På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Boendestödjare / boendeassistent
Spela filmen

Boendestödjare / boendeassistent

161 Lediga jobb

Boendestödjare

Arbetsgivare / Ort: Humbla LSS AB / RIMBO
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-26
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
  • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet

Nu har du chansen att jobba med oss på Humbla Tranvik som tim-vikarie. Vi söker dig som vill arbeta på en arbetsplats som har ett salutogent synsätt, med stort ansvarsutrymme och inflytande.

Humblas LSS-boende startade i april 2020 och ligger 3 km från Rimbo i Norrtälje kommun.

Vår vision är att det finns en plats och ett sammanhang för alla och att vi tillsammans med de personer vi arbetar med och för, hittar ett sammanhang där man känner sig trygg, känner hopp och kan utvecklas i den riktning som känns meningsfull.

De metoder som vi lutar oss mot är lågaffektivt bemötande samt tydliggörande pedagogik. Med detta vill vi åstadkomma att våra boende känner en hög grad av meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet och med målet att kunna leva så självständigt som möjligt.

Humbla erbjuder ett gott arbetsklimat, goda kollegor med hög kompetens.

Meriterande är utbildning till undersköterska, mentalskötare eller annan likvärdig utbildning och erfarenhet inom området.

Varmt välkommen med din ansökan.

Frågor besvaras av verksamhetschef Elisabeth Broström, tel: 073-092 83 53

Arbetsgivare
Humbla LSS AB
Björntorp 1
76291 RIMBO
Hemsida: www.humblaiof.se
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Boendestödjare/ vårdare

Arbetsgivare / Ort: Stift Viktoriagården / NYKÖPING
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet

Söker du ett jobb med mycket frihet under ansvar så är detta ett jobb för dig.

Viktoriagården är en ideell stiftelse som bedriver socialterapeutisk verksamhet för vuxna inom LSS. Viktoriagården ligger i det natursköna lilla samhället Aspa beläget utefter Väg 223 mellan Nyköping och Gnesta.

Verksamheten består av både boende och daglig verksamhet. Vi har stort fokus på individanpassning och kontinuitet för individen och arbetar därför med små arbetsgrupper runt de boende. Här får du chansen att utvecklas i ett ömsesidigt lärande både i kunskap och som människa. Hos oss skapar du en meningsfull tillvaro för våra boende.

Arbetsuppgifterna består av att ge stöd och hjälp vid personlig omvårdnad och vid alla i ett hem förekommande sysslor. Delta i sociala aktiviteter och handleda i arbetet på den dagliga verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår skriftlig dokumentation dagligen.

Vi söker nu personal till ett nytt arbetsteam för att ta emot en ny brukare till våran verksamhet.

Arbetet innebär tjänstgöring dag, kväll, helg och sovande jour.

Kvalifikationer

Socialterapeutisk utbildning, Vård- och omsorgsutbildning eller annan pedagogisk utbildning, erfarenhet av AKK, du behöver behärska svenska i tal och skrift, du bör ha datavana. Du ska ha en positiv människosyn, vara lyhörd, empatisk, kunna ta eget ansvar, du ser sammatbete som en självklarhet och har ett professionellt förhållningssätt.

B-körkort fordras. Minimiålder 20 år.

Kunskaper i AKK är extra meriterande.

Välkommen med din ansökan.

Tillträde till tjänsten sker löpande

Arbetsgivare
Stift Viktoriagården
SPELVIK
61191 NYKÖPING
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Arbetshandledare för medarbetare inom LSS

