På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Sjukhustransportör
Spela filmen

Sjukhustransportör

Som sjukhustransportör, kan även kallas patientvaktmästare, ser du till att patienter kommer till operationssalen och tillbaka till sin avdelning eller förflyttas mellan avdelningar på ett säkert sätt. Ofta handlar det om patienter som inte själva kan förflytta sig, utan som sitter i en rullstol eller ligger på en säng med hjul. 

Patienter som transporteras kan ha hjälpmedel med sig och ibland också vara kopplade till dropp. Sjukhustransportören på ett sjukhus förflyttar även avlidna kroppar till bårhuset. Du måste därför vara mentalt stark och förberedd för att inte påverkas av dessa delar av arbetsuppgifterna.

Andra arbetsuppgifter som sjukhustransportörer har är till exempel att gå med blodprover till laboratoriet och finnas till hands när tunga lyft eller liknande uppstår.

De flesta som är sjukhustransportörer eller patientvaktmästare på ett sjukhus är ungdomar som just gått ut gymnasiet och vill få en inblick i vården.

Utbildning

Ingen speciell utbildning krävs för att bli sjukhustransportör eller patientvaktmästare, du blir upplärd på arbetsplatsen. Det är en fördel om du har utbildning från gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogrammet eller en liknande utbildning från Komvux.

Personliga egenskaper

Egenskaper som är bra att ha för att trivas i rollen som sjukhustransportör / patientvaktmästare är att du är positiv, serviceinriktad, har god fysik och är förtroendeingivande. Bra att även gilla varierande arbetsuppgifter där du rör dig mycket under en arbetsdag.

Arbetsplats

Du kan som sjukhustransportör arbeta heltid, deltid eller ha behovsanställning.

Visa mer
Visa mindre

14 Lediga jobb

Taxi/Service resor/Färdtjänst/Skolskjuts

Arbetsgivare / Ort: Atiko Taxi AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast och rörlig lön
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Färdtjänstförare

Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Sök EJ jobbet om du inte har taxi legitimation.

Söker en taxi legitimerad förare främst till färdtjänst resor men som även kommer köra taxi och andra transporter.

Föraren är ansvarig för resp bil, och ska kunna ta hand om bilen när det gäller tvätt, service och annat som tillkommer.

Behöver någon som är flexibel och kan jobba dag samt natt. Kan bli långa och intensiva dagar. Oregelbundna tider samt sena nätter kan förekomma.

07:00 till 16:30 är en normal arbetsdag när man kör detta pass och det är alla vardagar.

Hör gärna av er för mer info.

Mvh Atiko Taxi AB

Arbetsgivare
Atiko Taxi AB
Ansökan
Ansök senast 28 januari (2 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Taxichaufför

Arbetsgivare / Ort: AB Norrhults Taxi & Buss / NORRHULT
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 29 januari (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-12-30
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Färdtjänstförare

Om jobbet

Hej

Söker Taxichaufför för stationering i Uppvidinge Kommun

Tillträde snarast

M.V.H Håkan Sjögren VD

0703925637

Arbetsgivare
AB Norrhults Taxi & Buss
jÄRNVÄGSGATAN 10
36444 NORRHULT
Ansökan
Ansök senast 29 januari (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Serviceinriktade förare till Samtrans Omsorgsresor

Arbetsgivare / Ort: Samtrans Omsorgsresor AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)
Publicerad: 2021-11-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Färdtjänstförare

