På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sommelier
Spela filmen

Sommelier

Sommelier, eller vinkypare, är expert på drycker. En sommelier rekommenderar vin och andra drycker till maten. Att köpa in viner och andra drycker till restaurangen och skriva vinlistor samt att utbilda övrig personal på restaurangen i vin- och dryckeskunskap kan ingå i arbetet som sommelier.

Ofta kombinerar man arbetsuppgifter som sommelier med att också agera som hovmästare eller matsalschef.

Utbildning

Grundutbildning ges på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Vuxenutbildning finns bl a på YRGO, Yrkeshögskolan och hos privata utbildningsanordnare.

Visste du att... ?

Château - betyder "slott" på franska och det ordet används ofta i namnen på prestigefyllda viner, främst på viner som kommer från Bordeaux.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

56 Lediga jobb

Hovmästare/ Servitör/ Serviris

Arbetsgivare / Ort: Järnvägs Pub i Fagersta KB / Fagersta
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 13 maj (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-04-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Hovmästare

Språk
Krav
  • Engelska

Om jobbet

Är du serviceinriktad och sätter gästerna i fokus? har du hög arbetsmoral och fungerar bra i grupp, samt ett stort intresse för mat och dryck? Då är du varmt välkommen att söka tjänsten på Järnvägrestaurangen.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Järnvägs Pub i Fagersta KB
Järnvägstorget 2
73732 Fagersta
Ansökan
Ansök senast 13 maj (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Sociale söker Hovmästare

Arbetsgivare / Ort: Hovås Allé & Restaurang AB / Hovås
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 15 maj (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hovmästare

Färdigheter
Krav
  • Arbetsledarerfarenhet
Meriterande
  • Sommelierkompetens

Språk
Krav
  • Svenska
Meriterande
  • Engelska

Om jobbet

Sociale ligger i hjärtat av nya Hovås. Här är vi den Sociala mötesplatsen dit man kommer för att umgås i stämningsfull och avslappnad miljö. Sociale fördelas mellan vinbar, restaurang och lounge. Här ses man för ett glas vin, äta en god måltid, dricka en cocktail och för att spela shuffleboard & bowling.

Vi är den lilla arbetsgivaren med det stora hjärtat där våra medarbetare trivs och frodas kring vår höga arbetsmoral, kunskap och service.

Vi ingår i en koncern med flertalet framgångsrika restauranger, där det inte finns några gränser för vad vi kan göra tillsammans.

Vi på Sociale inspireras av en boqueria, den spanska saluhallen där mat och dryck träffas i en avslappnad miljö med skön och kunskapsdriven service.

Om din roll

Vi ser att du som söker är social, glad, mat-& dryckesintresserad och vill arbeta i en utvecklande miljö med höga krav. Vi arbetar i ett högt tempo där du som vårt ansikte utåt alltid levererar ditt bästa. Du har alltid har ett leende på läpparna och tycker om att ha roligt på arbetet. Du har blicken högt för att se helheten i lokalen och har alltid gästen i fokus. Då vi har mycket stamgäster är en personlig service mycket viktig i vårt arbetssätt. Vi är stolta över vårt kök där kockarna lagar mat från grunden med fina råvaror.

Vi är ett team där sammanhållningen är vår största styrka!

Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av ledarskap inom branschen och som har god kunskap om vin, då vår vinbar är en viktig del av vår verksamhet.

Är du sommelier är detta väldigt meriterande.

Sedvanliga arbetsuppgifter i en tempofylld och högkvalitativ a la carte-restaurang.

Sociale är en restaurang med hög ambitionsnivå där det "lilla extra" förväntas av dig.

Du som söker bör vara dryck- & matintresserad, pigg och genuint intresserad av människor.

Intervjuer sker löpande och anställningen kan påbörjas omgående eller enligt överenskommelse.

Arbetstiden är förlagd både vardagar och helger. Tjänsten är under rådande restriktioner ca70%, men går upp till 100% när öppettiderna inte längre styrs av dessa.

Ansökan via mail endast, till [email protected]

Bifoga Personligt brev, Cv & bild på dig själv.

