På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Digital Visual Merchandiser
Spela filmen

Digital Visual Merchandiser

Idag skapar allt fler företag digitala hemsidor med e-handel. Denna utveckling innebär att du som jobbar som Visual Merchandiser mer fokuserar digitalt på den visuella känslan för online-butiken och kundmöten på nätet. Du kan också kallas för digital butikskommunikatör

Som Digital Visual Merchandiser skapar du digitala butiksmiljöer som ska vara visuellt tilltalande och inspirerande för att påverka kunden och öka försäljningen. Detta görs bland annat genom kommersiell layout tillsammans med en optimal varuplacering i e-handelsbutiken.

En Digital Visual Merchandiser, precis som en traditionell butikskommunikatör arbetar ofta utifrån aktuella kampanjer, aktiviteter och lagernivåer.

Det är en Digital Visual Merchandiser som vanligtvis har det övergripande ansvaret för butikens visuella uttryck. Därför kräver detta jobb en djup förståelse för köpbeteendet hos konsumenten och företagets produkter. En Digital Visual Merchandisers arbete kan ibland kombineras med andra arbetsuppgifter inom administration, kundtjänst och ekonomi. 

Utbildning

Relevanta utbildningar kan finnas inom yrkeshögskola.

För att kunna få anställning och bli upplärd på arbetsplatsen kräver arbetsgivare någon form av eftergymnasial utbildning inom webbproduktion eller inom grafisk design, helst i kombination med erfarenhet av handel, ekonomi, administration eller kommunikation. 

Erfarenhet av att tidigare ha arbetat inom handel, ex. som butikssäljare eller inom kundtjänst är mycket meriterande när man söker jobb som Digital Visual Merchandiser.

Visste du att...?

... Handeln står för 11% av jobben, tillväxten och välfärdens finansiering i Sverige.
Källa: svenskhandel.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

16 Lediga jobb

Visual merchandiser Cubus Drottninggatan

Arbetsgivare / Ort: Cubus AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 oktober (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Cubus är en av Skandinaviens största modekedjor med över 300 butiker i fyra länder. Genom vår ledande position på trend och design lägger vi stor vikt på utveckling av kollektioner som skall vara ett självklart val av mode till ett bra pris för kvinnor, män och barn. Vi har närmare 3.200 anställda, som alla spelar en avgörande roll för vår framgång. Cubus är en del av Varner som består av 9 fashionkoncept med närmare 8500 medarbetare och över 1200 butiker fördelat på 5 länder. Varner Service Office ligger i Slependen utanför Oslo. Vi söker en visual merchandiser till vår flag ship store på Drottninggatan i Stockholm. Tjänsten är tillsvidare och på 25 h/v.  Första intrycket och totalupplevelsen av butiken är avgörande för om kunden väljer att handla i en butik. Arbetet som Dekoratör handlar om att få ut det bästa möjliga av butikens förutsättningar, så att den alltid är inspirerande och ger köplust. Du måste tycka om att jobba i ett högt tempo, ta snabba beslut, vara initiativtagande och driftig. Du ansvarar även för att skyltfönster och invändig varuplacering följer Cubus riktlinjer för exponering och gällande kampanjer. Du brinner för försäljning och service då du jobbar med våra kunder som första fokus och prioritet. Har Du de kvalifikationer som krävs? Är självständig och strukturerad Är engagerad, initiativtagande och kreativ Flexibel Tycker om högt tempo Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller relevant utbildning Brinner för försäljning och service Om svaret är ja och du i tillägg har ett brinnande intresse för mode, är positiv och har ett glatt humör - då har vi ett spännande jobb som väntar på dig! Vi kan erbjuda dig: En spännande vardag med många utmaningar Ordnade arbetsförhållanden och bra personalrabatter Möjligheter för personlig utveckling Goda karriärmöjligheter Hos oss kan du komma långt med engagemang, rätt inställning och de rätta kvalifikationerna! OBS! Vi tar ej emot ansökan via post. Ansök genom att klicka på länken. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsgivare
Cubus AB
Hemsida: http://www.cubus.com
Ansökan
Ansök senast 21 oktober (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Butikskommunikatör/Säljare

Arbetsgivare / Ort: Mio AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 21 oktober (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikskommunikatör/Visual merchandiser

