programmerare


Vår kund är ett världsomspännande och innovativt IT-företag med trevligt arbetsklimat och spännande arbetsuppgifter.

I rollen som Utvecklare arbetar du främst med programmering i C++ där du tillsammans med dina kollegor är med och tar fram nya och utvecklar befintliga program, spel och applikationer.

Hos vår kund får du möjlighet till både personlig och professionell utveckling, redo för nästa steg i karriären?
Då kanske det är just dig vi söker!

Din profil

Du som antar denna spännande utmaning har förmodligen en högskola/universitetsutbildning i programmering och är en stjärna i C++. Med fördel trivs du med att varva förvaltning med innovation och kreativitet, där nya produkter och marknader ligger i framkant. För att lyckas i rollen, trivs du med att jobba såväl enskilt som i grupp och har ett genuint intresse för spelbranschen och att utveckla nya produkter.

Du gillar att prova ny teknik och att arbeta lösningsorienterat, likaså är du en driven och modernt tänkande utvecklare som har lätt för att ta till dig nya verktyg, programmeringsspråk och synsätt. 

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Du ansöker direkt på www.empleo.se

Uppstart: Omgående eller enligt överenskommelse.
Ort/Placering: Växjö.
Omfattning: Heltid, dagtid.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Sista ansökningsdag: 2021-09-21

Arbetsgivare
Empleo Växjö AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Junior systemutvecklare till polisbilarnas IT-system

Arbetsgivare / Ort: Polismyndigheten
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Systemutvecklare/Programmerare

Om jobbet
Vill du bidra till att polisbilarna och poliserna i yttre tjänst har bästa tänkbara IT-system? Vi söker nu systemutvecklare som är redo för en större uppgift! Arbetsplatsbeskrivning Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare. Vi söker nu en systemutvecklare med fokus på Java som vill bidra till att utveckla polisens IT-stöd inom den operativa verksamheten. Övergripande är våra största utmaningar att effektivisera polisernas dagliga arbete och frigöra tid för poliserna ute på fältet. För detta behövs smarta och användarvänliga applikationer samt andra digitala verktyg. Genom ett framgångsrikt och nära samarbete med verksamheten har vi kommit en bra bit på väg och vi hoppas nu att du vill vara med på den fortsatta resan. Trafiksystem Produktgruppen Trafiksystem är en del av sektionen Operativa verksamhetssystem och ansvarar för att utveckla och förvalta produkter för polisbilar, mobiler och serverapplikationer. Produkterna är av verksamhetskritisk betydelse och skapar viktiga förutsättningar för polisens dagliga arbete. Våra system används dagligen i polisens utryckningsfordon, av poliser i yttre tjänst samt ledningsfunktioner. Nyligen utvecklade gruppen en mobil applikation för avrapportering av trafikolyckor, och vi befinner oss just nu i en spännande fas där vi utvecklar den tekniska plattformen för polisbilen. ARBETSUPPGIFTER Som systemutvecklare hos oss arbetar du i ett engagerat och tvärfunktionellt team med kompetenser inom bl.a. systemutveckling, uppdragsledning, testning och UX-design. Teamet utvecklar spännande produkter i teknisk framkant som är kritiska för polisens operativa verksamhet. På våra produkter ställs höga tekniska och säkerhetsmässiga krav, och teamet har ett helhetsansvar för nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av produkterna. Vi har slutanvändarnas upplevelse i fokus och utveckling sker utifrån verksamhetens behov, det är därför viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har, varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten. Rollen innebär även samarbete med andra grupperingar inom IT-avdelningen, företrädesvis specialister inom IT-säkerhet, andra utvecklingsteam och ansvariga för drift och infrastruktur. Därutöver finns det interna forum för samarbete och inspiration som ser till att våra systemutvecklare kan utbyta erfarenheter med varandra och säkerställa att vi bygger lösningar som fungerar ihop. Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa bästa möjliga verksamhetsnytta och bidra till att effektivisera polisernas dagliga arbete ute i fält. Vi sätter därför ett stort värde till ditt engagemang, nyfikenhet och vilja att lära dig nytt, samtidigt som du även gärna delar med dig av din kunskap i samarbetet med kollegorna. Teamet står nu inför en spännande tid där vi har många viktiga uppdrag framför oss, bl.a. utveckling av den nya tekniska plattformen för polisbilen. Hos oss får du jobba med avancerad teknik och utveckla högkvalitativa lösningar som gör skillnad på riktigt i polisernas vardag, så tveka inte att söka, skicka in din ansökan redan idag! KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: • Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig • Något eller några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, företrädesvis med Java/JavaEE Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift Meriterande Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet kring följande: • JavaScript/TypeScript, gärna med ramverk så som Angular, Vue.js eller React • God erfarenhet av Linux • God erfarenhet av MySQL • Agila arbetsmetoder Det är i övrigt meriterande om du har erfarenhet kring något av följande: • Jenkins eller liknande • SSL ooch certifikatshantering • JBoss • Arbete med apputveckling till mobiler, företrädesvis iOS med Swift/Swift UI • Docker Personliga egenskaper Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är lyhörd och noggrann och trivs lika bra med att arbeta självständigt som tillsammans med andra. Vi ser vidare att du är en god kommunikatör, med förmåga att vara tydlig och prestigelös samt att du värnar om ett gott samarbetsklimat, med en tydlig ambition att driva arbetet framåt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet. ÖVRIGT Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader Omfattning: Heltid Arbetstid: Dagtid Tillträde: Enligt överenskommelse Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 september 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se
Arbetsgivare
Polismyndigheten
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Salesforce Technical Architect

Arbetsgivare / Ort: Devoteam Cloud Services AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • IT-strateg

Om jobbet

About the Role:

We are looking for a Salesforce Technical Architect that would drive our strategic projects in Sweden. You would be partnering up with Solution Architects and our implementation teams in order to deliver a full and satisfying customer experience.

We are looking for a team player with strong communication skills who is happy to share knowledge with the team.

What will you do?

You would be responsible for:

 • Business requirements gathering
 • Developing project scopes and objectives
 • Working closely with the project team and Project Managers to advise on progress and share ideas
 • Prioritization of team goals.
 • Flexible and entrepreneurial, and to make faster decisions to changing market conditions
 • Resource and strategic workforce planning. They need to forecast people's needs (key knowledge, skills, and experience) and match supply to demand with respect to particular skills and roles.


About the team:

You will be part of a very active team, and you will work in a company that is in a rapid expansion phase. We have multiple offices around the world, but we work as one global team, exchanging knowledge and supporting each other’s projects and customers.Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Devoteam Cloud Services AB
Långholmsgatan 34
11733 Stockholm
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.