På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Processoperatör inom livsmedelsindustrin

Processoperatör inom livsmedelsindustrin

Inom livsmedelsindustrin är produktionen till stora delar automatiserad. Det gäller vid bryggerier, kvarnar, mejerier och vid tillverkning av choklad och konfektyr. Det mesta av arbetet sker med hjälp av maskiner och robotar, men det finns även arbetsmoment som utförs för hand.

För att göra arbetet omväxlande är det vanligt att man jobbar i arbetslag och roterar mellan olika arbetsuppgifter.

Skiftarbete är oftast förekommande inom process-industrin. Inom industrin.

Utbildning

Lämplig utbildningsbakgrund är gymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet eller något tekniskt program, som t.ex El- och energiprogrammet, Industritekniska eller Teknikprogrammet.

Passande utbildningar kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Man blir även upplärd på arbetsplatsen i samband med anställningen. För att få anställning kan arbetsgivare ställa vissa krav. Vanligtvis krävs det någon form av "gymnasiekompetens" eller erfarenhet av liknande arbete.

All eftergymnasial utbildning och erfarenhet av arbete och praktik på arbetsplatser, där man sysslar med livsmedel eller hygien, är meriterande när man söker anställning som processoperatör inom livsmedelsindustrin.

Visste du att...?

... ordet industri kommer från latinets industria och kan översättas till svenska ungefär som "flit" eller "sysselsättning". I dagens betydelsen menas det med "Industriell tillverkning", att produkter framställs i en stor skala genom att råvaror förädlas fabriker.

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.