På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Krögare
Spela filmen

Krögare

Om du vill satsa på att bli krögare är det viktigt att tänka på att simultanförmågan, social kompetens och att kunna lita på den personal som man har anställt på sin restaurang, är avgörande egenskaper som kan göra skillnad på om du lyckas eller misslyckas inom branschen.

Verksamma krögare säger att den vanligaste missuppfattningen om yrket är att det är glamouröst att arbeta på restaurang, medan det i verkligheten är mycket hårt slit, mycket ansvar och ganska små vinstmarginaler i det dagliga arbetet. Belöningen är nöjda restauranggäster och glad personal samt att man träffar många människor och kan utveckla sin matlagning och verksamhet med dem.

Krögare fattar dagligen många beslut som påverkar många människor och har med det ett stort ansvar gentemot sin personal och sina gäster.

Det finns mycket att hålla koll på, t.ex på Livsme­delsverkets föreskrifter om hur information om matens innehåll ska presenteras. Som krögare får du också finna dig i att representanter för kommunens hälso- och miljöenheter samt skatteverkets kontrollanter gör oannonserade besök.

En av utmaningar som krögare ställs inför är att hitta och behålla personal. Många gånger behöver man ge utbildning till nyanställda, antingen på arbetsplatsen, eller genom att köpa kurser till dem och/eller genom att skicka dem på utbildningsresor inom eller utanför Sveriges gränser.

Utbildning

Krögare kan ha diverse olika utbildningsbakgrund och arbetslivserfarenhet. Många, men inte alla, har tidigare jobbat som kock, sommelier, bartender, bagare, konditor, kallskänka, mathantverkare, barista, restaurangbiträde, frukostvärd / värdinna eller servitör / servitris.

Gymnasial utbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet rekommenderas. Utbildningar på eftergymnasial nivå brukar vara till stor hjälp. I första hand är det bra att utbilda sig inom matlagning och inom ekonomi. Passande utbildningar på eftergymnasial nivå finns i olika skolformer, bland annat inom högskola/universitet, yrkeshögskola samt olika restaurangskolor.

Personliga egenskaper

Om du vill satsa på att bli krögare är det viktigt att tänka på att simultanförmågan, social kompetens och att kunna lita på den personal som man har anställt på sin restaurang, är avgörande egenskaper som kan utgöra skillnaden på om du lyckas eller misslyckas inom branschen.

Arbetsplats

Krögare är egenföretagare inom restaurangbranschen.

Visste du att...?

... 1977 var det för första gånger mer vin än starksprit som såldes i Sverige. Idag dricker svenskarna ca 30 liter vin per år och person.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

205 Lediga jobb

Kock

Arbetsgivare / Ort: Sido, Midia / Borås
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Chefskock

Om jobbet

Vi söker en erfaren kock med erfarenhet inom orientaliska mat, speciellt sort mat Kurdiskt orientaliska mat. Kocka alla sorter Kurdisk mat, samt Grillerfarenhet är ett krav. Kunnighet inom andra sort matlagning är meriterande men inget krav.

Vi söker en erfaren kock med erfarenhet inom orientalisk mat, speciellt sort mat Kurdiskt orientalisk mat. Kocka alla sorter Kurdisk mat, samt Grillerfarenhet är ett krav. Kunnighet inom andra sort matlagning är meriterande men inget krav.

* Examen eller intyg från kockskola är inget krav, men minst fyra års erfarenhet är ett krav. Detta eftersom dem mat sorter vi behöver kräver mer erfarenhet än bara examen. Intyg från tidigare arbetsplatser kanske behövs om sökaren inte är känd.

