På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Stödassistent

Stödassistent

Stödassistenter jobbar med personer som har beviljats insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Det kan handla om fysiska, psykiska eller intellektuella funktionsnedsättningar. Arbetet innefattar att ge pedagogiskt stöd och omsorg för att främja "brukarens" förmågor och självständighet.

Några andra yrkestitlar som kan beskriva i stort sett samma yrke är omsorgsassistent, habiliteringsassistent, habiliteringspersonal, vårdare inom funktionsvariation, arbetshandledare och boendestödjare.

Som anställd inom Bostad med särskild service rör det sig om vardagliga sysslor, allt ifrån stöd med matlagning, städning, personlig hygien, fritidsaktiviteter till sociala- och myndighetskontakter.

I daglig verksamhet är inriktningen arbete. Där stödjer man till meningsfull sysselsättning på en arbetsplats ute i samhället, eller driver olika arbetsverksamheter internt, till exempel caféverksamhet, servicearbete inom kommunen, snickeri, konst, drama eller data. Det kan också vara sinnesstimulerande aktiviteter som bad, massage, musik eller sjukgymnastik för personer med flerfunktionshinder.

barn- och ungdomsverksamheter vistas det barn och ungdomar vissa helger eller veckor för att ge avlastning för deras vårdnadshavare, som ofta är föräldrarna.

Stödassistentens arbete handlar i mångt och mycket även om att stödja och utveckla brukarens kommunikationsförmågor. 

I arbetet ingår det ofta även att föra dokumentation över brukarnas utveckling och behov. Ett syfte är att kunna följa upp att brukaren får rätt stöd och hjälp.

Arbetstiderna varierar beroende på var man arbetar. Inom daglig verksamhet är det oftast kontorstider. Gruppbostäder och barn- och ungdomsverksamheter är bemannade dygnet runt, då arbetar man skift där dag-, kväll- och nattarbete ingår.

Utbildning

Rekommenderad utbildning är gymnasieutbildningarna på Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet, inriktning socialt arbete

Som anställd kan man få möjlighet att med hjälp av sin arbetsgivare vidareutbilda sig, till exempel inom olika funktionsvariationer, kommunikation och bemötande.

Värdefull kompetens, extrameriter, kan vara hantverkskunnande, kunskaper och erfarenhet inom matlagning och/eller inom musik och drama.

Som stödassistent kan man vidareutbilda dig till stödpedagog genom att gå en eftergymnasial utbildning inom yrkeshögskolan. Den är oftast en 1-årig och ger en fördjupad kompetens inom området.

Personliga egenskaper

Förmåga att sätta sig in i andra människors situation. Det behövs ofta kreativa idéer för att nå framsteg i arbetet. Man måste vara ansvarsfull och lyhörd, ha förmåga att sporra den enskilde att klara olika uppgifter själv utan att kränka, kunna ge rätt stöd som gagnar den enskilde. Flexibilitet är bra då man möter och arbetar med många människor med olika egenskaper och behov.

Arbetsplats

Stödassistenter arbetar på många olika arbetsplatser, t ex på gruppboenden, dagliga verksamheter och korttidshem för barn och ungdomar. Inom daglig verksamhet kan det finnas möjlighet att arbeta i olika yrkesroller, till exempel inom restaurang eller med massage och friskvård.

Som stödassistent kan man vara anställd inom Bostad med särskild service, Daglig verksamhet eller Barn- och ungdomsverksamheter. Utmärkande, oavsett var man arbetar, är att stödassistenten utgår från brukarens individuella behov och medvetet arbetar för att den enskilde brukaren ska använda sina förmågor så självständigt som möjligt.

Det ska finnas arbetstekniska hjälpmedel för att underlätta arbetet, till exempel taklyft och förflyttningshjälpmedel.

Visse du att... ?

