På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Dataspelsutvecklare
Spela filmen

Dataspelsutvecklare

Arbetet som dataspelsutvecklare kan delas in i tre olika delar. Du kan antingen arbeta med design, programmering eller grafik eller alla tre delarna tillsammans. I stora spelföretag är det vanligare att rollerna är tydligare uppdelade mellan de anställda än i små företag.

Att arbeta som dataspelsutvecklare med designinriktning innebär att du är med och skapar en helhet utifrån en idé för ett spel. Mycket handlar om att arbeta med detaljer så att slutprodukten blir så komplett som möjligt. Det kan exempelvis gälla att designa banor på ett vis som håller tempot uppe i ett actionfyllt spel.

Designerns uppgift är bland annat att kunna se vad tanken är med ett spel och att kunna se varje steg i spelet från start till mål. Ofta har en dataspelsutvecklare med designinriktning en projektledande roll med helhetssyn över spelet.

Arbetsuppgifterna för en dataspelsutvecklare med programmeringsinriktning liknar arbetsuppgifterna i annan systemutveckling. Du får in uppgifter om hur ett spel ska bete sig och med hjälp av programmeringsspråk ger du instruktioner till datorn så att exempelvis en bil svänger åt höger om en spelare säger åt den att göra det. Som programmerare är det viktigt att ha sinne för logik samt en stor portion tålamod då det ofta tar lång tid innan ett projekt når önskat resultat.

Dataspelsutvecklaren med inriktning mot grafik har till uppgift att visualisera det som designern har formulerat. Exempelvis kan designern ha ett önskemål om att en figur i ett spel ska ha ett visst utseende och då är det grafikerns uppgift att skapa figuren.

Utbildning

Det finns ett antal olika högskoleutbildningar som inriktar sig på dataspelsutveckling och som omfattar cirka tre års studier. Lämpliga utbildningar kan även finnas inom Yrkeshögskolan. Oftast inriktar sig under utbildningen mot exempelvis programmering eller design, men samarbetar med de andra utbildningsinriktningarna.

Du måste inte ha gått en utbildning som är direkt inriktad mot dataspelsutveckling för att bli bra på arbetet. Exempelvis har en del av de som arbetar med programmering för dataspel ofta en bakgrund från andra programmeringsutbildningar.

Framtidsutsikter

Enligt Dataspelsbranschen, som är en branschorganisation för dataspelsföretagen, är svensk dataspelsexport kraftigt växande. Detta innebär att det under de närmaste åren kommer att finnas ett stort behov av personal inom yrket.

Inom data/IT-sektorn efterfrågas främst utbildade med en längre utbildning. Framförallt kommer specialister av olika slag att efterfrågas. För datautbildade med kortare utbildning råder fortsatt hård konkurrens om jobben. 

Personliga egenskaper

Oavsett vilken inriktning du har som dataspelsutvecklare är det alltid viktigt att ha en bra kommunikationsförmåga.

Spelberoende

I Sverige finns det omkring 30 tusen individer som är i akut behov av behandlingar för spelberoende.

Spelberoende är likställt med missbruk och kommuner och landsting är tvungna att göra insatser, vilket har som följd att det blir enklare att starta och bedriva behandlingshem för spelmissbrukare.

Visste du att...?

...var tionde människa på jorden har någon gång spelat ett dataspel som är skapat i Sverige eller av en svensk dataspelsutvecklare.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

117 Lediga jobb

Grafisk formgivare

Arbetsgivare / Ort: AB Skånska Dagbladet / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 september idag
Publicerad: 2021-08-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

AB Skånska Dagbladet söker en

Grafisk formgivare, vikariat

AB Skånska Dagbladet med huvudkontor i Malmö ger ut titlarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne, samt en rad andra produkter. Koncernen har 90 medarbetare och når varje dag 175 000 skåningar med de senaste nyheterna i print och via digitala kanaler.

Vi söker dig som har ett estetiskt sinne med öga för färg och form. Du arbetar med att utforma annonser, banners, marknadsföringsmaterial, skapa digitala kampanjer för våra sajter samt ha daglig kundkontakt. Viss formatplanering av tidningens titlar utförs vid behov.

Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot grafisk formgivning eller likvärdig erfarenhet. Då vi arbetar uteslutande digitalt är god digital kompetens och vana ett krav. Du behärskar program som InDesign, Illustrator och Photoshop och kan producera såväl statiska som rörliga banners. Arbetslivserfarenhet från tidningsbranschen är meriterande. Du har lätt för att arbeta planerat och strukturerat, samt att hålla deadlines med både korta och längre hålltider.

Tjänsten är ett vikariat på 6 månader, med tillsättning snarast.

Arbetsplats är på centralredaktionen i Malmö.

Vill du veta mer: Kontakta annons- och marknadschef Melina Rosberg på telefon 0704-142683.

Maila din ansökan till [email protected]. Vi vill ha din ansökan snarast.

