På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sjukhustransportör
Spela filmen

Sjukhustransportör

Som transportör på ett sjukhus ser du till att patienter kommer till operationssalen och tillbaka till sin avdelning eller förflyttas mellan avdelningar på ett säkert sätt. Ofta handlar det om patienter som inte själva kan förflytta sig, utan som sitter i en rullstol eller ligger på en säng med hjul. 

Patienter som transporteras kan ha hjälpmedel med sig och ibland också vara kopplade till dropp. Transportören på ett sjukhus transporterar också avlidna kroppar till bårhuset. Du måste därför vara mentalt stark för att inte påverkas av jobbet på ett negativt sätt. 

Andra arbetsuppgifter som transportörer på ett sjukhus gör är till exempel att gå med blodprover till laboratoriet och finnas till hands när tunga lyft eller liknande uppstår.

De flesta som är transportörer på ett sjukhus är ungdomar som just gått ut gymnasiet och vill få en inblick i vården.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs, du blir upplärd på arbetsplatsen. Det är en fördel om du har utbildning från gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogrammet eller en liknande utbildning från Komvux.

Personliga egenskaper

Egenskaper som är bra att ha för att trivas i rollen som sjukhustransportör är att du är positiv, serviceinriktad och har god fysik.

Arbetsplats

Du kan som sjukhustransportör arbeta heltid, deltid eller ha behovsanställning.

Visa mer
Visa mindre

8 Lediga jobb

Serviceinriktade förare till Samtrans Omsorgsresor

Arbetsgivare / Ort: Samtrans Omsorgsresor AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Om tjänsten Vill du göra skillnad i samhället? Samtrans Omsorgsresor förbättrar vardagen för människor som på olika sätt inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken. Vi växer och letar efter fler serviceinriktade förare till Stockholmsområdet. Du ansöker till oss på Samtrans och erbjuds utbildning och certifiering innan du matchas med våra åkerier. Välkommen! Som förare hos Samtrans hjälper du barn och vuxna med funktionsvariationer att färdas till och från skola och aktiviteter. Innan du inleder din tjänst som förare kommer du få gå igenom en spännande och viktig utbildning för att du ska vara redo för de olika situationerna du möter. Du kommer till exempel få utbildning i hjärt- och lungräddning, rullstolshantering, information om oss på Samtrans och mycket mer. När du är utbildad förare kommer du jobba med • Planerade resor i ”slingor” • Resor med rullstolstaxi där resenärerna ringer och bokar • Resor till skolor och sjukhus • Uppgifter vid olika resor, till exempel följa till dörren eller hjälpa till med väskor • Ansvar för bilen och att den har utrustning som krävs • Under Covid-19 bär du munskydd och ser till att alla håller säkert avstånd Du kommer få ett viktigt uppdrag där du direkt ser att du gör skillnad för dina resenärer. Tjänsten är omväxlande, lärorik och väldigt uppskattad. Du kommer arbeta under fasta tider och framför allt på dagtid. Du kommer få en trygg anställning med kollektivavtal hos något av våra åkerier. Vem är du? För att jobba som förare behöver du taxiförarlegitimation och god lokalkännedom i Stockholmsområdet. Vi letar efter dig som vill utvecklas tillsammans med Samtrans för att ge utmärkt service till våra resenärer. Det är inget krav, men vi blir extra glada om du har jobbat inom sjukvård och omsorg.  Nästa steg Välkommen att skicka in ditt CV och personliga brev redan idag till [email protected]! Vi läser CVn och intervjuar redan innan sista ansökningsdag. Det är vi på Samtrans som annonserar, intervjuar och utbildar dig enligt våra värderingar. Efter det kommer du att få ta kontakt eller bli kontaktad av våra åkerier. Åkerierna har kollektivavtal och finns över hela Stockholm. Vi samarbetare med dem för att ge den bästa servicen till våra resenärer och kommuner. Det här är Samtrans Samtrans Omsorgsresor är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och regioner. Genom varumärkena Göteborgs Buss och Telepass finns Samtrans representerade i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Samtrans har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken. På så sätt bidrar Samtrans varje dag till ett inkluderande samhälle, där fler människor ska ges möjlighet att delta i samhället på lika villkor.
Arbetsgivare
Samtrans Omsorgsresor AB
Hemsida: https://samtrans.se/
Ansökan
Ansök senast 18 september (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Vattenskoterförare/Båtförare

Arbetsgivare / Ort: 365 Care Sverige AB / Nacka Strand
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 september (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Förarbevis (inkl Klass I)

Om jobbet

Sommaren 2022 roligaste arbete - Vill du arbeta ute i skärgården samtidigt som du hjälper människor? Älskar du att vara ute på sjön, köra motorfordon och kan arbeta med frihet under ansvar?