Om jobbet
Mio söker alltid de bästa medarbetarna. Varje dag strävar vi efter att tillsammans med våra butiker leverera ett bättre resultat än föregående dag. Vi vet att stolta medarbetare som trivs med arbetet har stor betydelse för hur kunden upplever Mio. Med gemensamma värderingar, tydligt ledarskap, individuellt ansvarstagande och stimulerande arbetsuppgifter erbjuder vi en attraktiv arbetsplats. Beskrivning Är du den vi söker? Då kan vi erbjuda dig ett roligt, stimulerande och utvecklande arbete i högt tempo. Du blir en del i ett engagerat team. Du kommer tillsammans med din kollegor jobba för att på bästa sätt driva ett lönsamt och serviceinriktat arbete mot butikens uppsatta mål. Arbetsuppgifter I rollen som butikskommunikatör ansvarar du för att butiken är säljklar, inspirerande och följer konceptet. Som säljare på Mio är den viktigaste uppgiften att ge våra kunder marknadens bästa bemötande samt vara en säljare av toppklass.   Kvalifikationer Viktigt för oss är att du har en stor grad av kundorientering och servicekänsla och att du alltid jobbar med ambitionen att skapa återkommande kunder till butiken. Du är tävlingsinriktad och tycker om att jobba mot uppsatta mål. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenhet av kundservice och försäljning. Vi ser gärna att du är: - initiativtagare med framåtanda och ambitioner - flexibel och har viljan att ta i där det behövs - en god förebild för övriga medarbetare och bidrar till god stämning - självgående och med eget driv - stresstålig och klarar av att jobba på i ett högt tempo Det är en förutsättning att du kan jobba på helger och kvällar. Då tunga lyft förekommer, behöver du ha en god fysik. Tjänsten är på 80% fördelat på tre dagar i veckan som butikskommunikatör, samt varannan helg som säljare. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.   Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i snart 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Vi finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel. Mio ägs av handlarna som driver sina butiker framåt utifrån Mios koncept och den lokala marknadens behov. Grunden är en stark och positiv entreprenörskultur. Vi brinner för att förgylla kundernas liv hemma med riktiga möbler och prisvärd kvalitet. Vi vill vara det spännande alternativet som inspirerar kunderna att förnya sina hem som de ska vara stolta över och trivas i.
Arbetsgivare
Mio AB
Ansökan
Ansök senast 21 oktober (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Säljare/Butikskommunikatör

Arbetsgivare / Ort: Mio AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikskommunikatör/Visual merchandiser

Om jobbet
Mio söker alltid de bästa medarbetarna. Varje dag strävar vi efter att tillsammans med våra butiker leverera ett bättre resultat än föregående dag. Vi vet att stolta medarbetare som trivs med arbetet har stor betydelse för hur kunden upplever Mio. Med gemensamma värderingar, tydligt ledarskap, individuellt ansvarstagande och stimulerande arbetsuppgifter erbjuder vi en attraktiv arbetsplats. Beskrivning Är du den vi söker? Då kan vi erbjuda dig ett roligt, stimulerande och utvecklande arbete i högt tempo. Du blir en del i ett engagerat team. Du kommer tillsammans med din kollegor jobba för att på bästa sätt driva ett lönsamt och serviceinriktat arbete mot butikens uppsatta mål. Arbetsuppgifter Den viktigaste uppgiften som säljare på Mio är att ge våra kunder marknadens bästa bemötande samt vara en säljare av toppklass. I rollen som butikskommunikatör ansvarar du för att butiken är säljklar, inspirerande och följer konceptet.  Kvalifikationer Viktigt för oss är att du har en stor grad av kundorientering och servicekänsla och att du alltid jobbar med ambitionen att skapa återkommande kunder till butiken. Du är tävlingsinriktad och tycker om att jobba mot uppsatta mål. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenhet av kundservice och försäljning. Vi ser gärna att du är: - initiativtagare med framåtanda och ambitioner - flexibel och har viljan att ta i där det behövs - en god förebild för övriga medarbetare och bidrar till god stämning - självgående och med eget driv - stresstålig och klarar av att jobba på i ett högt tempo Krav - Har erfarenhet av, eller är utbildad Butikskommunikatör (Visual merchandiser)   Det är en förutsättning att du kan jobba på helger och kvällar. Då tunga lyft förekommer, behöver du ha en god fysik. Tjänsten är på 80% och är uppdelad med tre dagar i veckan som Butikskommunikatör, samt säljare varannan helg.   Intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning som i snart 60 år har levererat inredningslösningar för hemmet. Vi finns med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel. Mio ägs av handlarna som driver sina butiker framåt utifrån Mios koncept och den lokala marknadens behov. Grunden är en stark och positiv entreprenörskultur. Vi brinner för att förgylla kundernas liv hemma med riktiga möbler och prisvärd kvalitet. Vi vill vara det spännande alternativet som inspirerar kunderna att förnya sina hem som de ska vara stolta över och trivas i.
Arbetsgivare
Mio AB
Ansökan
Ansök senast 22 oktober (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Söker du ett omväxlande och flexibelt extrajobb? Vi söker Merchandiser!

Arbetsgivare / Ort: Retail House Sweden AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 oktober (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Om arbetsgivaren

Retail House är Nordens ledande Shopper Marketing byrå med över 15 års erfarenhet av handel och varumärken. Med insikt om shopperbeteende hjälper vi våra kunder att omvandla varumärkets styrka till försäljning vid köptillfället, samtidigt som vi arbetar med att ta fram strategier och kommunikation som stärker samarbetet mellan handel och varumärke. Vi arbetar med kunder som ICA ,Hemköp, Johnson & Johnson, Sodastream, Mondelez, Fazer och Elgiganten.

