På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Restaurangtekniker

Restaurangtekniker

Är du en teknikintresserad problemlösare som kan tänka dig att arbeta intensivt under sommarsäsonger? I så fall kan arbete som Restaurangtekniker på ett nöjespark (tivoli) vara rätt jobb för dig.

I yrkesrollen som restaurangtekniker sköter man den dagliga kontrollen och reparationer av diverse fastfood- och restaurangmaskiner, ex. spisar, glassmaskiner, stekbord, fritöser, kylar och frysar.

För att trivas i yrkesrollen som restaurangtekniker bör man vara teknikintresserad, gilla utmaningar och tycka om att lösa problem. Som person behöver man vara serviceinriktad och självgående, gilla att arbeta förebyggande men också vara beredd att rycka ut för att utföra akuta reparationer under men också utanför nöjesparkens/tivolis öppettider.

Arbetstider är varierande och brukar vara uppdelade i dag- och kvällsskift och man ska behöva arbeta både på vardagar men också under helger.

Restaurangtekniker på tivoli/nöjespark
Där ingår man oftast i en grupp som arbetar med att sköta uppstarten och den dagliga kontrollen av diverse fastfood- och restaurangmaskiner. Restaurangtekniker arbetar också med att utföra underhåll av dessa maskiner. De vanligaste maskinerna är sockervaddsmaskiner, våffeljärn, popcornmaskiner, glassmaskiner, stekbord, fritöser samt kylar och frysar.
Tjänster som restaurangtekniker på tivoli/nöjesparker är allt som oftast säsongsanställningar under sommarhalvåret: under perioden från maj eller början av juni till september eller början av oktober.  

Utbildning

En avslutad teknisk gymnasieutbildning kan ställas som ett minimikrav för att kunna få jobb som restaurangtekniker. Helst behöver man ha en pågående eller avslutaded eftergymnasial utbildning med inriktning på elektroteknik, maskinteknik eller mekanik. Att man har fyllt 18 år ställs ofta som ett krav för att kunna få anställning som restaurangtekniker.

Länktips
www.gymnasieguiden.se/reportage - Branschskolor från 2018
www.michelin.se/om/guide-michelin - svenska restauranger med stjärnor i Michelin-guiden & historien bakom Michelin-guiden.

4 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.