Jordgubbsförsäljare

Jordgubbsförsäljare

Jordgubbsförsäljare är säsongsarbete som finns under sommarperioden juni-juli, men kan också börja tidigare och sluta senare beroende på var i Sverige du jobbar och även på väderförhållandena.

Arbetsuppgifterna för jordgubbsförsäljarna består i att sälja jordgubbar, men även andra bär som hallon, blåbär och hjortron, vid någon av de tillfälliga försäljningsplatser som ofta byggs i form av tält eller stånd vid varuhus, på mässor och marknader.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, men det är meriterande om du har körkort och har erfarenhet av kundservicearbete och försäljning.

Personliga egenskaper

Den viktigaste arbetsuppgiften är mötet med kunden och att ge service av god kvalité. Det innebär att som jordgubbsförsäljare behöver du vara flexibel, noggrann och att du bemöter kunderna på ett trevligt sätt. Det är även en fördel om du är bra på huvudräkning.

Visste du att...?

... svenskarna äter mellan 6-7 miljoner liter jordgubbar under midsommar.

... jordgubbar innehåller 10 ggr mer nyttiga antioxidanter än apelsiner.

... svenska jordgubbar ofta är sötare än de importerade och det beror på de svala svenska nätterna, som ger jordgubbar sötma. Jordgubbar odlade i norra Sverige är ofta mycket sötare än de som odlas i södra Sverige.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.