På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Larmoperatör
Spela filmen

Larmoperatör

Larmoperatörer måste vara beredda på oväntade, plötsliga och allvarliga situationer. Som larmoperatör måste man snabbt kunna få en bild av vad som hänt vid en olycka eller en brand.

Som larmoperatör är din viktigaste uppgift att snabbt och korrekt förmedla information mellan berörda parter. Det kan handla om att förmedla larm till polis och/eller räddningstjänst, fördela uppdrag till väktare på fältet, ta emot felanmälan från kunder mm.

Oavsett ärende så är det larmoperatörer som är första kontakten, det är därför mycket viktigt att larmoperatören kan prioritera efter behov och ta snabba beslut.

Larmoperatörer behöver ha stor insikt inom bevakningsbranschen och lära sig något nytt varje dag, ingen dag är den andra lik.

Utbildning

Både SOS-operatörer och larmoperatörer utbildas internt av arbetsgivaren.

Innan anställning får man genomgå tester i snabbhet, stresstålighet, problemlösning och simultankapacitet, förmåga att göra flera saker samtidigt. En stor merit är att man gått väktarutbildning.

Meriterande när man söker anställning som larmoperatör är bl a tidigare erfarenhet från branschen, bred livserfarenhet och erfarenhet av servicearbete.

Krav som ofta ställs för att få anställning är bl a att man har gymnasiekompetens, att man inte förekommer i belastningsregistret, att man kan flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska, är psykiskt stabil person men god hälsa i övrigt mm.

Arbetsplats

Skiftarbete är vanligt förekommande. Larmoperatörer arbetar ofta i verksamheter som bedrivs dygnet runt årets alla dagar vilket medför att arbetet innefattar tjänstgöring på de så kallade "obekväma arbetstider" som kvällar, helger och storhelger.

Arbete som larmoperatör kräver att man kan hantera stressiga situationer och trivs med att arbeta i grupp.

Ganska höga krav ställs på larmoperatörer vad det gäller att ge god service och proffsigt bemötande. 

Visste du att...?

... SMSlivräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp. Redan 2010 började systemet användas för ett forskningsprojekt verksamt i Stockholms län. Resultaten av forskningen visade att när frivilliga livräddare larmades med hjälp av SMS ökade andelen utförd hjärt-lungräddning med mer än 30 %.
Källa: smslivraddare.se.

Så här gör du HLR!

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Verisure söker Larmoperatörer för behovsanställning

Arbetsgivare / Ort: Verisure Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön

Ansök senast 29 September (8 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-30
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Larmoperatör

Om jobbet
Spännande och meriterande behovsanställning Tillsammans gör vi skillnad  Verisure Securitas Direct är Europas ledande leverantör av uppkopplade larm och smarta funktioner för hemmet. Företaget växer snabbt och har idag 3 miljoner kunder fördelade över 16 länder i Europa och Sydamerika. Tack vare starkt fokus på kvalité och service är våra 370.000 svenska kunder bland de mest nöjda i branchen. Med vår framtidssäkra och spännande plattform kan vi erbjuda våra kunder ett unikt sortiment av produkter och tjänster inom hemlarm och det uppkopplade smarta hemmet. Vill du ha en meningsfull och utvecklande behovsanställning, kanske vid sidan av dina studier? Nu söker vi fler timanställda till vårt larmbord. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för våra kunder och bidra med ditt engagemang samtidigt som du få en bra merit på ditt CV! Vårt främsta mål är nöjda kunder så att du har en mycket hög servicekänsla ser vi som en självklarhet. Att du är stabil och trygg som person och har förmågan att förmedla det till våra kunder är viktigt, likväl som att du tar ett stort ansvar för din uppgift. Ett intresse för teknik samt att du är en lagspelare är ett stort plus. En naturlig del av arbetet är även att informera våra befintliga kunder om aktuella erbjudanden och kampanjer. Vi ger dig en gedigen utbildning och kan utlova dig en arbetsplats i en stimulerande miljö med härliga kollegor – du blir en del av ett starkt lag som brinner för sin uppgift. Grundkrav för anställning är att du har tidigare arbetslivserfarenhet, inom service är meriterande, har fullt färgseende, behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt genomgår en säkerhetskontroll via Länsstyrelsen. Som behovsanställd önskar vi att du arbetar varannan helg (lö & sön) samt även extra vid behov under veckorna, röda dagar och även heltid under sommaren. Utbildningsstart är torsdagen den 29/10 och utbildningen är förlagd tor-sönd em/kväll två veckor i rad samt en efterföljande fadderperiod. Du rullas sedan ut på schema efter behov. För ytterligare information eller frågor är du varmt välkommen att kontakta Susanne Lundell på [email protected]  Vi vill ha din ansökan med personligt brev och CV snarast dock senast 2020-09-28. Vi kallar till intervjuer löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så sök redan idag! 
Arbetsgivare
Verisure Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 29 September (8 dagar kvar)

