PHP utvecklare

PHP utvecklare

Som PHP utvecklare arbetar du med teknik i framkant. PHP är en förkortning av Hypertext Preprocessor, är ett skriptspråk som främst körs på webbservrar för att driva webbplatser med dynamiskt innehåll.

Du utvecklar nya applikationer och programmerar funktioner som möter kundens behov och verksamhet. Det kan handla om videoapplikationer och avancerade lösningar för digital distribution. PHP utvecklare arbetar med helheten, allt från layout, design till kodning av webbplatser i PHP-format.

Det här är ett yrke för dig som gillar att förvandla problem till lösningar och som trivs med att ha mycket kontakt med både arbetskamrater och kunder. Som PHP utvecklare ingår du i ett team med tekniska specialister där ni ofta arbetar ute hos kund med fokus på att leverera innovation och kvalitet.

Utbildning

Du behöver ha goda kunskaper om webbapplikationsutveckling med hjälp av olika programmeringsspråk.

För att kunna arbeta som PHP utvecklare behöver du ha erfarenhet systemutveckling av webbaserade system med PHP som plattform samt högskoleutbildning inom IT eller liknande.

Program och metoder som används inom detta yrke är exempelvis agil metodik, Jira, MVC-arkitektur och ramverk (Zend, Lumen/Laravel och/eller Symfony), HTML/CSS, XML, JSON, REST, SOAP, Amazon Web Services (AWS), responsiv webbdesign/Mobile first, PHP Unit, TDD, Code review, MySQL, EPiServer, JavaScript och versionshantering (GIT), integrationer samt kunskaper om att skapa API:er.

Det är också bra om du har kommit i kontakt med NodeJS, KnockoutJS/AngularJS, Drupal, UnderscoreJS/BackboneJS, Twitter Bootstrap och Homestead/Virtual Box. 

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  2711 Lediga jobb som php utvecklare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.