På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Maskinoperatör

Maskinoperatör

Maskinoperatörer arbetar inom olika delar av industrin och arbetsuppgifterna kan vara skiftande beroende på var man jobbar.

Arbetet innebär i huvudsak att övervaka en eller flera maskiner. Ofta ingår det i arbetet att kontrollera tillflödet av material i maskinen. Man ska också åtgärda olika störningar i produktionen och rapportera in eller reparera maskinerna när det behövs. Arbetet växlar mellan att sitta i ett kontrollrum och att arbeta ute i anläggningen.

Maskinoperatörer finns inom många områden inom industrin, till exempel inom verkstadsindustri, gummi- och plastindustrin, inom träindustri eller pappers- och massaindustrin.

En maskinoperatör inom gummi- och plastindustrins arbetsuppgifter består i att sköta och övervaka maskiner som tillverkar produkter av gummi eller plast, exempelvis däck, hushållsartiklar eller komponenter till industrin, bland annat till fordonsindustrin. Ofta ingår det i arbetet att kontrollera tillflödet av material till maskinen, åtgärda diverse störningar i produktionen och rapportera in eller reparera maskinerna.

En maskinoperatör inom kemisk industri jobbar med att sköta och övervaka maskiner som bearbetar kemikalier eller andra ämnen för tillverkning av olika produkter, till exempel färg, läkemedel och rengöringsmedel.

Arbetet som maskinoperatör innebär i huvudsak att övervaka en eller flera maskiner som tillverkar olika typer av produkter. Man kan antingen sköta maskinerna manuellt eller genom att programmera en dator som i sin tur styr maskinerna.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Industritekniska program. Motsvarande utbildningar för vuxna kan erbjudas inom komvux. Lämpliga utbildningar kan också finnas inom Yrkeshögskolan.

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Maskinoperatör

Arbetsgivare / Ort: Jörgenulfnicklas AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 October (8 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Plastarbetare

Om jobbet
Maskinoperatör Om kundföretaget Primo Sverige AB ingår i norra Europas ledande företag för extruderade plastprofiler, Inter Primo A/S. Primo finns i moderna anläggningar i Limmared och i Dalstorp och sysselsätter ca 110 medarbetare. Den totala omsättningen i Primo Sverige AB är ca 300 MSEK. Vi utvecklar tillsammans med våra kunder tekniska lösningar där profiler i plast ingår. Arbetsuppgifter Du börjar din anställning hos oss på Junic som uthyrd till kund för att sedan övergå till anställning hos kund om allt fungerat bra Dina arbetsuppgifter kommer att vara extrudering av plastprofiler med tillhörande rapportering i MPS-system Arbetstiderna är förlagda till 2-skift. Din profil Du som söker tjänsten har ett par års erfarenhet från industri, gärna inom plastbearbetande industrin. Du har ett teknik intresse och en praktisk fallenhet och räds inte att hugga i och hjälpa till där det behövs. För att lyckas i rollen ser vi att du har god fysik, är arbetsam och har ett öga för kvalité. Din svenska är god. Vidare ser vi att du är framåt och en social person då personlig lämplighet väger tungt. ANSÖKAN I denna rekrytering samarbetar vi med Junic AB och du söker tjänsten genom att registrera ditt CV och personligt brev på www.junic.se. För frågor om tjänsten är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Carolina Håkansson på 0371-830 53. Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta inte med din ansökan. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Jörgenulfnicklas AB
Ansökan
Ansök senast 9 October (8 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Maskinoperatör

Arbetsgivare / Ort: Ikett Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 18 October (17 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Arborrare

Om jobbet
Om tjänsten Vi söker just nu en arborrare till en av våra kunder i Sala. Vi söker en person som främst kan köra manuella maskiner och som tidigare har kört ett arborrverk manuellt. Personen kommer utöver det även arbeta med fräsning, borrning, gradning och bearbetning i cnc styrda maskiner. Start: Omgående Arbetstid: Dagtid Din profil Det är meriterande om du tidigare har arbetat med planfräsnng eller långhåls borrning. Meriterande: Traverskort och truckkort. Som person vill vi att du är ansvarstagande, målinriktad, flexibel, positiv, ordningsam och har en god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker ute hos våra kunder. Vi arbetar löpande med inkomna ansökningar och kontaktar endast de som motsvarar ansökningskraven. Välkommen med din ansökan idag! Om Ikett Personalpartner AB Ikett Personalpartner AB är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering av kvalificerad kollektivpersonal och tjänstemän. Främst inom yrkesområdena industri, el, bygg och administration. Som konsult hos Ikett har du möjligheten att söka lokala arbeten och researbeten i Sverige samt Norge. Vi arbetar kontinuerligt för att du och kunden ska trivas så bra som möjligt med varandra och för att era önskemål ska tillgodoses. Ikett är medlem i Almega Kompetensföretagen och har kollektivavtal med LO, Unionen och Akademikerförbunden. Ikett är certifierat enligt ISO 9001. Målet med vårt arbete är nöjda kunder och skickliga medarbetare som trivs. Detta vill vi uppnå genom kvalitet, kompetens och effektivitet. För mer information och nyheter, följ oss gärna på: Facebook: www.facebook.com/ikettpersonalpartner LinkedIn: www.linkedin.com/company/ikett-personalpartner-ab-as
Arbetsgivare
Ikett Personalpartner AB
Hemsida: http://www.ikett.com/
Ansökan
Ansök senast 18 October (17 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.