På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

IT-artist

IT-artist

Som IT-artist arbetar du med support av IT-miljö under drift. Exempel på en arbetsplatser är djurparker, nöjesparker eIIer teatrar.

Rollen innefattar främst support och underhåll av kassor i butiker och restauranger/fastfood, biljettautomater, entrespärrar och diverse IT-relaterad kringutrustning för företagets drift. I arbete ingår det också att även ge användarrelaterad support till övrig, i första hand administrativ personal.

Som IT-artist täcker du hela kedjan från mottagande av felanmälan, felsökning, åtgärd och återrapportering. I rollen kan du ibland få stöd från huvudkontorets IT-avdelning. Uppdraget är varierande med perioder av högt tempo varvat med stunder för underhåll och förbättringsarbete.

För att trivas i rollen som IT-artist måste du ha ett brinnande intresse för IT och vara flexibel, serviseinriktad och även vara en självgående teamspelare, som både kan ta egna initiativ och samarbeta i små- och större arbetsgrupper.

Vidare gäller det att som person är en problemlösare som ser möjligheter snarare än hinder, det vill säga agerar efter devisen att ingenting är omöjligt. Eftersom arbetstempot periodvis kan vara högt, är det viktigt att du kan hålla flera bollar i luften samtidigt och är uthållig. Du bör "brinna" för god service och ha mycket hög social kompetens. 

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, man kan bli upplärd på arbetsplatsen av en mer erfaren kollega, men för att få anställning ställer arbetsgivaren ofta vissa krav. Oftast krävs det att man har avslutad gymnasieutbildning och då inom IT-området och har examen från Teknikprogrammet eIIer EI- och energiprogrammet, inriktning Dator- och kommunikationsteknik

Tidigare erfarenhet av liknande tjänster är mycket meriterande och kan i vissa fall ersätta formell utbildning. All form av eftergymnasial data- IT-utbildning är mycket meriterande.

Visste du att...?

... en ny yrkesroll som en it-kunnig person kan ha är Agil coach, vars främsta uppgift är att se till att IT-lösningar fungerar väl inom ett team. De övriga arbetsuppgifter som agil coach har är att på olika sätt underlätta arbetet för de övriga på arbetsplatsen genom att effektivisera och se till att allt "flyter på".

Länktips

5 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.