På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

CNC-operatör
CNC-laserskärare med hög precision.

CNC-operatör

Som CNC-operatör ansvarar du för en datorstyrd maskin för mekanisk bearbetning av arbetsstycken. Med hjälp av maskinen tillverkar du detaljer av främst metall som ingår i kvalificerad verkstadsproduktion. Maskinen programmeras utifrån ritningar och CAD / CAM-underlag. Programmering kan skötas av särskilt anställda tekniker eller av dig som CNC-operatör. 

Som CNC-operatör har du möjlighet att från ett ritningsunderlag skapa ett datorprogram som styr en CNC-svarv som sedan producerar detaljer till exempelvis fordonsindustrin. Det kan handla om en hundradels millimeter för att få ett resultat att överensstämma med kundens önskemål. CNC-operatören måste känna till vad som påverkar maskinen och därefter beräkna inställningen för att få ett bra resultat.

Det är vanligt att en CNC-operatör är inriktad antingen mot fräsning, svarvning eller pressning i produktionen, men du kan även växla mellan uppgifterna.

Utbildning

Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans Industritekniska programmet. Motsvarande utbildning kan finnas inom Komvux. Påbyggnadsutbildning kan man få inom yrkeshögskolan eller som fortbildning, betald av din arbetsgivare. 

Visste du att...?

... förkortningen CNC står för det engelska uttrycket Computer Numerical Control. Det betyder att en datorstyrd maskin används i tillverkningsprocessen, t.ex. vid fräsning, svarvning eller svetsning.

Visa mer
Visa mindre

265 Lediga jobb

Är du maskin-/CNC-operatör med erfarenhet av valsning?

Arbetsgivare / Ort: Uniflex Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • CNC-operatör/FMS-operatör

Om jobbet
Jobbeskrivning Vi söker dig som är maskin- eller CNC-operatör med erfarenhet av materialbearbetning av aluminium. Du kommer att jobba på nordens största pulverlackerare av aluminiumprofiler med stor möjlighet för dig att utveckla din kompetens av industriarbete. Som maskinoperatör är du en viktig del av produktionen och ditt arbete kommer att göra avgörande skillnad. Vi söker dig som har kunskap inom: - Valsning -Ritningsläsning -materialbearbetning i aluminium Personliga egenskaper Vi söker dig som är noggrann, pålitlig och flexibel, du bör även ha en stark ansvarskänsla för ditt arbete och resultat. För att trivas med tjänsten ser vi att du har tidigare erfarenhet av att jobba med maskiner, god materialkännedom samt erfarenhet av ritningsläsning. Körkort och tillgång till bil är ett krav. Du skickar din ansökan via vår hemsida www.uniflex.se Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess. Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen samt Byggföretagen och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001. På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi följande: • Kollektivavtal • Tjänstepension • Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner • Försäkringar • Marknadsmässig lön • Karriär och utveckling Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra värderingar affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.
Arbetsgivare
Uniflex Sverige AB
Hemsida: http://www.uniflex.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

CNC-operatörer sökes

Arbetsgivare / Ort: OnePartnerGroup Jönköping AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-03-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • CNC-operatör/FMS-operatör

Om jobbet
För kommande uppdrag hos våra kundföretag söker vi dig som har kunskaper inom CNC - flerop.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som CNC-operatör eller utbildning inom detta.
För att klara tjänsten så måste du vara självgående och själv kunna bereda program. Du ska kunna ställa och köra maskinen, dvs. klara av att välja och byta verktyg samt skärdata.
Vi förutsätter att du förutom ovan även har nedan kunskaper:
En grundutbildning i industri eller relevant erfarenhet, goda kunskaper i mätteknik, goda kunskaper i ritningsläsning.

Som person är du nyfiken, lyhörd, ordningsam och positiv. Du är trygg och anpassar dig snabbt till olika arbetsuppgifter, miljöer och arbetskamrater. Du är representativ, har en god känsla för service och framför allt besitter du viljan att göra ett bra jobb.
Körkort samt tillgång till bil är meriterande.

