På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Elevassistent
Spela filmen

Elevassistent

Elevassistenter arbetar i skolan och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Det kan till exempel handla om läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifterna kan variera mycket och det gör arbetet omväxlande och ger mycket till den som vill arbeta med barn. Men jobbet ställer också krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar inom yrket.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hjälpa eleven att finna ro i sina studier och att hjälpa till att hitta individuella lösningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Det kan också röra sig om att träna på vardagliga arbetsuppgifter, att vara ett stöd för eleven på raster, i omklädningsrum och på utflykter med mera.

Elever som har någon form av funktionsnedsättning är ofta berättigade till att ha en assistent både under lektionstid och i fritidsverksamheten. Som elevassistent finns man då med under elevens hela skoldag, överallt där eleven befinner sig. Det ingår ofta i jobbet att även vara med på fritids.

Det är den ansvarige läraren som har huvudansvaret för hur arbetet i klassrummet bedrivs och som elevassistent arbetar man ofta på instruktion från läraren.

Anställningar som elevassistent i Sverige är allt som oftast visstidsanställningar som varar under en viss tid, ofta är det en termin eller i bästa fall ett läsår. Ofta är det en halvtidstjänst eller ännu mindre omfattning. 

Utbildning

Elevassistenter kan ha olika utbildningsbakgrund. Gymnasieutbildning och gärna eftergymnasial utbildning, t.ex från en yrkeshögskola, kring den funktionsnedsättning eleven har är vanliga krav från skolorna.

Framtidsutsikter

Arbetsmarknaden för elevassistenter är ganska tuff över hela landet. Antalet elevassistenter som arbetar ute på skolorna är beroende av hur mycket varje kommun och varje enskild rektor väljer att satsa på elevstöd i skolan. Kunskaper om att arbeta med elever som behöver särskilt stöd ökar chansen till jobb.

Personliga egenskaper

För att lyckas i yrkesrollen som elevassistent behöver man vara flexibel, empatisk, lugn och tydlig samt ha förmågan att skapa goda relationer till elever och deras vårdnadshavare och att samarbeta med andra elevassistenter och lärare. Man behöver också kunna hantera utåtagerande elever på ett lågaffektivt sätt.

Övrigt

En kognitiv funktionsnedsättning kan yttra sig i form av svårigheter att minnas, uppfatta tid, planera, organisera, fokusera, hantera stressiga situationer och ta in och tolka mycket information. Att vara i sociala sammanhang kan också upplevas som mycket stressande för personer med kognitiva funktionsnedsättningar.

Visste du att...?

... experter på området inom ADHD, tror att det finns 1-2 barn i varje skolklass som har ADHD. Diagnosen ADHD brukar ställas efter en utredning, som påbörjas endast om personen och/eller personens omgivning upplever viss problematik pga anad ADHD.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

172 Lediga jobb

Elevassistent till högstadie på Waldorfskola

Arbetsgivare / Ort: Föreningen För Waldorfpedagogik i Kungälv / KUNGÄLV
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-25
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Elevassistent

Om jobbet

Korta fakta om jobbet

Omfattning: ca 70% förlagd under 5 dagar

Anställningsform: Visstidsanställning omgående-211222, med trolig förlängning för vårterminen.

Om jobbet

Fredkullaskolan är en Waldorfskola där vi värdesätter en naturlig och vacker lärmiljö för våra elever. Skolan ligger i närheten av Fontinskogen där eleverna vistas ofta. På skolan går ca 150 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 9. Det finns även en skolträdgård där barnen planterar och leker. I dessa "uterum" förenas teori med praktik. Barnen får lära och relatera till sin omvärld med sina sinnen, genom att arbeta med naturmaterial, med vers och sång. Rytm i vardagen och årstiden ger igenkännande och trygghet och en god grund för inlärning. Mottot är att ha en hållbar arbetsplats där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro, med hjälp av positiva, ansvarstagande och engagerade människor.

Besök gärna vår hemsida: www.fredkullaskolan.se och vår Faceboksida: Fredkullaskolan i Kungälv

Om tjänsten

Vi söker dig som vill stötta arbetet i vår klass 7, med waldorfpedagogiken som grund. Du ingår i ett arbetslag som gemensamt arbetar för att eleverna skall nå sin högsta potential. Tjänsten ligger på ca 70% förlagd på fem dagar.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som elevassistent i vår klass 7, med för närvarande 19 elever.

 • Som elevassistent ansvarar du för att stötta eleverna i deras undervisning, enskilt och tillsammans med kollegor, elevhälsa och skolledning.
 • Främja goda relationer till elever, medarbetare och vårdnadshavare genom möten, samt dokumentation.

