På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kallskänka

Kallskänka

Har du ett stort intresse för mat? Gillar du att hitta på nya rätter och prova dig fram? Tycker du att maten ska vara både god och vacker att se på? Då kan kallskänka vara ett yrke för dig.

Kallskänkor arbetar med det ”kalla köket”, de tillagar bland annat förrätter, sallader och desserter. I arbetet igår att planera och förbereda, tillaga och presentera maten på ett tilltalande sätt. Arbetet sker tillsammans med andra som arbetar i kök och servering. Organisationsförmåga, kreativitet och stresstålighet är förmågor som det kan vara bra för kallskänkor att utveckla.

Allt oftare är det en förutsättning att man behärskar både det kalla och det varma köket för att få arbete som kallskänka.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på var man arbetar. Kallskänkor arbetar med att tillaga kalla rätter. Det kan till exempel vara förrätter, sallader och desserter samt smörgåsar och rätter till smörgåsbord. Att baka kan också ingå i jobbet.

En del av jobbet består av att planera och förbereda det man ska tillaga. Man har ansvar för att beräkna åtgång på råvaror och beställa hem dem, liksom att planera matsedeln för de kalla rätterna. Kallskänkor har ett kreativt och skapande arbete där det är bra att vara intresserad av att testa olika smakkombinationer. Man ska också presentera maten på ett tilltalande sätt när den ska serveras till gästerna.

Hygien är viktig i ett kök. Arbetsplatsen ska vara ren och hygienisk och livsmedel måste hanteras på ett korrekt sätt. Det är viktigt att ha kunskap om ingredienserna i maten, så att gäster som till exempel har en allergi kan få information om vad maten innehåller.

Under perioder kan tempot i köket vara högt. Det är bra att trivas även när det är mycket att göra. Kallskänkor arbetar i arbetslag med andra i köket. Därför är det viktigt att kunna samarbeta med övrig kökspersonal och med serveringspersonalen.

På större restauranger finns ofta en kallskänkschef. Kallskänkschefen är arbetsledare och deltar i det dagliga arbetet. En kallskänkschef beställer varor och kan också ha hand om planeringen av matsedel.

Utbildning

Rekommenderad utbildning: gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet alternativt motsvarande utbildning på Komvux. Utbildningar kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Förmågor som är bra för kallskänkor att ha är en kreativ förmåga, att kunna kombinera smaker och presentera mat på ett tilltalande sätt är kreativa delar av arbetet. Att kunna planera och förbereda sitt arbete är av stor betydelse.

För att arbetet ska fungera är det viktigt kunna samarbeta med övrig kökspersonal och med serveringspersonal. Det är bra att kunna arbeta under tidspress eftersom arbetet kan vara intensivt under vissa perioder. Arbetet i kök kräver ibland att man kan göra flera saker samtidigt.

Arbetsplats

En kallskänka arbetar inom hotell- och restaurangnäringen, inom storkök, provkök, butik eller livsmedelsindustrin. Arbetsplatsen kan vara allt från ett kafé eller en restaurang till ett stort konferenshotell eller passagerarfartyg.

Arbetstiderna varierar beroende på var man arbetar. En del kallskänkor arbetar dagtid men oftast har man schemalagda arbetstider med kvälls- och helgarbete.

Visste du att...?

... 1977 var det för första gånger mer vin än starksprit som såldes i Sverige. Idag dricker svenskarna ca 30 liter vin per år och person.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

984 Lediga jobb

Kassa- Serveringspersonal - Rosersberg söker nytt tillskott till teamet.

Arbetsgivare / Ort: Wang Foods AB / Rosersberg
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-18
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

VI SERVERAR MAT OCH UTVECKLAR MÄNNISKOR!

ChopChop Rosersberg söker nytt tillskott till teamet, vi söker dig som vill utvecklas personligen, kan erbjuda bra service och servera mat som vi är stolta över. År 2021 har haft en positiv utvecklingskurva, därav vill vi utöka vårt team ytterliggare.

Vilka är ChopChop?

ChopChop har idag 30 restauranger, vi är i en expansiv fas! Vi söker dig som vill anta utmaningen och utvecklas med oss.

