På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sommelier
Spela filmen

Sommelier

Sommelier, eller vinkypare, är expert på drycker. En sommelier rekommenderar vin och andra drycker till maten. Att köpa in viner och andra drycker till restaurangen och skriva vinlistor samt att utbilda övrig personal på restaurangen i vin- och dryckeskunskap kan ingå i arbetet som sommelier.

Ofta kombinerar man arbetsuppgifter som sommelier med att också agera som hovmästare eller matsalschef.

Utbildning

Grundutbildning ges på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Vuxenutbildning finns bl a på YRGO, Yrkeshögskolan och hos privata utbildningsanordnare.

Visste du att... ?

Château - betyder "slott" på franska och det ordet används ofta i namnen på prestigefyllda viner, främst på viner som kommer från Bordeaux.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

104 Lediga jobb

Assisterande Restaurangchef

Arbetsgivare / Ort: Boqueria Göteborg AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hovmästare

Om jobbet
Välkommen till Nytorget 6, en personlig och charmig kvarterskrog i sydeuropeisk bistroanda. Här har vi något för alla, oavsett tillfälle. Vi är ditt andra vardagsrum för kaffe på söndagspromenaden och lunchkrogen du tar dina kollegor till för att imponera på. Vi är cocktailbaren där du dricker drinkar i världsklass med vännerna och din självklara restaurang för middag med familjen såväl som helgbrunchen med mimosas. Vi är helt enkelt en skön kvarterskrog med det lilla extra! Nu behöver vi förstärka vår kvarterskrog med en Assisterande Restaurangchef Arbetet: Som Assisterande Restaurangchef kommer du tillsammans med Restaurangchefen ha ansvar för den dagliga driften av restaurangen med tillhörande resultat- och personalansvar. Du kommer rapportera direkt till restaurangchef. Vem söker vi: Vi söker dig som har tidigare dokumenterad erfarenhet som Hovmästare i minst två år och mer än fem år i branschen. Du brinner för service, har talang för att skapa en god atmosfär och är säljinriktad. Vi ställer höga krav på ditt ledarskap då du kommer leda ett härligt team som vi ser som en familj. Hos oss får du möjlighet att jobba i en miljö där din talang för personlig service får komma till användning varje dag. Att du uppskattar mat och dryck och älskar att jobba med människor tar vi för givet. Meriterande är om du har förkunskaper i WaiterAid och är utbildad sommelier eller har ett genuint vinintresse. Vi erbjuder: Vi kan erbjuda en 100% tillsvidareanställning som startar med en provanställning. Arbetstiderna kommer även innefatta kvällar och helger. Vi ser fram emot din ansökan! Bifoga utförligt CV med foto
Arbetsgivare
Boqueria Göteborg AB
Hemsida: http://www.boqueria.se
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Hovmästare sökes till Lumafabriken!

Arbetsgivare / Ort: Eatery Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2022-01-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hovmästare

