På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Underhållstekniker
Spela filmen

Underhållstekniker

I underhållsteknikers arbetsuppgifter kan t ex ingå att hantera automatiserade processer inom säkerhetssystem, att praktiskt hantera underhåll, både mekaniskt och elektriskt, att utföra förebyggande underhåll inom avancerade processer och bedriva avhjälpande underhåll och felsökning i processtyrda anläggningar.

Utbildning

Bra grundläggande gymnasieutbildning finns bl a på El- och energiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet eller Industritekniska programmet.

Motsvarande utbildningar kan finnas på inom komvux.

Vidareutbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Arbetsplats

Underhållstekniker har kunskap om den kvalificerade teknik som används inom processindustrin och kan arbeta på många olika arbetsplatser inom olika branscher, t ex inom stål- och pappersindustrin.

Utbildad underhållstekniker kan även arbeta som Servicemontör inom industrimaskiner, som Processtekniker inom styr- och reglerteknik eller som Arbetsledare inom underhåll.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

4 Lediga jobb

Underhållstekniker

Arbetsgivare / Ort: Stoneridge Electronics AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 24 January (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Underhållsmekaniker

Om jobbet
Är du sugen på nya utmaningar på ett innovativt elektronikföretag och vill du bli en del av ett starkt team? Då vill vi jobba med dig! Stoneridge Electronics AB söker nu en underhållstekniker med placering i Örebro. Arbetsuppgifter Du kommer att ingå i vår underhållsgrupp och huvudsakligen jobba med förebyggande och akut underhåll, produktionssupport och diverse förbättringsprojekt. Formell kompetens • Relevant utbildning inom underhållsteknik eller motsvarande erfarenhet • Goda kunskaper i engelska och svenska • Erfarenhet av underhållsarbete är meriterande Personliga egenskaper Eftersom arbetet som underhållstekniker innebär många kontaktytor, såväl interna som externa, lägger vi stor vikt vid din samarbetsförmåga, flexibilitet och att du är serviceinriktad. Som person har du stort tekniskt intresse och är en kreativ problemlösare som besitter en god analytisk förmåga. Det är viktigt att du har en stark drivkraft och initiativ förmåga. Vi erbjuder Vi arbetar i en platt organisation som präglas av en genuin laganda. Företaget genomsyras av en positiv atmosfär där de anställda ges stor frihet att påverka och forma sin arbetssituation och arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig en flexibel, kreativ och spännande arbetsmiljö med internationell prägel. Inom företaget finns det stora möjligheter för dig att växa både professionellt och som individ. Förmånsportal, hälso- och friskvårdsbidrag och trygga anställningsförhållanden ser vi som en självklarhet för våra anställda. Ansökan Ansökan skickar du till www.stoneridge.com/careers senast den 24 januari 2021. Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.   Vid frågor angående tjänsten, kontakta vår Underhållstekniska chef Samir Salcinovic, 0705-36 36 68, [email protected]   Stoneridge Electronics ingår i den globala koncernen Stoneridge Inc. som har sitt huvudkontor i Novi i USA. Stoneridge Inc. har omkring 4500 anställda världen över och företaget omsätter ca 700 milj USD. Stoneridge Electronics utvecklar och producerar bland annat förarinformationssystem (t.ex. instrumenteringar), färdskrivare, elektroniska styrenheter, telematiksystem, elcentraler. Uppdragsgivare är världens främsta tillverkare av kommersiella fordon bl.a. Volvo, Scania, Daimler, MAN, Navistar och MACK. Stoneridge Electronics har ca 600 anställda i Europa och på fabriken i Örebro är vi ca 200 anställda.. För mer information www.stoneridge.com
Arbetsgivare
Stoneridge Electronics AB
Hemsida: www.stoneridge.com
Ansökan
Ansök senast 24 January (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Underhållstekniker

