Webbutvecklare - ett av framtidens yrken! Genrebild - reportage från framtid.se

Webbutvecklare - ett av framtidens yrken!

Gillar du att lära dig nya saker och vill jobba i en snabbutvecklande bransch? Tycker du om att jobba ensam eller trivs du bättre med att arbeta i team? Vill du vara med och utveckla internet? I så fall kan webbutvecklare vara något för dig.

Det råder brist på webbutvecklare på arbetsmarknaden och prognosen ser ljus ut de närmsta åren.

För att bli webbutvecklare kan du gå flera vägar. Du kan komma in i yrket genom en yrkesutbildning på yrkeshögskolan, via högskolan eller en privat utbildning. Det finns även de webbutvecklare som lärt sig helt på egen hand via internet och kostnadsfria kurser. Men det kan upplevas som värdefullt att gå en utbildning på högskolan för att få en teoretisk bas.

Som webbutvecklare kan du jobba på flera olika arbetsplatser. Vissa webbutvecklare jobbar som IT-konsulter andra som frilansande egenföretagare eller anställda på ett företag. Yrket ger dig stora valmöjligheter bland anställningsformer och arbetssätt. Ofta går arbetet att utföra vart som helst så länge du har en bärbar dator och bra internetuppkoppling.

Den genomsnittliga bruttolönen (innan skatt) för en webbutvecklare ligger på ca. 43.000 kronor per månad.


Elin sammanfattar:

Webbutvecklare verkar vara ett av framtidens yrken. Möjligheterna är oändliga och det finnns inget rätt eller fel sätt att varken utbilda sig eller jobba som webbutvecklare. Min uppfattning är att det endast är fantasin som sätter gränser.

Lycka till!

 

Reportage från framtid.se

1 Utvalda yrken