... experter inom området ADHD tror att det finns 1-2 barn i varje skolklass som har ADHD. Diagnosen ADHD brukar ställas efter en utredning, som påbörjas endast om personen eller personens omgivning upplever viss problematik pga anad ADHD.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

287 Lediga jobb

Stödassistent/vårdare i Spånga-Tensta

Arbetsgivare / Ort: Stockholms kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Stödassistent

Om jobbet
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen. Beskrivning Enhet Bostäder med särskild service i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning ansvarar för sex grupp-och servicebostäder. Gemensamt för enheten är att vi arbetar med brukarens bästa i fokus. Stödet är individuellt anpassat och stor vikt läggs på god kvalitet samt trygghet i hemmet. Stödet styrs utifrån den enskildes behov, förutsättningar och delaktighet. Vi söker en (1) medarbetare till enhet Bostäder med särskild service som är belägen i Spånga. På gruppbostaden bor framförallt personer med olika funktionsnedsättningar bl.a. neuropsykiatriska tillstånd och inom autismspektrumområdet Arbetsuppgifter Som stödassistent/ vårdare ska du tillgodose brukarnas individuella behov och stödja i alla förekommande situationer i det dagliga livet. Målet är att stödja brukarna till större självständighet. Arbetet sker med respekt för brukarnas rätt till självbestämmande och integritet. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på eget ansvar, flexibilitet, initiativförmåga och vi ser en person som agerar professionellt. Vi arbetar utifrån individen och alla brukare har olika stödbehov. Struktur, rutiner och planering är nyckelord för att få verksamheten att fungera. Du kommer att agera som stödperson, vilket innebär att ge stöd och service utifrån individuella behov hos de boende. Du stödjer, motiverar och assisterar boende i det dagliga livet samt tolkar och tydliggör vardagen. Du ansvarar för den boendes genomförandeplan och dagliga rutiner. Du kommer ha samverkan med god man, anhöriga, biståndshandläggare, DV, sjukvård mm. Kvalifikationer Omvårdnadsprogrammet, undersköterska, stödpedagog eller likvärdig dokumenterad vård- eller pedagogisk utbildning. Gott initiativ och samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Erfarenhet inom arbetsområdet och arbete med kognitiva hjälpmedel, teckenspråk samt arbete med personer med autism och neuropsykiatriska diagnoser är meriterande. På grund av stödjande samtal med brukare, vidarerapportering samt dokumentation krävs att den tillträdande har god datorvana och behärskar väl det svenska språket i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Villkor Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning tar gärna tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Arbetsgivare
Stockholms kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Boendestödjare sökes till Ödegårdsgatans stödboende för kvinnor

Arbetsgivare / Ort: Linköpings Stadsmission
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet
Linköpings Stadsmission arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår alltid från den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd, från akut nödhjälp till strukturerat förändringsarbete för individ och samhälle. Som medarbetare på Stadsmissionen får du möjlighet att göra meningsfull skillnad för människor, varje dag. Våra medarbetare är vår främsta och viktigaste resurs och styrka för att nå vår vision. Tillsammans skapar vi ett mänskligare samhälle. Vill du vara med? OM TJÄNSTEN Vi söker nu en boendestödjare till Stadsmissionens stödboende för våldsutsatta kvinnor. Som boendestödjare ger du daglig tillsyn och insatser, både internt och externt, utifrån klientens behov och förutsättningar. Uppdraget innebär att stödja personer med olika behov i strävan för ett självständigt leverne. Du arbetar med kontaktmannaskap och utgår från individuella genomförandeplaner. Du samverkar dagligen med interna och externa aktörer som klienterna har anknytningar till, du är exempelvis den primära kontakten gentemot myndigheter. I tjänsten ingår också ett administrativt ansvar för daglig dokumentation och uppföljningsrapporter. Du ingår i en arbetsgrupp med olika professioner. Tillsammans arbetar ni utifrån en gemensam planering där verksamhetens uppdrag och klientens behov styr arbetsinsatserna. Allt stödjande och omvårdande arbete baseras på evidensbaserad forskning och praktik. Du förväntas även bidra till förändringsarbete i verksamheterna för att kunna säkerställa att våra insatser möter omvärldens krav på uppdrag och kvalité.  OM DIG Vi söker dig som har förmågan att skapa en trygg, lugn och positiv atmosfär såväl i personalgrupp som hos våra klienter. Du är en relationsskapande och inkännande person. Samtidigt kan du sätta gränser på ett konsekvent sätt. Eftersom verksamheten baseras på klienternas varierande behov och förutsättningar krävs att du är stresstålig och flexibel med god problemlösningsförmåga. Vidare har du en personlig mognad och god självinsikt samt gillar att jobba tillsammans med andra. Samtidigt är du självgående och initiativtagande i ditt uppdrag. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har vana av journalföring. Vi söker dig som:  - Är utbildad behandlingspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig - Har god kunskap om- och erfarenhet av arbete med förändringsprocesser - Har B-körkort Meriterande: - Dokumenterad kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med beroendeproblematik, psykisk ohälsa samt funktionsvariationer - Erfarenhet av arbete med våldsutsatta - TMO, ASI och/eller MI-utbildning Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I enlighet med Stadsmissionens värdegrund har du ett intresse för genus- och jämställdhetsfrågor och vill arbeta utifrån ett normkritiskt perspektiv för ett mänskligare samhälle.   ÖVRIGT Tjänsten är ett vikariat under en begränsad tid med start snarast möjligt till 20211231 med eventuell förlängning. Detta är en deltidstjänst med schemalagd arbetstid dag, kväll och helg. I denna verksamhet arbetar endast kvinnlig personal. Inför en nyanställning kommer vi begära utdrag ur belastningsregistret.  Välkommen med din ansökan snarast, rekryteringen sker löpande. Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
Arbetsgivare
Linköpings Stadsmission
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Boendestödjare serviceboende LSS