Dessa uppdrag är på heltid och skifttjänstgöring kan förekomma.
Uppdraget startar med en visstidsanställning på OnePartnerGroup under 6 månader, med möjlighet att gå över till kund för rätt person. 

Sök tjänsten genom att registrera dig på vår hemsida, www.onepartnergroup.se. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. 
Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, men har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta oss. 

Välkommen med din ansökan!OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.
För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder.
www.onepartnergroup.se
 
Arbetsgivare
OnePartnerGroup Jönköping AB
Hemsida: https://www.onepartnergroup.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

CNC-Operatör

Arbetsgivare / Ort: Valmet AB / Sundsbruk
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • CNC-operatör/FMS-operatör

Om jobbet

CNC-operatör

Vill du Jobba på ett företag med framtidsvisioner och bli en del av vårt vinnande team?

Valmet är en komplett leverantör av utrustning, reservdelar och tjänster för kunder inom den globala massa- och pappersindustrin - från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster. Valmet har ca.1500 medarbetare i Sverige varav ca. 450 arbetar i Sundsvall.

Om jobbet

Som CNC-operatör på Valmet arbetar du med bland annat inkörningar, programändringar samt hantering av verktyg och skärdata. Jobbet innefattar ritningsläsning och kontrollmätning med olika mätdon. Viss beredning av arbetet ingår, likaså eget ansvar för uppläggning av arbetsordning och fördelning av jobben, i samarbete med övriga i maskinverkstan. Omprioritering av arbetsordning förekommer, ett jobb kan plötsligt behöva prioriteras på ett nytt sätt och för detta behövs en viss flexibilitet. Arbetstiden är skift, just nu tvåskift, förmiddag en vecka och eftermiddag veckan därpå, men andra skiftformer förekommer vid högre beläggning.

Förväntningar

Minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter alternativt relevant utbildning med längre praktik, erfarenhet av ritningsläsning och olika mätdon. Arbetet kräver noggrannhet och förmåga att analysera. En stor fördel är om du också har erfarenhet av att arbeta med stora arbetsstycken.

Vi erbjuder

Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Det råder ett högt säkerhets- och arbetsmiljöfokus och vår verkstad erbjuder ljusa, fräscha lokaler att arbeta i.

Vi är en trivsam arbetsplats med duktiga kollegor där det finns goda möjligheter till personlig utveckling och tekniska framsteg. Våra värderingar: Kunder, Förnyelse, Utmärkthet och Människor utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Vi har ett stort säkerhets och arbetsmiljö fokus och arbetar ständigt med att bli bättre. Vi erbjuder både friskvårdsersättning och friskvårdstimme med tillgång till gym och gruppaktiviteter. Tjänsten är heltid, tillsvidare.

Övrig Information

För mer information om tjänsten kontakta Oskar Gill, Produktionsledare 060-16 52 25 oskar.[email protected]

För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta Beatrice Lampinen, HR Generalist 060-16 50 88, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-02.

When everything works together

Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 14,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper, and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Join the team! www.valmet.com/careers

Arbetsgivare
Valmet AB
Gustav Gidlöfs väg 4
85194 Sundsbruk
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

CNC-Svarvare

Arbetsgivare / Ort: Palm & Partners Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • CNC-operatör/FMS-operatör