Arbetsgivare
Hovås Allé & Restaurang AB
Hovås Allé 12
43653 Hovås
Ansökan
Ansök senast 15 maj (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Service Host, Service Lead, F&B Services, Waiter Services, Scandic Park, de

Arbetsgivare / Ort: Scandic Hotels AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 maj (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-05-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hovmästare

Om jobbet
Lugnt beläget invid Humlegården på Östermalm med en kort och mysig promenad från Stureplan ligger Scandic Park! Hos oss på Scandic Park är den familjär stämning viktig, både för våra gäster men även för oss medarbetare på hotellet. Vi anser att gott samarbete och förstklassig service är receptet på framgång. Några som följt denna trend är några av våra landslag, som vi alltid hoppas väljer Scandic Park som deras förstahandsval. Så vill du arbeta på ett hotell med skön atmosfär och tillsammans med oss ge våra gäster en magisk upplevelse? Då är du den vi söker! Nu söker vi en  Service  Host  till  hotellet Scandic Park.   Oavsett varför gästen kommer till oss är det få saker som är så uppskattade som ett vänligt ansikte som hälsar välkommen. Som Service Host agerar du värd tillsammans med övriga teamet på hotellet och skapar en gästupplevelse i världsklass. I rollen som Service Host arbetar du inom ett eller flera ansvarsområden som alla bidrar till gästens helhetsupplevelse. Under din tid hos oss kan dessa områden variera i takt med att du och affären utvecklas. Hos oss får du ta ett stort eget ansvar för att ta de beslut som krävs för att göra gästen nöjd och teamen utvecklar och förbättrar arbetssätt och service i takt med att omvärlden förändras. Vi är nämligen övertygade om att det är när du får utvecklas och bidra med all din kompetens och erfarenhet som vi överträffar gästens förväntningar. På köpet får vi kul på jobbet! Så ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss – och bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic! Vad innebär rollen som Service Host/Service Lead? Du som arbetar med ansvarsområdet F&B Services samt Waiter Services är den första gästen möter i vår restaurang, därför är det av stor vikt att du har ett varmt bemötande och är uppmärksam på detaljer samt gästens behov. Du har ett brinnande intresse för mat och dryck samt gillar ordning och reda, både i ditt eget och dina kollegors arbete. Allt för att ge våra gäster en fantastisk måltidsupplevelse. Dina arbetsuppgifter blir att servera mat och dryck och att ansvara för egen kassa. Du stöttar dessutom upp teamet på hotellet med andra arbetsuppgifter vid behov. Du är passionerad för frukost, har öga för detaljer och gillar en inbjudande matsal. I rollen som Service Lead är du ansvarig för värdskap för hela hotellet både gentemot gäst och medarbetare. Förutom att vara en del av driften, har du den övergripande överblicken över gästflödet i restaurangen och ser tillsammans med teamet till att prioritera arbetsuppgifter så att verksamheten flyter så att gästerna blir nöjda. Du leder och fördelar arbetet och hanterar bemanningen under ditt arbetspass. Vid behov ges du möjlighet att utbilda nya medarbetare på hotellet och du avlastar också Service Team Manager med vissa administrativa arbetsuppgifter. Vem är du? För att passa i rollen tror vi att du har minst tre års erfarenhet av liknande arbete samt erfarenhet av konceptstyrd verksamhet. Du har både förmåga och vilja att arbeta med ett driftsnära ledarskap. Du är trygg i ditt ledarskap och har både integritet och säljdriv. Allra viktigast är dock dina personliga egenskaper och din inställning. För att passa i rollen behöver du vara en bra lagspelare som tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet. Viktigt är också att du kan förmedla ett gott värdskap till hotellets gäster. Du har erfarenhet från liknande jobb i service branschen. God livsmedelskunskap är meriterande. Att kunna arbeta bra i team och vara en omtänksam kollega ser vi som en självklarhet. Information om tjänsten: Tjänsten är en visstidsanställning på deltid. Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Alla ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. I denna rekrytering använder vi oss av ett enklare test om service vid urvalet. Vi ser fram emot att välkomna dig till oss på Scandic! Vi når längre när olikheter bejakas. Hos oss får du utrymme att vara dig själv och utvecklas i den riktning du vill, med trygga villkor och schyssta avtal som grund. Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss - bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic. Delar du våra värderingar? BE A PRO BE YOU BE CARING BE BOLD
Arbetsgivare
Scandic Hotels AB
Hemsida: https://www.scandichotels.se/
Ansökan
Ansök senast 16 maj (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Hovmästare med det "lilla" extra

Arbetsgivare / Ort: Villa Baro AB / ÅTVIDABERG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 16 maj (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Hovmästare

Om jobbet

Villa Baro är ett förstklassigt aktivitetshotell vid Bysjöns strand utanför Åtvidaberg, 30 min från Linköping.

Både hotell och golfbana har gamla anor, men har de senaste åren genomgått en gedigen till- och ombyggnation för att kunna erbjuda våra gäster absolut bästa service och kvalité. Här kan man spela golf på vår vackra 18-hålsbana, vandra på Östgötaleden, jaga, fiska kräftor, yoga, paddla kajak, spela Padel och mycket mer.

I vår nya matsal bjuder våra meriterade kockar på matupplevelser, lagad på de allra finaste råvarorna från närområdet, med en stor dos passion och kreationsglädje.

