Tora Vega Folkhögskola

Folkhögskolan Hvilan har efter 155 år bytt namn till Tora Vega Folkhögskola.

Vi är en mångfasetterad folkhögskola med huvudsätet i Åkarp som ligger mellan Malmö och Lund, men vi har sedan 2015 även filial i Lund och vi bedriver även ett antal utbildningar på distans.

Idag är det ca 700 studerande per år som, på plats eller online/hybrid, möts där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden.

Hos oss får du verktygen som kan påverka din livssituation och delta i samhällsutvecklingen. Vi på Tora Vega Folkhögskola utgår från allas lika värde.

Varmt välkommen till Tora Vega Folkhögskola!

 

Tora Vega Folkhögskolan är en religiöst och politiskt obunden och icke vinstdrivande ideell förening där mångfalden är viktig.

Visa mer
Visa mindre

Folkhögskola utbildningar hos Tora Vega Folkhögskola

Allmän kurs Bas 1-3 år

En utbildning för dig som behöver läsa in motsvarande grundläggande behörigheter på gymnasiet.

Allmän kurs Grund 1-2 år

En utbildning för dig som behöver läsa in grundskolebehörighet motsvarande årskurs 7-9.

Allmän kurs - Högskoleförberedande för utländska akademiker, 1–2 år på semidistans Lund

En behörighetsgivande utbildning och allmän kurs för dig som är nyanländ, utländsk akademiker, har motsvarande godkända utländska gymnasiebehörigheter och/eller läst på högskolenivå.

Allmän kurs Naturvetenskapliga basår 1–2 år

För dig som är intresserad av naturvetenskap och har minst 1 års studier på gymnasiet eller motsvarande. Här studerar du för motsvarande grundläggande behörigheter samt särskilda behörigheter.

Care of Folkbildningen

Kurs för dig som kommer från Ukraina, är över 18 år och går under massflyktsdirektivet. På kursen får du lära dig svenska om det svenska samhället och arbetsmarknaden.

Fast Care

Kurs för dig som kommer från Ukraina, är över 18 år och går under massflyktsdirektivet. På kursen får du lära dig svenska/yrkessvenska, om den svenska arbetsmarknaden och samhället.

Fritidsledarutbildning 2 år

En fritidsledare arbetar med ett främjande perspektiv, alltså att ta fram individens resurser och att fokusera på det positiva. Fritidsledarutbildningen är för dig som vill arbeta med människor i olika åldrar, främst ungdomar.

Hvilan SFI – en del av Tora Vega Folkhögskola

Kursen svenska för invandrare (SFI) ges till dig som är ny i Sverige och har uppehållstillstånd. Målet är att du efter avslutad kurs har grundläggande kunskaper i svenska. Utbildningen finns även i Burlöv, Staffanstorp och i Lund

Lärarassistentutbildning - distans (med obl. träffar)

Som lärarassistent fungerar du som både administrativt och socialt stöd för lärarna på grundskolan, gymnasiet eller annan utbildningsform. Du är också ett special- och socialpedagogiskt stöd för elever vid behov.

Socialpedagogutbildning - distans (med obl. träffar)

Som socialpedagog arbetar du med människor i utsatta situationer. Efter utbildningen hos oss kan du arbeta med att stötta barn och unga i deras vardag, med stort fokus på det förebyggande och främjande arbetet.

Studiemotiverande kurs SMF 3 mån

Pallar du inte mer? Det här är en kort utbildning på 3 månader som är anpassad för DIG? Vi möts där du är och tillsammans tar vi oss vidare. Du tränas i studieteknik och inför högskoleprov. Studiebesök, relevanta för dina studier är också en viktig del i utbildningen. Vi jobbar i en studietakt anpassad för dig och dina förutsättningar där dina erfarenheter, kunskaper och behov ligger som grund.
Gör intresseanmälan

Kontakta Tora Vega Folkhögskola

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad eller har frågor till Tora Vega Folkhögskola. Tora Vega Folkhögskola hör av sig inom kort!