Arbetsgivare / Ort: Hultsfreds kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-10
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet
Intraprenaden Framsteget är en egen enhet under socialnämnden i Hultsfreds kommun. Vi är en kommun där det finns plats för individer, initiativ och idéer. Du syns och hörs i Hultsfred! ARBETSUPPGIFTER Framsteget bedriver daglig verksamhet beviljad enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Daglig verksamhet finns med varierande inriktning på flera platser i kommunen. Varje deltagare har en individuell plan utifrån önskemål och förutsättningar. Inom Framsteget finns 7 olika verksamheter i Hultsfred och Målilla. Vi söker nu en arbetshandledare till Jobbcenter i Målilla, som är en daglig verksamhet för personer med lättare funktionsvariationer. Jobbcenter arbetar för att fler medarbetare ska komma ut på praktikplatser som eventuellt kan leda till ett avlönat arbete. Våra medarbetare jobbar med post och bokleveranser till de olika servicehusen och biblioteken. Jobbcenter har fokus på IT så som fotoredigering (Photoshop), 3D-animering, skapande av figurer i 3D-format, Green Screen och hantering av olika datorprogram. Jobbcenter ansvarar även för tidningen Framstegsbladet som skrivs där. Du kommer i din roll handleda och stödja personer med lättare funktionsnedsättningar på deras arbete, för att få dem att närma sig ordinarie arbetsmarknad. Medarbetarna är i åldern 20-65 år och har ett LSS-beslut. Vi söker dig som gillar att möta människor och stötta dem i deras utveckling. Hos oss jobbar du nära personer som behöver stöd och arbetsträning. Vi jobbar med genomförandeplaner och personlig utveckling som ska leda till praktikplats och helst en anställning. Framstegets värdegrund Tillsammans gör vi Framsteg. KVALIFIKATIONER Det absolut viktigaste för oss är den personliga lämpligheten och att du brinner för att stödja och utveckla människor i deras arbete. Du är också bra på att skapa möjligheter för personer med funktionsnedsättningar. Du har lägst gymnasial utbildning. Gärna högskolepoäng som arbetsgivaren anser relevanta för arbetet. Att ha erfarenhet av arbete med personer med autism är meriterande. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Hultsfreds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Vi har valt Offentliga Jobb som rekryteringskanal för att marknadsföra våra lediga tjänster och vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Arbetsgivare
Hultsfreds kommun
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Boendestödjare socialpsykiatrin

Arbetsgivare / Ort: Mora kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare

Om jobbet
Ansök idag. Kollegor imorgon. Beskrivning Till vårt boende Lokatten söker vi nu en engagerad och ambitiös medarbetare som delar Mora kommuns värdegrund. Boendet är ett stödboende med nio lägenheter inriktat mot socialpsykiatri. Lägenheterna är belägna i ett bostadsområde med närhet till en gemensamhetslokal. Det finns tillgång till dygnet-runt-stöd utifrån den enskildes behov. Insatserna som utförs utgår från biståndsbeslut. Enhetens uppdrag är att främja en god livskvalitet för den enskilde genom att stödja denne i vardagliga sysslor och på fritiden samt skapa goda relationer och en trygg tillvaro/miljö för brukaren. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med tillträde 2021-10-01 eller enligt överenskommelse. I denna rekrytering intervjuar och rekryterar vi löpande. Arbetsuppgifter I rollen som boendestödjare inom socialpsykiatrin kommer du jobba med att stödja personer med psykisk och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.  Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära att ge stöd i den enskildes hem, motivera till goda levnadsvanor, utföra omvårdnadsarbete och medicinska uppgifter delegerade av SSK samt att stärka den enskildes resurser genom vägledning och motiverande samtal. Som näransvarig för brukaren kommer du att upprätta genomförandeplaner och dokumentera enligt IBIC, bygga upp och utveckla strategier, strukturer och rutiner, delta på vårdplaneringar och samverka med andra aktörer och vårdenheter i samhället.  I uppdraget ingår även att städa och laga mat i den gemensamma lokalen.    Kvalifikationer Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är relationsskapande, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du ska ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt, samt se möjligheter i förändringar. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar, planerar och följer upp ditt arbete. Du som söker bör ha kunskaper om gällande lagstiftning, Motiverande samtal, Vård och stödsamordning, KBT samt kunskaper inom autismspektrat. Erfarenhet av att arbeta med utåtagerande personer samt med personer med tidigare missbruk är av stor vikt.  Du är en lugn och kontrollerad person i stressade eller pressade situationer som behåller ett realistiskt perspektiv på situationerna och fokuserar på rätt saker. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.   Krav Du har utbildning som skötare i psykiatrisk verksamhet, behandlingsassistent, undersköterska eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Körkort B för manuellt växlad bil. Erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård, socialpsykiatri, boendestöd eller socialt arbete. Erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande. Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Datorkunskaper relevanta för uppdraget. Kunskaper/utbildning inom psykisk och fysisk funktionsnedsättning. Kunskaper om socialt arbete. Socialförvaltningen Mora i hjärtat av Dalarna! Socialförvaltningens uppgift är att vara det yttersta skyddsnätet då människor i svåra situationer behöver stöd och hjälp och saknar andra hjälpmöjligheter. Socialförvaltningen är en förvaltning med drygt 700 medarbetare och har en budget på c:a 525 miljoner. Organisationen är uppdelad i fyra avdelningar: vård- och omsorgsboende, ordinärt boende, arbete och integration samt individ- och familjeomsorg. Förvaltningens uppdrag är att utreda och verkställa beslut inom SoL, LSS, HSL m fl. Välkommen med din ansökan till oss! Mora kommun Mora kommun är alla vi som jobbar här. Det är summan av de vi är och allt vi gör. Varje hemtjänstbesök, skolexamen och utlånad biblioteksbok. Varje skollunch, brandkårsutryckning och nytt bostadsområde. Vi är närheten till naturen och den rena luften. De gamla traditionerna och de nystartade företagen. Vi är vår fantastiska historia men också det som tar oss framåt. Tillsammans gör vi Mora till ett hem. Var med oss när vi växer som människor och kommun. Idag och imorgon. Vi värnar om din integritet, läs mer om Mora kommuns behandling av personuppgifter på vår https://morakommun.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/behandling-av-personuppgifter-gdpr.html. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Mora kommun
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Timvikarie omsorgsassistent/boendestödjare

