På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Livsmedelsingenjör

Livsmedelsingenjör

Livsmedelsingenjör är en expert med kompetens inom livsmedelskunskap och livsmedelsteknik och kan bland annat arbeta med hygien- och kvalitetsfrågor inom livsmedelsområdet. Det innebär att du arbetar med att ständigt förfina och förbättra rutiner, göra riskbedömningar samt driva olika förbättringsprojekt.

Livsmedelsingenjör förväntas ofta vara företagets representant i hygienfrågor gentemot myndigheter och kontrollorgan och du håller också ofta internutbildningar för personalen. 

Som livsmedelsingenjör ingår du ofta i kvalitetsavdelningen där du tillsammans med kollegorna stödjer produktionsavdelningar och produktutvecklingen mot en än starkare marknadsposition. Livsmedelsingenjör är ofta underställd och rapporterar direkt till kvalitetschefen och förväntans även ta ansvar för kvalitetsavdelningen vid kvalitetschefens frånvaro.

Utbildning

För att kunna få jobb som livsmedelsingenjör krävs det livsmedelsteknisk utbildning på universitetsnivå. För behörighet till den utbildningen krävs det bland annat tvåårig tidigare yrkeserfarenhet från livsmedelsindustrin, livsmedelsbutik, storhushåll eller restaurang. 

Arbetsspråk är ofta engelska, därför krävs det att man har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Livsmedelsingenjör behöver även ha goda kunskaper inom svensk livsmedelslagstiftning.

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasiets program.

Passande utbildningar finns även inom yrkeshögskolan.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

5 Lediga jobb

Chemical Compliance Specialist - Group Compliance, H&M Group

Arbetsgivare / Ort: H & M Hennes & Mauritz AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Livsmedelsingenjör

Om jobbet

Do you have experience of food contact products’ chemical compliance and safety? Are you passionate about research, sustainability, and communication? Then read on!

Group Compliance department is part of the function “Quality Strategy and Compliance” at our Global Supply Chain organization. Within the function, we aim to make sure we deliver consistent product quality that our customers will love.

Group Compliance is responsible for setting legal requirements and routines for all products sold by the H&M Group, in all countries and channels in line with local legislation and a precautionary principle. This includes product safety, labelling, chemical- and physical test demands. By supporting several parts of our business with our expertise, we contribute to the overall customer experience.

Job Description

We are eager to bring a Chemical Compliance Specialist onboard, to be responsible for the food contact segment. We have a team of specialists with deep knowledge within their specific area. Ongoingly, we research and update ourselves on the specific topics and relevant legal requirements, including aspects of labelling, chemical restrictions, physical properties, and authority reporting. We then communicate with all relevant stakeholders within the H&M group such as Assortment and Production. Do you want to be part of creating customer value by providing safe and compliant products? Then becoming our next chemical compliance specialist might be the challenge you are looking for. Key responsibilities include:

  • Research relevant chemical related regulations in existing and future sales countries. Evaluate the information and set importance for H&M
  • Secure that H&M’s chemical restrictions for specified products/materials for all brands within the H&M-group are in line with global regulations as well as company policies
  • Set, implement, up-date and follow up chemical restrictions, standards, routines, methods, and guidelines within H&M-group
  • Ensure all key stakeholders are kept up to date with H&M’s chemical restrictions.
  • Work proactivley with these issues to improve weak points, identify new potential risks and avoid problems re-occur
  • Cooperate with relevant external parties like working groups, standard organizations, authorities, and NGO’s

Qualifications

We believe you are a communicative and driven team player who enjoys working with a variety of people, in an international environment. To succeed in this role, you are solutions-focused, curious, and structured - with a collaborative “can-do” approach and an eye for details. You have a goal-oriented mindset and are eager to find great ways to drive results and have an impact.