Arbetsgivare / Ort: Umeå Energi AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 January (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
VI ÄR UMEÅ ENERGI - ÄR DU VÅR NYA UNDERHÅLLSTEKNIKER? Vi ansvarar för samhällsviktiga leveranser som bidrar till en hållbar region. Med ett tydligt uppdrag kan vi göra skillnad på riktigt. Nu söker vi en Underhållstekniker med fokus på teknik och mekanik. DIN VARDAG HOS OSS Som Underhållstekniker hos oss arbetar du praktiskt med förebyggande och avhjälpande underhåll av pumpar, hydraulik, motorer och transportörer. Du hanterar svetsning och maskinbearbetning, montage och demontage av processteknisk utrustning. Även felsökning är en del av uppdraget. Du har daglig kontakt med kunder och leverantörer. Tillsammans med ett femtontal automations-, underhålls-, process- och eltekniker ingår du i team Underhåll Produktion inom Infrastruktur. Beredskap ingår i tjänsten. ÄR DET HÄR DU? Vi söker dig med intresse för teknik. Du gillar att jobba tillsammans med andra och kombinerar gärna teamarbete med självständiga uppdrag. Med stort ansvar utför du ditt arbete ordningsamt. Du tar gärna initiativ och hjälper till där behov finns, en kan lita på att saker blir gjorda noggrant. KVALIFIKATIONER FÖR TJÄNSTEN Du har verkstadsteknisk gymnasieutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig och yrkeserfarenhet som mekaniker inom industri. Erfarenhet av hydraulik och skärande bearbetning samt vana vid IFS affärssystem är meriterande. B-körkort är ett krav. ANSÖKNINGSTID OCH KONTAKT Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se (https://jobb.umeaenergi.se/) senast 2021-01-31 För mer information kontakta gärna rekryterande chef Johnny Karlsson, 070-688 44 84 eller Sara Fredman, HR, 0738-40 3091. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00. UMEÅ ENERGI Umeå Energi AB är en energi- och kommunikationskoncern som utvecklar innovativa och hållbara lösningar för el, värme och bredband för och i samverkan med våra kunder. Vi är en ambitiös organisation med en tydlig vision och högt ställda mål i en framtidsbransch i snabb omställning. Vår ambition är att både idag och på sikt vara kundens och medarbetarens val. Enkelhet, närhet och ansvar är kompassen som leder oss i vårt dagliga arbete. Tillsammans och i partnerskap utvecklar vi kontinuerligt våra erbjudanden för att möta marknadens behov. Vi menar att kraften i mötet människor emellan får saker att hända. Med respekt och omtanke för varandra och vår omvärld bidrar vi tillsammans till en hållbar framtid. Bli en del av vår gemenskap!
Arbetsgivare
Umeå Energi AB
Hemsida: http://www.umeaenergi.se
Ansökan
Ansök senast 31 January (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Underhållstekniker

Arbetsgivare / Ort: Vattenfall AB / Östhammar
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 February (19 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?


Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.


Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Underhållstekniker till gruppen för mekaniskt underhåll på Forsmark 1.

Om jobbet

Enheten för mekaniskt underhåll är indelad i fem grupper, tre operativa och två ingenjörs-grupper. Enheten ansvarar för allt mekaniskt underhållsarbete på Forsmarks samtliga tre anläggningar. Tjänsten som underhållstekniker ingår i den operativa gruppen på Forsmark 1, där vi ansvarar för komponenter tillhörande reaktor- och turbinanläggning samt deras hjälpsystem såsom dieselmotorer, pumpar, ventiler, värmeväxlare, tankar och övrig kringutrustning.


Som underhållstekniker kommer du att arbeta tillsammans med andra tekniker, arbetsledare och ingenjörer där vi arbetar tätt tillsammans som ett lag. Arbetet är mångsidigt och det finns goda möjligheter till utveckling.


Dina arbetsuppgifter

• Förebyggande & avhjälpande underhåll, i huvudsak på pumpar men även på övrig mekanisk utrustning

• Att självständigt utföra underhålls- och ändringsarbeten

• Genomföra analyser och optimering av det mekaniska underhållet

• Förbereda kommande arbeten, såsom beredning och planering

• Vara tekniskt sakkunnig inom exempelvis förnyelsearbete och projekt

Beredskapstjänstgöring och att i vissa perioder vara arbetsansvarig och därmed leda egen och inhyrd personal kommer att ingå i tjänsten när viss erfarenhetsnivå har uppnåtts.


Om dig

Vi ser gärna att du

• Har gymnasieutbildning, gärna med inriktning teknik, verkstad eller fordon

• Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska

• Har körkort B

Har du erfarenhet av mekaniskt underhåll, erfarenhet av underhåll på pumpar eller från arbete inom processindustrin/energisektorn ses det som meriterande.

Som person är du ansvarstagande och tar initiativ för att driva ditt arbete framåt. Vi arbetar i tätt i gruppen, därför är det viktigt att du värdesätter gott samarbete och bidrar till ett bra gruppklimat. Vi ser också att du är serviceinriktad och lösningsorienterad och är mån om att göra ett bra jobb med fokus på kvalitet. Du får gärna ha en kreativ ådra och ett nytänk där du kommer med idéer och nya angreppsätt i arbetsrelaterade frågor.


Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Thomas Johansson tfn 070 – 558 25 79 eller Arbetsledare på syster-gruppen Tuija Vuontisvaara tfn 073 – 232 46 37


Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna –Katarzyna Ciosek Högström, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Ralph Vall. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Location: Östhammar

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Vattenfall AB
Forsmarksverken
74203 Östhammar
Ansökan
Ansök senast 7 February (19 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Underhållstekniker

Arbetsgivare / Ort: Syntronic AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 February (23 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Underhållsmekaniker

Om jobbet
Syntronic är ett ledande designhus specialiserade inom avancerad produkt- och systemutveckling, produktion och eftermarknadstjänster. Våra kunder och partners är några av världens mest teknikintensiva företag och organisationer och återfinns inom branscher som telekom, medicinteknik, fordons-, försvars- och verkstadsindustrin. Våra kontor finns i Gävle, Göteborg, Linköping, Lund, Kumla, Sandviken, Stockholm, Kuala Lumpur, Penang, Beijing, Chengdu, Nanjing, Tianjin, Hong Kong, Jakarta, Ottawa, Tokyo och Santa Clara. Vi söker nu en underhållstekniker till Syntronic i Kumla som brinner för problemlösning!   Syntronic refereras ständigt till som företaget som ligger steget före. Vår prestigelöshet och goda stämning i arbetslaget skapar de ideala förutsättningarna för teknikutveckling.     Arbetsuppgifter   Som underhållstekniker ansvarar du för att planera och genomföra underhållet av maskinerna hos oss. Du kommer att arbeta offensivt och proaktivt i vår produktion med både underhåll och förbättringar av vår utrustning.   Arbetet innebär att du på ett organiserat och strukturerat sätt hanterar våra automatiserade processerna. Med din noggrannhet sköter du allt de praktiska gällande både mekaniskt och elektriskt underhåll samt att du får arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll i våra processtyrda anläggningar.   Som underhållstekniker är du en nyckelperson vid avancerad felsökning och tycker om att hitta grundorsaken till problemet. Arbetet kan också innebära att du får hjälpa till som operatör i produktionen vid höga arbetstoppar.   Vi söker dig som: - Har gått en el-tele linje på ett tekniskt gymnasium eller har en YH-utbildning inom underhåll eller likande - Har minst 2–5 års erfarenhet av arbete som underhållstekniker - Har kunskap och behörighet inom el - Kan kommunicerar väl på svenska och engelska i tal och skrift.   Personliga egenskaper   Som person har du har ett tekniskt intresse, en hög grad av integritet och intresse för problemlösning. Som underhållstekniker jobbar du nära produktionen och du bör därför vara bra på att samarbeta med andra. Arbetet kräver att du är både lugn och fokuserad under stressande och lite pressande tidscheman. Du gillar att ha ordning och reda och säkerställer alltid kvalitéten på ditt arbete.   Vi erbjuder Hos oss får du möjlighet att utvecklas tillsammans med engagerade och duktiga medarbetare. Vi är ett globalt team på 1300 ingenjörer som arbetar inom flera olika affärsområden med spännande och utmanande projekt i en internationell miljö. Trevlig arbetsmiljö, balans i livet och god hälsa bland våra medarbetare är viktigt för oss. Därför får du tillgång till flextid, friskvårdsbidrag, förmånsportalen Benify, ett bra försäkringspaket med pensionsavsättning samt möjligheten att teckna ett förmånligt försäkringspaket gällande privatvård.   Ansökan Vi ser fram emot ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du vill arbeta hos oss. Vi arbetar med löpande urval, sök senast 11 februari. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.   Läs mer om hur vi arbetar i och med COVID-19: https://www.syntronic.com/uppdatering-kring-covid-19-for-vara-kandidater/   Vill du veta mer om Syntronic? Välkommen till https://www.syntronic.com/.    Inför rekryteringsarbetet har Syntronic tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt och bestämt kontakt med mediasäljare och säljare av rekryteringstjänster.   Kontaktperson Har du några frågor är du välkommen att maila rekryterare Josefine Bergqvist på [email protected]   För att kvalitetssäkra Syntronics rekryteringsprocess samt möjliggöra god kommunikation med alla kandidater ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via vårt system och inte via e-post.
Arbetsgivare
Syntronic AB
Ansökan
Ansök senast 11 February (23 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.