Arbetsgivare / Ort: Eda kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet
Vill du vara med och utveckla en framtidsinriktad gränskommun? Du får mer än 650 arbetskamrater som alla jobbar med att på något sätt ge service till kommunens invånare, företag och besökare. Eda är en gränskommun med 8 600 invånare och blomstrande näringsliv. Hit kommer cirka 4,7 miljoner besökare varje år. Vi har ett bra läge mellan Karlstad och Oslo och goda kommunikationsmöjligheter åt vardera håll. ARBETSUPPGIFTER Vård och stöd verksamheten söker boendestödjare till serviceboende Vargen. Vi söker dig som är genuint intresserad av att arbeta med brukare som har funktionsnedsättning. Som boendestödjare i serviceboende är dina arbetsuppgifter att ge praktiskt stöd och service men även hjälp att skapa ordning och struktur i tillvaron samt förklara och ge stöd att hantera och bemästra olika situationer. Det kan handla om att göra världen begriplig och hanterbar, att göra dagen förutsägbar och att åskådliggöra tiden. Som boendestödjare arbetar du målinriktat utifrån brukarens genomförandeplan och önskemål för brukarens utveckling, aktivitet och delaktighet. Du blir en del i verksamheten med att arbeta utifrån en utvecklingsplan där fokus är på brukarens delaktighet och självbestämmande. Det pågår ett arbete med att införa digitala hjälpmedel för att arbeta med AKK (alternativ och kompletterade kommunikation) samt hjälpmedel för påminnelse och struktur t.ex. Memoplaner. Social dokumentation samt upprättande och uppföljning av genomförandeplaner ingår i dina arbetsuppgifter. KVALIFIKATIONER Du som söker har en eftergymnasial utbildning, KY utbildning med inriktning mot personer med funktionsnedsättning, kunskap och utbildning i arbetsmetoderna MI (Motiverande samtal) samt utbildning/erfarenhet inom missbruk/beroende/samsjuklighet/socialpsykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi söker dig som trivs med att arbeta med tydligt brukarfokus där du utgår från brukarens förutsättningar och behov på ett bra och anpassat sätt. Du är stabil, lugn och du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i arbetet. Du är kommunikativ och kan på ett enkelt och tydligt sätt informera och säkerställa att information nått fram. Du kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. Körkort är ett krav i denna befattning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan till en spännande och utvecklande tjänst. ÖVRIGT Välkommen med din ansökan innehållande meritförteckning. Ansökan görs digitalt via Offentliga Jobb. Eftersom vi ser fram emot din ansökan så vänta inte utan sök tjänsten redan idag. Urval och intervjuer sker löpande. Innan anställning kan ske begärs utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister. Grundannonsering sker enligt kommunens policy, vi undanber oss därför bestämt försäljare av annonsplats, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Eda kommun
Hemsida: http://www.eda.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Salems servicebostäder söker 2 Stödassistenter LSS

