På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sommelier
Spela filmen

Sommelier

Sommelier, eller vinkypare, är expert på drycker. En sommelier rekommenderar vin och andra drycker till maten. Att köpa in viner och andra drycker till restaurangen och skriva vinlistor samt att utbilda övrig personal på restaurangen i vin- och dryckeskunskap kan ingå i arbetet som sommelier.

Ofta kombinerar man arbetsuppgifter som sommelier med att också agera som hovmästare eller matsalschef.

Utbildning

Grundutbildning ges på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Vuxenutbildning finns bl a på YRGO, Yrkeshögskolan och hos privata utbildningsanordnare.

Visste du att... ?

Château - betyder "slott" på franska och det ordet används ofta i namnen på prestigefyllda viner, främst på viner som kommer från Bordeaux.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

64 Lediga jobb

Hovmästare sökes

Arbetsgivare / Ort: Djupvik 53 AB / Borgholm
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-04
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hovmästare

Om jobbet

Elise startades 2018 och har sedan dess blivit en populär sommarkrog med utmärkelsen God klass i White Guide. Nu söker vi efter förstärkning i matsalen till sommaren med start omgående. Både extra/deltid och heltid är aktuellt och jobb finns fram till vecka 33.

På Elise strävar alla i teamet efter samma sak. Att skapa minnesvärda helhetsupplevelser för gästerna. Vill du vara en del i ett sammansvetsat team som har nära till skratt och högt i tak?

Vi som driver Elise är två bröder i 30-årsåldern. Vi tycker det är viktigt att ha kul på jobbet och verkar för en god stämning. Sammanlagt är vi uppemot 20 personer i teamet mellan 15-40 år.

Att du har jobbat som servis och/eller hovmästare några år tidigare och därmed snabbt blir självgående ser vi som självklart.

Boende finns att tillgå vid behov. Välkommen med din ansökan till [email protected]

Arbetsgivare
Djupvik 53 AB
Djupviksgatan 53
38791 Borgholm
Hemsida: www.elise.bar
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Rekryterings- och bemanningskoordinator till Carotte

Arbetsgivare / Ort: Carotte Staff AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-02-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Tjänsten är en bred och utvecklande roll där du blir en viktig del av vår organisation. Du kommer att ha en varierande vardag där dina huvudsakliga ansvarsområden består av rekrytering, schemaläggning och administrering av konsulter. Övriga arbetsuppgifter innefattar upprättande av anställningsavtal, kund- och konsultuppföljningar samt aktiv merförsäljning. Tillsammans med dina kollegor, leder ni våra attraktiva utbildningar inom Carotte Academy och säkerställer att utbildningsprogrammen ständigt uppdateras och håller den höga nivå vi eftersträvar. När behov finns arbetar du med våra konsulter på varierande uppdrag hos våra kunder. Du ges stort ansvar och har möjlighet att påverka rollens utformning. Under vissa perioder kan det förekomma helgarbete, framförallt under våra högsäsonger. Din profil Du besitter en god social kompetens och är en skicklig kommunikatör, har lätt att skapa nya relationer, är resultatorienterad och gillar utmaningar. För att trivas och vara framgångsrik i rollen bör du vara en flexibel och prestigelös person som trivs med en vardag i högt tempo och många kontaktytor. Du har ett säljande förhållningssätt, gillar att utveckla nya kundkontakter och älskar förstklassig service lika mycket som vi. Med en positiv attityd, engagemang och en stor portion humor finns det egentligen inga begränsningar för vad du kan uppnå. Givetvis delar du våra värderingar; kvalitet, förebild, service och nyskapande. Det är meriterande med tidigare erfarenhet inom besöksnäringen och/eller bemanning, rekrytering och koordinering. Om Carotte Carotte är en privatägd företagshub som under ett och samma tak tillhandahåller allt som har med smak att göra. Oavsett om det handlar om ett smakfullt event, bemanning till besöksnäringen eller att leverera förstklassig mat till både vardag och fest. Våra största drivkrafter är kvalitethöjd, kreativitet och att hålla en servicenivå som vida överträffar dina förväntningar. Vårt bemanningsbolag Carotte Staff söker efter en rekryterings- och bemanningskoordinator. Bolaget matchar ihop självgående och ansvarstagande personal som brinner för att ge förstklassig service med våra kunders team, oavsett om det handlar om att bemanna eller rekrytera. Genom våra egna träffsäkra utbildningar utvecklar vi servicepersonal med det där lilla extra - engagemanget, glöden och känslan för detaljer som gör skillnad. Vi hyr ut, rekryterar och utbildar Stockholms och Göteborgs främsta servicepersonal. Välkommen med din ansökan Vi tar inte emot ansökningar via mejl men om du har några frågor eller funderingar tveka inte på att mejla oss på [email protected] Vi behandlar våra ansökningar löpande och rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Placering: Stockholm
Arbetsgivare
Carotte Staff AB
Ansökan
Ansök senast 5 augusti (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Boulebar söker skiftledare/hovmästare!

