På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Livvakt
Spela filmen

Livvakt

Livvakten är "sin skyddspersons" följeslagare. Arbetet som livvakt kräver hög social kompetens. Arbetet är flexibelt.

Hur livvaktens arbetsdag ser ut beror mycket på hur skyddspersonens program ser ut. Under dagar med inbokade program händer det saker hela tiden, vilket gör att livvakten måste vara flexibel och beredd på att nya situationer uppstår. Allt kan inte planeras på förhand och det är en utmaning när skyddspersonerna gör spontana saker. Flexibilitet är därför en väldigt viktig egenskap för en livvakt.

Dagar som inte har ett färdigt "program" kan innehålla en hel del väntan. Resor i jobbet är vanligt förekommande.

En livvakt arbetar i första hand med att förebygga och förhindra att skyddspersonen utsätts för våld eller kränkande handlingar. Sker det ändå ett angrepp ska situationen kunna hanteras. Uppdraget ställer höga krav på livvaktens mentala, fysiska och sociala förmåga.

Det täta samarbetet med kollegor och skyddspersoner ställer mycket höga krav på din sociala kompetens. När det gäller personliga egenskaper är det viktigt att du kan värdera och bedöma situationer på ett omdömesgillt sätt.

Utbildning

För att kunna bli rekryterad som Säkerhetspolisens livvakt måste du har jobbat som polis i minst ett och ett halvt år efter genomförd examen och aspirantperiod.

Det är Rekryteringsmyndigheten som fastställer kraven och tar hand om ansökningar till polisutbildningen, som är på fem terminers heltidsstudier på en av utbildningsorterna samt aspiranttjänstgöring i en polisregion.

Utbildningen finns på fem orter i Sverige och går även att läsa på distans. Efter godkända studier får de studerande polisexamen. Därefter följer en termins aspirantutbildning på en polismyndighet. Den som blir godkänd efter aspirantutbildningen är behörig att söka anställning som polis. På några orter går polisutbildningen att läsa på distans.

Bra grundkompetens finns bl a på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet.

Personliga egenskaper

I samband med rekryteringen testas dessutom begåvning, personlighet, fysik, syn, bilkörning och vapenhantering.

Reportage

Alexandra: Därför ska du söka till polisutbildningen

Kenneth - en äventyrlig polisstudent

Visste du att...?

... ca 16 000 personer lever i Sverige idag under hot om våld och har de så kallade "skyddade personuppgifter", ca 1 600 av dem har en starkare form av skydd som innebär att det ej finns någon bostadsadress registrerad för dem. En stor del av de personer som i Sverige lever under hot är kvinnor som har utsatts för våld eller hot om våld från sina f d manliga partners, makar eller pojkvänner.

Visa mer
Visa mindre

95 Lediga jobb

Ordningsvakt Göteborg Behov samt vikariat sommaren 2021

Arbetsgivare / Ort: Cubsec AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ordningsvakt

Om jobbet
Cubsec AB söker dig som vill arbeta på ett företag i stark medvind. Vi erbjuder en välmående och platt organisation där samtliga medarbetare är med och påverkar - allt för att inspirera till ett roligt arbete med stark gemenskap. Som vår medarbetare får du möjlighet att utvecklas i ett nytänkande företag, där vi skapar förtroende, trygghet och värde för våra kunder. Vi söker medarbetare för ordningsvaktsuppdrag med början som behovsanställd, därefter deltid/heltid som semestervikarie samt i förlängningen ges möjlighet att arbeta deltid/heltid med oss. Som person är du engagerad, öppen och innovativ. Vi ser även att du har ett empatiskt förhållningssätt till andra människor samt en personlig mognad, vilket är en förutsättning då du arbetar med människor. Det underlättar om du är trygg i din person och har ett metodiskt tillvägagångssätt för att hantera de situationer som uppstår i arbetet. Vi värdesätter att du är ambitiös, har ett högt kvalitets-och säkerhetstänk samt en positiv och öppen inställning. Grundläggande krav: - Utbildad Ordningsvakt med förordnande - Mycket goda kunskaper i svenska samt göra dig förstådd i engelska språket - Körkort Klass B Meritererande: - Erfarenhet av att arbeta som Ordningsvakt - Erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Cubsec AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Väktare till biljettkontrollen i Örebro

