På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Boendestödjare / boendeassistent
Spela filmen

Boendestödjare / boendeassistent

Boendestödjare / boendeassistent arbetar med att stödja, motivera och stimulera individens egen förmåga att utföra aktiviteter i det dagliga livet, samt skapa förutsättningar till ett aktivt och meningsfullt liv. Som boendestödjare arbetar du även med dokumentation, upprättande av genomförandeplaner, kontaktmanskap samt deltar i samverkans-, verksamhets- och arbetsplatsmöten.

Boendestödet beviljas för personer med olika typer av funktionsnedsättningar och bygger på individanpassat stöd, vilket gör att boendestödjarens arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens behov och kan därför variera ganska mycket. Boendestödjaren ansvarar för att insatserna utförs metodiskt och pedagogiskt.

Arbetstiderna är förlagda efter brukarnas behov och kan variera mellan dag och kvällstid, både vardagar och helger.

Utbildning

Lämplig utbildningsbakgrund för en boendestöjdare/boendeassistent är gymnasial eller eftergymnasial utbildning, som bland annat kan finnas inom Yrkeshögskolan, med inriktning psykiatri.

Du ska ha arbetserfarenhet av målgruppen psykiskt funktionshindrade. Det är meriterande om man har utbildning inom neuropsykiatri och beroendelära.

Bra grundläggande kunskaper får du på gymnasiets Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet.

Arbetsplats

Boendestödjare kan utföra arbetet både i brukarens enskilda bostad och i närområdet. Då boendestödjare arbetar i människors privata hem ställer det stora krav på varsamhet och respekt.

Visa mer
Visa mindre

181 Lediga jobb

Socialterapeut/boendestödjare till gruppbostad i Arby (timvikarie)

Arbetsgivare / Ort: Stift Ariadne / VASSMOLÖSA
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet

Vi är i behov av extra medarbetare (timanställning) till vår LSS-verksamhet i Arby. Verksamheten består av en gruppbostad för vuxna (9 § 9 LSS) som startade 2009. Vi erbjuder individuellt anpassat stöd till våra fem boende, som har olika typer av psykiska funktionshinder. Verksamheten har sin grund i en antroposofisk människosyn och en anställning hos oss förutsätter en öppenhet i relation till dessa idéer.


Följande beskrivning av verksamheten finns att läsa på vår hemsida:


"Vuxenboende

Ariadnes vuxenboende ”Kastanjen” är vackert beläget i Arby, drygt 2 mil söder om Kalmar, intill Arby kyrka och Hagbyån. Boendet omfattar fem lägenheter (bostäder med särskild service för vuxna, LSS 9§), varav en är belägen i intilliggande fastighet. Ett vardagsrum med öppen spis bildar mittpunkt i gruppboendet och gör att man alltid kan finna gemenskap med andra i de fall man inte föredrar att vistas i sin egen lägenhet. I det stora köket kan man tillsammans med medarbetare laga gemensamma måltider. Stadslivet är inte långt borta och i Kalmar kan man fika, handla och ta del i olika evenemang. I närmiljön finns ett omfattande socialt nätverk med många verksamheter och grannar.


Målsättningen är att i Kastanjen erbjuda ett meningsfullt, personlighetsutvecklande och tryggt boende. Verksamheten bedrivs med antroposofisk människosyn och en socialterapeutisk omvårdnadsmetodik.


Kännetecknade skall vara:


 • Delaktighet, självständighet och jämlikhet inom en socialterapeutisk gemenskap.
 • Vård och boende i en estetiskt tilltalande miljö.
 • En med omsorg utformad dag-, vecko- och årsrytm.
 • Kontinuitet och trygghet i den sociala miljön."


