På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Kallskänka

Kallskänka

Har du ett stort intresse för mat? Gillar du att hitta på nya rätter och prova dig fram? Tycker du att maten ska vara både god och vacker att se på? Då kan kallskänka vara ett yrke för dig.

Kallskänkor arbetar med det ”kalla köket”, de tillagar bland annat förrätter, sallader och desserter. I arbetet igår att planera och förbereda, tillaga och presentera maten på ett tilltalande sätt. Arbetet sker tillsammans med andra som arbetar i kök och servering. Organisationsförmåga, kreativitet och stresstålighet är förmågor som det kan vara bra för kallskänkor att utveckla.

Allt oftare är det en förutsättning att man behärskar både det kalla och det varma köket för att få arbete som kallskänka.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på var man arbetar. Kallskänkor arbetar med att tillaga kalla rätter. Det kan till exempel vara förrätter, sallader och desserter samt smörgåsar och rätter till smörgåsbord. Att baka kan också ingå i jobbet.

En del av jobbet består av att planera och förbereda det man ska tillaga. Man har ansvar för att beräkna åtgång på råvaror och beställa hem dem, liksom att planera matsedeln för de kalla rätterna. Kallskänkor har ett kreativt och skapande arbete där det är bra att vara intresserad av att testa olika smakkombinationer. Man ska också presentera maten på ett tilltalande sätt när den ska serveras till gästerna.

Hygien är viktig i ett kök. Arbetsplatsen ska vara ren och hygienisk och livsmedel måste hanteras på ett korrekt sätt. Det är viktigt att ha kunskap om ingredienserna i maten, så att gäster som till exempel har en allergi kan få information om vad maten innehåller.

Under perioder kan tempot i köket vara högt. Det är bra att trivas även när det är mycket att göra. Kallskänkor arbetar i arbetslag med andra i köket. Därför är det viktigt att kunna samarbeta med övrig kökspersonal och med serveringspersonalen.

På större restauranger finns ofta en kallskänkschef. Kallskänkschefen är arbetsledare och deltar i det dagliga arbetet. En kallskänkschef beställer varor och kan också ha hand om planeringen av matsedel.

Utbildning

Rekommenderad utbildning: gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet alternativt motsvarande utbildning på Komvux. Utbildningar kan även finnas inom yrkeshögskolan.

Personliga egenskaper

Förmågor som är bra för kallskänkor att ha är en kreativ förmåga, att kunna kombinera smaker och presentera mat på ett tilltalande sätt är kreativa delar av arbetet. Att kunna planera och förbereda sitt arbete är av stor betydelse.

För att arbetet ska fungera är det viktigt kunna samarbeta med övrig kökspersonal och med serveringspersonal. Det är bra att kunna arbeta under tidspress eftersom arbetet kan vara intensivt under vissa perioder. Arbetet i kök kräver ibland att man kan göra flera saker samtidigt.

Arbetsplats

En kallskänka arbetar inom hotell- och restaurangnäringen, inom storkök, provkök, butik eller livsmedelsindustrin. Arbetsplatsen kan vara allt från ett kafé eller en restaurang till ett stort konferenshotell eller passagerarfartyg.

Arbetstiderna varierar beroende på var man arbetar. En del kallskänkor arbetar dagtid men oftast har man schemalagda arbetstider med kvälls- och helgarbete.

Visste du att...?