ChopChop är Skandinaviens första drive thru restaurang med inriktning på det asiatiska köket. Vår första restaurang öppnades i Eskilstuna 2011, och sedan dess har vi öppnat många fler över hela Sverige. Vi erbjuder våra gäster ett bättre alternativ till dagens snabbmat längs vägarna, på ett snabbt och tillgängligt sätt.

Vårt mål är att slå sönder bilden av traditionell snabbmat och omdefiniera hela upplevelsen för våra kunder. Detta uppnår vi genom att använda oss av råvaror av bästa kvalité och erbjuda våra gäster en lugn och trivsam miljö för ett besök utan stress.

Genom oss kan du uppleva charmen branschen har att erbjuda. Vi erbjuder en arbetsplats med god sammanhållning och en tillfredställande arbetsplats där vi kan jobba hårt och utvecklas tillsammans. Givetvis ska vi ha kul under resans gång också, är du hårt arbetande och söker efter en utmaning? Tveka inte att söka till oss.

Beskrivning av arbetsuppgift.

Hos oss är gästerna vår högsta prioritet och kollegorna i ditt team. Att jobba med oss innebär det att du utför ditt arbete med 100 % engagemang med en entusiatisk inställning. Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta med att servera gäster, arbeta i kassa, samt renhållning.

Respektive restaurang har särskilda, vardagliga rutiner och regler som skall följas, men samtliga strävar efter samma målsättningar - att visa respekt gentemot varandra, arbeta som ett lag och hjälpas åt med de uppgifter som finns på arbetsplatsen.


Vad söker vi och vad erbjuder vi?

  • ChopChop erbjuder en omväxlande arbetsmiljö på grund av dess bransch.
  • Gillar du teamwork, nya utmaningar och har viljan att prestera inom allt du gör? Då gillar vi dig! Vi kräver inte att du har någon tidigare erfarenhet, för den har vi.
  • Vi erbjuder en arbetsplats fullt av schyssta och hjälpsamma kollegor som jobbar åt gemensamt satta mål.

Lön

Lön enligt Kollektivavtalets(Riksavtalet Visit-HRF) tariffer (Lönegrupp 2)

Just nu söker vi dig som vill jobba en omfattning på minst 75%, du behöver vara tillgänglig dagtid, kvällstid och helger.

Skicka din ansökan till [email protected] och märk med Rosersberg - (75).

Vi söker även dig som vill jobba extra på kvällar och helger.

När börjar tjänsterna? Upplärningen börjar i början av augusti och tjänsten kickar igång ordentligt i mitten till slutet av augusti alternativt enligt överenskommelse.

Tack för visad intresse

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Wang Foods AB
Norrsundavägen 202
19570 Rosersberg
Hemsida: www.chopchop.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Vikariat till Foodavdelningen, IKEA Umeå, 8 timmar.

Arbetsgivare / Ort: IKEA Svenska Försäljnings AB / Umeå
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

VEM DU ÄR

Du är en lagspelare som är måliriktad, lösningsorienterad, effektiv och noggrann. Vidare motiveras du av att arbeta i en försäljningsmiljö som präglas av ett högt tempo, alltid med kundupplevelsen i fokus. Vi ser därför gärna att du har tidigare erfarenhet av försäljning inom serviceyrket.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vi hoppas att du är glad, framåt och flexibel. Du har en passion för både människor och mat, får energi av att arbeta i en föränderlig miljö samt vill utvecklas och bidra till IKEA Food och IKEAs tillväxt. Givetvis identifierar du dig med IKEAs vision och värderingar.

DINA ANSVAR

Arbeta med stort kundfokus och med ett varmt bemötande av våra kunder så att de känner sig välkomna.

Med nära stöd och coachning från din chef kommer du att utvecklas inom våra olika arbetsområden försäljning, kassa, disk, servering, bistro och vår Swedish Food Market.

Bereda och servera god och näringsrk mat i enlighet med våra aktuella menyer i en inspirerande heminredningsmiljö.

Säkerställer att vi arbetar på ett effektivt sätt i vårt dagliga arbete.