Som medarbetare i vår verksamhet förväntas du planera och utföra ditt arbete på ett sätt som är i linje med de grundläggande principerna i LSS. Centrala värden är den enskildes rätt till integritet och självbestämmande. Vi ska verka för att de boende i så hög grad som möjligt ska kunna leva som andra och uppleva tillvaron som meningsfull. Utifrån detta bör du som person vara inkännande, flexibel och reflekterande. Inkännande för att kunna ta den boendes perspektiv och ge honom eller henne ett adekvat stöd. Flexibel för att kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån den boendes dagsform och förmåga. Reflekterande för att kunna distansera dig från dina egna övertygelser om vad som är rätt och fel samt för att ge dig själv förutsättningar för att kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll.


Förekommande arbetsuppgifter innefattar bland annat hjälp och stöd med personlig ADL, hushållssysslor och att erbjuda våra boende meningsfulla fritidsaktiviteter. Som medarbetare är du också behjälplig vid exempelvis kontakter med myndigheter samt hälso- och sjukvården. Du utför social dokumentation enligt gällande lag samt verksamhetens rutiner. Verksamheten är bemannad dygnet runt, vilket innebär att jourtjänstgöring på plats (nattetid) ingår i tjänsten.


Vi ser det som meriterande om du som sökande är utbildad inom någon av områdena omvårdnad (undersköterska eller motsvarande), socialt arbete eller pedagogik. Givetvis beaktas även personlig lämplighet samt yrkesmässig erfarenhet. Med tanke på nuvarande åldersfördelning bland våra medarbetare ser vi gärna yngre sökande.

Arbetsgivare
Stift Ariadne
KVARNLYCKAN 110 B
38894 VASSMOLÖSA
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

JATC söker Arbetshandledare Daglig verksamhet, Östertälje

Arbetsgivare / Ort: JATC Community Health Care AB / SÖDERTÄLJE
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-17
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Färdigheter
Krav
 • Neuropsykologisk funktionsnedsättning
 • omsorgserfarenhet
Meriterande
 • Autismspektrumtillstånd
 • specialpedagogik/AST
 • specialpedagogik
 • Aspergers syndrom
 • specialpedagogik
 • Funktionsnedsättning
 • omsorgserfarenhet
 • Utmanande beteende
 • omsorgserfarenhet
 • Drama
 • undervisning/Teater
 • undervisning
 • Multimediaproduktion
 • Multimediajournalistik

Språk
Krav
 • Svenska

Om jobbet

#jobbjustnu

JATC har funnits sedan 1996 och erbjudit vuxna människor med Autismspektrumtillstånd ett helhetskoncept; Arbete, boende med en aktiv fritid. Företaget finns i Södertälje, Järna, Strängnäs och Nynäshamn med 170 anställda.

På Östertälje dagliga verksamhet finns en kreativ verkstad, en musikstudio, ett hunddagis och ett gym. Nu vill vi utöka verksamheten med Drama och Media. Vi söker därför dig som har erfarenhet av arbete med Drama och/eller Media.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsmetoderna på den dagliga verksamhet, bygger på den enskildes vilja, intressen och behov. Hos oss får deltagarna stöd med att upptäcka och utveckla sina förmågor för att klara och skapa en meningsfull vardag. Verksamheten innehåller arbetsinriktade aktiviteter med kreativt innehåll. I tjänsten förväntas du använda dig av de pedagogiska metoder/verktyg bolaget använder sig av, stötta deltagare genom träning i aktivitet, följa upp de insatser som ges samt samverka med teamet och deltagarens nätverk.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är nyfiken, lyhörd, van vid rutiner och bra på att planera. Arbetar aktivt med tydlig målsättning och är öppen och positiv. Har förmåga att motivera, skapa goda relationer med lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har god förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du ska vara en förebild och visa på det goda exemplet både i organisationen och i samhället.

KVALIFIKATIONER

· Minst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barn och fritid-social inriktning.

· Utbildning inom drama och/eller media, eller annan erfarenhet arbetsgivaren bedömer likvärdig.

· Tidigare erfarenheter från arbete inom LSS verksamhet och människor med aktivitetsbegränsningar.

