Som kostekonom är det viktigt att man har intresse för mat och hälsa. Produktutveckling och ekonomi är också av stor betydelse då man ofta har ett ekonomiskt ansvar.
Kostekonomer kan ha många olika arbetsuppgifter. I huvudsak handlar arbetet om utveckling och produktion av mat och måltider, ofta som chef och arbetsledare inom storhushåll och restaurang.
Kostekonomer planerar och leder arbetet samt ansvarar för planering av en matsedel. I arbetet ingår också att se till att maten som serveras är god och näringsriktig och att måltidsmiljön är trevlig.
Hitta rätt utbildning!
Fyll i intresseformuläret. Vi hjälper dig att hitta utbildningar som leder till detta yrke.
Utbildning
Rekommenderad utbildning är kandidatprogram i ekonomi, helst med inriktning mot kostekonomi. På gymnasiet rekommenderas i första hand Ekonomiprogrammets inriktning Ekonomi eller Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Lilla ordboken
Ragu - en mycket tjock italiensk köttsås som bl a innehåller krossade tomater och andra grönsaker, röd vin, några olika kryddor och där köttet är väldigt mört. Ragu brukar serveras med pasta.
Länktips
- svt.se - "Tre koppar kaffe – mer nytta än skada?"
- Livsmedelsverket
- Handelsrådet
- Gastronomiska Akademien
- AllergiSmart - inkluderande matlagning
Jag hjälper dig att hitta en
utbildning som leder till detta jobb!
Till formuläret