  • Have a university degree in chemistry/environmental science.
  • Have at least 2 years work experience within product regulations and compliance.
  • Good knowledge of processes for food contact products/materials,
  • Knowledge in food contact regulation
  • Experience working with project management methodology
  • Experience in reading and evaluating standards and regulations
  • Experience turning complex information into user-friendly guidelines
  • Fluent in English, written and spoken

Additional information

If you believe you will bring value in this role and want to join our fantastic team, please upload your CV (English) as soon as possible but at the latest 6th of August 2021. Due to GDPR, we only accept applications through our career page. At H&M Group we strive to have a fair and inclusive recruitment process. Therefore, we kindly ask you to not attach a cover letter in your application as they often contain information that can easily trigger unintentional biases.

This is a full-time, permanent position, based in Stockholm, start date September.

H&M Group is committed to creating a Diverse & Inclusive environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of race, gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, national origin, disability or age. We look forward to receiving your application!

Arbetsgivare
H & M Hennes & Mauritz AB
MÄSTER SAMUELSGATAN 46 A
10638 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Produktutvecklare med sinne för aromer

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 augusti (14 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Livsmedelsingenjör

Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Har du jobbat med produktutveckling inom livsmedelsbranschen och vill till ett innovativt bolag med hög produktutvecklingstakt? Har du en god sensorisk förmåga och ett genuint intresse för mat och smak? Vill du vara en del av ett företag där det finns stort utrymme för kreativitet?

Nu finns möjligheten att få arbeta på NordArom, ett relativt litet företag med en familjär stämning där man månar om sina anställda. Företaget växer och vill nu förstärka produktutvecklingsgruppen med ytterligare en erfaren produktutvecklare för att utveckla aromer och färger till livsmedelsindustrin.

Välkommen till ett stabilt företag med högkvalitativa produkter och gott rykte i branschen! 

Ansvarsområden

I rollen som produktutvecklare på NordArom kommer du att arbeta nära kund, alltid med högsta kvalitet i fokus. Du har en central position inom företaget vilket innebär en hel del internt samarbete med kollegor från andra avdelningar såsom försäljning, produktion och kvalitet.

Din huvudsakliga arbetsuppgift består av att utveckla aromer och färger, anpassade efter kundens krav, önskemål och applikationer. Du kommer även att arbeta i olika kundutvecklingsprojekt där du hjälper kunden med receptformuleringar och att smakoptimera deras produkter. 

Arbetstider

Tillsvidareanställning hos NordArom med placering i Norrköping 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

  • Minst tre års högskoleutbildning från en livsmedelsrelaterad utbildning, gärna innehållande kurser inom kemi, alt annan eftergymnasial utbildning/erfarenheter med påvisbar relevans för positionen.
  • Minst 5 års erfarenhet från produktutveckling inom livsmedelsindustrin
  • God sensorisk förmåga 
  • Genuint intresse för mat och smak
  • Flytande svenska i tal och skrift samt god engelska i tal och skrift
  • God vana att arbeta i Office programmen
Har du erfarenhet och kunskap om aromer och färger från exempelvis dryckesindustrin ses det som starkt meriterande.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som produktutvecklare på NordArom bör du vara nyfiken och kreativ, med ständig vilja av att lära dig nya saker och utvecklas. Du har liksom övriga kollegor på företaget en stor passion för mat och smak.

Som person är du drivande, resultatorienterad och systematisk samt har god kommunikationsförmåga. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp. 

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2021-08-15. Vi arbetar dock med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

För information: I rekryteringen av denna tjänst samarbetar NordArom med Randstad Engineering/Life Sciences. För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Emma Forsman, [email protected] alt 0702-438407 
Eventuella frågor som kommer in under v.28-31 besvaras efter den 8 augusti.