Ansök här

Larmoperatör

Arbetsgivare / Ort: Lövestad Larmcentral AB / LÖVESTAD
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 1 October (10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Lövestad Larmcentral är ett av Länsstyrelsen i Skånes län auktoriserat bevakningsföretag. Vi är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015 och SSF 136:4 och miljöcertifierade enligt SS-EN ISO 14001:2015. Kvalifikationer: Några av dina starkaste egenskaper är att du är socialt kompetent och genuint intresserad av att hjälpa andra människor, ansvarstagande, noggrann och bekväm med att jobba med dator och telefon som dina arbetsredskap. Du är vår röst mot omvärlden. Det är därför viktigt att du behärskar svenska språket i tal och skrift och att du känner dig bekväm med att någon gång ibland tala engelska. Om du har erfarenhet från kundtjänst så är det meriterande. Men absolut viktigast är att du är av rätta virket och tycker att arbetsbeskrivningen ser intressant ut. Om vi tror på dig lär vi dig resten. Vi söker dig som har fyllt 20 år, är ostraffad och har ordnad ekonomi. En förutsättning för anställning är att du klarar länsstyrelsens kontroll för anställning i auktoriserat bevakningsföretag. Arbetsuppgifter: Larmcentralen är vår verksamhets hjärta vilket ställer höga krav på service och bemötande. Du och dina kollegor hör till våra absolut viktigaste medarbetare. Du kommer att ta emot och hantera larm, kameraverifieringar, felanmälningar och hantera telefonpassning åt externa kunder. Oavsett ärende så är det du som operatör som är första kontakten, det är därför av yttersta vikt att du kan prioritera efter behov och ta snabba beslut. Du följer en instruktion och förmedlar ärendet till rätt part.
Verksamheten i larmcentralen bedrivs dygnet runt – året runt, detta medför att arbetet innefattar helg och skiftarbete.
Vi kommer att internutbilda dig, naturligtvis under betald arbetstid. Du kommer sedan att få arbeta självständigt, men alltid med stöd av, och i nära samarbete med, ett antal kollegor med samma arbetsuppgifter som du har. Du kommer att komma i kontakt med alla typer av människor i olika situationer. Arbetet är krävande, men också varierande, lärorikt och spännande. Tjänsten kräver att du kan hantera stressiga situationer och trivs med att arbeta i grupp.
Arbetsgivare
Lövestad Larmcentral AB
SÖDERGATAN 18
27375 LÖVESTAD
Ansökan
Ansök senast 1 October (10 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Larmoperatör sökes till Securitas

Arbetsgivare / Ort: Perido AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 October (16 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-07
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Perido söker en serviceminded och telefonvan person för tillsvidare anställning hos ett välkänt säkerhetsbolag i Stockholm. Är du en noggrann och ansvarsfull nattuggla som ser tempoväxlingar i arbetet som en utmaning? Då är detta tjänsten för dig!

Om tjänsten

I rollen som larmoperatör kommer du arbeta i skift, nattpass 12 h/pass i ett 5-2 schema vilket innebär 5 dagar ena veckan och 2 dagar den andra. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som larmoperatör jobbar du med att ta emot inkommande samtal och larm nattetid. Det är din uppgift att se till att kunder får bra bemötande, att beslut fattas snabbt och att rätt åtgärder sätts in. Det här är en roll för dig som motiveras av att hjälpa till i nödsituationer, som med enkelhet kan hantera stress och som trivs i en spindel-i-nätet-roll.