Arbetsgivare / Ort: Commuter Security Group AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
CSG är ett auktoriserat bevakningsföretag som etablerades 2003. Med bred kompetens och stor erfarenhet bland våra ca 480 medarbetare, erbjuder vi tjänster där vi verkar för en trygg och säker miljö - både inom den offentliga och privata sektorn. Vi finns idag verksamma i Stockholm, Mälardalen, Värmland och Dalarna. Är du utbildad väktare kanske ditt nya jobb är inom CSG. Vi söker nu medarbetare till behovsanställning som kommer ha till uppgift att inom Länstrafiken Örebro kontrollera färdbevis. Stor del av arbetsuppgiften kommer också innebära att skapa en trygg och säker resa för de resande. I uppdraget krävs väktarutbildning och vi kommer tillhandahålla väktarutbildning om du saknar den idag. Arbetstiderna kräver flexibilitet då de är varierande och kan förekomma alla tider på dygnet, veckans alla dagar. Det krävs att du som medarbetare: • Är serviceinriktad • Har god kommunikationsförmåga • Har gott tålamod • Har goda språkkunskaper i svenska och engelska • Har god förmåga att hantera konfliktsituationer Vi ser det även som meriterande om du är flerspråkig. Inom CSG strävar vi efter att göra det lilla extra för kunden, kollegan och resenären. Att du som person är lugn, stabil och kan hantera situationer som kan uppkomma på ett bra sätt är en självklarhet. Upplevelsen av hur vi levererar och presterar på jobbet definierar hur väl vi lyckas. Du som person ska även vara ostraffad. Bakgrundskontroller kommer att genomföras inför anställning. Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du är intresserad av att bli en av oss. Vid frågor kring tjänsten tar ni kontakt med oss via mail: [email protected]
Arbetsgivare
Commuter Security Group AB
Hemsida: http://www.commutersecurity.se/jobba-hos-oss
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

CSG söker nu fordonsansvarig på heltid

Arbetsgivare / Ort: Commuter Security Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-20
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Väktare

Om jobbet
CSG är ett auktoriserat bevakningsföretag som etablerades 2003. Med bred kompetens och stor erfarenhet bland våra ca 480 medarbetare, erbjuder vi tjänster där vi verkar för en trygg och säker miljö - både inom den offentliga och privata sektorn. Vi finns idag verksamma i Stockholm, Mälardalen, Värmland och Dalarna. Är du utbildad ordningsvakt och/eller väktare med fordonskunskaper? Se hit! Vi söker nu en person som kommer ha till uppgift att ansvara över CSG fordonsflotta. Du kommer ha till uppgift att sköta servicen på bilarna, sköta kontakten med leasingbolag samt andra uppgifter som kan tillkomma. Våra förväntningar på dig: • B-körkort (manuell) • Att du är minst 20 år fyllda • Ordningsvaktutbildningen och/eller VU1/VU2 • Att du är ostraffad Vi ser det som en merit om du har genomgått andra utbildningar med koppling till bevakningsbranschen, gjort militärtjänstgöring eller genomgått fordonsutbildningar. Alla ansökningar till tjänsten sker via vår hemsida www.commutersecurity.se /jobba hos oss
Arbetsgivare
Commuter Security Group AB
Hemsida: http://www.commutersecurity.se/jobba-hos-oss
Ansökan
Ansök senast 7 March (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Sommarjobb 2021 - Larmoperatörer

Arbetsgivare / Ort: Kalmar kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-01-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda. Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det. Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss! Kommunledningskontoret ger stöd och service till kommunfullmäktige och kommunstyrelsen med dess arbetsutskott och personaldelegation. Kommunledningskontoret ger också service till nämnder och kommunägda bolag. Det gäller t.ex. kommunikation, juridik, IT, upphandling, utbildning, löner, arbetsrätt, redovisning och företagshälsovård. Som ett led i arbetet med ett tryggare Kalmar har det inrättats en trygghets- och larmcentral (TLC). Här centraliseras kommunens behov av larm och trygghetsfrågor. Verksamheten är placerad på brandstationen i Kalmar. Nu söker vi fem semestervikarier som kan börja arbeta i maj månad. Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! ARBETSUPPGIFTER Som larmoperatör kommer du bland annat att: - möta medborgare främst via telefon, e-post och webb. - ta emot och hantera olika in- och utgående larm - besvara olika journummer - representera Trygghets- och larmcentralen i samtal med exempelvis media - söka information via olika kanaler - informera, vägleda och hjälpa personer rätt - utföra kameraövervakning för förhindrande av inbrott och skadegörelse - hantera radiotrafik i olika nät - hantera många uppgifter samtidigt - arbeta olika tider på dygnet alla dagar i veckan. KVALIFIKATIONER - Du har utbildning på minst gymnasienivå gärna med administrativ inriktning - Du har mycket god datorvana liksom erfarenhet från administrativt arbete och dokumentation - Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du förstår och talar svenska och engelska obehindrat. - Du har hög servicekänsla och god förmåga - du är proffs på bemötande och service - Du är trygg och stabil i dig själv och kan förmedla det i kontakterna med andra - Du kan mycket snabbt skapa dig en bild av vad som har hänt i olika situationer för att kunna prioritera inkommande samtal och larm - Du är lyhörd och samtidigt tydlig i din kommunikation - Du trivs med att arbeta snabbt och kan växla i tempo - Du kan hantera press och svåra situationer utan att det påverkar din prestation eller ditt bemötande Tjänsten kräver att du är svensk medborgare och den är placerad i säkerhetsklass 3. Registerkontroll från belastningsregister och misstankeregister kommer att genomföras. ÖVRIGT För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Arbetsgivare
Kalmar kommun
Ansökan
Ansök senast 7 March (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avarn Security söker ordningsvakter till Malmö