Om företaget

NordArom är ett familjeägt företag som producerar och distribuerar aromer och färger till livsmedelsindustrin. Kontor, innovations-lab och produktion finns i Norrköping och totalt arbetar idag 30 personer på företaget. I över 50 år har vi på NordArom satt smak och färg på allt från isglassar till marsipantårtor. Idag samarbetar NordArom med livsmedelsproducenter över hela Europa, ofta i stora produktutvecklingsprojekt som verkligen sätter kunskap och erfarenhet på hårda prov. Kunderna finns framförallt inom områden såsom dryck, konfektyr, bageri, samt glass och mejeri. 
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast 15 augusti (14 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Nätverksbyggande projektledare inom livsmedelsområdet

Arbetsgivare / Ort: RISE Research Institutes of Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 augusti (22 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Livsmedelsingenjör

Om jobbet
Tror du på stora utvecklingsmöjligheter för livsmedelssektorn i norra Sverige? Trivs du med att arbeta i lag tillsammans med forskare, företag, myndigheter och andra organisationer för att bidra till denna utveckling? Då kan du vara rätt person för oss! På RISE är vi i en fas där vi vill bygga upp vår närvaro i Umeå och norra Sverige, bland annat inom hållbar konsumtion och produktion av livsmedel. Livsmedelssektorn är under omvandling och det innebär ett stort behov av utveckling och förnyelse. För att fånga de behov som livsmedelssektorn har behöver vi medarbetare som vill vara med och driva den utvecklingen. Om rollen Vi söker dig som vill vara en motor i kontakterna mellan industri, akademi, offentlig sektor och samhällsaktörer i norra Sverige, för att skapa hållbar utveckling och transformation tillsammans med våra kunder och partners inom livsmedelsområdet. Du gör detta i samverkan, men du kommer också ges goda möjligheter att utforma arbetet utifrån din egen kompetens och dina egna idéer och tankar.  I denna roll bygger du långsiktiga nätverk och relationer med befintliga aktörer inom livsmedelsområdet samt närliggande områden. Du analyserar behov av utvecklingsinsatser och tar fram projektansökningar för att skapa nya forsknings- och innovationsprojekt. För att lyckas kommer du att behöva samarbeta med experter och forskare inom avdelningen Jordbruk och livsmedel samtidigt som du samverkar med befintliga team på RISE regionkontor i Umeå och norra Sverige. Du kommer att ha en viktig del i att RISE blir en tydlig partner i innovationssystemet för livsmedel i norra Sverige genom att koppla ihop regionala livsmedelssystemet med nationella livsmedelaktörer inom akademi och näringsliv. Förutom att bygga kontakter och nätverk kommer du leda vissa av våra innovationsprojekt, dessa kan vara offentligt finansierade eller i form av kunduppdrag. Du kommer också att arbeta i projekt där någon annan är projektledare, samt representera RISE verksamhet inom området i olika sammanhang, internt och externt. Tjänsten är placerad på Avdelningen för Jordbruk och livsmedel, på enheten Hållbar konsumtion och produktion 2, i Umeå. Vem är du? Du är en nyfiken person som tycker om att utmana dig själv och att leta efter lösningar tillsammans med kollegor, forskare och samhällsaktörer. Du ser tydligt hur samverkan är nyckeln för att skapa innovation, utveckling och transformation. Du har ett genuint intresse för och minst 5 års arbetslivserfarenhet från livsmedelssystemet och/eller livsmedelsproduktion, samt för innovation och teknisk utveckling. Du har högskoleutbildning med lämplig inriktning, exempelvis inom livsmedel t.ex. ingenjör, biotekniker, agronom eller motsvarande, och/eller inom innovationsledning/ innovationsprocesser.  Vi tror därför att du redan har goda kunskaper om, och kontakter med livsmedelssektorn i första hand i norra Sverige, men även i övriga landet och gärna internationellt. Du är också van vid att arbeta på ett projektbaserat sätt, gärna med egen erfarenhet av projekt-, process- och/eller innovationsledning. Det är meriterande om du har erfarenhet av industri och/eller innovationsprocesser. Det är även meriterande om du har forskningserfarenhet. Som person är du motiverad, driven och tar egna initiativ, men trivs också med att arbeta i lag. Du är prestigelös, social, gillar att interagera med människor och lära dig nya saker. Du är nyfiken, analytisk och strukturerad, och när du har tagit ansvar för något levererar du. Många av våra kunder och samarbetspartners är internationella. Du behöver därför kunna uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift. Välkommen med din ansökan! Givetvis är vi väldigt nyfikna på dig och hur du stärker och kompletterar oss.  Beskriv i din ansökan hur du skulle vilja vara med och utveckla livsmedelskedjan i norra Sverige och varför det är viktigt för dig. Beskriv gärna vad du ser som dina styrkor och svagheter för denna typ av tjänst och eventuellt hur du skulle vilja utvecklas utifrån detta. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Emma Holtz (+46 10 516 66 69), enhetschef Hållbar konsumtion och produktion 2, som nås bäst efter den 9 augusti. Sista ansökningsdag är den 23 augusti 2021. Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, och Lazaros Tsantaridis, 010-516 62 21. Livsmedel, innovation, forskning, hållbarhet, utveckling, gröna näringar, jordbruk, RISE, Umeå
Arbetsgivare
RISE Research Institutes of Sweden AB
Ansökan
Ansök senast 23 augusti (22 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