Om jobbet
Om tjänsten Vill du göra skillnad i samhället? Samtrans Omsorgsresor förbättrar vardagen för människor som på olika sätt inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken. Vi växer och letar efter fler serviceinriktade förare till Stockholmsområdet. Du ansöker till oss på Samtrans och erbjuds utbildning och certifiering innan du matchas med våra åkerier. Välkommen! Som förare hos Samtrans hjälper du barn och vuxna med funktionsvariationer att färdas till och från skola och aktiviteter. Innan du inleder din tjänst som förare kommer du få gå igenom en spännande och viktig utbildning för att du ska vara redo för de olika situationerna du möter. Du kommer till exempel få utbildning i hjärt- och lungräddning, rullstolshantering, information om oss på Samtrans och mycket mer. När du är utbildad förare kommer du jobba med • Planerade resor i ”slingor” • Resor med rullstolstaxi där resenärerna ringer och bokar • Resor till skolor och sjukhus • Uppgifter vid olika resor, till exempel följa till dörren eller hjälpa till med väskor • Ansvar för bilen och att den har utrustning som krävs • Under Covid-19 bär du munskydd och ser till att alla håller säkert avstånd Du kommer få ett viktigt uppdrag där du direkt ser att du gör skillnad för dina resenärer. Tjänsten är omväxlande, lärorik och väldigt uppskattad. Du kommer arbeta under fasta tider och framför allt på dagtid. Du kommer få en trygg anställning med kollektivavtal hos något av våra åkerier. Kompetenskrav För att jobba som förare måste du ha; • taxiförarlegitimation (TFL) • god lokalkännedom i Stockholmsområdet. Vi letar efter dig som vill utvecklas tillsammans med Samtrans för att ge utmärkt service till våra resenärer. Det är inget krav, men vi blir extra glada om du har jobbat inom sjukvård och omsorg.  Nästa steg Välkommen att skicka in ditt CV och personliga brev redan idag till [email protected]! Vi läser CVn och intervjuar redan innan sista ansökningsdag. Det är vi på Samtrans som annonserar, intervjuar och utbildar dig enligt våra värderingar. Efter det kommer du att få ta kontakt eller bli kontaktad av våra åkerier. Åkerierna har kollektivavtal och finns över hela Stockholm. Vi samarbetare med dem för att ge den bästa servicen till våra resenärer och kommuner. Det här är Samtrans Samtrans Omsorgsresor är en del av Nobina-koncernen, Nordens största kollektivtrafikföretag. Varje år utför Samtrans Omsorgsresor ca 1,7 miljoner personresor, framförallt på uppdrag av kommuner och regioner. Genom varumärkena Göteborgs Buss och Telepass finns Samtrans representerade i Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Samtrans har en stark samhällsbärande roll genom att finnas till för människor som på olika sätt inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken. På så sätt bidrar Samtrans varje dag till ett inkluderande samhälle, där fler människor ska ges möjlighet att delta i samhället på lika villkor.
Arbetsgivare
Samtrans Omsorgsresor AB
Hemsida: https://samtrans.se/
Ansökan
Ansök senast 31 januari (5 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Lernia söker C/CE-chaufförer för längre uppdrag

Arbetsgivare / Ort: Lernia Bemanning AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 7 februari (12 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Färdtjänstförare

Om jobbet
Om tjänsten Uppdraget kommer vara en del av vår uthyrningsverksamhet där du blir anställd av Lernia och arbetar som konsult hos vår kund. Där får du möjligheten att skapa erfarenheter för framtiden och knyta nya kontakter. Vi söker nu för kunds räkning flera chaufförer med körkortsbehörighet C och/eller CE som är intresserad av att jobba deltid eller heltid som chaufför. Detta är en spännande roll som erbjuder dig möjligheten att utvecklas både bakom ratten men även inom service. Din bakgrund Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chaufför och trivs i rollen. Du är en person som tycker om att ta ett stort ansvar och strävar alltid efter att leverera i tid och med god kvalité. Vidare har du lätt för att samarbeta och sätter kunden i fokus, du bör ha god kommunikativ och social förmåga. Som chaufför är du företagets ansikte utåt och du har därför en hög servicekänsla och förstår vikten av goda kundrelationer. Arbetsuppgifterna består av att köra ut leveranser till företagets kunder. Erfarenhet inom service och försäljning är meriterande för denna tjänst då du även kommer ha direktkontakt och arbeta nära företagets kunder i denna roll. Vi söker därför dig som har förmågan att identifiera behov hos kunder och vara tillmötesgående.

Formella krav

• C-körkort / CE-körkort • Giltigt YKB yrkeskompetensbevis • Du behärskar svenska obehindrat i såväl tal som skrift • YKB • • Meriterande • ADR • Truckkort Heltid/deltid som utgår från Sundsvall. Arbetet kan innefatta långa arbetsdagar. Tillträdesdag Vi söker folk löpande för extraarbete och för längre uppdrag som kan leda till anställning hos kund. Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan redan idag. Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se.
Arbetsgivare
Lernia Bemanning AB
Ansökan
Ansök senast 7 februari (12 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Taxichaufför

Arbetsgivare / Ort: Atiko Taxi AB / Örebro
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 11 februari (16 dagar kvar)
Publicerad: 2022-01-12
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Språk
Krav
  • Svenska

Om jobbet

Söker en taxi legitimerad förare till färdtjänst resor.

07:00 till 16:30 är en normal arbetsdag när man kör detta pass och det är alla vardagar.

Hör gärna av er för mer info.

Mvh Atiko Taxi AB

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Arbetsgivare
Atiko Taxi AB
Brickebergsvägen 31A
70221 Örebro
Ansökan
Ansök senast 11 februari (16 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.