Campus Skellefteå, YH

Ditt liv. Din karriär. Ditt beslut.


Skellefteå är en växande stad i omvandling. De närmaste åren kommer en mängd nya arbetstillfällen att skapas, liksom nya bostäder och ny infrastruktur. Kom hit och var en del av den utvecklingen.

Yrkeshögskolan huserar på Campus Skellefteå, på den södra sidan av Skellefteälven. Här finns också många andra verksamheter, som universitetsutbildning och forskning, en mängd vuxenutbildningar på gymnasienivå och en rad företag. Här finns idrottshall, restaurang och café och ett stort, aktivt bibliotek med modern arkitektur och vacker utsikt över älven.


Yrkeshögskolan i Skellefteå ger dig möjlighet till både kompetenshöjning och karriärväxling. Tillsammans med arbetslivet skapar vi utbildningar utifrån aktuella behov, vilket innebär stora jobbchanser.

Yrkeshögskolans utbildningar drivs i samarbete med arbetslivet, som har en central roll både före, under och efter utbildningarna. Det innebär att utbildningarna är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov av kompetens och leder till aktuella yrkesroller.

Yrkeshögskolan har ett målinriktat arbetssätt, vilket märks inte minst genom LIA (lärande i arbete) där du som studerande får utveckla dina praktiska färdigheter i skarpt läge på en relevant arbetsplats.

Utbildningarna finns inom många olika branscher och flera av dem är på distans.

Skellefteå är hett nu och behovet av nya talanger är stort. Här finns alla möjligheter för dig inom branschområden som Energi & Cleantech, Industri & Produktion, Spel & IT, Vård & Samhälle.

Vi erbjuder dig en attraktiv studiemiljö där vi värdesätter olika erfarenheter och perspektiv. Här ska det finnas utrymme till personlig utveckling, upptäcka det som finns omkring dig och ta del av vad livet i Skellefteå erbjuder. Ta del av aktiviteter och lära känna nya människor.


En unik bostadsgaranti
I Skellefteå har vi bostadsgaranti för studenter vid universitet eller YH kopplat till Campus Skellefteå. Kravet är att utbildningen är 18 veckor lång.


Vi välkomnar dig!

Visa mer
Visa mindre