Hotellet har totalt 39 dubbelrum och sviter, salonger, bibliotek, konferensrum, gym, yogasal och en uppskattad relaxavdelning med bastu och ångbastu. Det mesta helt nybyggt eller nyrenoverat.


Vi söker nu Hovmästare att vara med att leda arbetet i vår matsal, uteservering samt bistro.

Vi ser nu fram emot en fullspäckad Golfsäsong med högt tempo, där vi ska överträffa våra gästers förväntningar

säsongsanställning med möjlighet till förlängning

#jobbjustnu

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Villa Baro AB
59740 ÅTVIDABERG
Hemsida: www.villabaro.se
Ansökan
Ansök senast 16 maj (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Sommelier

Arbetsgivare / Ort: Hasselblads Kök AB / LJUGARN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 18 maj (6 dagar kvar)
Publicerad: 2021-04-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Sommelier

Färdigheter
Krav
  • Sommelierkompetens

Om jobbet

Smakrike Krog & Logi är en restaurang och ett litet hotell där köket är hjärtat. Vi ligger mitt i Ljugarn bara ett stenkast från den fantastiska stranden och härliga naturområden. Vi har stort fokus på att laga mat med lokala råvaror efter säsong. Vi har under alla år varit med i White Guide och vi är även med i Kulinariska Gotland som är en sammanslutning av några av Gotlands bästa restauranger. Vi jobbar med ett hållbarhetstänk som märks i allt från val av råvaror till hur vi behandlar våra gäster och personal. Målet är att vi alla skall kunna vara stolta över allt vi gör på jobbet och att personalen trivs och vill återvända. I vår matsal serverar vi det bästa som vi kan erbjuda för säsongen i form av 5-rätters Smakmenyer men även 3-rätters a´la carte. Vi har även en bar där våra gäster kan njuta av något gott att dricka. Sommartid har vi en grönskande trädgård där vi serverar allt från drinkar till godsaker som vårt kök trollar fram. Vår personal är vår bästa tillgång och vi gör vårt yttersta för att alla skall trivas och få de redskapen du behöver för att göra ett fantastiskt jobb hos oss. Vi är ett relativt litet gäng som jobbar tajt ihop, där alla är lika viktiga för oss.

Vi ser att du är en person som brinner och känner stolthet för ditt yrke och tycker om att inspirera andra och bli inspirerad!

Vår personal är vår bästa tillgång och vi gör vårt yttersta för att du skall trivas och få de redskapen du behöver för att göra ett fantastiskt jobb hos oss. Vi är ett glatt gäng som har otroligt roligt ihop på och utanför jobbet. Vi ser att du är en person som brinner och känner stolthet för ditt yrke och tycker om att inspirera andra och bli inspirerad!

Vi vill att du älskar att engagera dig i våra gästers välbefinnande och ge våra gäster en service utöver det vanliga. Vi vill att du har sommelierutbildning och ett stort intresse för mat och vin i kombination. Vi skulle vilja att du inspirerar och leder övrig serveringspersonal till att utmana sig själva i sina roller.

Vi är ett tajt gäng där alla är lika viktiga, vi ser det som en självklarhet att alla hjälper varandra för att lösa uppgifterna på bästa sätt. Som Sommelier hos oss på Smakrike har du stora möjligheter att få möta gäster med stort intresse för mat och vin i kombination. I ditt dagliga arbete kommer du att se till att viner och andra drycker serveras på bästa sätt. Du kommer att få rekommendera viner till gäster och sätta passande viner till våra Smakmenyer. Du kommer även få möjlighet att inspirera och utbilda den övriga serveringspersonalen. I samarbete med ägarna kommer du ha möjlighet att påverka inköp av viner och utveckla vinlistan.


I arbetsuppgifterna ingår även servering, då mestadels kvällstid. Vi ser därför att du gärna har några års erfarenhet av a´la carte servering.

Vi jobbar mycket med de underbara råvarorna som finns här på ön och vi vill att alla gäster får en måltidsupplevelse utöver det vanliga. Vi jobbar med Smakmenyer som vi byter efter säsong och tillgång på råvaror. Ofta är det både roligt och utmanande att sätta viner och ha koll på våra menyer. Vi önskar att du har engagemanget och intresset att motivera den övriga serveringspersonalen lära sig mer om mat och vin i kombination. Vi försöker se till att skapa det bästa förutsättningarna för detta. Bland annat tillägnar vi en del tid åt vin- & matprovningar i början av säsongen. Hos oss jobbar man i ett team, under en intensiv period, men ett härligt gäng där gästen och personalens välmående alltid står i fokus.

Perioden det gäller är 18/6 - 29/8

Arbetsgivare
Hasselblads Kök AB
Claudelins väg 1
62325 LJUGARN
Hemsida: http://www.smakrike.se
Ansökan
Ansök senast 18 maj (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.