Arbetsgivare / Ort: Avarn Security AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Ordningsvakt

Om jobbet
Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören för större företag, organisationer och offentlig sektor. Med äkta engagemang, kompetens och innovation stärker vi våra kunders trygghet och konkurrenskraft. Ordningsvakt – ett spännande och omväxlande yrke i publika miljöer. Ordningsvaktsyrket för oss på Avarn Security innebär ett högt säkerhetstänkande och en hög servicenivå gentemot kund och allmänhet samt att vi hela tiden arbetar utefter vår vision, Säkerhet och ansvarstagande i världsklass Vi söker dig som är utbildad ordningsvakt och innehar ett giltigt förordnande. Du brinner för service och har ett utpräglat säkerhetstänkande. Genom att vara synlig, lyhörd och aktiv kommer du att skapa trygghet hos vår kund. Våra uppdrag ställer krav på att du ska vara stresstålig och har god förmåga att lösa uppkomna problem, har god social förmåga samt kunna jobba i såväl grupp som individuellt. Vidare har du en god fysisk förmåga, då du står och rör dig mycket under ett arbetspass. Arbetstider: Varierande Tjänsteställe: Malmö/Lund Varaktighet: Behov, tillsvidare Tillträde: Enligt överenskommelse Meriterande är om du har väktarutbildning. Avarn Security erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet.  Tjänstespecifika frågor och rekryteringsfrågor besvaras utav Driftchef Jonas Bengtsson [email protected] och driftchef Markus Wikander [email protected]  Varmt välkommen in med din ansökan! Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2020-03-09, sök tjänsten via vår hemsida- ej via mejl. Tester kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Avarn Security AB
Hemsida: https://www.avarnsecurity.se
Ansökan
Ansök senast 9 March (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Avarn Security söker semestervikarie till larmcentral i Stockholm - 2021