Dina egenskaper

Din stresstålighet, hjälpsamhet och ansvarskännande är faktorer som kommer att hjälpa dig att utföra arbetet på bästa sätt. Utöver det värdesätter vi ditt vaksamma öga och din förmåga att kunna se samband mellan olika händelser. Du är en riktig lagspelare som trivs i nära samarbete med dina kollegor. Det är en självklarhet för dig att ge både kunder och kollegor den allra bästa servicen och med ditt goda omdöme blir det lätt för dig att ta bra beslut!

Tjänsten kräver att du är ostraffad, drogfri och har en ordnad ekonomi.

Längtar du efter en roll där det händer mycket? Varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Vi söker dig som har:

  • Avslutad gymnasial utbildning
  • Tidigare erfarenhet av serviceyrke, gärna med telefonvana
  • Lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • Goda datorkunskaper

Plus i kanten:

  • Tidigare arbetat i skift
  • Tidigare erfarenhet från säkerhetsbranschen

Omfattning och tillträde

Heltid tillsvidare med anställning direkt hos kund. Start enligt överenskommelse.

Skicka in din ansökan

Ansökan görs via vår hemsida. Klicka på knappen ansök och fyll i den efterfrågade informationen. Vid en första kontakt med ansvarig rekryterare får du mer information om kundföretaget och tjänsten. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på [email protected] så svarar någon av våra rekryteringsassistenter dig inom 24 timmar på vardagar. Ange tjänsten referensnummer 31791 i ämnesraden.

Om Perido

Perido är ett konsult- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn som hjälper dig som söker jobb till nästa steg i yrkeslivet! Vår vision är att alla ska trivas och vara engagerade på jobbet. Vi har vuxit stadigt sedan starten 2003 och består idag av 70 medarbetare internt och över 600 konsulter på uppdrag över hela landet. Som Perido-konsult blir du en del av vår organisation och växer tillsammans med oss genom att förstärka med din kompetens ute i våra kunders organisationer. Läs mer om Perido via denna länk https://perido.se/for-jobbsokande/ och https://perido.se/om-oss/om-oss-undermeny/.

Arbetsgivare
Perido AB
11645 STOCKHOLM
Hemsida: www.perido.se
Ansökan
Ansök senast 7 October (16 dagar kvar)

Ansök här

Operatör Behovsanställning

Arbetsgivare / Ort: Securitas Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 October (1 månad 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-08-28
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Som operatör på en ledningscentral tar du emot och behandlar ärenden 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Jobbet är både hektiskt och dynamiskt. Som operatör fungerar du som spindeln i nätet för våra kunders säkerhetslösningar. Du tar emot inkommande larm och samtal och säkerställer att rätt åtgärd sätts in utan fördröjning. Du fattar snabba beslut baserade på i förväg fastställda riktlinjer som tagits fram i överenskommelse med kunden. Vi strävar efter att uppnå optimal tillgänglighet och snabb respons. Du är våra väktares livlina/stöd när de utför dessa ärenden ute hos kund. För anställning inom Securitas  kräver vi följande: bli godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). bli godkänd i de för arbetsuppgifterna fastställda utbildningarna har gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska, engelska  motsvarande betyg 3/G. drogfri laglydig och ostraffad ordnad privatekonomi Personliga egenskaper: Ärlighet, Hjälpsamhet, Vaksamhet ansvarskännande omdömesgill praktiskt och tekniskt lagd god förmåga att kommunicera med människor lugn och stabil (stresstålig och flexibel) utåtriktad du talar flytande Svenska. Ytterligare språk är meriterande du har goda kunskaper i engelska Övrigt: Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivareorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Vi ser fram emot din ansökan!
Arbetsgivare
Securitas Sverige AB
Hemsida: http://www.securitas.se
Ansökan
Ansök senast 31 October (1 månad 10 dagar kvar)

Ansök här

Vill du jobba inom Ambulanssjukvården? (Spontanansökan)

