På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Gummitekniker

Gummitekniker

Gummitekniker behöver ha omfattande kunskaper av gummitekniskt arbete. 

Gummibeklädnad är ett avancerat hantverk som kräver känsla för materialets egenskaper och objektet samt en hög hantverksskicklighet och förmåga att planera arbetet.

Arbetet som gummitekniker innebär att skära, handvalsa, prima, göra mallar samt bekläda ytor i varierande miljöer och applikationer. Gummitekniker arbetar oftast med beklädnad med ovulkat och/eller färdigvulkat gummi. Gummitekniker utför arbetet såväl inne i verkstäder som ute hos kunder. Arbetsuppgifterna är varierande och arbetet är i mångt och mycket självständigt.

Gummitekniker har fullt ansvar under hela processen, allt ifrån planering av arbetet till resultat och kvalitet på leveransen.

För att trivas i och lyckas med jobbet som gummitekniker behöver man vara en hantverksskicklig person som också har en vilja och nyfikenhet att lära sig nya metoder. Man måst ha ett driv och förmågan att självständigt utföra arbetsuppgifterna men också vara bra på att samarbeta i ett team. 

Kvalifikationer som krävs
Erfarenhet av hantverksarbete med gummimaterial och helst även erfarenhet av arbete med gummibeklädnad. Körkort B***, för personbil kan ställas som ett krav för att kunna få arbete. Truckkort är ofta mycket meriterande. 

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.