... 1977 var det för första gånger mer vin än starksprit som såldes i Sverige. Idag dricker svenskarna ca 30 liter vin per år och person.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Sommarjobb som kallskänka på Akka äventyrskollo

Arbetsgivare / Ort: Utepedagogik Sverige AB / Johanneshov
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 May (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Om företaget

Utepedagogik Sverige AB bedriver kollo/lägerverksamhet på flera kollogårdar för barn och ungdomar i åldrarna 9-16 år med inriktning på äventyr och vår verksamhet är inriktat på utepedagogisk verksamhet. Hörnstenarna i Utepedagogik Sverige AB pedagogiska kolloverksamhet är: säkerhet, kvalitet, trygghet och gemenskap, samt att utbildade vuxna med en bred kompetens utgör en god förebild. Våra ledord är "på våra kollogårdar ska alla känna sig trygga att vara vem en vill". Vill du vara del i ett kreativt team, ha ett sommarjobb som arbetar för att ge barnen deras bästa sommarupplevelse? Sök då tjänsten som kallskänka på vårt äventyrskollo. Vi söker nu våra sista pusselbit i köksteamet som ska leverera mat och glädje under sommaren.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu kallskänkor till en av våra kollogårdar med cirka 35 deltagare i åldern 9 - 16 år. Du kommer att ansvara för att bespisa och förbereda mat till cirka 35 barn och 7-8 ledare frukost, lunch och middag. Du kommer att vägledas av en köksansvarig. Dina arbetsuppgifter kommer även vara att vägleda barn som vill delta i matlagningen. Då vi vill att barnen ska upptäcka de olika sidorna av matlagning krävs det att du kan bemöta kollodeltagarna på ett pedagogiskt och inspirerande sätt för att eventuellt väcka en förståelse och ett framtida intresse. Du ska också efterleva kraven på kvalité och hygien.

Om dig

Till en av våra kollogårdar, Akka Adventurecamp som ligget längst ute på en halvö i anslutning till sjön Djuprämmen söker vi nu kallskänkor med olika bakgrund, kompetensområden och som brinner för att arbeta med människor.

 • erfarenhet av storkök eller motsvarande meriterande
 • intresse för matlagning meriterande - gärna erfarenhet av kollo, friluftsliv eller lägerverksamhet
 • kunna vara lyhörd för barn och ungdomars behov och önskemål
 • meriterande om du har kunskap och tidigare erfarenhet av specialkost
 • meriterande om du har kunskaper om att kunna laga mat i utemiljöer

Personliga egenskaper:

 • ansvarstagande
 • strukturerad
 • påhittig
 • initiativrik
 • flexibel
 • uthållig
 • punktlig

Du bör även kunna ge och ta feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten tillsammans med oss. Du bör vara flexibel och uthållig då arbetspassen kan vara både långa och krävande. Vi sätter stort värde på humor och social kompetens.

Anställningsvillkor

Tjänsten omfattar heltidsjobb. Du måste kunna jobba, och således vara borta hemifrån i minst sex sammanhängande veckor under 10:e juni - 18:e augusti. Du behöver också kunna närvara på våra utbildningsdagar den 6:e - 9:e juni.

Arbetsgivare
Utepedagogik Sverige AB
Olaus Magnus väg 62
12138 Johanneshov
Hemsida: www.utepedagogik.se/
Ansökan
Ansök senast 29 May (2 dagar kvar)

Ansök här

Kock/ Kallskänka

Arbetsgivare / Ort: Festmakarna Borlänge AB / Borlänge
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 29 May (2 dagar kvar)
Publicerad: 2020-04-29
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Kallskänka

Om jobbet

Festmakarna i Borlänge söker Kock/Kallskänka till vår lunchrestaurang.

Vi söker dig med driv som vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Vi önskar endast sökande med erfarenhet av kock eller kallskänks arbete.

Arbetsgivare
Festmakarna Borlänge AB
Gamla Tunavägen 2
78436 Borlänge
Hemsida: www.festmakarna.se
Ansökan
Ansök senast 29 May (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Sommarpersonal till Kafe Fägnan

Arbetsgivare / Ort: Systrarnas Söta AB / Gammelstad
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 May (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-02-20
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Önskvärt
 • Kallskänka

Om jobbet

Var med och gör sommarsäsongen 2020 till en höjdpunkt för våra gäster! Till Kafé Fägnan söker vi nu kallskänkor/kockar.