Vi söker dig som är på jakt efter ett flexibelt och omväxlande extrajobb. Som merchandiser besöker du butiker och sätter upp kampanjmaterial eller implementerar nya produkter. Det här är ett jobb för dig som tycker om att möta nya människor och har god initiativförmåga.

Just nu söker vi en merchandiser i Mälardalen och Stockholm. Uppdragen går ut på att sätta upp nytt kampanjmaterial i butiker runt Mälardalen och Stockholm. Arbetet är varierande och vi ser gärna att du har en god initiativförmåga. Vid vissa moment kan en viss teknisk kunskap behövas.

Grunduppdraget ligger på ca 10-15h per månad men det finns chans till fler uppdrag. Vi ser gärna att du har en annan sysselsättning på deltid som du kan kombinera denna tjänst med.

Arbetet är självständigt och du kan fritt planera din tid under förutsättningen att du håller utsatt deadline.

Körkort och tillgång till bil är meriterande.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag, urval sker löpande.

Motivera gärna varför du skulle passa i den här tjänsten i nästa steg.

Ansökan sker genom denna länk: https://jobb.retailhouse.se/jobb/21/ansokningssida


Sökord: merch, merchandiser, butiksbesök, kampanj #jobbjustnu

Arbetsgivare
Retail House Sweden AB
Sankt Eriksgatan 121 D
11343 Stockholm
Hemsida: https://www.retailhouse.se/
Ansökan
Ansök senast 23 oktober (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Global E-commerce Merchandiser

Arbetsgivare / Ort: H & M Hennes & Mauritz Gbc AB / Stockholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 oktober (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Butikskommunikatör/Visual merchandiser

Om jobbet

Company Description

At H&M Beauty, progress is our creed and passion is what drives us. We will throw the beauty parties no one wants to miss, be featured in beauty bags worldwide — and be that favorite lipstick on your bathroom shelf.

Through Our knowledge, experience and pure passion for what we do, we aim to deliver excellence to our customers — and we want to get even better at it. We believe that different perspectives are an asset in every team, and that's why we're looking for new mindsets and norm-challenging viewpoints to join us. Our enthusiasm for all things beauty is what makes the success of our team — join our H&M beauty journey, we want you on board!

Job Description

As our Global E-commerce Merchandiser, you play a central role in driving the customer offer, the commercial plan and profitable growth. Your overall responsibility is to drive and maximize our digital sales, always with the customer in focus. You are also responsible in creating conditions for the regional merchandising teams to succeed, as well as for creating efficient Ways of Working and developing best practices together with colleagues and partners inside and outside of H&M Beauty. Your responsibilities will include, but are not limited to:

 • Together with the commercial team you set and drive the Commercial plan for the digital channel. You collaborate cross functionally to optimize both the digital and omni commercial plan, putting the customer at the center whilst securing the business idea
 • Together with the commercial team in the BU you set and drive clear and inspirational Commercial information to regions and markets.
 • You have an ongoing dialogue with the regions to be able to best support them in reaching their goals.
 • Identifying growth potential in customer offer and regions. Initiate and drive impact projects to drive digital growth.
 • Follow-up on sales, customer activation and commercial plan and communicate it, act on global level and challenge and support local teams.
 • Driving goals & follow up for sales, stock and reductions for H&M Beauty towards and together with Head of E-commerce, Assortment teams and regions.
 • Take active part in development of way of working and tools together with Assortment teams, local merchandisers and visual merchandisers, as well as the H&M Business Units.


Qualifications

You are proven online merchandiser with taste and talent for analysis and controlling or a business controller with a strong customer interest and commercial flair. You have a strong entrepreneurial spirit with drive.

To be considered for this role we believe that you have:

 • Minimum 2 years of experience from driving sales as a merchandiser or business controller.
 • A passion for digital experiences with a proven track record from driving strong results in E-Commerce


Furthermore, to thrive in this role we believe that you:

 • Have a strategic ability that makes you achieve strong results and create impact, both short- and long term
 • Are results-driven entrepreneurial spirit that dare to innovate and challenge status quo
 • Always base your decisions on data and customer insight
 • Have a strong commercial focus and salesmanship comes natural for you.
 • Enjoy to structure and organize information so that you easily can share information and learnings, helping others to succeed in their work.
 • Are eager to create value for the new H&M Beauty Brand by setting up new ways of working for this category
 • Love finding growth potential, quantifying impact, setting and achieving goals.
 • Enjoy working strategically with developing our business as well as working hands on analyzing numbers.


Additional information

The position is placed in H&M Beauty’s head office at Jakobsbergsgatan in Stockholm, Sweden.

Do you want to join our journey building a new and disruptive global beauty brand?

If you feel your experience, skills and ambitions are right for this role, please upload your CV in English latest Saturday 23rd of October.

We are looking forward to hearing from you!

Arbetsgivare
H & M Hennes & Mauritz Gbc AB
Mäster Samuelsgatan 46A
10638 Stockholm
Ansökan
Ansök senast 23 oktober (7 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.