Om jobbet
Eatery är en snabbt växande konceptkedja för mat och möten. Eatery har idag 10 restaurang- och konferensanläggningar i Stockholmsområdet samt i Lund. I koncernen finns även bolaget Canteen by Incontro som är en av Sveriges största leverantörer av mat till offentlig sektor. Verksamheterna inom Eatery drivs under varumärkena: Eatery, van der Nootska Palatset – en del av Eatery, Campus by Eatery samt Canteen by Incontro. Eaterys vision är att bli Norra Europas mest omtyckta mat och mötesaktör. Vi ska erbjuda områdets mest inbjudande och flexibla plats för riktigt god mat och givande möten. För alla tillfällen, från morgon till kväll Eatery har på kort tid etablerat sig som en modern fullserviceaktör inom restaurang och konferens samt som leverantör av måltider till offentlig sektor. Vi brinner för mat och service och har idag åtta restaurang- och konferensenheter i Stockholmsområdet samt tiotalet produktionskök för offentlig sektor. Tillagningen av mat till offentlig sektor sker i dotterbolaget Incontro där vi till hösten kommer att laga närmare 25,000 portioner mat per dag till skolor och äldreomsorg. I koncernen finns också anrika van der Nootska Palatset samt Lumafabriken som erbjuder unika miljöer för fest- och konferens. Läs mer om oss och vårt koncept på www.eatery.se. Eatery står inför en fortsatt snabb expansion med målet att växa med minst tre till fyra enheter per år. Under året öppnas tre nya enheter, bland annat den första enheten i Skåne. Samtidigt planeras det för etablering på andra orter i Sverige samt i ett nästa steg för etablering av konceptet i andra delar av Norden. Om rollen Som Hovmästare för Eatery Lumafabriken är ditt huvudmål är att leverera service i världsklass! Detta gör du genom att jobba tätt med Platschefen och leda vägen med teamet i matsalen, samtidigt som du förväntas vara en fantastisk värd som älskar människor. Du arbetar nära Platschefen och vet hur man planerar den perfekta stationen, bords planeringen och hur man placerar gäster. Du arbetar även nära servis-teamet och leder vägen, utbildar i service. Såklart gillar du ditt hantverk och mat, dryck och människor intresserar dig! Du har tidigare arbetat som Hovmästare (minst 2 år) och är van att leda och fördela arbetsuppgifter på plats. Vi erbjuder en familjär arbetsplats med glädje och omtanke där du kan leva och stå för våra kärnvärden: Vi är hjärtliga, Vi är effektiva och Vi är Smarta. Huvudsakliga arbetsuppgifter I rollen som Hovmästare kommer ditt huvudansvar i första hand vara att och boka in och genomföra visningar av våra lokaler, iordningställande av lokal inför arrangemang, driften av matsalen under service, personalplanering och schemaläggning samt beställning av förbrukningsmaterial, dryck och övrigt nödvändigt. Du kommer tillsammans med Platschefen vara med i planering och kontakt med gästen inför arrangemangen och inventeringar på restaurangen. Du säkerställer att restaurangen håller ett bra flöde och du är kommunikationen mellan kök och servis. Du leder och fördelar arbetet i matsalen före, under och efter service. Du gör även bords- och stationsindelningar, och har avstämning med ditt team innan och efter service. Du arbetar mot verksamhetens mål vad gäller gästnöjdhet, lönsamhet och personal nöjdhet. Du har goda ledarskapsegenskaper och ser snabbt vad som behövs göras – dvs du är en riktig doer! Villkor Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas under de första sex månaderna. Arbetstiden följer Restaurangens öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid. Vi erbjuder en marknadsmässig ersättning. Vi har som mål att vara sektorns mest attraktiva arbetsgivare och har de senaste åren arbetat hårt för att säkerställa att vi har rätt medarbetare på våra enheter och att vi kan erbjuda dessa medarbetare rätt stöd och goda utvecklingsmöjligheter. Har du frågor, är du varmt välkommen att kontakta Platschef Simon Ekberg 076- 869 180 09 eller HR-ansvarig Johan Roquet 073-867 45 48. Eftersom vi rekryterar löpande kan tjänsten komma att bli tillsatt före sista ansökningsdag! Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Eatery Sverige AB
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Restaurant Service Supervisor

Arbetsgivare / Ort: Casino Cosmopol AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Göteborg/Tillsvidareanställning Sista ansökningsdag 15/09 2021 Krav på erfarenhet: Ja Krav på utbildning: Ja Typ av yrke: Serviceyrke Åldersgräns: 20 år Jobba natt/helg: Ja Ett helt ovanligt jobb Brinner du för att arbetsleda och coacha dina medarbetare? Vill du vara med att starta igång Göteborgs nya eventlokal? Välkommen till Casino Cosmopol - en helt ovanlig arbetsplats. Med stort fokus på ansvar får du tillsammans med oss möjlighet att bjuda våra gäster på minnesvärda upplevelser. Du - en nyckelperson Som Restaurant Service Supervisor arbetar du med att leda den dagliga driften inom hela restaurangverksamheten samt agerar värd och välkomnar gäster. Du assisterar casinots Restaurangchef och utför även arbetsuppgifter som servis och bartender. I din roll ansvarar du för: - Planering och ledning av arbetet i restaurang/bar - Stötta och coacha medarbetarna i alla tänkbara driftmässiga frågor - Planera och genomföra event - Administration knutet till det dagliga driftsarbetet - Redovisning av kassan, kontroll av dryckeslager samt inventering Vi söker dig som - Har erfarenhet i att arbetsleda och coacha i restaurangdrift - Har erfarenhet av att planera och genomföra event - Har god IT-vana och teknisk kompetens ex. inom ljud/ljus - Är relationsbyggande och trivs att samarbeta med andra - Är lösningsorienterad såväl som beslutsam - Är ansvarstagande, har hög initiativförmåga och är noggrann - Har goda kunskaper i svenska och engelska Dina erfarenheter Vi vill att du har tidigare erfarenhet av en arbetsledande position inom restaurang. Det är meriterande om du även har ledarskapsutbildning samt att tekniska kunskaper inom ljud och ljus är en fördel. Vårt erbjudande Hos oss kan du vänta dig ett spännande arbete hos en trygg arbetsgivare som värnar om dig, och ger bra anställningsvillkor och förmåner. Våra casinon är som världen utanför - fyllda av människor från världens alla hörn, med olika bakgrund, kultur, språk och erfarenheter. För att trivas i vår gemenskap förutsätter vi att du är lika öppen och inkluderande som vi på Casino Cosmopol är. Vi har för tillfället öppet kl.16:00-02:00 varje dag, året om. Dessa tider kan dock komma att förändras längre fram i tiden. Det innebär att du jobbar varierande arbetstider, med fokus på natt och helg. Vill du bli en av oss? Fyll i formuläret nedan, bifoga cv och personligt brev. Vi behandlar alla ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi värdesätter trygghet och därför genomgår alla medarbetare en säkerhetsintervju innan anställning. Alla som arbetar hos oss måste vara 20 år fyllda. Har du frågor? Kontakta: Martin Sundberg, Restaurangchef, [email protected] OBS! Vi tar ej emot ansökningar via mail.
Arbetsgivare
Casino Cosmopol AB
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Hovmästare