Då är det kanske dig vi söker till sommaren 2022!

Vi söker två (2) vattenskoterförare/båtförare med nautisk kompetens för transporter inriktad mot sjukvård och logistik till mellersta skärgården för sommaren 2022.

Arbetsuppgifter:

 • Transport utav sjukvårdspersonal/sjukvårdsmaterial ut till skärgårdsöarna i Stockholm mellersta skärgård
 • Planera dagens ärenden, tidsåtgång, bränslekostnad, transportvägar/navigering/rutter för bästa ekonomiska lösningen
 • Ta hand om fordonet och hålla det i högsta sjövärdiga skick
 • Ta del i utvecklingsarbetet och aktivt delta i förbättringsarbetet
 • Arbeta med gott sjömanskap och högt säkerhetstänk


KRAV:

 • Förarbevis Vattenskoter alternativt förarintyg för fritidsbåt, ett manöverintyg för högfartsbåt eller ett kustskepparintyg som är utfärdat av Nämnden för båtlivsutbildning före den 1 maj 2022 (Arbetssökande står för eget intyg och dess övergångsbestämelser)
 • Mycket god sjövana och mycket god kunskap om navigering
 • Meriterande med sjukvårdsutbildning
 • Körkort B - Körvana med trailer
 • Hög personlig mognad och utveckling med god logistisk förmåga att planera, strukturera och arbeta inom fastställda riktlinjer
 • Svenskanivå C1 i tal och skrift


Arbetstider: Tjänstgöring under vardagar samt helger. Tillträde till tjänsten påbörjas våren 2022. 50%-100%.

Under Hösten 2021 önskar vi att du är delaktig i planeringsarbetet inför driftstarten.

Du kommer att framföra vattenfarkoster ifrån Yamaha utav 2018 årsmodell samt nybeställd årsmodell 2022. Våra fordon kommer att vara anpassade och utrustade för verksamhetens ändamål som exempelvis snabba transporter eller transport utav sjukvårdspersonal med fokus på komfort och smidighet. Du kommer att framföra fordonet självständigt vilket gör att vi har höga krav på dig som yrkeachaufför. Exempel på uppdragens karaktär kan vara att transportera blodprover, läkemedel, lättare sjukvårdautrustning, personaltransporter utav sjuksköterska/läkare för bedömningsbesök till patient. Inga transporter utav patienter kommer att förekomma.

Vi står för din säkerhetsutrustning samt introduktion och internutbildning. Inför anställningen kommer du att genomgå körprov ute till sjöss.

Vår policy inför nyanställningar är att den arbetssökande ska frivilligt kunna lämna de intyg som bolaget anses behövas för tjänsten vilket innebär att den arbetssökande ska kunna lämna ett alkohol/drogtest samt utdrag från belastningsregistret på förfrågan.


Vi tar endast emot ansökningar per epost till:

[email protected]

Endast inkomna ansökningar med CV + Personligt brev tas emot! Du ska i din ansökan motivera varför du söker arbetet hos oss och vad du kan bidra till i att stärka en tillgänglig sjukvård ute i skärgården. Ange gärna ditt önskemål om tjänstgöringsgrad samt tillgänglighet. Saknas detta finns möjligheten att vi går vidare med andra kandidater oavsett din erfarenhet och kompetens!

Välkommen med din ansökan för nästa års sommars mest spännande och annorlunda arbete!

Bemanningsbolag/Rekryteringsbolag undanbedes vänligen men bestämt!


Annonsen tas bort då inkomna kandidater är tillsatta för tjänsterna.

Sökord: vattenskoter, vattenskotrar, vattenscooter, jetski, jet ski, yamaha, seadoo, sea doo, kawasaki, marin, chaufför, transportör, yrkesförare, förarbevis.

Arbetsgivare
365 Care Sverige AB
Cylindervägen 12
13152 Nacka Strand
Hemsida: www.365care.se
Ansökan
Ansök senast 23 september (7 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Färdtjänstförare

Arbetsgivare / Ort: Taxi Motala/Vadstena AB / Motala
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 september (7 dagar kvar)
Publicerad: 2021-08-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Taxiförarlegitimation
Meriterande
 • Första hjälpen - HLR-intyg

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

Just nu söker vi en chaufför som kan köra på helger samt hoppa in vid behov.