Du har en passion för ditt jobb och du är en positiv och noggrann. Du kan hantera stress bra och jobba bra under eget ansvar, både i team och ensam. ANSVARSOMRÅDEN: * Se till att all mat beredning uppfyller våra kvalitetskrav * Assistera i planeringen och tillagningen vid behov * Behåll en positiv och professionellt attityd KRAVPROFIL: * Bred kunskap om olika tillagningsmetoder * Förmåga att hålla dig lugn under stressiga situationer.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Sido, Midia
Billdalsgatan 1 A
50435 Borås
Hemsida: http://www.sindbadrestaurang.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vi söker Service Team Manager - Restaurang & Bistro, Scandic Uplandia, helt

Arbetsgivare / Ort: Scandic Hotels AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Restaurangchef

Om jobbet
Vi söker en Service Team Manager - Restaurang & Bistro! Som Service Team Manager (F&B Manager) är du den som motiverar, driver, utvecklar och engagerar alla i teamet att ta ett stort eget ansvar för att utveckla arbetssättet och servicen i takt med att omvärlden förändras. Vi är nämligen övertygade om att det är när du får utvecklas och bidra med all din kompetens, som vi överträffar gästens förväntningar och vi får även väldigt roligt på jobbet! Vårt gemensamma mål, oavsett avdelning, är att arbeta för att skapa en gästupplevelse i världsklass under gästens hela vistelse, och då är mat & dryck till våra restauranggäster och konferensgäster en mycket viktig del! Så ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss – och bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic! Vad innebär rollen som Service Team Manager? I rollen som Service Team Manager har du det övergripande ansvaret för ditt team och avdelning. Du leder och utvecklar verksamheten och medarbetarna utifrån företagets strategi, kort - & långsiktiga mål och lokala förutsättningar. Du har en passion för mat, dryck och service och genom ditt ledarskap inspirerar och motiverar du dina medarbetare samt skapar förutsättningar för enastående gästupplevelser. Som Service Team Manager är du även en del av den dagliga driften och du ansvarar för att planera och bemanna utifrån verksamhetens behov. Du ingår i ledningsgruppen och bidrar aktivt i arbetet att strategiskt verksamhetsutveckla hotellet! Vem är du? Du ser positivt på förändringar och har förmågan att leda andra genom dem, är flexibel och har lätt att se lösningar och att skapa relationer. Du ser till nyttan av samarbete, att ge regelbunden feedback och är kommunikativ i din ledarstil. Som chef hos oss är du dessutom modig, prestigelös och står för Scandics värderingar! Du lägger stor vikt vid ditt ledarskap och har förmåga att entusiasmera och ge energi och arbetsglädje till teamet. Du är en ledare, som ser det som självklart att vara närvarande på olika tider och dagar samt har ett helhetsperspektiv i allt du gör. Du har tidigare erfarenhet från att leda andra F&B team,samt relevant utbildning och erfarenhet inom servicebranschen. Du har god administrativ förmåga, erfarenhet av ekonomisk planering och uppföljning samt god vana att arbeta i olika systemstöd. Du har gärna tidigare erfarenhet av utveckling av F&B-relaterade koncept. Du behöver dessutom ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Information om tjänsten: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Alla ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. I denna rekrytering använder vi oss av personlighetstester som del av urvalet. Vi ser fram emot att välkomna dig till oss på Scandic! Vi når längre när olikheter bejakas. Hos oss får du utrymme att vara dig själv och utvecklas i den riktning du vill, med trygga villkor och schyssta avtal som grund. Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss - bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic. Delar du våra värderingar? BE A PRO BE YOU BE CARING BE BOLD
Arbetsgivare
Scandic Hotels AB
Hemsida: https://www.scandichotels.se/
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Pubchef

Arbetsgivare / Ort: Bishop Scandinavia AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-04-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Restaurangchef