Vi söker dig som har minst 2 års erfarenhet från liknande jobb, det är meriterande om du även tidigare har jobbat i kall- eller varmkök. Du bör ha ett genuint intresse för matlagning och uppskattar tjusningen med att laga all mat från grunden. Du är självgående, har mycket energi, är noggrann och är bra på att samarbeta. Vi är en pulserande arbetsplats som för många är en plats att trivas på.


Arbetet är under vår högsäsong från mitten av juni till slutet av augusti.

Omfattningen kan variera men de flesta tjänster är ca 75%. Vi har varierad arbetstid - både vardagar och helger. Lön och villkor enligt kollektivavtal

Arbetsgivare
Systrarnas Söta AB
Gamla Hamngatan 21
95433 Gammelstad
Ansökan
Ansök senast 31 May (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Medarbetare till indiskt kök

Arbetsgivare / Ort: Tandoori Kök & Bar / MARIESTAD
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 May (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Tandoori Kök & Bar är en nyöppnad indisk restaurang i centrala Mariestad. Här erbjuds indisk mat, tillagad i tandoor d.v.s. lerugn för bästa smakupplevelsen! Vi erbjuder dagens lunch och à la carte där det finns både kött, fisk och vegetariskt. En specialitet är Thali - ett fat med flera indiska smårätter. Fullständiga alkoholrättigheter finns. Nu söker vi en medarbetare till köket som vill bli en del av vårt team. Dina arbetsuppgifter är att assistera kocken och hjälpa till med matförberedelser. Har du erfarenhet från det indiska köket är det ett stort plus. Du ska vara samt stresstålig och ha god samarbetsförmåga. Du ska också kunna kommunicera på engelska och hindi. Välkommen snarast med din ansökan via mail till [email protected]

Arbetsgivare
Tandoori Kök & Bar
Viktoriagatan 15
54233 MARIESTAD
Tel: 0501-77920
Ansökan
Ansök senast 31 May (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Kött Styckare sökes omgående

Arbetsgivare / Ort: Reka kött AB / Malmö
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 7 June (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Önskvärt
 • Kallskänka

Om jobbet

Söker en erfaren kött styckare som både kan stycka , tillaga egna korvar osv

språket är ej ett krav

omgående

gärna arabisk talande

Arbetsgivare
Reka kött AB
Tornfalksgatan 9B
21560 Malmö
Ansökan
Ansök senast 7 June (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Kallskänka/kock med passion för matlagning

Arbetsgivare / Ort: Hestraviken AB / Hestra
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 June (16 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-13
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Kallskänka

Om jobbet

Hestraviken är ett naturkönt beläget familjeägt hotell vid Isaberg i Hestra. Hotellet har 35 dubbelrum, 5 sviter, 6 konferenslokaler, en restaurang med 150 platser och ett erkänt kök. För rekreation finns relax med bastu och spa, pool, kanoter, båtar, cyklar m.m. Vi är 26 medarbetare och omsätter ca 27 miljoner. Våra gäster är både affärsgäster, konferensgäster och fritidsgäster varav ca 40% är utländska gäster. Vi ingår i Countryside Hotels och Svenska Möten.


Restaurangen är både Krav- och Svanenmärkt samt är rekommenderad av White Guide som en av Smålands bästa. Du har minst tre års erfarenhet från restaurangkök eller liknande och är genuint intresserad av matlagning. Att Du trivs med teamarbete och bidrar positivt i gruppen är viktigt, samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt. Du är en noggrann och ansvarsfull person som är van att arbeta i ett högt tempo. Med hjälp av ditt öga för detaljer ser du ständigt möjligheter till utveckling och förbättring. I rollen som kallskänka/kock arbetar du vårt kök både självständigt och tillsammans med andra i vårt köksteam. Uppgifterna består av beredning och tillagning av förrätter, varmrätter, desserter, buffér, bakverk m.m. Allt från husmanskost till á la carte och festmiddagar. För rätt person erbjuder vi ett stimulerade och utvecklade arbete i ett erkänt kök där moderna matupplevelser alltid står i centrum. #jobbjustnu

