På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Maskinoperatör

Maskinoperatör

Maskinoperatörer arbetar inom olika delar av industrin och arbetsuppgifterna kan vara skiftande beroende på var man jobbar.

Arbetet innebär i huvudsak att övervaka en eller flera maskiner. Ofta ingår det i arbetet att kontrollera tillflödet av material i maskinen. Man ska också åtgärda olika störningar i produktionen och rapportera in eller reparera maskinerna när det behövs. Arbetet växlar mellan att sitta i ett kontrollrum och att arbeta ute i anläggningen.

Maskinoperatörer finns inom många områden inom industrin, till exempel inom verkstadsindustri, gummi- och plastindustrin, inom träindustri eller pappers- och massaindustrin.

En maskinoperatör inom gummi- och plastindustrins arbetsuppgifter består i att sköta och övervaka maskiner som tillverkar produkter av gummi eller plast, exempelvis däck, hushållsartiklar eller komponenter till industrin, bland annat till fordonsindustrin. Ofta ingår det i arbetet att kontrollera tillflödet av material till maskinen, åtgärda diverse störningar i produktionen och rapportera in eller reparera maskinerna.

En maskinoperatör inom kemisk industri jobbar med att sköta och övervaka maskiner som bearbetar kemikalier eller andra ämnen för tillverkning av olika produkter, till exempel färg, läkemedel och rengöringsmedel.

Arbetet som maskinoperatör innebär i huvudsak att övervaka en eller flera maskiner som tillverkar olika typer av produkter. Man kan antingen sköta maskinerna manuellt eller genom att programmera en dator som i sin tur styr maskinerna.

Utbildning

Bra grundutbildning finns på gymnasiets Industritekniska program. Motsvarande utbildningar för vuxna kan erbjudas inom komvux. Lämpliga utbildningar kan också finnas inom Yrkeshögskolan.

Visa mer
Visa mindre

139 Lediga jobb

Operatörer till Cepheid i Solna!

Arbetsgivare / Ort: Adecco Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinoperatör
  • mekanisk verkstad

Om jobbet
Om tjänsten I rollen som operatör kommer du arbeta med produktionsprocesser inom tillverkning av diagnostiska tester. Tillverkningsarbetet sträcker sig från beredning utav råvaror, delkomponenter och frystorkning till arbete vid monterings-, fyllnings- och paketeringsmaskiner. Arbetet är starkt kvalitets förankrat enligt GMP, ISO, IVD och FDA:s regulatoriska krav. Arbetstiderna är förlagda i 2-skift och 5-skift med helgdrift. Arbetsuppgifter: - Tillverkningsarbete så som beredning, fyllning, montering och paketering utav delkomponenter och diagnostiska kit. - Dokumentation i batchprotokoll - Underhåll och städning av utrustning, maskiner och produktionslokalerna - Förbättringsarbeten Tjänsten som operatör är ett konsultuppdrag med start omgående och är tänkt att pågå fram till och med augusti med eventuell förlängning. Om dig Vi söker dig som har gymnasieutbildning samt minst 1 års arbetserfarenhet. Eftersom större delar av produktionen pågår i en kontrollerad miljö är erfarenhet av renrumstillverkning, läkemedel och medicinteknisk produktion meriterande. Som person är du kvalitetsmedveten, kommunikativ, flexibel och stresstålig. Vidare ser vi att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra och trivs att arbeta med rutinstyrda arbetsuppgifter. Du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, både i tal och skrift samt baskunskaper i Officepaketet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Kontaktuppgifter Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Athina Bagiopoulou via Adecco 010 – 173 73 00. Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected] Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Adecco Sweden AB
Hemsida: http://www.adecco.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vi söker Maskinoperatörer inom tillverkningsindustrin i Halmstad!

Arbetsgivare / Ort: Nr.1 Personalpartner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinoperatör
  • mekanisk verkstad