Om jobbet
Vi söker en utåtriktad person med flerårig erfarenhet av att driva restaurang. Du som Pubchef på The Bishops Arms skapar atmosfären och sätter din prägel på din pub. För att lyckas som chef inom The Bishops Arms krävs goda kunskaper inom Öl, mat, dryck i allmänhet och en stor passion för service. Som Pubchef ansvarar du för den dagliga driften i puben, personalen samt enhetens nyckeltal. Du ska tycka att service är roligt och kunna engagera din personal för att utveckla vårt koncept och bidra till att stärka vårt varumärke på marknaden. Pubchef har resultat- samt bemanningsansvar för enheten. Arbetet är i grunden driftbaserat då chefen är ansiktet utåt och står för kvalitén hos produkten. Det förekommer en del administrativa arbetsuppgifter som T.ex schemaläggning i bemanningssystemet, veckovis kostnadsuppföljning/nyckeltalskontroll, prognostisering, tryckmaterial, inventering vid bokslut, fakturahantering, menysättning tillsammans med köksmästare mm. Ordning och reda, ligga steget före och hålla deadlines är viktigt och mediterande med viss erfarenhet. Utöver detta kommer du arbeta med aktivering av enheten genom olika event, provningar och quizkvällar. The Bishops Arms är en del av en kedja, vilket kräver att du även är en bra lagspelare och du delar erfarenheter och idéer med 38 andra Pubchefer. Enheten i Västerås är också en del av ett fyrstjärnigt hotell och pubchefen gör till viss del i arbete i övriga delar av verksamheten och tillsammans med övriga i ledningen driver hela hotellet framåt. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och anordnar gemensamma personalaktiviteter. Heltid, skiftarbete, dag, kväll och helg Skicka in din ansökan redan idag då vi kommer att behandla ansökningar löpande. Lön, enligt överenskommelse The Bishops Arms är Sveriges ledande kedja av engelska pubar. Vi finns idag på 38 platser från Malmö i söder till Kiruna i norr, och är en del av Elite Hotels of Sweden. The Bishops Arms signum är att erbjuda marknadens bredaste sortiment av öl och Single Malt Whisky i en genuin engelsk miljö. Maten är inspirerad från de moderna engelska gastropubarna, där den gamla typiska "pubmaten" ersatts av en mer ambitiös bistroinspirerad meny.
Arbetsgivare
Bishop Scandinavia AB
Hemsida: http://www.bishopsarms.com
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Restaurangansvarig till Väderöarnas Värdshus

Arbetsgivare / Ort: Fjällbacka Fyren AB / Hamburgsund
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 25 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Restaurangchef

Om jobbet

Restaurangansvarig till Väderöarnas Värdshus

Längst ut i det bohuslänska havsbandet ligger Väderöarna. En andlöst vacker oas mitt ute i havet. Hit kan du resa året runt – sommar, vinter, vår och höst. Vi välkomnar både privata gäster och företag som söker en unik plats för kreativa möten och konferens.

Navet på ön är Värdshuset där vi har 16 hotellrum samt restaurang med plats för ca. 180 gäster, samt cafè och gästhamn.

Vår ambition är att erbjuda våra gäster en lugn oas långt ifrån stress och vardagsjäkt. Vi strävar efter att leverera service i världsklass och alltid hålla hög och jämn kvalitet.

Vi är certifierade av Smaka på Västsverige och jobbar i största mån med närodlade råvaror enligt säsong. Allt i vår rörelse genomsyras av Havet – maten, aktiviteterna & miljön.

Vi strävar efter att bli självförsörjande och Hållbarhet är ett viktigt ledord för oss. Vi renar havsvatten till dricksvatten, har varit plastfria i många år och tillverkar delar av vår egen el.

Väderöarna är en del av Kosterhavets Nationalpark. Ögruppen sägs bestå av 365 större och mindre öar och Storö-Ramnö där vi håller till användes som Lotsstation mellan 1754 och 1960-talet. Storön har en rik historia med bland annat hällristningar och rösen och man antar att det fanns Lotsar här redan under Medelåldern. Kring ön har man hittat ett levande korallrev och 2011 blev Väderöarna ett marint naturreservat. Tillsammans med Kosterhavet är Väderöarna landets mest artrika havsområde.

Norra Väderöarna och Väderöbod ägs av staten genom Statens Fastighetsverk – SFV arbetar långsiktigt med både natur- och kulturmiljöer. Länsstyrelsen ansvarar för Kosterhavets nationalpark för naturreservatets skötsel, uppföljning av naturvärden samt tillsyn av föreskrifter. Bohuslän Museum dokumenterar, vårdar och berättar om naturen och kulturarvet på Väderöarna.

Det är ett rikt arv vi förvaltar och det är viktigt för oss att vår verksamhet förädlas på ett hållbart sätt.

