På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Livsmedelsingenjör

Livsmedelsingenjör

Livsmedelsingenjör är en expert med kompetens inom livsmedelskunskap och livsmedelsteknik och kan bland annat arbeta med hygien- och kvalitetsfrågor inom livsmedelsområdet. Det innebär att du arbetar med att ständigt förfina och förbättra rutiner, göra riskbedömningar samt driva olika förbättringsprojekt.

Livsmedelsingenjör förväntas ofta vara företagets representant i hygienfrågor gentemot myndigheter och kontrollorgan och du håller också ofta internutbildningar för personalen. 

Som livsmedelsingenjör ingår du ofta i kvalitetsavdelningen där du tillsammans med kollegorna stödjer produktionsavdelningar och produktutvecklingen mot en än starkare marknadsposition. Livsmedelsingenjör är ofta underställd och rapporterar direkt till kvalitetschefen och förväntans även ta ansvar för kvalitetsavdelningen vid kvalitetschefens frånvaro.

Utbildning

För att kunna få jobb som livsmedelsingenjör krävs det livsmedelsteknisk utbildning på universitetsnivå. För behörighet till den utbildningen krävs det bland annat tvåårig tidigare yrkeserfarenhet från livsmedelsindustrin, livsmedelsbutik, storhushåll eller restaurang. 

Arbetsspråk är ofta engelska, därför krävs det att man har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Livsmedelsingenjör behöver även ha goda kunskaper inom svensk livsmedelslagstiftning.

Grundläggande utbildning finns på flera av gymnasiets program.

Passande utbildningar finns även inom yrkeshögskolan.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

2 Lediga jobb

Kvalitets/-Utvecklingsingenjör

Arbetsgivare / Ort: Unik Resurs i Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Livsmedelsingenjör

Om jobbet
Företagspresentation 1964 bestämde vi oss för att starta ett helt nytt matföretag och blev pionjärer inom ekologi och hållbarhet. Saltå Kvarn blev namnet. Järna blev platsen. Genom våra noggrant utvalda ekologiska produkter har vi sedan dess garanterat högsta kvalitet och bästa smak. Vår grundfilosofi är att ta tillvara på råvarornas naturliga kvalitet genom varsam förädling och välja bort tillsatser. Vi brinner inte bara för den goda maten utan också för djuren, naturen och människorna. Honnörsorden är långsiktighet och lösningen ligger i att skapa balans och biologisk mångfald genom bl.a. ekologiskt kretsloppsjordbruk. Vi drivs av att göra skillnad på riktigt utifrån en värdegrund som är mer aktuell än någonsin och konkretiseras genom våra 4 ställningstaganden: alltid EKO, inga tillsatser, HUR är viktigare än VAR samt Rättvist. Vi söker dig med ett bultande hjärta för odlare, ekologi, socialt ansvar samt hållbar utveckling. Du ingår i Varuflödes- och Produktionsteamet. Du har fem kollegor inom inköp och logistik, kvalité, kvarndrift samt lager/transporter och rapporterar till Chef för Varuflöde och Produktion. Ingår också i teamet med Arbetsmiljö, Kvalité och Miljö. Du kommer att samarbeta med marknad & innovation, inköp, produktion samt lager. Tjänsten är placerad i Järna och under Corona pandemi tillämpas hemarbete i högsta grad. Placering är mitt i ekologins vagga - Saltå Kvarn i Järna. Arbetsuppgifter och ansvarsområden Quality assurance– övergripande och strategisk roll: - Koll på lagstiftning, allt för efterlevnad av certifieringskrav, riskvärdering i verksamhet och i produktutveckling. - Support till Marknad & Innovation gällande märkning, lagstiftning, riskvärdering av råvaror och färdiga produkter. Produktutvecklare: - Ansvar för produktens alla delar och information på förpackningen. Det handlar om näringsdeklaration (att ta fram beräkningar, säkerställa att det är korrekt och lever upp till lagstiftning), möjliga näringspåståenden och hälsopåståenden. I princip alla delar som finns i manusmallen. Helt avgörande styrande dokument för att säkerställa kvalitetsperspektivet på våra produkter är: Produktspecifikationer, Råvaruspecifikationer, Recept. Att dessa finns för våra egna produkter och att vi ställer krav på att dessa håller måttet när det gäller info från leverantörer. - Duktig på process, provkörning, ser till så att produktidén går att genomföra praktiskt i kvarnen eller att kravställningen blir tydlig gentemot leverantör. - Utifrån en produktidé & olika mervärden som produktutvecklare skapa ett recept som möter idén. - Lagstiftning, certifiering och riskvärdering. Din profil Vi söker dig som: - Är utbildad livsmedelsingenjör/agronom med minst 4-7 års yrkeserfarenhet. - Har 3-5 års erfarenhet med kvalitetsfrågor gällande livsmedel. - Bred erfarenhet av att jobba med flera olika typer av livsmedelsprodukter, sortiment och koncept. Givet att Saltås har en bred portfölj där vi tar fram nya produkter, ta hand om befintligt sortiment, intern och extern producerade. - Erfarenhet av praktisk tillämpning av lagstiftning i de olika delarna av en produktutvecklingsprocess. För våra egen tillverkning produkter erfarenhet av att ha provkört ett antal produkter, näringsvärden, näringspåståenden, hälsopåståenden. - Vi söker dig som har ett brinnande intresse för hälsosam mat. - Vi ser helst att du är lite av en ”matnörd”. En person som gärna provar nytt, gillar att studera innehållsförteckningen innan du köper och tycker det är roligt att läsa om all ny forskning och litteratur inom området. - Brinner för ekologiskt och social hållbarhet, kvalité. - Har erfarenhet från tvärfunktionellt arbete. Du har lätt att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska. Din servicenivå är hög och du är flexibel vilket gör att du har lätt för att prioritera i det dagliga arbetet och fatta egna beslut samtidigt som du ha lätt för att samarbeta och trivs med att vara en del av ett team. Du har god analytisk förmåga, ett eget driv och är van att jobba både med leverans, förbättra och lära. Vi jobbar enligt LEAN och ser gärna att du har erfarenhet av LEAN, förbättringsarbete och verksamhetsutveckling. B-körkort är ett krav. Ansök redan idag! Ansökan Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV. Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam; Linda Connbo och nås på 0707-950189 eller på [email protected] Väl mött! Unik Resurs Välkommen till Unik Resurs! Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag. Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil. Lycka till!
Arbetsgivare
Unik Resurs i Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 7 March (6 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Food Safety Specialist

