På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Formmaskinoperatör inom plastindustrin

Formmaskinoperatör inom plastindustrin

En formmaskinoperatör sköter maskiner som kan göra allt från leksaker till maskindelar. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken typ av plastprocess/maskin man arbetar vid. Förpackningar, leksaker, skalen till telefoner och bildetaljer är exempel på produkter som en operatör kan tillverka inom plastindustrin.

En vanlig maskintyp är formsprutmaskinen. Där sugs plastmaterialet i formar av pellets, in i maskinen och värms upp och smälts i en cylinder. Plastmassan sprutas under högt tryck in i formverktyg som formar produkten. När plastmaterialet kylts och stelnat öppnas formen och ut kommer den nu bildade plastdetaljen.

Arbetet innebär i huvudsak att övervaka flera maskiner och utföra visst underhållsarbete. De färdigpressade produkterna kontrolleras också för att säkerställa att de har rätt kvalitet. Att sätta på etiketter och paketera plastsakerna kan också ingå i jobbet eller att övervaka en maskin som sköter detta.

När en ny detalj ska tillverkas byter man formverktyget som sitter i maskinen och ställer in alla processdata som erfordras för den nya detaljen. Detta är en komplicerad uppgift som beroende av företagets regler liksom erfarenhet hos operatören kan göras av endera operatören eller av särskilda ställare som även kan kallas formuppsättare/verktygsbytare med fördjupat kunnande inom området.

Utbildning

Bra grundutbildning är Industritekniska programmet på gymnasiet. Utbildning inom branschen bedrivs av olika företag. Vidareutbildning kan finnas inom yrkeshögskolan.

Framtidsutsikter

Maskinoperatörer inom gummiindustrin har haft en oförändrad sysselsättning under det senaste året. Däremot har det kraftiga efterfrågebortfallet inom bilindustrin medfört att antalet arbetstillfällen för maskinoperatörer inom plastindustrin minskat. Arbetslösheten inom yrket har stigit relativt kraftigt, framförallt för maskinoperatörer inom plastindustrin.

Visste du att...?

... ordet industri kommer från latinets industria och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens betydelsen menas det med "Industriell tillverkning", att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas fabriker.

Visa mer
Visa mindre

9 Lediga jobb

Driven, flexibel och effektiv produktionspersonal till Helsingborg

Arbetsgivare / Ort: Montico Hr Partner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinoperatör
  • gummiindustri

Om jobbet
* Driven industriarbetare sökes till vår kund i Helsingborg. Kunden är en tillverkande industri inom gummi- och polymerprodukter. Företaget är familjeägt med ett par få anställda. Om tjänsten I den här tjänsten får du varierande arbetsuppgifter, alltifrån att arbeta med råmaterial till slutprodukt och efterarbete. Du kommer även att arbeta med manuell svarvning samt efterarbete på valsar som används i produktionen. Arbetsbeskrivning Du kommer att börja som inhyrd konsult via Montico, med goda chanser för övergång till kund, alternativt omplacering till något av våra andra kundföretag. Du ingår i ett kompetent team där alla stöttar varandra och sammanhållningen är A och O. Tempot är högt, och arbetet ställer höga krav på noggrannhet och flexibilitet. Därför kommer stor vikt vid personlighet läggas. Du talar och skriver på svenska, samt har bil och körkort. Som person är du ansvarstagande, flexibel och lojal. Du värdesätter kvalitet, uppskattar att jobba team-baserat och att hålla ett högt tempo i ditt arbete. Du har stor arbetsvilja och tar gärna egna initiativ. Här är samarbete en stor del av arbetsplatsen, så vi ser gärna att du god social förmåga. Vi söker dig som - Har industrivana - Har B-körkort - Har erfarenhet av manuell svarvning - Är driven, flexibel, ansvarstagande och lyhörd - Har förmåga att läsa & förstå instruktioner på svenska
Arbetsgivare
Montico Hr Partner AB
Hemsida: http://www.montico.se/
Ansökan
Ansök senast 12 maj (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Maskinoperatör - Malmö