Om rollen:

Som restaurangansvarig kommer du ansvara för hela restaurangverksamheten och dess utveckling parallellt med vår kökschef. Du jobbar aktivt med service, merförsäljning, lönsamhet, medarbetar- och gästnöjdhet. Ditt ansvar omfattar både det administrativa och det operativa och du kommer att vara en stor del i den dagliga driften. Du har personalansvar, du tar hand om rekrytering och medarbetarsamtal.

Planering av hotellstäd, allmänna utrymmen och utförande är en stor del av din roll.

Våra mycket populära saltvattensbadtunnor och bastu är igång varje dag, så underhåll samt merförsäljning kring dem ligger det stor prioritet på hos dig och dina medarbetare.

Som ledare har du förmågan att inspirera och coacha dina medarbetare genom att vara en bra förebild. Du är drivande och resultatorienterad och tycker att service och värdskap är bland det roligaste som finns. Du sporras av ett högt tempo och höga krav och du är beredd att jobba på när det behövs. Som restaurangansvarig kommer du att ingå i vår ledningsgrupp.

Vi lägger stor vikt vid personlighet och erfarenhet. Gärna från säsongsbetonade anläggningar.

Under arbetspassen erbjuder vi gratis personalboende.

Arbetsgivare
Fjällbacka Fyren AB
Färjeläget 1
45745 Hamburgsund
Ansökan
Ansök senast 25 september (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Account Manager/Säljare

Arbetsgivare / Ort: Ancon AB / ÖREBRO
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 25 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Restaurangchef

Språk
Krav
  • Engelska
  • Svenska

Om jobbet

För 23 år sedan började Ancon utveckla PC-baserade restaurangsystem. 2015 fick bolaget en ny ledning och en ny era påbörjades.

Gedigen erfarenhet kombinerat med ungdomlig hunger har skapat vår nya app-baserade orderplattform. Vi har en produkt som förändrar, förbättrar och förgyller. Vi har de 3 senaste åren (2018, 2019 och 2020) blivit utsedda till ett Gasellföretag av tidningen Dagens Industri.

Vi utlovar en tillväxtresa, högt tempo och mycket frihet – samt en riklig kompensation för dig som presterar väl. Vi anställer och investerar i människor vi tror på.

Ancon kan idag säga att vi har marknadens modernaste och kraftfullaste plattform (och mest sålda) för restaurang. Och efter mer än 20 års arbete fortsätter vi utveckla våra produkter löpande, så att vi med god marginal kan leverera landets bästa lösningar.


Kvalifikationer och erfarenhet.


Vi tror att du känner krog- och restaurangbranschen väl, kanske är du idag en dricks-drottning som vill komma vidare mot nya utmaningar, eller kanske jobbar du redan idag som säljare och vill ta nästa steg? Oavsett så letar vi efter dig med drivet och motivationen att göra skillnad, prestera och bli belönad därefter.

Eftersom vi eftersträvar en jämn könsfördelning i organisationen ser vi gärna kvinnliga sökanden denna gången.


Om Tjänsten


Ancon söker nu en säljare till vårt team i Örebro och du kommer utgå från vårt fräscha kontor i centrala Örebro.


Arbetsuppgifter


Du kommer att sälja Ancons nya app-baserade betal -och orderplattform för restauranger. Det innebär att du kommer bearbeta både nya och befintliga kunder inom restaurang- och krogbranschen över hela Sverige. Vi jobbar med en stark digital närvaro och marknadsföring så många leads kommer via marknadsavdelningen till dig, men du kommer ändå behöva drivet att prospektera nya kunder på egenhand genom de sedvanliga kanalerna. Du kommer ha båda långa och korta försäljningscykler. Vidare kommer du jobba med enklare administration kring försäljning och avtal. Du kommer att arbeta i marknadsledande CRM -och administrationssystem.

Arbetsgivare
Ancon AB
Rudbecksgatan 11
70218 ÖREBRO
Hemsida: http://www.ancon.io
Ansökan
Ansök senast 25 september (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.