Arbetsgivare / Ort: AB Tetra Pak / LUND
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 March (11 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

At Tetra Pak we touch millions of lives every day, ensuring better nutrition and healthier lifestyles through safe packaging and food processing solutions. Guided by our global brand promise, PROTECTS WHAT´S GOOD, we strive to make a difference by protecting food, people and our futures. To do this we need more than smart technology. We need smart people too. People like you, who wants to work with people like us.

SCO BM (Supply Chain Operations, Base Materials) is the organisation within Tetra Pak that procures and secures quality of all base materials Tetra Pak use to manufacture packaging material, opening devices, drinking straws, etc.

Supply Chain Operations, Base Materials is looking for a Food Safety Specialist who will drive activities and initiatives to secure Food Safety of our suppliers and the base materials we buy.

You will become our BRC-standard (British Retail Consortium) specialist and champion. One important responsibility will therefore also be to analyse and propose if and how SCO Bases Materials have to adopt current way-of-working, or processes, in order to ensure our compliance to the BRC standard as well as the ISO 22000 standard.

This position is based in Lund, Sweden.

What you will do

As Food Safety Specialist you will:

  • Assist the Senior Food Safety Specialist in developing processes and procedures for ensuring supplier and Base Material compliance to existing Food Safety demands
  • Develop and perfect the understanding of the BRC- & ISO22000 standards and propose potential changes in the way we work in order to improve our adherence to these standards
  • Coordinate certain Food Safety activities within SCO Base Materials
  • Become an active member of the ‘SCO BM Food Safety Team’ and take on the secretary role for the team
  • Drive Food Safety improvement activities in alignment with our ISO 22000 management system
  • Participate in activities and projects as a speaking partner between FPSI Stuttgart & SCO BM, when required
  • Contribute to internal Tetra Pak competence networks
  • Occasionally participate in conducting supplier audit

Who you are

We believe you have:

A University degree in Chemistry, material science, food technology, food safety or similar. You also have >5 years of experience from Food Quality Assurance or equivalent work. Experience from Food Safety/regulatory work is considered a merit.

Your strongest ability is to collaborate. You are confident and dynamic yet humble in personality with a high level of drive and appetite to develop both personally and the environment/people around you. You are passionate about structure and good order. You are a Team-player as well as an individual contributor with high personal drive.

Prior BRC- & ISO 22000 standards knowledge is considered a merit.

Fluent in English both written and verbal. Fluency in Swedish and German is considered a merit.

We offer you

  • Variety of exciting challenges with ample opportunities for development and training in a truly global landscape
  • Culture that pioneers spirit of innovation where our engineering genius drives visible result
  • Equal opportunity employment experience that values difference and diversity
  • Market competitive compensation and benefits with flexible working arrangements

Apply now!

If you are inspired to share our responsibility of protecting food to protecting the planet, apply through our careers page on https://jobs.tetrapak.com/.

This job posting expires on 12 March 2021.

To know more about the position contact Per Ohlsson at +46 46 36 2568

Questions about your application contact Erik Nordahl at [email protected]

For trade union information contact Sveriges Ingenjörer Ann-Charlotta 'Anki' Ekstrand at +46 46 36 4962 and Unionen Ted Andersson at +46 46 36 4623

Arbetsgivare
AB Tetra Pak
RUBEN RAUSINGS GATA
22186 LUND
Hemsida: https://jobs.tetrapak.com/job/Lund-Food-Safety-Specialist/654135201/
Ansökan
Ansök senast 12 March (11 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.