Arbetsgivare / Ort: Avarn Security AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 March (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Inom den Svenska larmcentralsorganisationen är vi cirka 200 medarbetare som ansvarar för hanteringen av ca 80000 anslutningar, ett stort antal kamerainstallationer och en mängd olika service-/ jouruppdrag. Vi har som mål att ständigt ligga i framkant, leda utvecklingen samt bidra till en säker och stabil drift för våra kunder. En effektiv larmcentral kännetecknas främst av korta svarstider, korta larmhanteringstider samt ett trevligt och professionellt bemötande. Larmcentralerna är under kraftig tillväxt och har många spännande utvecklingsområden för framtiden. Operation Monitoring Centra ingår i den Svenska ledningsgruppen. Arbetsuppgifter: Att arbeta i en larmcentral är att utgöra en del av verksamhetens nav. Du och dina kollegor hör till våra absolut viktigaste medarbetare. Du kommer att ta emot och hantera larmsignaler, video, felanmälningar, telefonsamtal och radioanrop. Det är i regel du som får eller tar den första kontakten med kunder, väktare, jourentreprenörer och andra. Du följer en instruktion och förmedlar ärendet till rätt part. Verksamheten i larmcentralen bedrivs dygnet runt – året runt. Vi kommer att internutbilda dig, därefter arbetar du självständigt, men alltid med stöd av och i nära samarbete med, ett antal kollegor med samma arbetsuppgifter som du har. Du kommer att komma i kontakt med alla typer av människor i olika situationer. Arbetet är krävande, men också varierande, lärorikt och spännande. Kvalifikationer: Några av dina starkaste egenskaper är att du är socialt kompetent och genuint intresserad av att hjälpa andra människor, ansvarstagande, en hög stresstålighet, god vana att tempoväxla i arbetet, noggrann och bekväm med att jobba med dator och telefon som dina arbetsredskap. Du är vår röst mot omvärlden. Det är därför viktigt att du behärskar svenska språket i tal och skrift och att även känner dig trygg med att tala engelska. Om du skulle ha erfarenhet av arbete i larmcentral, annan drift- eller övervakningscentral eller kanske från en klassisk kundtjänst så är det guld värt för oss. Erfarenhet från säkerhetsbranschen är meriterande. Men absolut viktigast är att du är av rätta virket och tycker att arbetsbeskrivningen ser intressant ut. Om vi tror på dig lär vi dig resten. Vi söker dig som har fyllt 20 år, är ostraffad, drogfri, har ordnad ekonomi och har minst tre års arbetslivserfarenhet. En förutsättning för anställning är att du klarar länsstyrelsens kontroll för anställning i auktoriserat bevakningsföretag. Avarn Security erbjuder dig: • Utbildning (sker i april samt maj). • Goda utvecklingsmöjligheter. Så om du är en driven person som brinner för att utvecklas, då är vi rätt arbetsplats för dig. • Hos oss kommer du bli del av ett sammanhållet team som värdesätter alla personligheter och ständigt arbetar med att utvecklas. • Friskvård. • Lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet. • Eventuell vidare anställning efter sommaren om båda parter är överens om detta. Semesterperioder 2020 Period 1: 1/6 – 28/6 Period 2: 29/6 – 26/7 Period 3: 27/7 – 23/8 Av dig som söker kräver vi att du ska kunna arbeta heltid minst två av ovan perioder. Utbildning är ca en månad lång, beroende på dina tidigare erfarenheter och kvalifikationer. Den görs i våra lokaler i Västberga under månaderna april och maj – exakta datum/tider kommer vi överens om. Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.
Arbetsgivare
Avarn Security AB
Hemsida: https://www.avarnsecurity.se
Ansökan
Ansök senast 10 March (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vill du arbeta som väktare i Göteborg?

Arbetsgivare / Ort: Cubsec AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 10 March (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Vill du arbeta som väktare i Göteborg? Är du en ansvarsfull och förtroendeingivande person med ett empatiskt förhållningssätt till andra människor? Söker du ett arbete med frihet under ansvar där du får användning av din problemlösningsförmåga? Då ska du läsa vidare! Som väktare på Cubsec vill vi att du alltid uppvisar en seriös och professionell attityd och inställning. Du agerar omdömesfullt och för kundens bästa. Du har förmågan att skapa lugn och är bra på att anpassa ditt förhållningssätt utifrån de olika situationer som kan uppstå i arbetet. Mot bakgrund av att man som väktare kan hamna i konfliktfyllda situationer ställs det höga krav på personlig mognad samt att du är trygg i din person och i din yrkesroll. Som person bör du kunna anpassa dig i olika tempo samt vara flexibel i din arbetsuppgift. Vi ser gärna att du som söker bor i eller har god lokalkännedom inom Göteborg. Vi söker medarbetare som kan börja med en behovsanställning och under sommaren arbeta heltid som semestervikarie. Efter sommaren kommer du att erbjudas fortsatt anställning med ett arbetstidsmått. Grundläggande krav: Körkort med behörighet B Rent brottsregister God ekonomi Inga betalningsanmärkningar Mycket goda färdigheter i svenska tal och skrift Meritererande: Grundutbildad väktare Erfarenhet av att arbeta inom säkerhet/bevakning Ytterligare utbildningar inom säkerhet/bevakning Flera språk Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Arbetsgivare
Cubsec AB
Ansökan
Ansök senast 10 March (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Ansvarig butikskontrollverksamheten civil/uniformerad

Arbetsgivare / Ort: Sydsec Bevakning AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 11 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Väktare

Om jobbet

Vi söker nu dig som är beredd att ta ett större ansvar motsvarande gruppledare avseende att leda och kvalitetssäkra samt utveckla handelsavdelningen inom Sydsec. Arbetet inom vår handelsavdelning bedrivs i butiksmiljö med både uniformerad väktare och civil butikskontrollant.


#jobbjustnu


För rätt person finns även möjlighet att jobba inom företagets andra verksamhetsområden.

För att kunna söka tjänsten ska du ha genomfört utbildning VU1, VU2, PYT samt BK (butikskontrollant) inom föreskriven tid med godkänt resultat.