TILLSAMMANS SOM ETT LAG

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett växande företag med visionen att skapa en bättre vardag för de många människorna. På IKEA Food har vi något för alla – fika, lunch och middag – fördelat på två våningar. Denna tjänst erbjuder dig ett varierande arbete där du får möjlighet att vidareutveckla dina yrkeskunskaper i ditt dagliga arbete. Det är du själv som sätter gränserna för din egen utveckling.

FRÅGOR ELLER SUPPORT? LÅT OSS NÄTVERKA

Vi erbjuder ett vikariat på ca 8h/vecka till IKEA Food i Umeå. Startdatum enligt överenskommelse. Sista ansökningsdagen är den 15 augusti men tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag! Urval påbörjas efter sista ansökningsdagen och intervjuer sker löpande därefter.

Frågor om tjänsten hänvisas till rekryterande chefer, Tania Sorokolit på [email protected] eller Simon Toft på [email protected]

Har du frågor om rekryteringsprocessen eller din ansökan får du gärna maila Stina Nordin på [email protected]

Nu i semestertider har vi begränsad möjlighet att svara på frågor via mail. Därmed ber vi om ert tålamod om svar skulle dra ut på tiden, men var lugna! Vi hanterar frågor fortast möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
IKEA Svenska Försäljnings AB
Marknadsgatan 15
90422 Umeå
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Kassa- Serveringspersonal - Borlänge söker nytt tillskott till teamet.

Arbetsgivare / Ort: Wang Foods AB / Borlänge
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-21
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet

VI SERVERAR MAT OCH UTVECKLAR MÄNNISKOR!

ChopChop Borlänge söker nytt tillskott till teamet, vi söker dig som vill utvecklas personligen, kan erbjuda bra service och servera mat som vi är stolta över. År 2021 har haft en positiv utvecklingskurva, därav vill vi utöka vårt team ytterliggare med start per omgående eller enligt överenskommelse.

Vilka är ChopChop?

ChopChop har idag 30 restauranger, vi är i en expansiv fas! Vi söker dig som vill anta utmaningen och utvecklas med oss.

ChopChop är Skandinaviens första drive thru restaurang med inriktning på det asiatiska köket. Vår första restaurang öppnades i Eskilstuna 2011, och sedan dess har vi öppnat många fler över hela Sverige. Vi erbjuder våra gäster ett bättre alternativ till dagens snabbmat längs vägarna, på ett snabbt och tillgängligt sätt.

Vårt mål är att slå sönder bilden av traditionell snabbmat och omdefiniera hela upplevelsen för våra kunder. Detta uppnår vi genom att använda oss av råvaror av bästa kvalité och erbjuda våra gäster en lugn och trivsam miljö för ett besök utan stress.

Genom oss kan du uppleva charmen branschen har att erbjuda. Vi erbjuder en arbetsplats med god sammanhållning och en tillfredställande arbetsplats där vi kan jobba hårt och utvecklas tillsammans. Givetvis ska vi ha kul under resans gång också, är du hårt arbetande och söker efter en utmaning? Tveka inte att söka till oss.

Beskrivning av arbetsuppgift.

Hos oss är gästerna vår högsta prioritet och kollegorna i ditt team. Att jobba med oss innebär det att du utför ditt arbete med 100 % engagemang med en entusiatisk inställning. Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta med att servera gäster, arbeta i kassa, samt renhållning.

Respektive restaurang har särskilda, vardagliga rutiner och regler som skall följas, men samtliga strävar efter samma målsättningar - att visa respekt gentemot varandra, arbeta som ett lag och hjälpas åt med de uppgifter som finns på arbetsplatsen.


Vad söker vi och vad erbjuder vi?

  • ChopChop erbjuder en omväxlande arbetsmiljö på grund av dess bransch.
  • Gillar du teamwork, nya utmaningar och har viljan att prestera inom allt du gör? Då gillar vi dig! Vi kräver inte att du har någon tidigare erfarenhet, för den har vi.
  • Vi erbjuder en arbetsplats fullt av schyssta och hjälpsamma kollegor som jobbar åt gemensamt satta mål.

Lön

Lön enligt Kollektivavtalets(Riksavtalet Visit-HRF) tariffer (Lönegrupp 2)

Just nu söker vi dig som vill jobba redan nu till slutet av sommaren och även till hösten vid sidan av din huvudsakliga sysselsättning som exempel skola eller har du kanske ett annat jobb du vill komplettera med? du behöver främst vara tillgänglig kvällstid och helger.