Arbetsgivare / Ort: Salems kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Stödassistent

Om jobbet
Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande. Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet. Salems servicebostäder består för närvarande av tre separata enheter som ger stöd utifrån Lagen om stöd och service (LSS) 9§9. Personerna är i blandade åldrar och har varierande funktionsnedsättningar, där de tre enheterna har lite olika inriktningar. Nu planerar vi för att utöka till en fjärde servicebostad. De tre servicebostäderna har ett visst samarbete och är tre mycket stabila arbetsplatser som präglas av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande. Vid medarbetarundersökningar får vi goda resultat, i synnerhet vad det gäller psykosocial arbetsmiljö, trivsel, ledarskap och tydlighet. Arbetsbeskrivning På Salems serviceboende finns det stora möjligheter till både utveckling, flexibilitet och att påverka i sitt arbete utifrån de ramar som lagstiftningen tillåter. Vi är en blandad grupp av kvinnor och män i varierande åldrar och med olika bakgrund och erfarenheter. Alla som arbetar här tycker att det är roligt att gå till jobbet och trivs med sitt arbete. Vi arbetar målinriktat med ständig utveckling av både verksamheten och av oss som arbetar här. Som stödassistent ska du arbeta med motivation, struktur och planering i samverkan med brukaren och dess nätverk. Du ska även motivera och inspirera till aktivitet samt delta i dem med brukaren. Du ska tillsammans med brukaren upprätta en genomförandeplan och sedan arbeta utifrån denna för att brukaren i större utsträckning ska klara sin dagliga livsföring. Genomförandeplanen ska följas upp och utvärderas kontinuerligt.   Kvalifikationer Krav på fullgjord utbildning inom: Vård och omsorgsprogrammet eller omvårdnadsprogrammet Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete eller utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig Meriterande med erfarenhet inom yrket.  Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift eftersom tjänsten innebär krav på dokumentation. Datorkunskap, för att uppfylla kraven på dokumentationsskyldighet. Att ha kännedom och förståelse för den lagstiftning som styr verksamheten. Du ska ha intresse av att stödja och ge service till människor utifrån deras förmågor och behov. Du bör ha en vilja att utvecklas i yrket, både teoretisk kunskap och förmåga att utveckla dig själv i uppdraget. Intresse av att bidra till integration. Oregelbunden schemalagd arbetstid. Det är av stor vikt att du tar ansvar för din egen hälsa. Tjänsten innebär möten med människor i svåra situationer och ställer krav på en god fysisk och en trygg och stabil personlighet.   Anställningsvillkor Tillsvidare Heltid  Tillträde enligt överenskommelse Sista ansökningsdatum: 8 mars 2021 För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Salems kommun
Hemsida: http://www.salem.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Stödassistenter till Docksta korttids

Arbetsgivare / Ort: Kramfors kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Kramfors kommun är det naturliga navet i Höga Kusten, format under årtusenden. Hos oss kan människor, platser och miljöer växa efter sina egna förutsättningar. Engagemang tas tillvara, det är enkelt att mötas och vi har mod att genomföra våra idéer. Tillsammans skapar vi framtiden! I Kramfors kommun är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi skapar bästa möjliga vardag och välfärd för våra medborgare. Tillsammans arbetar vi för ett samhälle fyllt av livskraft. Vill du också vara med och bidra? ARBETSUPPGIFTER Vi söker stödassistenter till ett barn på Docksta korttids. En tjänst är tillsvidare på heltid och sedan söker vi även timvikarier. Arbetet är under dagtid i skolan och i en lägenhet under kvällstid samt helger. Arbetsuppgifterna är framförallt att stödja barnet med att följa de rutiner som finns och vara ett stöd i samtliga aktiviteter under hela dagen. Vi arbetar utifrån en struktur som är noga planerad och måste följas av alla som jobbar hos oss. Denna struktur utgår från barnets behov vilket innebär att den analyseras och följs upp utifrån behov. KVALIFIKATIONER Vi ser att du har utbildning på gymnasienivå inom Vård och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning eller Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete alternativt pedagogiskt arbete, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av pedagogiskt arbete med vuxna med särskilda behov anses meriterande då arbetet kräver kunskap och erfarenhet om AKK (alternativ och kompletterande kommunikativ) och tydliggörande pedagogik. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att jobba med barn, gärna av att jobba med personer med funktionsvariationer samt erfarenhet av att jobba med lågaffektivt bemötande. Som person bör du ha tålamod, vara lugn och tycka om att arbeta med barn. Du gillar också att arbeta strukturerat och kan behålla lugnet även i stressande situationer. ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Ange referensnummer och löneanspråk i ansökan. Referenser lämnas vid begäran och inför vissa anställningar i kommunens verksamheter krävs utdrag från belastningsregistret. I vår kommun är ett antal tjänster placerade i säkerhetsklass så säkerhetsprövning kan komma att ske. Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Kramfors kommun
Hemsida: http://www.kramfors.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Stödassistent till Fritidsgatan 4-6 i Södra Sandby