Du behöver ha och kunna:

Behärska det svenska språket väl i tal och skrift

God fysik

Stabilt psyke

Flexibel

Gymnasiekompetens

Serviceinriktad

Körkort

Engelska (fler språk är meriterande)

Negativt drogtestresultat

Utdrag ur RPS

(belastningsregistret, ostraffad, kuvert överlämnas oöppnat vid intervju). OBS! Utökad bakgrundskontroll kommer att utföras.

Godkänd utbildning Vu1 och Vu2

Godkänd Butikskontrollantsutbildning

Sydsec erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetarförbundet.


Gå in på www.sydsec.se och läs mer om oss och vårt företag. Välkommen att sända din ansökan med cv och personligt brev till [email protected] redan idag.

Märk ansökan ”BK Sydsec”.


Vi anställer fortlöpande efter hand som ansökningarna kommer in.

Arbetsgivare
Sydsec Bevakning AB
Olsgårdsgatan 13 c
21579 Malmö
Hemsida: http://www.sydsec.se
Ansökan
Ansök senast 11 March (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Larmoperatör Stockholm

Arbetsgivare / Ort: Cubsec AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Larmoperatör

Om jobbet
Vill du göra skillnad, på riktigt? Vi söker därför 4 st. larm-operatörer dag och natt som vill vara med och skapa trygghet för vår kund som tillhandahåller samhällsviktig produktion. Placeringen hos kund innebär att du som larm-operatör befinner dig i bevakningscentralen som verkar dygnet runt, årets alla dagar. Du skall hantera inbrottslarm, brandlarm, personlarm, hisslarm, kameraövervakning, transportlarm och driftlarm. Kontakt med myndigheter såsom polis och räddningstjänst och kunna verka i en internationell miljö. Då kunden är ett globalt företag så kommer du även hantera global transportspårning samt resesäkerhet för anställda. Vill du vara med? • Att få göra en verklig skillnad! • Du kommer att möta och kommunicera med olika typer av människor • Ett ledarskap med en holistisk ledarsyn och med trevliga och engagerade kollegor • En platt organisation som alltid lyssnar på idéer för att ständigt förbättra din arbetsplats • Ett företag som är engagerade, öppna och innovativa Vi söker dig som… …alltid vill hjälpa och hanterar uppgifter från början till slut. Du är trygg i dig själv, flexibel och beslutsam oavsett uppgift du kan mötas av. Rollen innebär samverkan med kollegor och externa aktörer vilket kräver att du har god samarbetsförmåga. Du är en vänlig, orädd och lyhörd person som har lätt för att prata med människor. Vidare är du empatisk och professionell samtidigt som du samverkar och tar ansvar i din yrkesroll. Du skall ha ett högt säkerhetstänk. Vi hoppas att du har… • Minst tre års arbetslivserfarenhet, gärna som larm-operatör eller liknande-/bevakningsbranschen • Stort intresse för den geopolitiska situationen i världen. • Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska då kunden är ett globalt företag • God datorvana och känner dig bekväm med att arbeta i olika och komplexa system • God simultanförmåga då arbetet kräver att du kan hantera flera uppgifter på en och samma gång • En god allmänbildning • En god fysik • Är ostraffad och har inga ekonomiska problem Hos oss är vår värdegrund, Engagerad, vi brinner alla för något, Öppen, vi är öppna och redo att möta nya utmaningar så som de är, Innovativa, vi är flexibla i vårt sätt att arbeta. Vi söker nya lösningar i vår strävan att skapa ett värde för vår uppdragsgivare och för samhället. Vi tillämpar 5-4 schema både dag och natt. Då kunden är ett säkerhetsklassat företag görs det en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.
Arbetsgivare
Cubsec AB
Ansökan
Ansök senast 14 March (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Svenska kraftnät söker en Larmoperatör

Arbetsgivare / Ort: Svenska Kraftnät
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 March (9 dagar kvar)
Publicerad: 2021-03-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Larmoperatör