Arbetsgivare / Ort: Boulebar Sverige AB / Göteborg
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Hovmästare

Om jobbet

Gillar du fransk bistromat?

OM ROLLEN

Vi söker nu en kollega till vårt team på Boulebar Göteborg. Som skiftesledare kommer du att leda teamet på restaurangen och ansvara för verksamheten på golvet. Du ser till att alla anställda vet vad som förväntas av dem och att varje individ får möjlighet och utrymme att växa. Vi tror att du tycker som vi, att service alltid står i fokus och att du på riktigt älskar människor.

ARBETSUPPGIFTER

-Leda och inspirera ditt team mot dagliga försäljningsmål

-Hålla en trygg restaurang för både gäster och personal

-Servera gäster

-Placera gäster

-Kassahantering

-Barservering

-Öppning och stägning av restaurang

-Schema ansvar för dagen (rätt bemanning mot rätt antal gäster.

SOM PERSON ÄR DU

Är serviceinriktad mot både personal och gäster

Har gott omdöme och vågar ta beslut

Är självgående och tar iniativ

Är strukturerad


Krav på erfarenhet:

Arbetat med någon form av ledarskap

Arbetat inom restaurangDet är meriterande om du

Har en utbildning inom mat och dryck

Har genomgått någon form av ledarskapsutbildning​ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Var: på våra Boulebar i Göteborg

Anställningsform: tillsvidareanställning

När: Augusti-

Lön: Enligt överenskommelse


Vi är anslutna till kollektivavtal.

OM OSS

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med massor av glädje och omtanke. Precis som samhället så står Boulebar inför ett spännande år. Nu är vi cirka 150 anställda på nio Boulebarer i Sverige och Danmark. Och resan har bara börjat. Vissa skulle nog kalla oss nördar. Men hela grejen handlar om kärlek till människor. Mellan oss i bolaget och till alla som besöker oss. Företagets grundvärderingar har följt med sedan starten 2000 och genomsyrar hela verksamheten. Boulebar bygger på glädje, nyfikenhet och äventyr. Eller som vi själva säger: frihet gemenskap och ett glas Pastis. Läs mer om oss HÄR.


Känner du igen dig i beskrivningen, tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag. Urvalet sker löpande. Vi ser fram emot att höra mer från dig!

Arbetsgivare
Boulebar Sverige AB
Rosenlundsgatan 8
41120 Göteborg
Ansökan
Ansök senast 6 augusti (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Servisansvarig till Hermans. Give Peas a Chance!

Arbetsgivare / Ort: Aluma AB / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 7 augusti (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Hovmästare

Om jobbet

Hermans är en av Stockholms äldsta vegetariska restauranger. Vi ligger i en grön oas mitt på söders höjder med en fantastisk utsikt över Stockholm.

Vi serverar en stor vegansk buffé med både varma och kalla rätter med inslag från världens alla hörn. Vi har även ett stort utbud av egentillverkade desserter.