Arbetsgivare / Ort: Lunds kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Stödassistent

Om jobbet
Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss? Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Om oss Fritidsgatan 4-6 är en gruppbostad med 4 brukare. Inriktningen är psykiatri, autismspektrum och omvårdnad Arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter består i att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål. Detta så att de kan vara så självständiga som möjligt. Exempel på arbetsuppgifter som förekommer är att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien och läkemedelshantering. I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med föräldrar, anhöriga och gode män/förvaltare. Du planerar ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, och förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag. Vi söker dig som Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du delar vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt – lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra brukares önskemål och behov och strävar efter att göra vardagen meningsfull för dem. • Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift • Datorvana • Strukturerad • Skapa goda relationer • Vara flexibel Erfarenhet krävs. Bra med körkort, men inget krav Schemalagd arbetstid Dag / Kväll / Varannan helg Förmåner Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
Arbetsgivare
Lunds kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Stödassistenter till ny servicebostad på Samset

Arbetsgivare / Ort: Jönköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast idag
Publicerad: 2021-02-15
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Stödassistent

Om jobbet
Funktionshinderomsorgen Brinner du för människor och service? Vill du bidra med samhällsnytta? Värderar du ett varierande och självständigt arbete? Då har du ett jobb att söka! Snart öppnar vi ett nytt serviceboende på Samset och söker personal som vill ha ett meningsfullt och viktigt arbete. Du kommer tillhöra en arbetsgrupp med omkring 10 personer som alla arbetar för att våra medborgare ska får ett så självständigt liv som möjligt. Vad gör vi? Arbetsuppgifterna består bland annat av att ge personlig omvårdnad, träning och service med beaktande av medborgarens personliga integritet. Medborgarens behov skall vara utgångspunkten och personalen skall arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten hos medborgaren med inslag av både social och praktisk träning. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje medarbetare har ansvar för en medborgare och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet osv. Dokumentation är ett naturligt inslag i arbetet. Vem söker vi? Vi söker dig som har läst omvårdnadsprogrammet, utbildning inom pedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av arbete inom omvårdnadsyrket. Som person är du lugn och trygg samt har god självkännedom. Det är viktigt att du är flexibel, har tålamod, har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt att du har ett professionellt bemötande. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå olika situationer som den enskilde kan befinna sig i. Vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt och därför bör du som söker ha god pedagogisk insikt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vad erbjuder vi? - Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar. - Rabatt på bland annat träningskort. - Ett meningsfullt arbete. - Ett arbete i nya lokaler. Övrigt Arbetet är förlagt till dag, kväll, jour och varannan helg. I rekryteringen kommer flertal tjänster att tillsättas, samtliga tillsvidare. Urval sker löpande, välkommen med din ansökan idag. Upplysning Altijana Samardzija, Enhetschef - 036-10 70 28 Fackliga representanter, se www.jonkoping.se/fackligasoc (http://www.jonkoping.se/fackligasoc) Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.
Arbetsgivare
Jönköpings kommun
Hemsida: http://www.jonkoping.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Stödassistent till Kvinnebyvägen 2