Arbetsgivare / Ort: Processbemanning Svenska AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om Processbemanning AB: Processbemanning AB är ett nischat rekryterings- och bemanningsföretag. Med huvudkontor i Helsingborg genomför vi uppdrag i hela Skåne.  Som rekryteringskonsulter har vi flera års erfarenhet av rekrytering och bemanning. Genom vår metodik och vårt breda branschnätverk kan vi erbjuda dig som arbetsgivare kvalificerade personallösningar på såväl kollektiv- som tjänstemannasidan. Som anställd hos oss har du en trygg anställning med kollektivavtal i ett auktoriserat bemanningsföretag. Vi har ett stort antal uppdragsgivare i Skåne vilket ger oss stora möjligheter att matcha just din kompetens och profil mot ledigauppdrag.  Är du på jakt efter jobb som maskinoperatör i Malmöområdet? Då kan detta vara ett jobb för dig!   Om tjänsten: Just nu söker vi dig som är intresserad av att arbeta som maskinoperatör hos en av våra kunder i Malmö. Tjänsten är på heltid och varaktigheten är långsiktig. Som sökande har du tidigare erfarenhet av att arbeta inom produktion som maskinoperatör. Du är en del i produktionen och du ställer in maskiner, övervakar, tar fram material, avhjälper färre problem och korrigerar mindre fel.  Arbetstiden är förlagd till 3-skift (dag, kväll, natt) på vardagarna.  Vem är du? Personliga egenskaper vi söker är att du är positiv och glad, framåt, självgående och initiativtagande. Du har inga problem att arbeta självständigt med ett eget driv eller att samarbeta tillsammans med andra på arbetsplatsen. Ledorden ansvarstagande, effektiv och flexibel stämmer väl in på dig. Arbetet utförs i ett tryckeri och därför är det extra viktigt att du har bra färgseende och att du är mycket fingerfärdig.  Krav för tjänsten är: - Produktionsvana - Dokumentationsvana - Tekniskt intresserad - Svenska och engelska i tal och skrift  - Tillgänglig för skiftarbete (dag och kväll) - Goda kunskaper i matematik - Rökfri Meriterande för tjänsten: - Körkort och tillgång till egen bil för att lätt kunna ta dig till din arbetsplats Låter detta intressant?  Då är du välkommen att skicka in din ansökan omgående då vi kommer att kalla till intervju löpande. Din ansökan kommer att behandlas konfidentiellt.  Läs gärna mer om oss på www.processbemanning.se där hittar du även våra övriga lediga tjänster!
Arbetsgivare
Processbemanning Svenska AB
Hemsida: http://www.processbemanning.se
Ansökan
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Maskinoperatör till Sunne

Arbetsgivare / Ort: Industri Support Värmland AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinoperatör
  • gummiindustri

Om jobbet
Om företaget Vi söker en driven och erfaren maskinoperatör till ett stabilt och väletablerat företag i Sunne. Här får du jobba med högt kvalitetstänk, engagerade kollegor och ett företag som involverar medarbetarna i den ständiga utvecklingen. Låter det som ett jobb för dig? Skicka in din ansökan redan idag, tillsättning sker löpande. Dina arbetsuppgifter För att lyckas i rollen som maskinoperatör krävs det att du är en mål-och kvalitetsmedveten person som förstår tillverkning och processer. Som person är du därför noggrann, tar ansvar och gillar när du ställs inför tekniska problem som måste lösas. Din profil Vi söker dig som tidigare jobbat inom tillverkande produktion och har god maskinvana, kan arbeta 2 skift, ev. 3 skift vid behov och som har goda kunskaper i svenska i tal och skrift Som person är du driven, problemlösande, ansvarsfull och har en god samarbetsförmåga. Om Industrisupport Bifoga CV, men utelämna referenser, de tar vi vid eventuell intervju. Utelämna även information om etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv. Industrisupport startades 1999 och är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som idag har verksamhet och kontor på flera orter. Vi arbetar med åtskilliga yrkeskategorier både på kollektiv- och tjänstemannasidan. Genom vår värdegrund, affärsidé och vision skall vi vara en attraktiv arbetsgivare för duktiga medarbetare och därigenom vara kundernas förstaval när de väljer samarbetspartner i rekryterings- och bemanningsfrågor. Det är viktigt för oss att du mår bra och känner dig trygg, vilket innebär att vi har kollektivavtal, försäkringar, företagshälsovård och friskvårdsbidrag.
Arbetsgivare
Industri Support Värmland AB
Hemsida: http://www.industrisupport.com/
Ansökan
Ansök senast 13 maj (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Maskinoperatör