Arbetsgivare
AB Skånska Dagbladet
Agnesfridsvägen 113 A
20121 Malmö
Ansökan
Ansök senast 16 september idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Grafisk designer till globalt bolag inom förpackningsindustrin

Arbetsgivare / Ort: Academic Work Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Grafisk formgivare

Om jobbet
Här finns chansen för dig som vill arbeta som förpackningsdesigner till ett av världens största förpackningsbolag. Hos vår kund får du meriterande erfarenhet samtidigt som du utvecklas som person och karriärmässigt. Vi ser att du som söker är en lagspelare och förstår vikten av att dokumentera ditt arbete. OM TJÄNSTEN I rollen kommer du arbeta i ett team som stöder företagets kunders marknadsföringstjänster. Ditt team kommer skapa prototyper och arbetar tätt ihop med marknadsföringsteamet. Mottot är att ta fram prototyper av framtida produkter för kunders olika behov. Detta är en möjlighet att komma in och knyta kontakter på ett globalt företag som är ett av Sveriges mest attraktiva bolag. Du kommer arbeta på en öppen, snabbföränderlig, flexibel, human och rolig arbetsplats, tillsammans med ett gäng härliga kollegor. Du erbjuds * En fot in på ett globalt företag med stora utvecklingsmöjligheter * Personlig coaching från din konsultchef på Academic Work Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER * Ansvarig för alla färghanteringsrelaterade uppgifter(förbättring, korrespondens, korrektur, utveckling) * Skapa ritningar för nya presentationsboxar * Hitta eller skapa digitala lösningar för att presentera paket på webben eller i digitala möten * Arbeta med nyckellinjer på befintliga paket VI SÖKER DIG SOM * Färghantering eller liknande erfarenhet för att utveckla korrekturprofiler för skrivare * Erfarenhet av Esko -plattform och applikationer (Artios CAD, AE -pilot) * Cinema 4D eller liknande * Adobe Illustrator Det är också meriterande om du * Har kunskaper inom 3D CAD och Autodesk Fusion 360 * Kan kontinuerligt lära sig och använda ny grafikprogramvara * Kan mata ut digitala filer till olika utdataenheter Other information * Start: September * Omfattning: Heltid, 3 månader med god chans till förlängning * Placering: Lund * Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. * Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. INFORMATION OM FÖRETAGET Vår kund är ett globalt bolag inom förpackningsindustrin baserat i Lund. Här finns stora möjligheter för dig som person att växa, anta nya utmaning och skaffa meriter.
Arbetsgivare
Academic Work Sweden AB
Hemsida: http://www.academicwork.se
Ansökan
Ansök senast 18 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Technical Artist

Arbetsgivare / Ort: Fatalist Development AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Speldesigner

Om jobbet
Avalanche Studios Group and its creative division Avalanche Studios is looking for a talented Technical Artist to join a top-tier, experienced team to help craft cutting edge AAA open-world games. The Position We are looking for a Technical Artist with specialized experience towards rendering pipelines to work on the development of high-profile projects. The ideal candidate feels comfortable in a team environment and is able to contribute on many levels of the technical art side in general, and with an edge in realtime rendering features. You will work with the Art and Technical Directors to help manage, research and evolve the art content creation pipelines and act as a liaison between the artists and programmers. You will work with a team of talented and experienced game developers, who have worked on numerous best-selling and critically acclaimed titles. Required Qualifications - Strong knowledge of current 3D rendering principles and shaders - Strong understanding of PBR and HDR content and rendering pipelines - Comprehensive knowledge of 3D content creation software including Maya and Substance - Competency with architecting and developing tools and pipelines for artists - Experience working with and knowledge of current generation console hardware - Ability to communicate effectively with artists, designers, engineers, and other members of the development team. Beneficial Qualifications - Experience with pre-rendering pipelines - Knowledge and experience using C++ - Experience with Houdini and procedural pipelines - A solid foundation in traditional art Employee promise We provide goals, instead of instructions, and the opportunity to do the best work of your career. Our Values At Avalanche Studios Group, we believe in worlds beyond limits, we are committed to developing a diverse and inclusive workplace. We are an equal opportunity employer and value diversity at our company. Everyone at Avalanche Studios Group has a shared responsibility to create an open and inclusive work environment where everyone is treated equally and with respect. Being part of our world is not contingent on where you’re from, your gender, or sexual orientation. It’s all about your passion and creativity. How to Apply We will only consider applications that consist of both a cover letter and a CV. In your cover letter you should include why you want to work at Avalanche Studios Group. For this role you need to be able to work full-time in our Stockholm office. To apply for this position please register below. Apply as soon as possible as we review applications continuously. All further information is provided under non-disclosure agreement only.
Arbetsgivare
Fatalist Development AB
Ansökan
Ansök senast 18 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Grafisk designer

Arbetsgivare / Ort: Bolaget NQAC AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Grafisk formgivare

Om jobbet

Vi söker personer som är engagerade och omsorgsfulla med en eller flera relevanta erfarenheter inom: Grafisk Formgivare, kvalitetskontroll och säljare. Personer som mer eller mindre självgående. Vi förutsätter att du är stolt över ditt yrke som Grafisk Formgivare

Du är noggrann, har ett trevligt bemötande både mot kunder som samarbetspartner.

Duska vara självständig och behärska projektledning / egna jobb. För mindre jobb på hemorten som frilans / kunna jobba och vill jobba som egen inom Sverige.


Ha eget driv, vara spindeln i nätet med egna kunder/kundkontakt osv.

Livserfarenhet

önskas.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Bolaget NQAC AB
Hemsida: www.jobbamera.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Design, Konstruktion, Printers, 3-D

Arbetsgivare / Ort: Bolaget NQAC AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • 3D-grafiker

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Vill du jobba med 3-D?

Brinner du för Design, Konstruktion, Printers, 3-D?


Vi söker personer som är engagerade och omsorgsfulla med en eller flera relevanta erfarenheter inom:

Design, Konstruktion, Printers, 3-D. Som har tillgång till egen 3-D skrivare.


Personer som är självgående. Vi förutsätter att du är stolt över ditt yrke som Design, Konstruktion, Printers, 3-D! Du är noggrann, har ett trevligt bemötande både mot kunder som medarbetare.Du ska vara självständig och behärska projektledning / egna jobb. För mindre jobb på hemorten som frilans / kunna jobba och vill jobba som egen inom Sverige.


Jobba med detta som extra, del tid / hel tid.


Livserfarenhet önskas.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Bolaget NQAC AB
Hemsida: www.jobbamera.se
Ansökan
Ansök senast 19 september (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.