På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Gatuköksbiträde
Spela filmen

Gatuköksbiträde

Gatuköksbiträden, som också kan kallas för "personal vid gatukök" eller gatuköksförsäljare, tillhör samma "yrkesfamilj" som köksbiträden, restaurangbiträden, ekonomibiträden med varierande arbetsuppgifter, bespisningsbiträden vid skolmåltidsverksamhet.

Som gatuköksbiträde kan man arbeta i en "klassisk"/traditionell gatuköksstuga/kiosk eller i en verksamhet som inkluderar även andra "delar" som t.ex Gatukök och Pizzeria (i ett).

Arbetsuppgifter som gatuköksbiträden har är bland annat att steka hamburgare, korv , förbereda ingredienser till enklare maträtter (som t.ex sallader), servera, ta betalt och hålla rent.

För att trivas i yrkesrollen behöver man vara en person som tycker om att ha många bollar i luften samtidigt och är "självgående", ansvarstagande och är duktig på att organisera sitt arbete; som är noggrann och serviceinriktad.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs: man brukar få introduktionsperiod när man börjar arbetet. Arbetsgivare kan dock ställa krav på att man har "gymnasiekompetens". Även körkort kan ställas som ett av kraven för att kunna få anställning.
Utbildning från gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet eller motsvarande utbildning för vuxna från Komvux alternativt annan utbildning i och/eller erfarenhet av att hantera livsmedel är mycket meriterande.

Se även info om yrken: Allt-i-allo, Cafebiträde, Servitör/servitris, Skolmåltidsbiträde, Köksbiträde och Restaurangbiträde samt Säljare.

Lön/Tjänster-och-service
Medellön för verksamma inom "Tjänster & Service" i Sverige var år 2016 ca 31500 kr/mån. Källa: Svenskt Näringsliv.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.