Hos oss blir du ett av de främsta ansiktena utåt, samtidigt som du ansvarar för planering och organisering av servisarbetet och personalen. Du har mycket god kännedom inom service och gillar att dela med dig av din erfarenhet. Du är bra på att leda ett arbetslag och har vana från detta sedan tidigare. Du gillar att skapa rutiner, inser vikten av att vara här och nu, tänka positivt och ständigt driva på förbättringsarbetet. Kort sagt söker vi ett riktigt service-proffs, som samtidigt tycker om att arbeta i en ledande, utvecklande och delvis administrativ roll.

Då vi är en av de främsta restaurangerna i Sverige på att representera det växtbaserade köket ser vi gärna att du som söker dig till oss delar den passion vi har för framtidens sätt att äta.

Maila ditt CV eller frågor till Malin på [email protected]

Arbetsgivare
Aluma AB
FJÄLLGATAN 23
11628 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast 7 augusti (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Sommelier

Arbetsgivare / Ort: Workation Group AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Sommelier

Om jobbet
Hufvudsta Gård Mat & Möten är en magisk plats för möten, events och representationsmiddagar, känt för sin vackra miljö och sitt förstklassiga kök. Dagtid serveras frukost, fika, 2-rätters lunch samt eftermiddagskaffe med stor kakbuffé. På kvällarna erbjuder vi affärsmiddagar och matlagningsaktiviteter för företag och afterworks. Alla måltider på Hufvudsta Gård lagas från grunden med bästa tänkbara råvaror. I första hand väljer vi ekologiskt och närproducerat. Vi arbetar enligt ”Clean Eating by us” där vi tar stort ansvar för den mat vi serverar med hänsyn till vår miljö, våra gäster och våra medarbetare. Vi stödjer kampen för renare världshav och försöker aktivt minska vår användning av plast. Nu söker vi en Sommelier till vårt team inför hösten då vi öppnar igen. Som sommelier ansvarar för vårt dryckessortiment och du håller vin- och dryckesprovningar för gäster samt internutbildningar i vin och dryckeskunskap för dina kollegor. I tjänsten ingår mycket matsalsarbete och gästkontakt vilket är något du älskar, men du skriver även vin- och dryckestips till våra sociala medier. Som person är du är positiv till din läggning och har lätt till skratt. Du kan uttrycka dig i både tal och skrift och du kan hålla provningar för grupper på både svenska och engelska. Du är en god lagspelare, är beredd att hugga i när det behövs och du är prestigelös. Du som söker tjänsten ska ha en sommelierutbildning samt några års erfarenhet av arbete som sommelier och vara självgående. För rätt person finns stora möjligheter till avancemang och utveckling inom bolaget och koncernen. För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du verkligen brinner för mat och dryck och service. Det ska inte bara vara ett jobb, utan en livsstil. Du ska även dela våra värderingar att det är kul att jobba, att arbetskamraterna är riktiga vänner och att god hälsa, träning och miljön är viktig. Vi söker dig som: - är utbildad sommelier och har ett starkt intresse för, och god kunskap om, dryck och som självständigt kan hålla dryckesprovningar för våra gäster på såväl svenska som engelska samt utbilda personalen internt. - har vana vid dryckesekonomi, kan köpa in, inventera och kalkylera. - älskar att arbete i serveringen bland gästerna och sprida glädje kring mat och dryck och håller en hög servicenivå. - har datavana och kan skriva vin- och dryckesrekommendationer. - har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Vi erbjuder dig: - En citynära arbetsplats i inspirerande miljö där vi levererar kvalitet från början till slut. - Ett nära samarbete med såväl kökschef som platschef och en nyckelroll i utvecklingen av restaurang samt dryckesutbud. - En arbetsplats där det är nära till skratt - Arbetsglädje och mycket nöjda gäster - God och hälsosam personalmat, friskvårdsbidrag och roliga utvecklande personalevents. Tjänsten är en fast heltidsanställning. Arbetspassen är förlagda enligt rullande schema, både dagar och kvällar främst måndag-fredag. Vid behov kommer du även att arbeta på vårt systeranläggning Görvälns Slott. Är du den vi söker? Hör av dig nu! Intervjuer kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Workation Group AB
Hemsida: http://www.workationgroup.com/
Ansökan
Ansök senast 8 augusti (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.