Om jobbet
Om kunden Vår kund som är belägen i utkanten av Laholm behöver nu förstärkning till sin produktion. Företaget är en legotillverkare inom fordonsindustrin. Om oss Arbetet hos oss på Palm & Partners ska genomsyras av engagemang, expertis och resultat. Vi erbjuder dig chansen till personligutveckling, ett socialt sammanhang samt en kompetensfördjupning inom en rad olika yrken och branscher. Våra uppdrag är oftast av långsiktig karaktär och merparten av anställningarna leder till tillsvidaretjänst antingen hos oss eller våra kunder. Vi ser det som att vår viktigaste uppgift är att generera ett positivt resultat för våra medarbetare och kunder. Till din hjälp har du en erfaren konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag och i din utveckling. Självklart är vi ett auktoriserat Bemanningsföretag och vi har kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Arbetsbeskrivning För kunds räkning söker vi en CNC-svarvare. I det dagliga arbetet produceras detaljer i långa serier där ditt arbete som operatör kretsar kring kvalitetskontroll, maskinställning samt riggning av maskin. Utbildning Industriteknisk utbildning Meriterande om du har erfarenhet från programmering av maskiner. Erfarenhet Erfarenhet av likvärdigt arbete efterfrågas. Personliga kvalifikationer Som person är du driven, positiv och kvalitetsmedveten. Egenskaper som passar in på dig är noggrann, tålmodig, god precision och god syn. Vi ser gärna att du har en teknisk förståelse och att du uppskattar ordning och reda. Vi lägger stor vikt i att din personlighet ska stämma överens med företagets kultur och värderingar, du är därför med fördel en glad och positiv person. Det är även väsentligt att du har god förståelse av svenska i både tal och skrift. Lön och anställningsvillkor Lön enligt avtal. Visstidsanställning i 6 månader. 2-skift alternativt ständigt nattskift. Ansökan Vi intervjuar kandidater löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Startdatum Enligt överenskommelse. Uppdragslängd Tillsvidare.
Arbetsgivare
Palm & Partners Bemanning AB
Hemsida: http://www.palmpartners.se/
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

CNC svarvare, se hit!

Arbetsgivare / Ort: Montico Hr Partner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • CNC-operatör/FMS-operatör

Om jobbet
Om tjänsten Nu söker vi på Montico efter en erfaren CNC-svarvare till vår kund i Örkelljunga. Tjänsten är en hyrrekrytering via Montico där rätt person kommer ha möjligheter att utvecklas. För oss på Montico är det viktigt att vi som arbetsgivare ser till att du trivs och känner att du har möjligheter att utvecklas. Vi strävar efter att skapa en vi-känsla där du ska känna dig som en i gänget. Montico har funnits sedan 1996 och har hunnit växa och starta upp kontor på 24 orter runt om i södra Sverige. Arbetsbeskrivning Du är en del i produktionen och du ställer in maskiner, övervakar och förser maskinen med material. Kontroll av färdig produkt ingår i dina arbetsuppgifter så du ska vara kvalitetsmedveten och noggrann. I arbetsuppgiften ingår det även att: • Mäta och bedöma tillverkade produkters kvalitet enligt dokumenterade krav- både okulärt och med mätinstrument • Förbereda och rigga maskin/jobb efter ställblad • Byta verktyg och bedöma deras kondition • Fylla på material, skärvätska mm i maskin och övrigt operatörsunderhåll • Ritningsläsning • Styck- och ställtidsåterrapportering • Avvikelsehantering Vi söker dig som För att lyckas i tjänsten bör din personlighet/erfarenhet innefatta nedanstående punkter: • Lätt för att lära • Arbetsvillig • Noggrann • God samarbetsförmåga • Ordning och reda! • Utbildning inom CNC/verkstadsteknik, dvs. grönt kort. • 2-3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter • Behärska det svenska språket i tal och skrift. Arbetet är förlagt på 3-skift men det kan bli att man ibland byter skiftgång med varandra för att produktionen ska fungera så effektivt som möjligt! Om Montico Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning och utbildning. Vi är idag cirka 500 anställda och har kontor på över 20 orter i Sverige med huvudkontor i Tranås samt ett kontor i Polen för internationell arbetskraft. Läs mer på www.montico.se. Din ansökan lämnar du via länken nedan. Vi tar ej emot ansökningar via mail. Då vi gör löpande urval tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt.
Arbetsgivare
Montico Hr Partner AB
Hemsida: http://www.montico.se/
Ansökan
Ansök senast 12 May (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.