· God datavana, då vi journalför och tidrapporterar digitalt.

· Goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

· B-körkort, körkort för manuell växellåda är meriterande.

ÖVRIGT

Fysiska aktiviteter med deltagarna förekommer. Dagliga verksamheten bedriver ett Hunddagis, så du bör inte vara överkänslig mot pälsdjur.

Arbetstiden är förlagd till dagtid.

Arbetsgivare
JATC Community Health Care AB
NORRHEMSVÄGEN 4
15257 SÖDERTÄLJE
Hemsida: http://www.jatc.se
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Boendestödjare till nyöppnade Skolgatan, Vintrosa

Arbetsgivare / Ort: Örebro kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-10-01
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet
Vi startar inom kort ett nytt boende och söker nu ett flertal boendestödjare som vill vara med och starta upp och utveckla boendet! Om tjänsten På gruppbostaden kommer det att bo sex stycken servicemottagare som har olika funktionsvariationer så som lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder våra servicemottagare individuellt anpassat stöd i sin dagliga livsföring, det kan bland annat innebära att stödja servicemottagaren i aktiviteter, omvårdnad och allt i ett hem förekommande sysslor. Arbetet med servicemottagare styrs utifrån de individuella genomförandeplanerna. Vi lägger stor vikt vid att servicemottagare ges stöd och service på ett sådant sätt att den stärker den enskildes tilltro till sin egen förmåga. Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp, som medarbetare är det därför mycket viktigt att du dokumenterar väl i verksamhetssystemet Treserva enligt Individens behov i centrum (IBIC). Huvudsakliga arbetsuppgifter • förbereda och planera aktiviteter • delta och stödja i servicemottagares aktiviteter i och utanför boendet • planera och utveckla arbetet tillsammans med övriga i personalgruppen • utforma genomförandeplaner såsom rutinbeskrivningar och målplaner för servicemottagarna • åta sig fadderuppdrag och andra uppdrag • söka information om verksamhetsområdet samt delta i utbildningar • utföra omvårdnad samt viss medicinhantering • alla i ett hem förekommande uppgifter såsom handla, laga mat, städa och tvätta    Kompetenskrav • omvårdnadsutbildning på gymnasienivå alternativt barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete • erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariation • kunskap om social dokumentation Vi söker dig som är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Då vi är en nyöppnad verksamhet som vill utvecklas önskar vi att du kan komma med idéer och förslag på nya lösningar, samt ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare har du god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. I arbetet är det också viktigt att ha förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation, men utan att ta över personens känslor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande • erfarenhet av arbete i verksamhetssystemet Treserva • erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik (ex. VISA eller AKK) • erfarenhet av arbete med personer inom autismspektrumet • B-körkort • erfarenhet av att arbeta med personer med utåtagerande beteende • erfarenhet av IBIC Omfattning och tillträde Anställningsform: tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad: 100% Tillträde: enligt överenskommelse Antal tjänster: 4 Arbetstiden: Schemalagd dag/kväll/varannan helg Om arbetsplatsen Skolgatan i Vintrosa kommer vara ett boende som kommer att ge stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionsvariationer. På boendet kommer det att bo sex stycken servicemottagare som kommer att få stöd av en personalgrupp på 16 stycken boendestödjare, stödpedagoger och verksamhetspedagog. Det kan förekomma husdjur i verksamheten. Boendet öppnar inom kort. Läs mer om hur det är att jobba inom förvaltningen för sociala insatser på orebro.se/jobb. Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionsvariationer enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL). Övrig information Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb. Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. Ansökan Sista ansökningsdag är 17 oktober. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Örebro kommun
Hemsida: http://www.orebro.se
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Boendestödjare

Arbetsgivare / Ort: Attendo LSS AB / HOVMANTORP
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-09
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet

Om jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker nu 1 st boendestödjare till en av våra enheter i Hovmantorp, Kronobergs län. Det är en gruppbostad med särskilt stöd och service för personer tillhörande personkrets 3 enligt 9:9 § LSS. Boendet ligger i Hovmantorp, Lessebo kommun med närhet till bland annat camping, badstrand, affärer, lokaltrafik och restauranger.

