Kostekonom

Kostekonom

Som kostekonom är det viktigt att man har intresse för mat och hälsa. Produktutveckling och ekonomi är också av stor betydelse då man ofta har ett ekonomiskt ansvar.

Kostekonomer kan ha många olika arbetsuppgifter. I huvudsak handlar arbetet om utveckling och produktion av mat och måltider, ofta som chef och arbetsledare inom storhushåll och restaurang.

Kostekonomer planerar och leder arbetet samt ansvarar för planering av en matsedel. I arbetet ingår också att se till att maten som serveras är god och näringsriktig och att måltidsmiljön är trevlig.

Utbildning

Rekommenderad utbildning är kandidatprogram i ekonomi, helst med inriktning mot kostekonomi. På gymnasiet rekommenderas i första hand Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi eller Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Lilla ordboken

Ragu - en mycket tjock italiensk köttsås som bl a innehåller krossade tomater och andra grönsaker, röd vin, några olika kryddor och där köttet är väldigt mört. Ragu brukar serveras med pasta.

Visa mer
Visa mindre

177 Lediga jobb

VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.