På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Boendekoordinator

Boendekoordinator

Kort och gott
Boendekoordinatorn hjälper till att hitta bostad.
______________________________________
Boendekoordinatorer strävar efter bra boenden och en trygg bostadsituation för alla. I rollen som boendekoordinator arbetar man med att hitta olika lösningar på den stora bostadsefterfrågan som finns i Sverige.

Som boendekoordinator har man en samordnande roll mellan socialförvaltningen, skolor, arbetsgivare och andra aktörer, både privata och kommunala. I arbetsuppgifterna ingår att förmedla kontakter och koordinera olika aktörer samt skriva avtal och vara samordnare gällande olika boenden.

Utbildning

Yrket är inte reglerat, det är därför arbetsgivaren som bestämmer ang. utbildningskrav och övriga kvalifikationer. Utbildningsbakgrund på boendekoordinatorer kan, därför, variera väldigt mycket. Någon form av eftergymnasial utbildning krävs nästan alltid. Många av de boendekoordinatorer är utbildade inom pedagogik, administration och/eller samhällsvetenskap.

Framtidsutsikter
Efterfrågan och tillgången på bostäder varierar hela tiden, vilket gör att boendekoordinatorn måste kunna hitta nya lösningar för att tillgodose olika strömningar inom bostadsmarknaden. Arbetet som boendekoordinator är ganska varierande, man ställs inför nya utmaningar varje dag.

Personliga egenskaper
En kreativ, flexibel, trygg, pålitlig och tålmodig person.

Kvalifikationer
En akademisk utbildning är en stor merit, helst socionom eller en pedagogisk utbildning, gärna kombinerad med erfarenhet från bostadsförmedling, t.ex som uthyrare.
Körkort B, för personbil, kan ställas som ett krav för att kunna få anställning.

Boendekoordinatorer arbetar även med följande frågor:

Att verka mot en integrerad boendemarknad, motverka att skapa boendeområden som är segregerade.

Att skapa boendeplattformer, eller e-verktyg där alla lediga bostäder finns listade.

Att bland annat arbeta med sociala projekt i bostadområden.

Att alla fastighetsägare upprätthåller en god standard, rimliga hyror och deltar i inkluderande sociala och integrationsmål.

Att jobba som bendekoordinatorn  är ett självständigt arbete och man har ganska stora möjligheter att påverka tjänstens innehåll.

Lilla ordboken
Renovräkning - vräkning av hyresgäster som inte har råd att betala den höjda hyran efter en bostadsrenovering. Källa: sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord.

Länktips

  • tillvaxtverket.se - Tillväxtverket är en statlig myndighet under Näringsdepartementet, som har regeringens uppdrag att främja hållbar näringslivsutveckling och regional tillväxt
  • gymnasieguiden.se/gymnasium - svenska gymnasier som erbjuder minst en Riksrekryterande utbildning (som kan ev ha en boendekoordinator).

6 liknande yrke(n)

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.