Arbetsgivare / Ort: OnePartnerGroup GGVV AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 maj (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Maskinoperatör
  • gummiindustri

Om jobbet
Till vår uthyrningsverksamhet söker vi dig som vill jobba som maskinoperatör på ett tillverkande företag i Värnamo Kommun. Du kommer vara anställd hos oss på OnePartnerGroup men arbeta som uthyrd konsult till en av våra kunder. Tjänsten innebär därför initialt en anställning i OnePartnerGroups konsultverksamhet som senare kan övergå till en anställning hos det aktuella företaget. Som konsult hos OnePartnerGroup får du en trygghet genom kollektivavtal och regelbunden kontakt med din konsultchef. Vi på OnePartnerGroup är enligt våra medarbetare en schysst och trygg arbetsgivare. Hos oss får du testa nya utmaningar och utmanas under trygga förhållanden. Visst låter det bra?

Dina arbetsuppgifter din profil
Som maskinoperatör kommer du övervaka en eller flera maskiner och säkerställa att detaljer som produceras är av rätt kvalitet och volym. Vi söker dig som är händig och har erfarenhet av att arbeta inom industri, tillverkning eller verkstad. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att övervaka maskiner och är praktiskt lagd där du tycker om varierande arbetsuppgifter. Vidare är du noggrann och förstår vikten av kvalitet. För att trivas som maskinoperatör krävs det att du kan ta initiativ och att du trivs med att jobba självständigt men samtidigt inte har några problem med att samarbeta med andra. Det är meriterande om du har truckkort.  Du hanterar svenska i tal och skrift.

Placeringsort: Värnamo
Arbetstid: Ofta tvåskift men andra arbetstider kan också förekomma
Tillsättning: Omgående eller enligt överenskommelse. 

Sista ansökningsdag är den 16 maj 2021 men vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Ann-Marie Svensson på telefonnummer 0370-510564 alt. [email protected]

 

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. 

Vi på OnePartnerGroup är enligt våra medarbetare en schysst och trygg arbetsgivare. Hos oss får du testa nya utmaningar och utmanas under trygga förhållanden.

I över tio år har vi jobbat med rekrytering och bemanning utifrån vår största drivkraft – att se dig lyckas och nå ditt mål. Välkommen att etablera en kontakt med oss på OnePartnerGroup du också.

Arbetsgivare
OnePartnerGroup GGVV AB
Ansökan
Ansök senast 16 maj (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Processövervakning

Arbetsgivare / Ort: SweKraft Bemanning AB / Värnamo
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 maj (12 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

Medarbetare sökes för omgående start.

Vår kund söker nu en Processövervakare som tidigare har arbetat inom Industri. Du kommer tillsammans med övriga i teamet bidra till en säker arbetsplats där vi håller en hög kvalité. Du kommer vara delaktig i en effektiv och modern produktion som ställer höga krav på alla medarbetare.

Arbetet kommer att vara belägrad i ett väl etablerat företag i Värnamo.

Tjänsten innefattar bland annat processövervakning, truckkörning, lagerarbete. Tjänsten är 2-skift. Krav är svenska i tal & skrift, truck är meriterande dock så ordnar vi truckkort om det saknas.

Tjänsten inleds med en anställning hos Swekraft Bemanning med ett mål om att kandidaten senare ska övergå till en anställning hos kund. Som konsult hos Swekraft Bemanning får du en konsultchef som stöttar dig i ditt uppdrag hos kund. Vi ger dig råd och rekommendationer om hur du kan utvecklas i ditt arbete.

Skicka in din ansökan på [email protected]

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
SweKraft Bemanning AB
Storgatan 68 B
33136 Värnamo
Hemsida: http://www.swekraftbemanning.se/
Ansökan
Ansök senast 23 maj (12 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.