qa-koordinator till santa maria i landskrona

Arbetsgivare / Ort: Randstad AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 augusti (24 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Livsmedelsingenjör

Om jobbet

Arbetsbeskrivning

Nu finns chansen att arbeta på Santa Maria, en del av Paulig Group! Till tortillafabriken i Landskrona söker vi en QA-koordinator då en av våra kollegor går i pension. I nära samarbete med dina kollegor säkerställer ni att de produkter som lämnar fabriken lever upp till de högt ställda kraven inom livsmedelsproduktion. Har du arbetat ett par år med liknande arbetsuppgifter inom livsmedelsindustrin och känner du dig nu redo för ditt nästa steg? Välkommen till ett familjeägt internationellt livsmedelsföretag känt för kvalitetsprodukter inom kaffe, matkoncept, kryddor, ört- och mellanmålsprodukter!

Ansvarsområden

I nära samarbete med dina kollegor säkerställer ni att fabriken, produktionen och producerade produkter uppfyller interna och externa krav, nationella och internationella lagar samt att kundernas förväntningar uppfylls. Det gör ni genom att implementera processer som säkerställer livsmedelssäkerhet och konsekvent kvalitet på produkterna. 

Nedan följer några av dina mest vanligt förekommande arbetsuppgifter;

  • Utbilda produktionspersonal inom kvalitet, livsmedelssäkerhet och hygien.
  •  Supportera produktionen gällande utredningar, reklamationer och avvikelsehantering.
  •  Utföra rotorsaksanalyser och riskbedömningar.
  •  Supportera R&D i produktutvecklingsprojekt, såväl för nya produkter som förändringar av befintliga produkter.
  • Hålla livsmedelssäkerhets- och kvalitetsstyrningssystemet uppdaterat.

Du kommer rapportera till QA Managern för tortillafabriken i Landskrona. 

Arbetstider

Tjänsten är tillsvidare och på heltid (38,75 h/vecka).

Kvalifikationer

För att kunna axla rollen som QA-koordinator ser vi att du behöver ha följande erfarenheter och kompetenser med dig;

  • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis livsmedelsvetenskap/ livsmedelsteknik/bioteknik alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer är likvärdig.
  • 2 års arbetslivserfarenhet av QA och kvalitetsstyrningssystem inom livsmedelsindustrin eller likvärdigt.
  • Flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Kunskap om FSSC 22000 eller liknade standarder är meriterande. 

Vi söker dig med ett stort driv som tar egna initiativ och arbetar självständigt. Du är orädd och tar de kontakter som behövs för att komma framåt i ditt arbete. En analytisk förmåga och förmågan att dra egna slutsatser är av stor vikt. Du tar dig an problem med lätthet, ser till helheten och arbetar förebyggande för att problem som uppstått inte uppstår igen. I pressade situationer arbetar du konstruktivt och behåller lugnet. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, är pedagogisk och tar snabbt till dig ny information.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdagen är 2021-08-25, men urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen, ansök därför så snart som möjligt via www.randstad.se. 

I denna rekrytering samarbetar Santa Maria med Randstad Life Sciences & Engineering. För mer information om rekryteringsprocessen kontakta Emelie Lanner, rekryteringskonsult på Randstad Life Sciences & Engineering på [email protected] eller 072-9733382. Under veckorna 29-32 har jag semester och är då ej tillgänglig för frågor.