Arbetsgivare / Ort: Boqueria Göteborg AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hovmästare

Om jobbet
Välkommen till Nytorget 6, en personlig och charmig kvarterskrog i sydeuropeisk bistroanda. Här har vi något för alla, oavsett tillfälle. Vi är ditt andra vardagsrum för kaffe på söndagspromenaden och lunchkrogen du tar dina kollegor till för att imponera på. Vi är cocktailbaren där du dricker drinkar i världsklass med vännerna och din självklara restaurang för middag med familjen såväl som helgbrunchen med mimosas. Vi är helt enkelt en skön kvarterskrog med det lilla extra! Nu behöver vi förstärka vår kvarterskrog med en Hovmästare Arbetet: Som Hovmästare kommer du delvis ansvara för dagliga driften av restaurangen med tillhörande personalansvar. Du kommer rapportera direkt till restaurangchef. Vem söker vi: Vi söker dig som har tidigare dokumenterad erfarenhet som Hovmästare i minst ett år och mer än tre år i branschen. Du brinner för service, har talang för att skapa en god atmosfär och är säljinriktad. Hos oss får du möjlighet att jobba i en miljö där din talang för personlig service får komma till användning varje dag. Att du uppskattar mat och dryck och älskar att jobba med människor tar vi för givet. Meriterande är om du har förkunskaper i WaiterAid och är utbildad sommelier eller har ett genuint vinintresse. Vi erbjuder: Vi kan erbjuda en 100% tillsvidareanställning som startar med en provanställning. Arbetstiderna kommer även innefatta kvällar och helger. Vi ser fram emot din ansökan! Bifoga utförligt CV med foto
Arbetsgivare
Boqueria Göteborg AB
Hemsida: http://www.boqueria.se
Ansökan
Ansök senast 30 januari (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Personalansvarig Bankett och Event!

Arbetsgivare / Ort: Restaurang Assistans i Skandinavien AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-28
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hovmästare

Om jobbet
Säsongen är igång för fullt! En vår sprängfylld av events, banketter och baler väntar! Kom och jobba med oss och var med att säkerhetsställa kundens behov i service och mottagande. OM JOBBET Vill du styra servisen på Göteborgs bästa krogar och hotell? Själv få bestämma när och hur mycket du jobbar? Utvecklas internt inom företaget och i din egen karriär? Få möjlighet till interna utbildningar inom mat, dryck & serveringshantverket? Arbete med Skandinaviens största bemanningsföretag inom hotell & restaurang? Utveckla ditt personliga nätverk i branschen? Få en bra lön och bra förmåner? Vi ser en ökande efterfrågan hos våra kunder och behöver nu stärka upp teamet med rutinerade, positiva, och hungriga Hovmästare/Arbetsledare inför vintern. VEM ÄR DU? Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet inom servisyrket. Erfarenhet från Fat-servering och banketter. Du är en utåtriktad och nyfiken person med driv som älskar nya utmaningar och är van vid att styra din personal i pressade situationer och högt tempo. VAD VI ERBJUDER: Flexibilitet och kontroll över ditt eget schema Möjlighet att kombinera ditt arbete hos oss med till exempel studier eller annan sysselsättning Trygga och bra villkor via HRF, Visita Tillgänglighet för vår personal klockan 06-22 alla dagar En språngbräda in i hotell- och restaurangbranschen Utbildningar och utveckling Varierande arbetsuppgifter och arbetsplatser OM RESTAURANGASSISTANS Restaurang Assistans är Sveriges största bemanningsföretag inom Hotell och Restaurang med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo. Våra kunder är allt från Guide Michelin-krogar och guldkantade galor till rikstäckande hotell- och företagsrestauranger, konferensanläggningar, kursgårdar och cateringföretag. Vi arbetar efter ledorden Effektivitet, Kvalitet, Flexibilitet och Omtanke. Välkommen till oss!
Arbetsgivare
Restaurang Assistans i Skandinavien AB
Hemsida: https://www.restaurangassistans.se/
Ansökan
Ansök senast 31 januari (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.