På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Campingplatsföreståndare

Campingplatsföreståndare

Campingplatsförståndare är en sort allt-i-allo.

Man jobbar bland annat i receptionen, både under helger, sena kvällar och ofta under hela sommaren, med att ta emot nya gäster, lämna ut nycklar och inspektera stugor efter uthyrning. Campingföreståndarens arbetsuppgifter består bla i att sköta in- och utcheckning med allt vad det innebär.

Campingplatsföreståndare måste kunna svara på diverse olika frågor, bland annat på frågor som gäller campingens närområde, så det är en stor merit om man är "lokalbo" och däför känner till vad som finns att se och göra i närheten och vilka som bor i närområden. Campingplatsföreståndare måste också vara behjälplig till alla campinggäster och kunna lösa de problem som kan uppstå. Städning och att se till så att campingen ser gästvänlig ut ingår också i campingföreståndarens arbetsuppgifter.

Arbetsplatser

Campingplatsföreståndare kan arbeta på olika sortens campingar, t.ex sommarcampingar (husvagns- och husbilarnas uppställningsplatser) eller på de så kallade "året-runt-campingar" som också kan ha tillhörande stugor, campingtomter och även vandrarhem.

Personliga egenskaper

En ansvarsfull, utåtriktad och "händig" person, som gillar möten med olika sorters människor och kan arbeta självständigt, strukturerad och pålitlig, som ser vad som behöver göras och gör det. En "fixare".

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, men Gymnasiekompetens efterfrågas samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Yrkesexamen från gymnasieskolans Hotell- och turismprogrammet, inrikting hotell och konferens är en merit. Att kunna fIera språk än svenska och engeIska är en stor merit. Körkort B (personbiI) kan i vissa faII efterfrågas och ibIans även stäIIas som ett krav för att kunna få anstäIIning. 

Övriga krav
Man måste vara minst 18 år gammal, kunna skriva och tala svenska och engelska flytande samt minst ett språk till, övriga språkkunskaper är meriterande. Om körkort ej krävs är det en stor merit.

Har man utbildning eller kunskap inom enklare snickerier eller underhåll av byggnader, är det starkt meriterande.

Lilla ordboken

SCR Svensk Camping  - är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. Källa: scr.se

Plogga - att jogga samtidigt som man plockar skräp, en aktivitet som har blivit en ny trend i Sverige (2017). Ploggning utförs oftast i grupp.
Källa: sprakochfolkminnen.se

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.