På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Skolvärd/skolvärdinna
Spela filmen

Skolvärd/skolvärdinna

En skolvärd / skolvärdinnas arbetsuppgifter går ut på att arbeta förebyggande mot mobbning och ansvara för säkerhet, så att eleverna men även skolans personal känner sig trygga.

Om skolvärd/skolvärdinna har ett annat modersmål än svenska, agerar man i praktiken ofta som tolk och underlättar för nyanlända elever samt för de föräldrarna som behöver tolkhjälp vid kontakt med skolan.

På större skolor kan det finnas flera skolvärdar och då kan uppgifterna bli fördelade emellan dem på olika sätt, en kan vara huvudansvarig för anti-mobbningsarbete, en annan för kontakt mellan skolan och föräldrarna, en tredje för kvällsaktiviteter på skolan, som t ex läxhjälp eller någon annan form av "öppen skola".

En skolvärd/skolvärdinna fungerar lite som en mentor, en som inte undervisar eller sätter några betyg och har till uppgift att stötta och coacha elever under deras studietid på skolan.

Utbildning

Skolvärd / skolvärdinna kan ha mycket varierande utbildningsbakgrund. Ofta krävs det någon form av eftergymnasial utbildning och helst med pedagogisk inriktning. Språkkunskaper i engelska och i andra språk är mycket meriterande.

Grundläggande gymnasieutbildning finns på flera av gymnasieskolans program.

Arbetsplats

Skolvärd/skolvärdinna arbetar på grund- och gymnasieskolorna och är till för att stödja elever och skolpersonal inne på skolan, men även på skolgården och underlättar genom att ge elever information, stöd och ibland också praktisk hjälp.

Visste du att...?

... experter på området ADHD tror att det finns 1-2 barn i varje skolklass som har ADHD. Diagnosen ADHD brukar ställas efter en utredning, som påbörjas endast om personen och/eller personens omgivning upplever viss problematik pga anad ADHD.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

20 Lediga jobb

Skoldministratör 60 %

Arbetsgivare / Ort: Motala kommun
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-29
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolassistent

Om jobbet
Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns. Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen. Verksamhet grundskola/särskola är en del av Bildningsförvaltningen. Verksamheten omfattar 21 grundskolor samt grundsärskola och det totala antalet elever är ca 4500. Fem av grundskolorna är högstadieskolor medan de övriga, med något enstaka undantag, omfattar åk F-6. I verksamheten ingår även fritidshem. Fågelsta skola är en skola på landet söder om Motala som arbetar tematiskt och åldersintegrerat. Godegårds skola är en liten personlig skola på landet. Här står kunskap, trygghet och rörelse i fokus. Karlslund skola är den lilla skolan med hjärta och engagemang. Våra värdeord är hänsyn, respekt, artighet, ärlighet och hjälpsamhet som genomsyrar vår verksamhet. ARBETSUPPGIFTER Du är ett stöd till rektor och personal i administrativa uppgifter för skolorna Fågelsta, Godegård och Karlslund. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av fakturahantering, arkivering, inrapportering av statistik, betyg och omdömen mm. Utöver det förekommer även arbete med hantering av nationella prov, beställningar och schemaläggning. KVALIFIKATIONER Du har gymnasieutbildning med inriktning mot administration eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och lämplig för uppdraget. Som person är du serviceinriktad och van vid att ta initiativ till att lösa administrativa uppgifter både för rektor och personal. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du är van att samarbeta med andra samt är flexibel. Då datorn är ditt främsta arbetsredskap ser vi att du är en van dataanvändare och snabbt lär dig nya system. ÖVRIGT Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.
Arbetsgivare
Motala kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

IT & VAKTMÄSTARE

Arbetsgivare / Ort: Skeppsholmens Folkhögskola - Ideell Fören / STOCKHOLM
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-06-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolvaktmästare

Om jobbet

Skeppsholmens folkhögskola är en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Här möts varje människa utifrån sina förutsättningar, oavsett om man vill läsa in behörighet på den Allmänna kursen eller fördjupa sig i ett specialintresse på Skriv- Musik- eller Båtbyggarkursen. Etableringskursen riktar sig till nyanlända. SMF – studiemotiverande folkhögskolekurs – är för den som vill komma igång med studier.

Skolan ligger centralt mitt i Stockholm, på den vackra ön Skeppsholmen. Nyckelord för oss är kunskap, delaktighet och reflektion. Vi tror på lärande i en öppen, nyfiken miljö där man möter varandra med ömsesidig respekt. Skeppsholmens folkhögskola är en skola med c:a 250 deltagare på heltidskurserna.

