Kvalitetsutvecklare

Kvalitetsutvecklare

Kvalitetsutvecklare är experter på omvärldsanalys, projektledning och målstyrning. Deras arbetsuppgifter handlar framförallt om verksamhetsutveckling med fokus på förbättrad analys. De ansvarar för utvärdering och kartläggning inom områden som jämställdhet och hälsa. De ska också fungera som stöd till enhetschefer och den rollen uppfattar de flesta kvalitetsutvecklare som mycket spännande och utmanande.

Att bidra med skarpa analyser och leda diskussioner tycker de flesta kvalitetsutvecklare är utmanande och ganska svårt men också väldigt roligt.

Till kvalitetsutvecklare kan man vända sig med synpunkter på företagets och organisationens service och tjänster, eller om man vill föreslå förändringar.

Utbildning

Passande utbildning är t.ex kandidatprogram i Offentlig förvaltning.

Efter sin högskoleutbildning kan man få möjlighet att delta i något sort traineeprogram, vilket innebär att man börjar arbeta i en kommun eller på ett företag inom en organisation och parallellt fortsätter att utbildas i till exempel omvärldsanalys, projektledning och målstyrning.

Grundläggande gymnasieutbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Arbetsplats

Kvalitetsutvecklare kan vara anställda inom kommunala verksamheter. 

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.