På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Bryggare / bryggeriarbetare

Bryggare / bryggeriarbetare

Bryggeriarbetare utför arbetsuppgifter inom följande områden:

Tappningen
Arbetsuppgifterna inom tappningslinjen eller sorteringsanläggningen består till stor del av maskinövervakning, men enklare underhåll av maskinerna förekommer också. Tekniska kunskaper är meriterande.

Läskberedningen
Du bereder och blandar läskedrycker efter givna recept samt övervakar och sköter den utrustning som används vid blandning. Utbildning inom processteknik eller erfarenhet från liknande uppgifter är meriterande.

Processen
Vid öltillverkningen arbetar du i brygghuset, jäskällaren, lagerkällaren samt vid filtreringen av öl. Utbildning inom processteknik eller erfarenhet från liknande uppgifter är meriterande.

Skiftarbete är ofta förekommande inom process-industrin.

Utbildning

Utbildningar kan finnas inom yrkeshögskolan. Förberedande grundutbildning finns på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Naturbruksprogrammet och det kan också finnas passande yrkesutgång på Hantverksprogrammet.

Ett annat sätt att lära dig yrket är genom en lärlingsutbildning hos en verksam bryggare.

Personliga egenskaper

För att trivas i yrkesrollen som bryggare / bryggeriarbetare behöver du ha ett gott ordningssinne samt vara ansvarsfull och noggrann.

Visste du att...?

... man behöver använda sig av 16 liter vatten för att producera 1 liter öl.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

1 Lediga jobb

Nu söker vi processoperatörer i Halmstad

Arbetsgivare / Ort: Today Consulting AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 9 oktober (20 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Processoperatör
  • bryggeri

Om jobbet
Nu söker vi dig som besitter ett genuint mekaniskt och tekniskt intresse. Du är praktiskt lagt och är engagerad och drivs av att hela tiden utvecklas och hålla dig uppdaterad inom den senaste tekniken. Med din kunskap och erfarenhet som processoperatör inom processindustrin kommer du få vara med och utveckla och skapa förbättringar i processens hela led. Vi söker dig: För att passa in i rollen ser vi gärna att du har minst en gymnasieexamen samt arbetslivserfarenhet av liknande tjänst. Har du dessutom erfarenhet från Bryggeri är detta meriterande. Som person ser vi att du är flexibel, lösningsorienterad och driven i det du tar dig an. Då arbetet snabbt kan skifta ser vi att du har en förmåga att prioritera vad som behöver göras, samtidigt som du är noggrann och effektiv i ditt arbete. För att lyckas i rollen som Processoperatör är det också viktigt att du har: - Vana att arbeta med övervakning av tillverkningsprocesser - Kunskap inom pneumatik/ styr och reglerteknik. - God förståelse för processflöden. - Kunskap och förståelse för elektronik inom Automation. - Erfarenhet från tidspressade produktionsmiljöer. - Svenska & Engelska i tal och skrift. Arbetsuppgifter: I rollen som Processoperatör kommer du erbjudas en omväxlande vardag där du kommer att vara delaktig i underhållsteamet. Dina främsta arbetsuppgifter kommer bestå av att övervaka processflödet men även felsökning av processflödet, samtidigt som du hittar långsiktiga lösningar. Produktionen är tidspressad vilket innebär att man inte har möjlighet att lagerföra produkten utan den levereras omedelbart. Att man är flexibel och har en bra prioriteringsförmåga för att ta sig an utmaningarna som uppstår samtidigt som man parallellt söker efter långsiktiga lösningar. Startdatum: Omgående
Arbetsgivare
Today Consulting AB
Hemsida: http://www.Todayconsulting.se
Ansökan
Ansök senast 9 oktober (20 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.