Arbetsgivare / Ort: REGION UPPSALA
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 December (3 månader 10 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-02
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Larmoperatör

Om jobbet
Verksamhetsområde Ambulanssjukvård Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Sjuksköterskor, ambulanssjukvårdare/undersköterskor och larmoperatörer – välkommen att registrera din spontanansökan för att jobba inom ambulanssjukvården Arbeta hos oss Ambulansen är en viktig aktör i modern akutsjukvård där avancerad vård bedrivs utanför sjukhus. Det är ett omväxlande arbete där vi oftast har fokus på en patient i taget. Vi arbetar i två-skift vilket ger mer återhämtningstid och det finns möjlighet till träning på arbetstid. I länet finns 4 ambulansstationer. De ligger i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar. Inom verksamhetsområde Ambulanssjukvård på Akademiska sjukhuset ingår både ambulans och larmcentral. Sjukvårdens larmcentral utgör en viktig funktion i den första kontakten med patienter i behov av ambulans. Larmoperatören är den första länken i vårdkedjan innan ambulansen eller ambulanshelikoptern når fram. Våra anställningskrav Att arbeta som ambulanspersonal är utvecklande, spännande och ibland utmanande. Vi ställer krav på medicinska kunskaper, fysisk uthållighet och förmågan att lösa problem. Våra anställningskrav är satta dels för att de krävs för att klara arbetet i sig dels för att förebygga arbetsskador. Som sjuksköterska på larmcentralen tar du emot samtal från hjälpsökande. Varje samtal resulterar i en bedömning, prioritering och åtgärd. Din uppgift är att hjälpa patienten till rätt vårdnivå med hjälp och stöd av ett unikt medicinskt beslutsstöd. Som sjuksköterska/larmoperatör kommer du att hantera och hjälpa de som ringer 112. Du kommer snabbt få en bild över vad som har hänt och därefter agera utifrån rådande omständigheter. Sjuksköterska - Ambulans Du är legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet inom akutsjukvård. Det är meriterande med vidareutbildning inom ambulanssjukvård, anestesi eller intensivvård. B-körkort är obligatoriskt, det är meriterande om du har körkort med C1/C-behörighet, alternativt B-körkort som är utfärdat före 1 juli 1996. Ambulanssjukvårdare/undersköterska Du är undersköterska med minst fem års erfarenhet från akutsjukvård och mycket god körvana eller genomgången ambulanssjukvårdarutbildning med erfarenhet från ambulanssjukvård. Du ska ha C1/C-behörighet alternativt B-körkort som är utfärdat före 1 juli 1996. Innan anställning för tjänsterna sjuksköterska - ambulans och ambulanssjukvårdare/undersköterska genomgår du lämplighetstest i form av fystest, körprov, intervju med avdelningschefer samt en inventering av medicinska kunskaper. Du ska också lämna in ett simintyg (200 m). Sjuksköterska - Larmoperatör Du är sjuksköterska med minst tre års erfarenhet. Du är en god lyssnare som kan ge instruktioner vid akuta sjukdomstillstånd och har lätt att tänka om och tänka nytt. Du kommer ha ett nära samarbete med såväl den egna arbetsgruppen som ambulanspersonalen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet ifrån akutsjukvård och telefonbedömning. Vill du läsa mer om oss, se vår hemsida här (https://www.akademiska.se/for-vardgivare/verksamhetsomraden/ambulanssjukvard/) Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/). Vill du veta mer? Avdelningschef Enköping: Niklas Rosengren, 070-277 28 44 Avdelningschef Tierp: Heléne Wahlgren, 070-611 24 88 Avdelningschef Uppsala: Lars Westman, 070-634 46 44 Avdelningschef Östhammar: John Wigertz, 070-611 94 33 Avdelningschef Sjukvårdens larmcentral: David Amour, 070-611 15 04 Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan via länken nedan. Kom ihåg att bifoga meritförteckning och två referenser (varav minst en ska ha varit din chef). Vänligen ange körkortsbehörighet (gäller ej larmoperatör). Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Arbetsgivare
REGION UPPSALA
Ansökan
Ansök senast 31 December (3 månader 10 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.