Arbetsgivare / Ort: Linköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Stödassistent

Om jobbet
Om Leanlink Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, vård, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Se mer om Leanlink och vårt arbete i Leanlinks informationsfilm. Om arbetsplatsen LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 650 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor. Är du vår nya kollega som vill skapa bra dagar tillsammans med oss? Vi söker nu en stödassistent som är intresserad av att arbeta på Kvinnebyvägens gruppbostad. Målgruppen är äldre personer som har en funktionsvariation med varierat omvårdnadsbehov. Det förekommer arbetstekniska hjälpmedel såsom liftar med mera. Denna tjänst innefattar tjänstgöring dag, kväll samt helg på schema. Arbetsbeskrivning Att arbeta som stödassistent innebär att stödja varje brukare till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt skapa delaktighet. Yrket som stödassistent handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. I arbetet ingår alla i ett hem förekommande arbetsuppgifter, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera. Kvalifikationer Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har viss datavana. Du skall ha erfarenhet av omvårdnadsarbete och det är meriterande om du har erfarenhet av äldre och psykiatri. Vi ser att du som söker har empatisk förmåga och en personlig mognad. Därtill har du en god förmåga till samarbete, är lyhörd och kan kommunicera med både brukare, kollegor, chef samt anhöriga på ett bra sätt. Vi ser också att du har ett lugn, är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Är du en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbetet och känner en stolthet i ditt yrke som stödassistent? Välkommen med din ansökan! Information om tjänsten Tillträde: Enligt överenskommelse Anställningsform: Ett vikariat på 3-6 månader samt två tillsvidareanställningar Sysselsättningsgrad: 75-85%  Antal lediga befattningar: 2 Ref. nr:6414 Om Linköpings kommun Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?
Arbetsgivare
Linköpings kommun
Hemsida: http://www.linkoping.se/
Ansökan
Ansök senast 9 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Boendestödjare till Markgatan

Arbetsgivare / Ort: Örebro kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-24
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet
Vill du vara med och skapa värde för andra människor i deras vardag? Vi på serviceboendet Markgatan 8 söker nu en engagerad boendestödjare som vill vara med och stödja våra servicemottagare i det dagliga livet. Om tjänsten På Markgatan ingår du i ett team med totalt fyra boendestödjare, en boendepedagog och en enhetschef som stöttar sex servicemottagare. Vi arbetar med individens behov i centrum vilket innebär att du kommer ge stöd i det dagliga livet och arbeta för att servicemottagarna ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. För att tillförsäkra servicemottagarna goda levnadsvillkor arbetar vi utifrån ett visuellt, individuellt, strukturerat arbetssätt (VISA). Det är därför viktigt att du har en människosyn som bidrar till den enskildes personliga utveckling, delaktighet och möjlighet att påverka sin livssituation. Som anställd på Markgatan kommer du ingå i ett sammanhang där det ställs höga krav på ansvarstagande då arbetet består av en del ensamarbete. Du arbetar schemalagd arbetstid dag, kväll, helg och sovande jour. Huvudsakliga arbetsuppgifter • motivera servicemottagaren till att ta emot stöd och att utföra olika aktiviteter • samverka med servicemottagrens nätverk och sätta servicemottagrens behov i centrum • arbeta utifrån ett strukturerat arbetssätt • anpassa verksamhetens arbete efter den enskilde servicemottagaren och efter gruppen • upprätta och följa individuella genomförandeplaner • utföra serviceuppgifter som t.ex. städning, tvätt, inköp och matlagning • utföra arbetsuppgifter utifrån egenvård • utföra arbetsuppgifter utifrån delegation såsom medicinska, rehabiliterande och habiliterande insatser samt läkemedelshantering • dokumentera regelbundet i verksamhetens dokumentationssystem   Kompetenskrav • omvårdnadsutbildning på gymnasienivå alternativt barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete • dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariation • kunskaper om social dokumentation Du behärskar det svenska språket på så sätt att du kan kommunicera med servicemottagaren och övrig personal samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. För att kunna dokumentera krävs även god datavana. Som boendestödjare hos oss är du trygg och stabil som person. Du har förmåga att möta servicemottagarna på ett professionellt sätt genom att vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare har du en positiv människosyn med stor respekt för varje människas individuella behov.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Meriterande • erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik, VISA eller liknande • kännedom om IBIC (individens behov i centrum) • B-körkort för manuellt växlad bil • kunskap om och erfarenhet av verksamhetssystemen Medvind och Treserva Omfattning och tillträde Anställningsform: tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad: 100% Tillträde: 1 april eller enligt överenskommelse Antal tjänster: 1 Om arbetsplatsen Markgatan 8 är geografiskt placerat centralt väster i Örebro med närhet till centrum, bussförbindelser samt goda parkeringsmöjligheter i området. Från Resecentrum har du ca fem minuters promenad till boendet och gångavstånd till såväl grönområden som affärer. Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionshinder enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).  Läs mer om hur det är att jobba inom förvaltningen för sociala insatser på orebro.se/jobb. Övrig information Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb. Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig. Ansökan Sista ansökningsdag är 9 mars. Välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Örebro kommun
Hemsida: http://www.orebro.se
Ansökan
Ansök senast 9 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Stödassistent till Bronsåldersgatan

