Flyttsamordnare

Flyttsamordnare

För den som kommer från en annan kommun och vill studera på annan ort kan det finnas olika sorters hjälp att få, exempelvis kan flyttsamordnare vara till hjälp.

Att flytta hemifrån när man är fortfarande ganska ung är för många ett stort steg och därför är det viktigt att ha någon att vända sig till när det gäller boende, fritid och andra viktiga frågor under studietiden.

Flyttsamordnaren är en kontaktperson för de studerande som flyttar till en annan stad för att studera. Det kan handla om studier vid gymnasier, folkhögskolor, högskolor/universitet och yrkeshögskolor.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning som leder till att man får jobb som en flyttsamordnare. Minimikravet är dock att man har "gymnasiekompetens". Många gånger krävs det någon form av eftergymnasial utbildning - från högskola/universitet eller från en yrkeshögskola

Bra gymnasial utbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  5732 Lediga jobb som flyttsamordnare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.