Skicka din ansökan till [email protected] och märk med Borlänge - (Extra/50%).

Vi söker dig som vill jobba 50% till hösten och till den omfattning av tjänsten krävs det att du är tillgänglig dagtid, kvällar samt helger. Vi söker även dig som vill jobba extra på kvällar och helger vid sidan om skolan.

När börjar tjänsterna? Upplärningen börjar per omgående och tjänsten därmed direkt efter.

Tack för visad intresse

#jobbjustnu

Arbetsgivare
Wang Foods AB
Bygatan 32
78434 Borlänge
Hemsida: www.chopchop.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Delikatess -/ Restaurangbiträde

Arbetsgivare / Ort: Laxbutiken i Heberg AB / Heberg
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Restaurangbiträde

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Laxbutiken i Heberg AB är ett familjeföretag som består av restaurang och delikatessbutik där vi har allt från färsk lax till färdiga rätter, laxdelikatesser, desserter och bufféer. Vi ingår i det växande moderbolaget Lagnell Group AB. Där ingår även Laxbutiken i Ljungskile, Lilla Laxen i Kungsbacka och Buhres Fisk i Kivik. Vi har ca 600 sittplatser med självservering, tio konferensrum (2-120 p) samt fest-& buffématsalar. Under vår och sommar öppnar vi även ett välbesökt glasscafé. Vi har öppet varje dag mellan kl. 10:00 och 19:00. Vår ambition är att servera god mat på ett trevligt sätt i en skön miljö.

Besök gärna vår hemsida för att se mer av våra lokaler, produkter mm.

Vi söker nu fler glada medarbetare till vår restaurang och delikatessbutik.

Du ska trivas i restaurangmiljö, inte har något emot att jobba långa dagar, helgdagar och stundtals under stress. Du ska ha lätt för att hitta de bästa rekommendationerna och lösningar för gästen. Tycker om att arbeta noggrant och effektivt samt att jobba med service och människor.

Tjänsten innefattar mycket gästkontakt, det är därför viktigt att du är serviceinriktad och jobbar rent och snyggt. Att passa arbetstider och att följa tilldelade arbetsuppgifter och instruktioner är självklart för dig.

Dina uppgifter blir i huvudsak att utföra kundbetjäning i vår delikatessbutik och självserveringskassa, enklare tallriksservering, duka av, plocka disk och skräp, torka bord och stolar, diverse förberedelser och påfyll.

Utbildning sker på plats och möjligheter till fortsatt arbete finns.

Våra öppettider för delikatessbutik och restaurang är kl. 10-19 varje dag och din vanligaste arbetstid är kl. 9-19.30 vardagar och helger.

Vill du veta mer om vem vi söker eller nyfiken på arbetsuppgifterna är du välkommen att höra dig till oss.

Endast seriösa ansökningar från personer boende inom pendlingsavstånd beaktas och besvaras. Rekrytering sker löpande och vi kontaktar dig ifall det blir aktuellt. Vi tillämpar lön efter Visita HRF kollektivavtal.

Arbetsgivare
Laxbutiken i Heberg AB
Heberg 109 E6 Avfart
31196 Heberg
Hemsida: http://www.laxbutiken.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Servitris /Servitör till Sandviks Kvarn

Arbetsgivare / Ort: SANDVIK LUFSA AB / Löttorp
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - upp till 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-03
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Servitör/Servitris

Om jobbet

Borgholm

Sandviks Kvarn är en av världens största väderkvarnar och utan jämförelse Nordens största från 1856. Runt kvarnen ligger cafeteria, kiosk, golfbanor, boulebana, kägelbana, flygfält, grilll och pizzeria.

Inför sommarsäsongen 2021 söker vi Servitris/Servitör till vår restaurang. arbetsuppgifter ,allt från kassa tjänst servering av mat och dryck Du behöver

också vara van vid att jobba i ett högt tempo

Boende kan ordnas.

Arbetsgivare
SANDVIK LUFSA AB
Stenhuggarvägen 3
38770 Löttorp
Hemsida: www.sandvikskvarn.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.