Vi söker dig tekniskt kunniga, praktiska och kreativa medarbetare som också har goda digitala kunskaper, som är lätt att samarbeta med och trivs i en dynamisk miljö där du är en nyckelperson. Du är handlingsinriktad, ordningsam, kan prioritera, är stresstålig och kan ha många bollar i luften. Du trivs att att ha människor ikring dig. Eventuellt kan tjänsten utökas beroende på intresse och bredd.

Skicka in din ansökan med ett personligt brev, cv och gärna löneanspråk.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-01. Vi kan tyvärr inte ta emot samtal under sommaren.

Tillträde 1/10 eller tidigare/enligt ök. Visstidsanställning 21/22 med möjlighet till framtida fortsatt anställning.

Arbetsgivare
Skeppsholmens Folkhögskola - Ideell Fören
SLUPSKJULSVÄGEN 12
11149 STOCKHOLM
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Skoladministratör till Kristiansborgsskolan

Arbetsgivare / Ort: Västerås kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolassistent

Om jobbet
Just nu söker vi på Kristiansborgsskolan en skoladministratör. Är du vår nya kollega? Kristiansborgsskolan är en grundskola för år 6-9. Vi befinner oss centralt i Västerås. Här sker undervisning med modern pedagogik och alla våra elever har en egen ipad som arbetsverktyg. Vi strävar efter att alla elever ska få plats och möjlighet att lyckas. Tillsammans skapar vi studielust som bidrar till att utveckla eleverna till öppna, aktiva och nyfikna världsmedborgare. Vi som arbetar på skolan har alla olika erfarenheter och kunskaper. Men något vi har gemensamt är vårt intresse för undervisning och lärande. Vi vill skapa skillnad för Västerås stads ungdomar. Välkommen till oss! Enheten ingår i Barn- och utbildningsförvaltningen. Läs gärna mer om oss på: https://skola.vasteras.se/grundskolor/kristiansborgsskolan ARBETSUPPGIFTER Som skoladministratör har du en viktig och central roll på skolan där du arbetar nära ledningen och skolans pedagoger. Du ansvarar bland annat för beställningar, betygshantering, diarieföring och rutiner. Arbetet sker i flera olika skoladministrativa system, bland annat Extens, Ciceron, Vklass och VIP. Utifrån din kompetens har du goda möjligheter att påverka innehållet i ditt arbete. Bland annat kan det tillkomma visst ekonomiarbete om du har erfarenhet av det sedan tidigare. KVALIFIKATIONER Vi söker dig om har en eftergymnasial utbildning gärna inom administration eller ekonomi, alternativt har du arbetslivserfarenhet som är lämplig för tjänsten. Vi ser att du har aktuell erfarenhet av administrativt arbete och att du tidigare arbetat med service. Vi tror också att du har erfarenhet av skoladministrativa system, som exempelvis Vklass/Extens. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom skolan. Som person är du serviceinriktad och trivs att arbeta i en bred roll med varierande arbetsuppgifter. Du har lätt att prioritera bland dina uppgifter och kan arbeta lika bra självständigt som i team med andra. I den här rekryteringen kommer vi att be dig om ett utdrag från belastningsregistret. Varmt välkommen med din ansökan! ÖVRIGT Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället. Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här: https://www.vasteras.se/jobbochkarriär Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.
Arbetsgivare
Västerås kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Vikarierande vaktmästare till Praktiska i Liljeholmen

Arbetsgivare / Ort: Praktiska Sverige AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolvaktmästare

Om jobbet
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter. Läs mer om oss på www.praktiska.se. Välkommen till gemenskapen! Vår händige och hjälpsamme vaktmästare är sjukskriven och vi behöver nu en vikarie som kan fylla hans skor. Om Praktiska Gymnasiet Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden. Praktiska Gymnasiet Liljeholmen Skolan ligger centralt i Liljeholmen och huserar 390 elever och 44 anställda. Vi har sju program: hotell & turism, handel & administration, bygg & anläggning. el & energi, fordon & transport, industriteknik (låssmed) & hår & make up-stylist. Vi kommer till hösten även starta frisörprogrammet. Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar. Det är samma för såväl eleverna som med kollegor Om tjänsten Du kommer ansvara för att våra lokaler är i toppskick och att allting fungerar som det ska. Du lagar det som är trasigt och löser problem som uppstår. Du reparerar saker som går att laga och köper nya saker vid behov. Du hjälper både elever och personal med praktiska saker. Du kommer vara ansvarig för att underhålla elevdatorer och skicka dessa på service vid behov. Vi ser gärna att du har god IT-vana då du kommer se till att våra projektorer, skrivare, datorer och telefoner fungerar som de ska. Du kommer även sköta kontakten med AcadeMedia IT-support vid behov. Tjänsten är ett vikariat med start enligt överenskommelse. Vikariatet sträcker sig till 31/12 men chans till förlängning finns. Din bakgrund Vi söker en pålitlig, teknisk person med öga för detaljer. Du är händig och tar eget initiativ. Du är en problemlösare och tycker om att arbeta med människor, såväl unga som gamla. Du är noggrann och organiserad, en pålitlig arbetare som kan utföra rutinuppgifter utan tillsyn. Är du den vi söker? Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 1 augusti 2021. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta biträdande rektor Camilla Narvehed på 0706151980 eller via mail [email protected] Varmt välkommen med din ansökan! Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster. Om AcadeMedia Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se.
Arbetsgivare
Praktiska Sverige AB
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE

Blombackaskolan söker skolassistent

Arbetsgivare / Ort: Södertälje kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast idag
Publicerad: 2021-07-07
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Skolassistent

Om jobbet
En dag på jobbet Varje arbetsdag börjar kl 07:00 med att du ser över dagens vikariebehov i verksamheterna. Det pusslet måste vara löst innan dagens första lektioner sätter igång så du behöver vara beredd på en daglig rivstart. Om det är akut behöver du också vara bekväm med att själv kunna rycka in som tillfällig vikarie i skolans alla stadier. Du tar emot besökare och är i många fall skolans ansikte utåt, du bistår skolans ledning, medarbetare vårdnadshavare och elever med administrativa göromål. Du hanterar elevadministrationen i skolans olika program, handhar intern och extern kommunikation, beställer förbrukningsmaterial, hanterar fakturor, tar emot leveranser och ansvarar för skolans personalutrymmen. Att vara medarbetare på Blombackaskolan innebär att du tillsammans med engagerade kollegor skapar den bästa möjliga kvalitativa verksamheten för våra elever. Vem är du?  Krav: - Du har några års erfarenhet från att arbeta administrativt på en skola - Du har tidigare ansvarat för vikarieanskaffning på skola - Du har mycket god kännedom om att arbeta med system inom elevhantering - Du har mycket god förmåga att uttrycka dig klart och korrekt i tal och skrift på svenska samt att kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor på ett sätt där du tar ansvar för budskapet och att mottagaren förstår vad du menar - Du är ansvarstagande, drivande, tar initiativ och har en god planeringsförmåga Meriterande: - Du har erfarenhet av att arbeta i Tieto och/eller Vklass - Du har utbildning i eller erfarenhet av att jobba med ekonomi - Du har tidigare erfarenhet av att arbete i elevgrupper Personliga egenskaper: Som person är du är genuint intresserad av administration och service. Du är noggrann, prestigelös och förstår vikten av att hålla överenskomna deadlines i alla sammanhang. Du arbetar självständigt eller gemensamt och alltid mot uppsatta mål. Du är lyhörd, initiativrik och har en god samarbetsförmåga. Vi erbjuder dig  En tillsvidareanställning på heltid som skolassistent. Hos oss kommer du vara en av ca 70 medarbetare som arbetar vidare i den starkt positiva utvecklingsfas skolan står i och inför. Du blir en viktig kraft i det fortsatta förbättringsarbetet med att arbeta systematiskt för att förverkliga och tydliggöra Blombackaskolans vision och verksamhetsidé. På skolan finns ett stort intresse för pedagogisk utveckling och initiativ till att samverka, utveckla och diskutera pedagogiska frågor. Vi arbetar i ett omtänksamt kollegium, med klok prioritering och god delegation, vilket ger en engagerad skola där vi arbetar lugnt, långsiktigt och hållbart. Kommunen erbjuder dig som anställd ett generöst friskvårdsbidrag på upp till 3 000 kr per år och du har möjlighet att äta pedagogisk måltid till en låg kostnad. Välkommen till oss!   Blombackaskolan är en F–9-skola med ett geografiskt läge nära kollektiva kommunikationer, centralt i Södertälje. Vi arbetar i ett trivsamt, erfaret kollegium där det finns en uttalad trivsel i både elev och personalgrupp. Skolan har en stabil grundstruktur med arbetslag som enhet för pedagogisk utveckling och med en undervisningsnära skolledning. Det finns en stolthet av att vara del av Blombackaskolan. Skolans värdegrund vilar på en ansvarskultur där det är viktigt att alla är med och definierar behoven och tillsammans prioriterar efter de resurser som finns. Blombackaskolan är en mångkulturell skola där vi ser styrkan i olika språk och kulturer och vi värnar om en pedagogik som utgår från elevernas bakgrunder på ett sätt som stärker olikheterna. Kreativitet, nyfikenhet och ödmjukhet är gynnsamt i en mångkulturell miljö samtidigt som struktur, tydlighet och ledarskapsskicklighet är självklara kompetenser i läraryrket för att stärka god undervisning. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Intervjuer sker löpande även under ansökningstiden, varmt välkommen med din ansökan. Hälsningar Eva Pettersson, rektor Blombackaskolan
Arbetsgivare
Södertälje kommun
Ansökan
Ansök senast idag

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.