Arbetstiden varierar. Timlön enligt avtal.

Välkommen med din ansökan via mail, vi tar emot löpande intervjuer.

Arbetsgivare
Taxi Motala/Vadstena AB
Dynamovägen 6
59161 Motala
Ansökan
Ansök senast 23 september (7 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Receptionist, Patientservice, Umeå

Arbetsgivare / Ort: REGION VÄSTERBOTTEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (14 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Sjuktransportör

Om jobbet
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Patientservice är en del i Region Västerbottens serviceverksamhet vars uppdrag är att erbjuda och utveckla värdeskapande servicetjänster med fokus på ständiga förbättringar för ökad kundnytta. Här skapas förutsättningar för vården att fokusera på sina arbetsuppgifter och vi är en viktig kugge i vårdflödet. Patientservice är en av fyra avdelningar inom Servicecenter som erbjuder och levererar värdeskapande servicetjänster till regionens medarbetare, patienter och medborgare. Genom hög tillgänglighet, effektiva processer och bemötande i världsklass skapar vi förutsättningar för en god upplevelse av oss som både vårdgivare och arbetsgivare. Patientservice omfattar centralreceptionen, information- och konferensservice, entrévärdar (entréservice) och patienttransport. Du kommer ingå i ett engagerat team där du får möjlighet att bidra i utvecklingen av våra egna arbetssätt och processer. Du kommer också ha stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande i vardagen då du som medarbetare hos oss kommer att arbeta med flera av de olika uppgifter som avdelningen Patientservice utför. ARBETSUPPGIFTER Som receptionist hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många. Du är den som välkomnar och tar emot patienter inför deras mottagningsbesök, registrerar dessa, tar betalt, hanterar frikort, sköter kassaredovisning i centralreceptionen. Som entrévärd ingår du i ett team av serviceinriktade medarbetare. I arbetet ingår att möta upp patienter och besökare i entrén och bland annat hjälpa till med vägbeskrivningar samt transportera/ledsaga dem till och från sjukhusets alla avdelningar vilket kan bli långa sträckor varje dag och därmed fysiskt påfrestande. Som entrévärd är du även ansvarig för att se till att det finns rullstolar för allmänheten på plats där de behövs. KVALIFIKATIONER För att lyckas i rollen vill vi att du har några års erfarenhet från kund- och serviceorienterad verksamhet. Arbete i kassa, större reception eller kundtjänst ser vi som meriterande likväl erfarenhet av att vara servicevärd vid större evenemang. Du behöver ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska språket samt god förmåga att uttrycka dig i tal på engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Dator kommer att vara ett dina främsta arbetsverktyg varför du behöver ha god vana av datoriserade system gärna från NCS Cross. För att trivas i jobbet måste du vara flexibel och ha en vilja att utvecklas och lära dig nya saker. Att ge service i världsklass är för dig en självklarhet. Du har god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt och ta egna initiativ och eget ansvar. Då arbetet innebär många olika kontakter med människor krävs att du kan anpassa ditt beteende efter den person du i stunden har framför dig. ÖVRIGT Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.
Arbetsgivare
REGION VÄSTERBOTTEN
Ansökan
Ansök senast 30 september (14 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Färdtjänstchaufför

Arbetsgivare / Ort: Taxi Sydväst / HELSINGBORG
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 30 september (14 dagar kvar)
Publicerad: 2021-07-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
 • Taxiförarlegitimation

Om jobbet

Taxi Sydväst AB bedriver samhällsbetald trafik sedan 2003.


Allmänt

Taxi Sydväst AB utför persontransporter för Skånetrafiken. Våra arbetsområden är inom serviceresor såsom färdtjänst, sjukresor och riksfärdtjänst.

Gemensamt för transporterna är att de kräver omsorg och servicekänsla.

Företaget har kontor i Arlöv med verksamhet i hela Skåne. I


Vi söker dig som är

 • ansvars och omsorgstagande
 • Stresstålig
 • Kunskap i svenska i tal o skrift


Tidigare erfarenheter av transporter med särskilda behov är önskvärt men inget krav.

Förarcertifieringskort för Skånetrafiken är ett plus.

Du får en trygg anställning med kollektivavtal.


Har du servicekänsla och taxiförarlegitimation är du välkommen med din ansökan!

Registrera din ansökan i form av cv och ett personligt brev.


Arbetsgivare
Taxi Sydväst
25661 HELSINGBORG
Ansökan
Ansök senast 30 september (14 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.