På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Vårdbiträde
Spela filmen

Vårdbiträde

Arbetsuppgifterna innebär praktisk omsorg och hemskötsel. Vårdbiträde hjälper de äldre att sköta personlig hygien, påminner dem att ta sina mediciner och tar ut dem på promenader.

Det blir allt mer sällsynt att du blir anställd som vårdbiträde utan du får allt oftare anställning som undersköterska. Varken sig vårdbiträde eller undersköterska är legitimationsyrken och det är därför arbetsgivaren som bestämmer vilken kompetens som krävs för att klara av jobbet.

Utbildning

Rekommenderad grundutbildning finns på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet.

Yrket vårdbiträde kräver formellt sett endast grundskolekompetens eller motsvarande utbildning men i praktiken är det svårt att få anställning utan gymnasiekompetens. Vissa kommuner anordnar vårdbiträdesutbildningar, som brukar vara en halv termin. Utbildning till undersköterska på Komvux är tre terminer.

Arbetsplats

Vårdbiträde är ett yrke inom äldreomsorgen, till exempel inom den kommunala hemtjänsten eller på ett äldreboende.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Vårdpersonal sökes

Arbetsgivare / Ort: Montico Hr Partner AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (17 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-08
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Vårdbiträde

Om jobbet
* På grund av det rådande i samhället vi befinner oss i, så söker vi på Montico extrapersonal för att fylla det behov som finns just nu inom vården. Vi söker därmed efter dig som har en bakgrund som utbildad undersköterska och/eller erfarenhet inom vården. Om tjänsten Med anledning av covid-19 står samhället inför stor utmaning att kunna säkerställa bemanningen i sina verksamheter. Vi behöver därför just dig som vill vara med och göra en viktig insats för samhället. Arbetsbeskrivning Som undersköterska handlar det främst om att stötta de ordinarie medarbetarna med de arbetsuppgifter som är nödvändiga för att få verksamheterna att fungera så normalt som möjligt. Arbetsuppgifter anpassas efter din kompetens och tidigare erfarenhet. Du kommer att få en introduktion för att du ska kunna klara av arbetsuppgifterna. Arbetet är förlagt till vardagar och helger. Arbetstiderna varierar och kan innebära arbete dagtid, kvällstid och nattetid. Vi söker dig som Vi söker dig som är vårdbiträde eller undersköterska i grunden och/eller tidigare arbetslivserfarenheter inom vården och kan med kort varsel hoppa in och stötta upp olika delar av vårdomsorgen i Ljungby med omnejd. Du ska vara flexibel då arbetsuppgifter och arbetsplatser kan variera snabbt under denna rådande situation. Du kommer erhålla nödvändig kunskap för att klara det uppdrag som du ställs inför samt ha tillgång till stöd och hjälp av erfarna kollegor. Du bör vara lugn, stresstålig samt ha ett tydligt kundfokus. Stor vikt läggs vid bemötande och samarbetsförmåga. Har du B körkort och tillgång till bil så är det meriterande. Det är även av vikt att du förstår det svenska språket och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Montico Hr Partner AB
Hemsida: http://www.montico.se/
Ansökan
Ansök senast 31 August (17 dagar kvar)

Ansök här

Sommarjobb inom stöd och omsorg 2020

Arbetsgivare / Ort: Kramfors kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 11 dagar - 3 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 31 August (17 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar. Engagemang tas tillvara, det är enkelt att mötas och vi har mod att genomföra våra idéer. Tillsammans skapar vi framtiden! I Kramfors kommun är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi skapar bästa möjliga vardag och välfärd för våra medborgare. Tillsammans arbetar vi för ett samhälle fyllt av livskraft. Vill du också vara med och bidra? ARBETSUPPGIFTER Vill du göra skillnad i människors vardag och samtidigt skaffa dig en värdefull erfarenhet? Då kan just du vara den vi söker. Vi söker dig som vill arbeta som sommarvikarie inom hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, gruppboenden eller personlig assistans. I arbetet ger du stöd, vård och omsorg till personer som behöver det för att klara av sin vardag. Du får ett jobb med varierande arbetsuppgifter och många kollegor. Förutom ett meningsfullt arbete där du och dina kollegor varje dag har möjlighet att göra skillnad ger detta jobb dig värdefulla erfarenheter, oavsett om du i framtiden ser dig själv inom ett vårdrelaterat yrke eller en annan bransch. Vi omfattar geografiskt hela Kramfors kommun, såväl centrum som ytterområden, och ser gärna sökanden till samtliga områden. Våra kunders behov och dina kompetenser styr var du placeras. KVALIFIKATIONER Du behärskar svenska språket i tal och skrift och har datavana. Det är meriterande om du har omvårdnadsutbildning eller tidigare erfarenhet av vårdarbete. Körkort krävs inom vissa enheter. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet. Du är serviceorienterad och lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta och är uppmärksam gällande andras önskemål och behov. Du är bra på att samarbeta med andra människor, uppskattar att jobba i team och lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är dessutom flexibel, har lätt att anpassa dig till nya omständigheter och ser möjligheter i förändringar. ÖVRIGT Vänta inte med din ansökan då urval sker löpande under rekryteringsprocessen. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Ange referensnummer, löneanspråk och lämna gärna 2 referenser i din ansökan. Inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster. Varmt välkommen med din ansökan!
Ansökan
Ansök senast 31 August (17 dagar kvar)

Ansök här

Attendo Nykil söker omvårdnadspersonal

Arbetsgivare / Ort: Attendo Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 20 November (3 månader 6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-03
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Bli en del av vårt team Attendo Nykil ligger ca 17 km utanför Linköping. Vi söker omvårdnadspersonal som vill vara en del i vårt fantastiska team. Beskrivning av tjänsten Vi söker timmanställda till hemtjänsten, körkort är ett krav. Meriterande om man har arbetat inom hemtjänsten tidigare. Stämmer denna beskrivning in på dig? Sök redan idag! Du trivs med att skapa goda relationer med kunder och vill skapa värde för dem och deras anhöriga. Du skulle beskriva dig själv som en självständig och ansvarsfull person som brinner för vården av äldre. Du finner det stimulerande med en arbetsledande roll och gillar att handleda dina kollegor i hälso- och sjukvårdsfrågor. Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch! På Attendo arbetar vi tillsammans för vår vision att stärka individen. Detta gör vi genom våra värderingar kompetens, omtanke och engagemang som fungerar som ledord i vårt dagliga arbete. Med din värdefulla kunskap och kompetens är du en nyckelperson i företaget och du ses som en viktig lagspelare för att utveckla verksamheten i nära samarbete med din chef. Varmt välkommen med din ansökan! Vi går igenom ansökningarna löpande.
Arbetsgivare
Attendo Sverige AB
Hemsida: https://www.attendo.se/
Ansökan
Ansök senast 20 November (3 månader 6 dagar kvar)

Ansök här
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.