Arbetsgivare
Hestraviken AB
Receptionsvillan
33572 Hestra
Hemsida: http://www.hestraviken.se
Ansökan
Ansök senast 12 June (16 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Kock/kallskänka mån-fre , Bromma

Arbetsgivare / Ort: Vivels i Stockholm AB / BROMMA
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 12 June (16 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-13
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Kallskänka

Färdigheter
Önskvärt
 • Gesällbrev
 • kock - kallskänka

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Vivels Bageri och Konditorier är ett lokalt familjeägt fin-och leveransbageri sedan 1932.

Vi har idag 8 st konditorier där vi ger våra kunder en trevlig stund med go fika bland mycket annat.

Allt vi serverar är lagat eller bakat från grunden.

Vi söker nu en kock/kallskänka med stort matintresse till vår butik på Ranhammarsvägen 24 i Bromma.

Vi söker dig som är en kreativ Kock/kallskänka som gillar att jobba både med det varma och kalla köket, du ska även kunna hjälpa kunder i kassan vid behov.

Glad i sinnet och gilla att jobba i team är viktigt. Hugga i där det behövs och flexibel.Beredning av smörgåsar, sallader, pajer, smörgåstårtor, landgångar.

Tillagning god och vällagad dagens lunch.

Köksekonomi och inköp/beställningar hos leverantörer.

Planering av lunch veckomeny.

Hålla ordning och rent i köket.

Kassahantering.

Arbetsgivare
Vivels i Stockholm AB
Ranhammarsv 24
16867 BROMMA
Ansökan
Ansök senast 12 June (16 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Kock / kallskänka till Käringöns Brygga

Arbetsgivare / Ort: Skeppersholme Hotell & Restaurang AB / Käringön
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 17 June (21 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-06
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
 • SvenskaEngelska

Om jobbet

Käringön är en vacker skärgårdsö längst ut i det västra havsbandet. Gränder med vita hus, trädgårdar som blommar och många fina badplatser. Sannerligen en unik plats att få besöka, och västsvensk sommar när den är som allra bäst!

Hotell Käringön och Käringöns Brygga ligger med bästa läge på Skeppersholme med utsikt över hamnen och havet. Hos oss ska gästerna kunna koppla av och ta dagen som den kommer.

Vill du ha ett socialt säsongsjobb med kompetenta och trevliga kollegor? Uppskattar du soliga klippor och saltstänkta dopp i havet? I så fall ska du söka till vårt köksteam!

____________________________

Vi söker dig som har en positiv personlighet och stort intresse för matlagning. Du ska vara effektiv och klara av ett högt tempo. Efter några veckor på jobbet är du så gott som självgående och tar ansvar för dina uppgifter. Vi ser gärna att du har arbetat i restaurang- eller cafékök tidigare.

Vårt mål är att alla ska känna sig som en i gänget!

Vi söker personal som kan börja arbeta senast 1a juli 2020. Måltider och personalboende erbjuds mot avdrag. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter nedan.


Tjänsterna kan komma att tillsättas innan tiden för ansökan löper ut. Desto tidigare vi får din ansökan ju större är chansen att vi kallar dig på intervju.


#jobbjustnu

Arbetsgivare
Skeppersholme Hotell & Restaurang AB
47404 Käringön
Hemsida: www.karingon.se
Ansökan
Ansök senast 17 June (21 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Kallskänka

Arbetsgivare / Ort: KALASDAX AB / Göteborg
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 23 June (27 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-24
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Kallskänka

Om jobbet

Vi söker dig med driv som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du skall vara effektiv och klara ett högt tempo. Du tycker om att arbeta noggrant och organiserat även under stress. Du har stor erfarenhet av salladsberedning och catering. Kassavana är ett plus.