Arbetsgivare / Ort: Linköpings kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 9 March (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-02-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Stödassistent

Om jobbet
Om Leanlink Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, vård, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för. Se mer om Leanlink och vårt arbete i Leanlinks informationsfilm. Om arbetsplatsen LSS Funktionsstöd inom Leanlink erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har verksamhet för personer som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumstörning, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Genom våra cirka 550 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar brukaren/kunden goda levnadsvillkor.  Vi söker nu en stödassistent till vår gruppbostad på Bronsåldersgatan 48 i Ullstämma. Här bor fyra personer i varierande åldrar och med olika stödbehov. Arbetet sker både självständigt och i team på gruppbostaden. Arbetsbeskrivning Som stödassistent handlar arbetet om att bidra till att brukarens egna resurser frigörs och utvecklas. Arbetsuppgifterna innebär att ge stöd till brukarna i bland annat personlig omvårdnad, det vardagliga livet, fritid, hälsa och funktionsförmåga, relationer samt att skapa delaktighet. Målgruppen är personer med funktionsvariation som har ett omfattande omvårdnadsbehov. Tjänsten innefattar tjänstgöring dag, kväll samt helg på schema. Bronsåldersgatan 48 är en Boda-enhet vilket innebär att du både arbetar i de boendes hemmiljö men även är delaktig i daglig verksamhet. Verksamheten på Bronsåldersgatan är behandlingsinriktad och PBS, Positivt Beteende Stöd, är vald metod. Personalhandledning sker regelbundet med psykolog och det praktiska arbetet sker efter en beteendestödsplan. Kvalifikationer Du som söker ska ha gått omvårdnadsprogrammet eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha erfaremhet av omvårdnadsarbete samt PBS. Erfarenhet av problemskapande beteenden, välfärdsteknik och pedagogiska arbetssätt ses som meriterande. Du kan kommunicera muntligt och skriftlig på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation. Vidare bör du även ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet. Du skall ha erfarenhet av omvårdnadsarbete och känna dig bekväm med alla sysslor som förekommer i ett hem. Kunskaper i vårt journalhanteringssystemet Treserva och innehav av B-körkort är önskvärt. Vi söker dig som är trygg och stabil. Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt har förmågan att sätta dig in i en annan människas perspektiv. Du är lugn, tillmötesgående och uppmärksam i ditt bemötande. Du lägger stor vikt vid att uppnå god kvalitet och du styrs av värderingar och etik i avgörande situationer i arbetet. Är du personen som tillför entusiasm, energi och lust samt skapar delaktighet i verksamheten? Välkommen med din ansökan!  Information om tjänsten Tillträde: Enligt överenskommelse Anställningsform: Tillsvidareanställning Sysselsättningsgrad: 75 % Antal lediga befattningar: 1 Ref. nr: 6459 Om Linköpings kommun Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?
Arbetsgivare
Linköpings kommun
Hemsida: http://www.linkoping.se/
Ansökan
Ansök senast 9 March (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.