På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Livsmedelsinspektör
Spela filmen

Livsmedelsinspektör

Som livsmedelsinspektör kontrollerar du att butiker och företag följer livsmedelslagstiftningen. Livsmedelsinspektörer kan stoppa försäljning av livsmedel och kosttillskott om det skulle visa sig att det är hälsovådligt att äta eller på annat sätt använda produkten. Du beslutar i så fall om ett försäljningsförbud för produkten.

Utbildning

Akademisk utbildning dvs utbildning på högskolenivå - från en högskola eller ett universitet krävs. Utbildningen ska ligga inom naturvetenskap och helst vara inriktad på livsmedelsinspektion, miljö- och hälsoskydd med livsmedelsinriktning eller agronomexamen, miljöingenjörexamen eller annan naturvetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant för att kunna göra mikrobiologiska och kemiska riskbedömningar.

Oavsett vilken utbildningsbakgrund du har, behöver du djupa kunskaper om livsmedelslagstiftning, livsmedelskontroll samt juridik kopplad till området för att få anställning som livsmedelsinspektör. 

Bra grundkompetens får du bl a på gymnasiets Naturvetenskapsprogrammet eller Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Arbetsplats

Som livsmedelsinspektör kan du arbeta på kommunens miljöförvaltning, med ansvar för tillsyn och handläggning enligt livsmedelslagstiftningen. Livsmedelsinspektörer kan i sitt dagliga arbete ta hjälp av Livsmedelsveket. Myndigheten erbjuder också information och fortbildning för livsmedelsinspektörer.

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Livsmedelsinspektör söker för uppdrag med start omgående

Arbetsgivare / Ort: Public People AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 21 August (1 månad 16 dagar kvar)
Publicerad: 2020-03-04
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Livsmedelsinspektör

Om jobbet
För kunds räkning söker vi en livsmedelsinspektör till Stockholmsregionen med start omgående. Vi söker dig med tidigare erfarenhet som livsmedelsinspektör och som kan vara produktiv från dag ett. D. Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och du behöver ha god kunskap om gällande förordningar och känna till livsmedelslagstiftningen. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet från myndighetsutövning eller arbete i annan myndighet med kontroller och tillsyn. Oavsett om du redan arbetar som konsult eller om du vill testa på konsultrollen (kanske under en tjänstledighet) så tveka inte att kontakta oss. Om Public People: Som medarbetare hos Public People blir du en viktig del av vårt kvalificerade nätverk med kompetenta, kvalitetsmedvetna och prestigelösa chefer/specialister som alla har sak gemensamt - viljan att bidra till och göra skillnad inom den offentliga sektorn, såväl i det lilla, i vardagen som i det stora, på samhällsnivå. Vi på Public People har alla olika erfarenheter, profiler och kompetenser vilket gör att vi kompletterar varandra fint. Samtidigt enas vi alla, oavsett roll, kring vår värdegrund som speglas i allt vi gör: kvalitet, förtroende, prestigelöshet och hjärta.
Arbetsgivare
Public People AB
Hemsida: http://www.publicpeople.se
Ansökan
Ansök senast 21 August (1 månad 16 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.