Kvalifikationer

 • Du har lätt för att skapa en kreativ miljö för eleverna, där lek och naturupplevelser är en naturlig del i vardagen.
 • Du har förmåga att väcka nyfikenhet och förundran hos elever.
 • Har kunskap om läroplanen och styrdokumentens mål
 • Ha god kunskap om elever med svårigheter
 • Ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister krävs.

Meriterande

 • Har tidigare erfarenhet av yrket
 • Du har utbildning och/ eller erfarenhet inom waldorfpedagogik.

Personliga egenskaper

Du är en driven person som ser möjligheter, lösningar och triggas av utmaningar. Du är trygg i dig själv och är en god förebild för barnen. Du har lätt för att samarbeta med barn, föräldrar och kollegor kring problemlösning utifrån en gemensam plattform och mål. Du är respektfull och har förståelse för allas lika värde, samt har en förståelse för värdet av mångfald. Du är intresserad av att söka ny kunskap och vara uppdaterad med samhällets förändring. Du är kommunikativ och kan kommunicera både i grupp och enskilt. Du känner arbetsglädje och framtidstro.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ev. erfarenhet inom yrket.

Övrig information: Arbetsgivare: Föreningen för waldorfpedagogik

Var ligger arbetsplatsen? Tvetgatan 9, 44233 Kungälv

Omfattning: Visstid

Lön: Fast månadslön

Anställningsdatum: omgående

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Arbetsgivare
Föreningen För Waldorfpedagogik i Kungälv
TVETGATAN 9
44233 KUNGÄLV
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Elevassistent

Arbetsgivare / Ort: Järfälla kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Elevassistent

Om jobbet
Tallbohovskolan är en skola för 450 elever med klasserna F-9. Skolorna är mångkulturella och många familjer är två- eller flerspråkiga. Inom organisationen finns Järfälla Musikklasser år 4-9. ARBETSUPPGIFTER Arbete med elever med särskilda behov i centrala grupper, Elever med diagnos inom autismspektrat år F-6 samt grundsärskola år 1-3. KVALIFIKATIONER Erfarenhet krävs. Vi lägger stor vikt vid lämplighet. ÖVRIGT Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbahososs Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Järfälla kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Elevcoach till Bodaskolan

Arbetsgivare / Ort: Älvkarleby kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Elevassistent

Om jobbet
Älvkarleby kommun med närmare 9 500 invånare ligger precis där Dalälven möter havet. Här är det nära; till, från och mellan det mesta. Tre tågstationer och täta bussturer gör det enkelt att komma hit; från Gävle tar det 12 minuter med Upptåget, från Uppsala knappt en timme. Och till butiker och annan service är det sällan mer än en kvart. I dag är vi drygt 700 engagerade medarbetare som arbetar för Älvkarleby kommun och Mod, vilja, respekt och helhetssyn är vår värdegrund och ledord i allt vårt arbete. välkommen att bli en av oss! Bodaskolan är en låg- och mellanstadieskola i centrala Skutskär. Bodaskolan är en skola i utveckling och vi har mycket på gång! Vi bedriver undervisning av hög kvalitet samtidigt som vi håller starkt fokus på arbetet med hållbarhet, fysisk aktivitet samt trygghet och studiero. Arbetsklimatet på skolan präglas av samarbete, hjälpsamhet och vilja att utvecklas. ARBETSUPPGIFTER Som elevcoach på Bodaskolan har du en central roll i det elevnära värdegrunds- och trygghetsarbetet. Du deltar i, och arrangerar, elevers rastaktiviteter tillsammans med vår rastaktivist. Du hjälper elever i sociala situationer för att förebygga konflikter och missförstånd. Du hjälper elever att reda ut konfliktsituationer om det uppstår. Du har återkommande samtal med elever som har behov av det. Du arrangerar och leder samtalsgrupper tillsammans med lärare och/eller elevhälsopersonal. Du har en central och drivande roll i skolans likabehandlingsarbete och ingår i skolans likabehandlingsgrupp (trygghetsgrupp). Du samverkar med personal i skolan och i fritidshemmet, vårdnadshavare samt instanser utanför skolan i förekommande fall (exempelvis socialtjänst och idrottsföreningar) Arbetet innefattar både elevernas skoltid och fritidstid. KVALIFIKATIONER Krav: Utbildning: Legitimerad lärare i fritidshem, legitimerad lärare, legitimerad förskollärare eller socionomutbildning. Erfarenhet: Erfarenhet av arbete i skola med yngre elever (6-12 år) Meriterande: Utbildning inom ART eller likande program. Erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Erfarenhet av arbete i mångkulturell skola. Erfarenhet av arbete med rastaktiviteter/rastaktivering. ÖVRIGT Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Älvkarleby kommun strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald och jämställdhet bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. För att främja hälsa har Älvkarleby kommun rökfri arbetstid samt att vi erbjuder motion på arbetstid eller friskvårdsbidrag. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.
Arbetsgivare
Älvkarleby kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Elevassistent på Mellegårdens skola