Om jobbet
Som Larmoperatör på Svenska kraftnät erbjuds du en spännande roll i en av Sveriges mest samhällskritiska verksamhet med högt ställda krav. Tjänsten tillhör Fastighetsenheten som är en relativt ny enhet under uppbyggnad och du kommer att få stort utrymme att utvecklas. Svenska kraftnät söker en Larmoperatör till Fastighetsenheten med placering i Stockholmsområdet. Tjänsten är dagtid. Som Larmoperatör kommer du ingå i ett team på enhet Fastighet på Svenska kraftnät. Fastighet ansvarar för den tekniska övervakningen, samordning av tekniska övervakningssystem, kommunikation och spridning av information. Enheten strävar efter att tillämpa ett systematiskt och strukturerat tillvägagångssätt i allt säkerhetsarbetet. Arbetet utförs i fastställda processer. Fastighetsenhetens operativa säkerhetsarbete bedrivs dygnet runt, bl.a. av skyddsvakter från en bevakningsentreprenör. Om tjänsten Som Larmoperatör kommer du hantera allt från inkommande larm till att medverka vid driftsättning av säkerhetssystem. Du kommer att interagera med flera olika funktioner både inom, utanför myndigheten och kontakt med leverantörer är en naturlig del av arbetsdagen. Vid olika typer av säkerhetsincidenter kommer du i din roll som Larmoperatör att samordna och stödja övriga funktioner med beslutsunderlag i form av lägesbild, med mera. Rollen är förhållandevis ny inom myndigheten varför du kommer få delta i uppbyggnationen av funktionen. Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom fysiskt skydd och övervakning av samhällsviktig verksamhet, och utbyta erfarenheter med kollegor som verkat länge inom branschen. Dina arbetsuppgifter Ditt huvudansvar som larmoperatör blir att tillsammans med dina kollegor genomföra alla de uppgifter som förekommer i en säkerhetscentral, men du förväntas också kunna arbetsleda bevakningsentreprenören när så behövs. Arbetsuppgifter:  • Ta emot, registrera och hantera inkommande ärenden, felanmälningar och larm, och vid behov sända ut rätt kompetens för felavhjälpning • Övervakning och rondering via kamerasystem • Delta vid driftsättning av IT-säkerhetssystem • Säkerställa den operativa funktionen kring behörighetshantering • Leda bevakningsleverantören i dagligt arbete Delta i utvecklandet av funktionen Säkerhets central Din bakgrund För att lyckas i rollen måste du ha relevant arbetslivserfarenhet inom säkerhetsområdet och du jobbar, alternativt har jobbat som larmoperatör. Skallkrav • Gymnasieexamen, gärna med inriktning mot säkerhet eller motsvarande erfarenhet/kompetens som myndigheten bedömer likvärdig. • Flerårig erfarenhet i rollen som skyddsvakt. • God erfarenhet av att arbeta med administration av tekniska stödsystem för larm, passage och kamerabevakning • Minst 2 års erfarenhet av arbete i larm-/bevaknings-/sambandscentral • Erfarenhet av att jobba i Rakel eller motsvarande system/utrustning och har lätt att göra dig förstådd via denna utrustning • God IT-vana • B-körkort • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska Meriterande krav • Erfarenhet av att jobba med samhällsviktigt verksamhet • Arbetat inom statlig myndighet, kommun eller region/landsting • Erfarenhet av arbetsledning. Dina personliga egenskaper Vi söker en lugn, trygg lagspelare med gott omdöme, som har förmåga att snabbt analysera olika situationer, mot bakgrund av sin erfarenhet prioritera och ta kloka beslut utifrån Svenska kraftnäts uppdrag att säkerställa elförsörjningen i Sverige. Vår bästa kandidat har en personlig mognad och förstår vikten av tydlig relevant kommunikation både muntligt och skriftligt i smått som stort. Vi söker en person med integritet som även under press kan prioritera sitt arbete på ett strukturerat sätt.  För att myndigheten ska kunna bibehålla sitt systematiska säkerhetsskyddsarbete behöver du ha integritet och en god förståelse för uppdragets innebörd. Du har en god förmåga att kommunicera med andra medarbetare och vana att hantera många ärenden samtidigt. Då det kan förekomma många olika samtidiga arbetsuppgifter behöver du trivas med att arbeta strukturerat och metodiskt under press och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Då tjänsten är en central roll på enheten och innebär många kontaktytor i och utanför organisationen innebär det att du måste ha lätt för att skapa goda relationer i vardagen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vill du veta mer? kontakta gärna Peter Nilsson Ansvarig fysisk säkerhet, tel.nr 010-475 88 48 rekryterande chef Jan Nilsson, tel. nr. 010-475 89 37. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: [email protected] Sista ansökningsdag Välkommen med din ansökan senast den 14 mars 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.     Vårt erbjudande till dig På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.    
Arbetsgivare
Svenska Kraftnät
Hemsida: http://www.svk.se
Ansökan
Ansök senast 14 March (9 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.