Arbetsgivare / Ort: Falu kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)
Publicerad: 2021-08-19
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Om jobbet
Bryr du dig om andra? Är du den som gör det lilla extra för att göra någon annan glad? Ser du och värdesätter varje individ för vem den är? Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete inom Socialförvaltningen.    De olika verksamheterna Boendestöd är en verksamhet som erbjuder en social och praktiskt stödinsats för att tillvarata den enskildes egna resurser i och omkring det egna boendet. Utifrån funktionsnedsättning ser man till den enskildes olika behov av stöd, omsorg och service. Vi utgår från vår lokal/kontor i Bojsenburg och geografiskt sett arbetar vi runt hela Falu Kommun. En gruppbostad är till för de personer som behöver mycket stöd och hjälp i sin vardag. På gruppbostaden har brukaren en egen lägenhet i direkt anslutning till gemensamma utrymmen och det finns tillgång till personal dygnet runt. Personalen ger stöd och hjälp så att denna kan klara sitt vardagliga liv. En servicebostad består av egna lägenheter i ett hyreshus eller ett bostadsområde. Brukaren har en egen lägenhet och i närheten finns tillgång till personal- och gemensamhetslägenhet. Brukaren erbjuds aktiviteter i gemensamlägenheten efter sina behov. Det är behoven som styr när personal finns i servicebostaden. Vanligast är att det finns personal på natten, i en del servicebostäder kan brukaren få kontakt med personal via telefon och i andra kan brukaren få hjälp nattetid via trygghetslarm. Daglig verksamhet bygger på gemenskap och delaktighet där alla medverkar efter sina egna möjligheter i de aktiviteter som verksamheten erbjuder. Exempel på aktiviteter som erbjuds är diverse legoarbeten, friskvård, utflykter och matlagning. Boendestöd socialpsykiatrin söker boendestödjare med en god förmåga att bemöta, stärka och stödja individer i deras vardag. På socialförvaltningen arbetar vi med viktiga och meningsfulla arbetsuppgifter - vi gör skillnad för människor varje dag. Vuxensektionen utgör ena tre sektioner utöver barn och familjesektionen samt Lss-sektionen. Sektionens verksamheter avser rådgivning samt utredning/beslut och verkställighet av stöd och insatser enligt social lagen. LVM resp LVU till vuxna personer från 18 år inom områdena missbruk/beroende, försörjning, socialpsykiatri (stöd till personer med psykisk funktionsnedsättning), våld i nära relationer samt familjerådgivning. Arbetsuppgifter Som omsorgsassistent eller Boendestödjare innebär arbetet att stödja och motivera personer i deras dagliga liv. Exempel på arbetsuppgifter är; personlig omårdnad, skötsel av hemmet, genomföra aktiviteter utifrån brukarens genomförandeplaner, samt dokumentation. Kvalifikationer • Du ska ha fyllt 18 år. • Du ska ha en viss förkunskap i att tillaga måltider. • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (svenska). Meriterande kvalifikationer • Gymnasieskolans 3-åriga omvårdnadsprogram eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. • Erfarenhet från arbete inom vård och omsorg.  • Erfarenhet av delegering av hälso- och sjukvårdsuppgifter. • B-Körkort. Personliga egenskaper • Du ska ha empatisk förmåga, vara stabil och serviceinriktad. • Du ska ha ett stort engagemang och intresse för målgruppen. • Du har de fysiska förutsättningar som krävs för att hjälpa brukaren. Övrigt För arbete inom LSS samt vuxensektionen kräver arbetsgivaren in belastningsregister §22. Detta kan beställas via polisens hemsida polisen.se   UPPLYSNINGAR Paula Westin, 023-82631    [email protected]   FACKLIGA REPRESENTANTER Kommunal: 010-442 81 69  I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.    
Arbetsgivare
Falu kommun
Hemsida: http://www.falun.se
Ansökan
Ansök senast 26 september (1 dag kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.