På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

.NET-utvecklare

.NET-utvecklare

Ett yrke som .NET-utvecklare innebär att du arbetar med programmering och utveckling av databaser eller applikationer. .NET utvecklare är ett av IT-branschens mest innovativa och kreativa jobb. Tidigare hette yrkesrollen Fullstack Developer.

Som .NET-utvecklare är du ofta en del av ett utvecklingsteam där kod och test av kod är vanliga arbetsuppgifter. .NET-utvecklare arbetar även med design och utformning av applikationer. Vanliga uppdrag för dig som .NET-utvecklare är företag med stora e-handelswebbar eller utveckling av tillfälliga kampanjwebbar åt större företag.

För att trivas som .NET-utvecklare är du en person som gillar att arbeta metodiskt och strukturerat tillsammans med ditt utvecklingsteam. Ofta efterfrågar arbetsgivare några års erfarenhet av .NET-utveckling, integrationer och SQL för att få jobb som .NET-utvecklare. 

Utbildning

.NET-utvecklare finns som yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) på heltid, Teknikhögskolan i Göteborg under 2 år. Du studerar ca två dagar i veckan på skolan och resten av tiden är självstudier. Andra lämpliga utbildningar är systemutveckling av webbaserade system samt högskoleutbildning inom IT eller liknande.

Länktips

Teknikhögskolan - .NET-utvecklare

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.