Campingplatsföreståndare

Campingplatsföreståndare

Campingplatsföreståndare jobbar bland annat i receptionen, både under helger, sena kvällar och ofta under hela sommaren med att ta emot nya gäster, lämna ut nycklar och inspektera stugor efter uthyrning. Campingföreståndarens arbetsuppgifter består bl a i att sköta in- och utcheckning med allt vad det innebär.

Campingplatsföreståndare måste kunna svara på diverse olika frågor, bland annat på frågor som gäller campingens närområde, så det är en stor merit om man är "lokalbo" och därför känner till vad som finns att se och göra i närheten och vilka som bor i närområden.

Campingplatsföreståndare måste också vara behjälplig till alla campinggäster och kunna lösa de problem som kan uppstå. Städning och att se till så att campingen ser gästvänlig ut ingår också i campingföreståndarens arbetsuppgifter.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, men Gymnasiekompetens efterfrågas samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Yrkesexamen från gymnasieskolans Hotell- och turismprogrammet, inrikting hotell och konferens är en merit. Att kunna flera språk än svenska och engelska är en stor merit. Körkort B kan i vissa fall ställas som ett krav för att kunna få anställning. 

Man måste vara minst 18 år gammal.

Har man utbildning eller kunskap inom enklare snickerier eller underhåll av byggnader, är det starkt meriterande.

Personliga egenskaper

En ansvarsfull, utåtriktad och händig person, som gillar möten med olika sorters människor och kan arbeta självständigt, strukturerad och pålitlig, som ser vad som behöver göras och gör det. En "fixare".

Arbetsplats

Campingplatsföreståndare kan arbeta på olika sortens campingar, t ex sommarcampingar med husvagns- och husbilarnas uppställningsplatser eller på de så kallade "året-runt-campingar", som också kan ha tillhörande stugor, campingtomter och även vandrarhem.

Övrigt

Plogga - att jogga samtidigt som man plockar skräp, en aktivitet som har blivit en ny trend i Sverige. Ploggning utförs oftast i grupp.
Källa: sprakochfolkminnen.se

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.