Arbetsgivare / Ort: Strömstads kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 3 månader – upp till 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-09-13
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Elevassistent

Om jobbet
Strömstads kommun har ett brett uppdrag att erbjuda kommunal service inom hela vår kommun. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare för vår plats. Barn- och utbildningsförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla utbildning för barns och elevers personliga och kunskapsmässiga utveckling. Vi arbetar utifrån helhetsidén att lärande och utveckling sker genom trygghet, glädje, lust och engagemang. Vi arbetar tillsammans för att all utbildningsverksamhet ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. ARBETSUPPGIFTER På Mellegårdens skola går det ca 114 elever i årskurs F-6. Skolans prioriterade mål är tillgänglig lärmiljö och tydliggörande pedagogik. Vi arbetar aktivt för att skapa en Vi-känsla på skolan där skolan lärare och elever gemensamt skall känna ett ansvar för skolans miljö och trivsel. På Mellegårdens skola söker vi nu en engagerad elevassistent i förskoleklass.. Huvuduppdraget är undervisning i förskoleklass men du kommer även att ha uppdrag under förmiddagen utifrån verksamhetens behov och din kompetens. I din roll som elevassistent i förskoleklass ingår att bistå förskolläraren i att planera, genomföra och följa upp undervisningen, utifrån den pedagogiska planeringen som ni tar fram med stöd av läroplanen. Du arbetar för att motivera och inspirera eleverna till lärande och stöttar dem i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling. KVALIFIKATIONER Till tjänsten som elevassistent i förskoleklass söker vi dig som är utbildad elevassistent. Digital kompetens är ett krav för att hantera information, dokumentation och är en naturlig del av undervisningen. Som person är du lugn och stabil och har förmågan att skapa en trygg miljö för alla elever. Vi ser även att du är nyfiken och vill utvecklas i ditt arbete. Din kreativitet smittar av sig på andra och skapar ett engagemang och motiverar till lärande. Du bidrar gärna med idéer och nya tankesätt för att driva verksamheten framåt. Har du dessutom god förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och till dina kollegor ser vi fram emot din ansökan! ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Varmt välkommen med din ansökan!
Arbetsgivare
Strömstads kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Resurs till elever med diabetes

Arbetsgivare / Ort: Vittraskolorna AB
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-08-27
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
 • Elevassistent

Om jobbet
Vittraskolorna, ett av Sveriges ledande friskoleföretag med 23 för- och grundskolor runt om i landet. Tillsammans ansvarar vi för cirka 8000 barn och elever och har cirka 1000 medarbetare. Vi startade vår första skola 1993 och ingår sedan 2008 i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. På Vittra är vårt mål att varje barn ska bli medveten om sig själv och världen omkring oss. Vi förbereder dem med kunskap och mod för att de ska känna att de kan vara med och påverka samhället till det bättre. Resurs till elever med diabetes. Ditt uppdrag Som resurspedagog har du ett viktigt uppdrag som möjliggör att vardagen för elever i skolan fungerar väl. Du kommer vara ansvarig för två elever där du arbetar nära så väl elever, vårdnadshavare och ansvarspedagoger. Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen -på lektioner, under måltider och under rastaktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att hjälpa eleverna med blodsockermätning, dosera insulin, ha en överblick över elevernas allmäntillstånd samt att föra en tät dialog med vårdnadshavare. Din profil I första hand söker vi dig som har kunskap och erfarenhet av diabetes. Tjänsten kommer vara en tidsbegränsad anställning på 100% med start i oktober. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder Vittra Halmstads grundskola startade hösten 2002 och befinner sig nu uppe på Vapnöhöjden med närhet till Galgbergets härliga natur. Idag har vi ca 300 elever i grundskolan samt 85 barn i förskolan. Vi erbjuder dig en kreativ arbetsmiljö med engagerade och drivna kollegor. Hos oss i Vittra möts du av en verksamhet med stort engagemang, hög kvalitet och massor av glädje. Du arbetar i en stimulerande och trygg miljö i nära pedagogiska relationer mellan vuxna och barn. Vi har pedagogiska måltider vilket innebär att du som anställd äter kostnadsfritt.Utöver Friskvårdsbidrag på 2000kr/år, har vi gruppträning på enheten 1 dag i veckan. Anställda inom Academedia har tillgång till Förmånswebben. Där får medarbetare bland mycket annat en lättöverskådlig sammanställning av lön, pension, försäkringar och semesterdagar. Övrigt Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Anne Karlsson på 035-161382 eller mailadress [email protected] Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Arbetsgivare
Vittraskolorna AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.