Om jobbet
Är du en noggrann och kvalitetsmedveten person? Sök tjänsten redan idag! Arbetsuppgifter Kundföretagen är placerade strax utanför Halmstad och är verksamma inom tillverkningsindustrin. När du arbetar som Maskinoperatör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att övervaka avdelningens maskiner. I arbetet ingår även ställa om maskinerna, fylla på material samt lättare service och underhåll. Arbetstiden är förlagd till två-skift, vilket innebär att du växlar mellan att arbeta tidigt skift ena veckan och sent skift veckan därpå. Tjänsterna har start omgående. Bakgrund och personliga egenskaper Vi ser gärna att du som söker har någon form av praktisk eller teknisk utbildning i grunden. Vidare har du med fördel industrivana och önskvärt är att du har arbetat som Maskinoperatör sedan tidigare. Körkort och tillgång till bil är ett krav eftersom kollektivtrafiken inte är anpassade till kundföretagets arbetstider för skiftgång. Truckkort är meriterande. Du som söker dig till oss är självgående och tycker om att arbeta i ett högt tempo. Du är noggrann, gillar att lösa problem och är prestigelös i det arbete du utför. Om oss FIRST Personalpartner är ett auktoriserat bemanningsföretag inriktat mot industrin. Vi har personal för inhyrning och rekrytering. Vi arbetar lokalt och strävar alltid efter att anställa personal med efterfrågad kompetens så nära kundföretaget som möjligt. Ansökningarna behandlas löpande varvid tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Lön regleras i enlighet med bemanningsavtalet. Vid frågor kan du kontakta Nicklas Karlsson via mail, [email protected] eller Heidi Vister via mail, [email protected] Vi ser fram emot din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Nr.1 Personalpartner AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

MASKINOPERATÖR SKÄRMASKIN - ÅRYD

Arbetsgivare / Ort: TIVAB Teknikindustri i Växjö AB / ÅRYD
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-05-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vi är ett teknikföretag inom metallbranschen vars tillverkning i första hand är inriktad på kundanpassade produkter. Vi tillverkar rökgaskanaler, slangfilter, trycktankar, elektrofilter, innerutrustningar till elektrofilter, belysningsstolpar, skyltinformationsstolpar, reklampelare, fläktar, sugskåp, stålkonstruktioner mm. Allt från ämne till färdig konstruktion oavsett om det gäller stål, rostfritt eller aluminium. Vi söker nu en operatör till vår skärmaskin, plasma, (Hypertherm HPR260). Vi söker dig som har erfarenhet av skärning och gärna då styrda maskiner. Arbetet omfattar, förutom att handha maskinen, även förarbete innan skärning, efterarbete såsom slipning samt hantering av materialet med truck och travers. Välkommen med din ansökan! Inkomna ansökningar hanteras löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Arbetsgivare
TIVAB Teknikindustri i Växjö AB
Industribyn i Åryd
35575 ÅRYD
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Driven, flexibel och effektiv produktionspersonal till Helsingborg

Arbetsgivare / Ort: Montico Hr Partner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinoperatör
  • gummiindustri

Om jobbet
* Driven industriarbetare sökes till vår kund i Helsingborg. Kunden är en tillverkande industri inom gummi- och polymerprodukter. Företaget är familjeägt med ett par få anställda. Om tjänsten I den här tjänsten får du varierande arbetsuppgifter, alltifrån att arbeta med råmaterial till slutprodukt och efterarbete. Du kommer även att arbeta med manuell svarvning samt efterarbete på valsar som används i produktionen. Arbetsbeskrivning Du kommer att börja som inhyrd konsult via Montico, med goda chanser för övergång till kund, alternativt omplacering till något av våra andra kundföretag. Du ingår i ett kompetent team där alla stöttar varandra och sammanhållningen är A och O. Tempot är högt, och arbetet ställer höga krav på noggrannhet och flexibilitet. Därför kommer stor vikt vid personlighet läggas. Du talar och skriver på svenska, samt har bil och körkort. Som person är du ansvarstagande, flexibel och lojal. Du värdesätter kvalitet, uppskattar att jobba team-baserat och att hålla ett högt tempo i ditt arbete. Du har stor arbetsvilja och tar gärna egna initiativ. Här är samarbete en stor del av arbetsplatsen, så vi ser gärna att du god social förmåga. Vi söker dig som - Har industrivana - Har B-körkort - Har erfarenhet av manuell svarvning - Är driven, flexibel, ansvarstagande och lyhörd - Har förmåga att läsa & förstå instruktioner på svenska
Arbetsgivare
Montico Hr Partner AB
Hemsida: http://www.montico.se/
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Verkstadsarbete med med möjlighet till avancemang

Arbetsgivare / Ort: Formatec AB / Saltsjö-Boo
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Maskinoperatör
  • mekanisk verkstad

Om jobbet

För dig med mekaniskt intresse , gärna med erfarenhet o skruva o meka .

Till o börja med så jobbar man med manuella maskiner , och sen när du blir varm i kläderna så finns det möjlighet att lära sig CNC maskinerna

Arbetsgivare
Formatec AB
Timmermansvägen 6
13238 Saltsjö-Boo
Hemsida: http://www.formatec.se
Ansökan
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.