I arbetet ingår alla dagliga arbetsuppgifter som är förekommande i en kallskänks tjänst.

Tjänsten är mån-fredag dagtid, men helgtjänstgöring kan förekomma.

Arbetsgivare
KALASDAX AB
Frihamnen 16B
41755 Göteborg
Ansökan
Ansök senast 23 June (27 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected].se

Fiskhuset i Torekovs hamn söker kallskänka

Arbetsgivare / Ort: Bügelalm AB / Torekov
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 June (1 månad 3 dagar kvar)
Publicerad: 2020-05-06
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet

Till Fiskhuset kommer gäster som både äter på vår servering och tar hem färdiglagat eller färska råvaror.

Vi vill ge gästen en så mycket större upplevelse än bara själva måltiden, så vi söker dig som har passion för service, visar stor omtanke för gäster och kollegor, har ett stort intresse för mat & dryck, och tycker om att arbeta noggrant och organiserat - även under stress.


Med ett par års erfarenhet som kock och/eller kallskänka i restaurangkök är du trygg i din yrkesroll, med bra kläm på grunderna i det klassiska svenska köket.

Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av säsongsarbete, eller på annat sätt jobbat med projekt där arbetsbelastningen varierar.

Jobbet består i huvudsak av förberedelse och tillagning av menyns breda utbud av rätter och produkter från havet. I butikens delikatess- och fiskdisk finns ett stort sortiment av färsk fisk, skaldjur, färdiga rätter, delikatesser, rökta produkter, och tillbehör som dagligen ska produceras.

I arbetet ingår även alla dagliga rutiner, arbetsuppgifter, och ansvar som är förknippade med en kock-/kallskänketjänst.

Upplärning och arbetsledning av köks-/kassa-/restaurangbiträden är en viktig del av jobbet, och något du gärna har tidigare erfarenhet av och tycker är roligt.

På Fiskhuset är samarbete a och o, så vi jobbar ofta över gränserna, är flexibla, stöttar, och jobbar nära övriga avdelningar. Vi tror att du är en öppen och social person, som har lätt att prata och är lätt att prata med.


Vi utvecklas och jobbar tillsammans hela tiden för att det ska vara enkelt att lyckas för gäster och medarbetare.

Fiskhuset har öppet från Påskveckan fram till slutet av september, och vi anställer löpande efter säsongens behov. Dina arbetstider varierar beroende på säsong.


Välkommen med din ansökan, men tänk på att en förutsättning är att du själv kan lösa din transport till och från jobbet.


Skicka din ansökan med presentation och cv till: [email protected]


Behandling av dina personuppgifter:

I en ansökan till Fiskhuset skickas dina personuppgifter i ett e-postmeddelande till oss. Vi behöver ditt samtycke för att kunna administrera din ansökan. Genom att du samtycker till villkoren i denna text godkänner du att Fiskhuset får samla in, behandla, använda och sprida dina personuppgifter i syfte att behandla din ansökan. Detta inkluderar att viss data kan komma att sparas. Vi ber dig därför att du noggrant läser igenom denna text och skickar in din anmälan först om du förstår och godkänner villkoren. Dina personuppgifter kommer inte lämnas ut till obehöriga parter. Du samtycker dock till att dina personuppgifter får överföras inom Fiskhuset eller till tredje part som agerar för Fiskhusets räkning. Din ansökan och dina uppgifter sparas i maximalt 6 månader, därefter raderas alla uppgifter. Fiskhuset är ansvarigt för behandlingen av dina personuppgifter. Du har rätt att få del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om du har några frågor om detta, kontakta oss genom att skicka e-post till [email protected]

Arbetsgivare
Bügelalm AB
Hamnplanen 1
26093 Torekov
Ansökan
Ansök senast 30 June (1 månad 3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.