Vårt mål är att ge varje individ en meningsfull tillvaro, struktur i vardagen, social gemenskap och ökad delaktighet i samhället​. ​​

En viktig del av arbetet är att motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till ett meningsfullt liv. Arbetsuppgifterna består av att både skapa struktur och vara behjälplig i deras vardag. Detta kan till exempel ske genom att verbalt/fysiskt finnas tillgänglig vid matlagning, handling och andra sociala sammanhang.

Du som har följande kvalifikationer är mer än välkommen att söka en tjänst hos oss:

 • Du ska vara ansvarstagande och ha ett genuint intresse för målgruppen
 • Du ska ha adekvat utbildning inom området.
 • Du har erfarenhet av att arbeta utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt.
 • Du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med psykiska funktionsnedsättningar
 • Du ska känna dig trygg i att hantera stressfyllda situationer på egen hand
 • Du har en god förmåga att dokumentera utifrån gällande lagstiftning
 • Du har en god förmåga till samarbete, ett bra bemötande gentemot brukare, anhöriga, kollegor och andra samarbetspartner
 • Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär.

Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du blir erbjuden anställning ska du kunna uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister och då utdrag från HVB-hem.


Arbetsgivare
Attendo LSS AB
Wieselgrensgatan 27
36541 HOVMANTORP
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Boendestödjare med kreativ inriktning

Arbetsgivare / Ort: Humana AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-16
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet
Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana! Inom division Vuxna erbjuder Humana särskilda boenden, HVB, träningslägenheter, och korttidsplatser. Vi tar emot klienter med psykosocial och komplex neuropsykiatrisk problematik, samsjuklighet, rätts- och geropsykiatri samt med demens.  Hela landet är vårt upptagningsområde. Nu söker vi en boendestödjare med kreativ inriktning till Humana Stenbacka Gård i Arbrå utanför Bollnäs! Då vår kollega som nu innehar tjänsten har fått en annan tjänst på Stenbacka så behöver vi en ny boendetsödjare med kreativ inriktning! Du blir en av 4 kollegor i Aktivitetsgruppen som samarbetar för att skapa en innehållsrik vardag för de som bor hos oss. Vår värdegrund: Vi bygger vår verksamhet kring våra värdeord –  Glädje, Engagemang och Ansvar. Personliga egenskaper: Vi söker dig som har ett gott bemötande och en positiv människosyn. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du kan arbeta både självständigt samt i grupp och är flexibel och initiativrik. Kvalifikationer: Du är utbildad undersköterska, socialpedagog, pedagog, behandlingsassistent eller likande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbete och målgrupp. Då vi på Stenabacka Gård lägger stor vikt vid aktiviteter för våra klienter ingår i denna tjänst, utöver sedvanliga arbetsuppgifter, att ansvara för vår skapande och kreativa aktiviteter utifrån våra klienters behov och förmåga. Du har grundläggande kunskap i enklare skapande tekniker, hur olika material kan användas/återanvändas och du har förmåga att  förmedla din kunskap till andra. I dagsläget är arbetstiden förlagd till dagtid vardagar samt varannan helg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För en jämn könsfördelning i arbetsgruppen ser vi gärna kvinnliga sökande. Gå in på vår hemsida www.humana.seoch sök på Stenbacka gård så hittar du information om enheten. Anställning:  Anställningsform: Tills vidare, provanställning 6 månader.  Lön: enligt överenskommelse B-körkort är ett krav. Vi begär utdrag ur belastningsregistret för samtlig personal vid anställning. Ansökan Du är välkommen med din ansökan, CV och personligt brev senast 17 oktober. Urval och intervjuer sker löpande.
Arbetsgivare
Humana AB
Ansökan
Ansök senast 17 oktober (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.