Extrajobb
Spela filmen

Extrajobb

Extrajobb kan vara en bra sysselsättning när du studerar på gymnasiet, på yrkeshögskola eller på högskolenivå. Många väljer att arbeta extra vid sidan om sin ordinarie sysselsättning, som en möjlighet att tjäna extra pengar eller prova på något annat. Extrajobb kan även vara ett sommarjobb.

Extrajobb när du läser på gymnasiet är ofta ditt första jobb och vi vill därför tipsa dig om vad som är bra att tänka på - Tips när du skriver CV

Inte sällan börjar man som sommarjobbare och efter det kan du bli erbjuden extrajobb vid behov. Längre fram kan extrajobbet även övergå till en mer varaktig anställning, t ex vikariat på deltid som kanske blir till en tillsvidare anställning.

Att göra karriär på en arbetsplats och jobba sig upp är ett bra alternativ för dig som inte vill studera dig till en karriär.

Utbildning

Vilken utbildning som krävs, beror på vilket extrajobb det handlar om.

Sommarföretag
Många kommuner erbjuder ungdomar möjlighet att pröva-på driva ett företag under sommarlovet. Det kallas ofta för "sommarföretag" och kommuner brukar erbjuda utbildning om företagande, handledarstöd mm. För mer information, kolla din kommuns hemsida.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.