Om företaget

Paulig was founded in 1876 when Gustav Paulig started his business in the heart of Helsinki. The company is family-owned still today. Paulig offers coffee, food concepts, spices, plant-based products and snacks. The company's brands are Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green and Poco Loco. Paulig has operations in 13 countries and sales amounted to EUR 907 million in 2018. The group has 2.130 employees. www.pauliggroup.com
Arbetsgivare
Randstad AB
Ansökan
Ansök senast 25 augusti (24 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Forsknings- och utvecklingsingenjör inom Livsmedelsteknik

Arbetsgivare / Ort: RISE Research Institutes of Sweden AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 augusti (24 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Livsmedelsingenjör

Om jobbet
Vill du vara med och utveckla tekniker för framtidens livsmedel? Livsmedelssystemet står inför stora omställningar för att möta utmaningarna inom både klimat och folkhälsa. RISE arbetar med hela jordbruks- och livsmedelskedjan och kombinerar kunskap inom innovativa tekniker, system och produkter för en hållbar produktion och konsumtion av livsmedel. Till enheten för Produktdesign söker vi nu en Forsknings- och utvecklingsingenjör inom Livsmedelsteknik. Enheten består idag av 23 medarbetare som arbetar med utveckling, teknik och design av livsmedel och andra biobaserade material. Vi arbetar nära industrin med tillämpning av teknik för avancerad produktutveckling och tillämpbar forskning med sikte på framtida applikationer. Vi kombinerar kompetens inom praktisk försöksverksamhet och testbäddar, särskilt https://www.ri.se/sv/test-demo/pilotproduktion-av-livsmedel, med avancerad instrumentell analys av struktur, arom och textur. Om rollen I rollen som FoU-ingenjör inom livsmedelsteknik ingår självständigt praktiskt arbete inom vår test- och demoverksamhet inom traditionella och alternativa processtekniker för produktion av livsmedel. Det innefattar bland annat prototyputveckling av olika livsmedelsprodukter i våra testbäddar. Detta sker nästan alltid i nära samverkan med våra kunder som sträcker sig från små- och medelstora företag (SMF) till större multinationella bolag inom livsmedelssektorn. Rollen inkluderar också underhållsansvar och utbildningsansvar för diverse livsmedelsutrustning ämnad för pilotproduktion. Utöver det praktiska arbetet ingår att självständigt hålla i kundkontakter, etablera och bibehålla ett nätverk inom industrin samt att formulera och driva egna projekt. Arbetet sker i flertalet parallella projekt och alltid i nära samverkan med andra kompetenser både inom och utanför RISE. Placeringsort för tjänsten är Göteborg. Vem är du? Gillar du utmaningar, är lösningsorienterad och trivs att arbeta i nära samverkan med både kollegor och kunder kommer du att trivas i denna roll. Erfarenhet inom självständigt arbete med tillämpning av processteknik för att utveckla livsmedelsprodukter är essentiellt. Vi tror du har en civilingenjörsutbildning (eller motsvarande) i grunden. Erfarenhet från livsmedelsindustrin inom produktion eller produktutveckling är starkt meriterande. Du ska självständigt kunna planera och utföra praktiska försök i våra test- och demomiljöer och trivas med att underhålla och utveckla kundkontakter och uppdrag inom området. Du har god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift i svenska och engelska. Vi möter ständigt nya möjligheter och utmaningar, och vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men ett varierande och spännande jobb tillsammans med entusiastiska kollegor som tillsammans bidrar till hållbar utveckling och konkurrenskraftiga lösningar för industrin. Välkommen med din ansökan! Du är välkommen att kontakta Lina Svanberg, enhetschef Produktdesign 010-516 6679 om du har frågor eller vill veta mer. Sista ansökningsdag är den 25 augusti 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 samt Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.
Arbetsgivare
RISE Research Institutes of Sweden AB
Ansökan
Ansök senast 25 augusti (24 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.