På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Lärarassistent

Lärarassistent

Vill du ha ett stimulerande arbete och vara med och forma framtidens skola men inte i egenskap av lärare eller skolledare/rektor? I så fall kan yrket lärarassistent vara rätt yrke för dig!

Lärarassistent är en relativt ny yrkesroll som håller på att växa fram inom skolans värld.

Lärarassistent är ett yrke för dig som vill jobba med barn och ungdomar i skolan och vara ett stöd både i och utanför klassrummen. Som lärarassistent blir du en del av det pedagogiska sammanhanget. Lärarassistenter hjälper till med att skapa en trygg och stabil miljö i skolan.

På de flesta skolor behöver lärarassistenter ha tillräckliga kunskaper, färdigheter och kompetenser för att kunna arbeta dels som ett administrativt stöd för lärare och dels som stöd för läraren i klassrum. En lärarassistents arbetsuppgifter varierar beroende på skolans behov, men ersätter inte legitimerade lärare eller elevassistenter, kuratorer eller skolvaktmästare.

Lärarassistenter kan också kallas för läraradministratörer, administrativa assistenter eller klassassistenter. De hjälper lärare med det som behöver göras för att undervisning ska fungera så bra som möjligt. Lärarassistenter bistår i första hand med administrativ hjälp, som att kopiera papper och sätta dem i pärmar eller dela ut till elever, förbereda undervisningsmaterial, notera och rapportera in närvaro, registrera betyg och dylikt. Lärarassistenter kan också åläggas att göra kartläggningar av vilka individuella behov som elever upplever sig ha.

Ibland kan lärarassistenter även agera som stöd för elever som har speciella behov, det kan handla om att en elev missade ett par veckors undervisning pga sjukdom och då kan lärarassistent hjälpa eleven att komma ifatt, men om eleven har större svårigheter kliver ordinarie lärare in.

Utbildning

Lärarassistenter kan ha diverse olika utbildningsbakgrunder. Det är arbetsgivaren som avgör om personens kompetens är tillräcklig för att erhålla anställning som lärarassistent. Minimikravet är dock gymnasiekompetens.

Passande utbildning kan finnas på folkhögskolan och inom yrkeshögskolan.

Visste du att...?

... experter på området inom ADHD, tror att det finns 1-2 barn i varje skolklass som har ADHD. Diagnosen ADHD brukar ställas efter en utredning, som påbörjas endast om personen och/eller personens omgivning upplever viss problematik pga anad ADHD.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

Lediga jobb

Fritidsassistent

Arbetsgivare / Ort: Förskolan Olympen AB / HÄGERSTEN
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 15 July (6 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-15
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Om jobbet
Olympen AB är sedan 1994 en av pionjärerna inom enskild driven förskola. Hälsoperspektiv och pedagogik i rörelse genomsyrar verksamheten och språk är vår profil. Rörelse, glädje, trygghet, flexibilitet och individuella behov styr arbetet med barnen. Du är en driven och flexibel person som inspireras av att bidra till våra elevers utveckling. Du är som person ansvarsfull och du är van vid att jobba mot uppsatta mål. Vi ser gärna att du är en person som har många egna idéer som du vill implementera i vår verksamhet. Du har en god samarbetsförmåga och en vilja att hela tiden utvecklas som individ. Du kommer tillsammans med kollegor ansvara för planering, genomförande och uppföljning av aktiviteter på fritids. Du kommer arbeta som elevassistent under delar av dagen samt fungera som ett stöd till läraren i klassrummet.
Arbetsgivare
Förskolan Olympen AB
Flygelgatan 1
10244 HÄGERSTEN
Hemsida: http://www.olympen.se
Ansökan
Ansök senast 15 July (6 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]

Lärarassistent Undersköterska med yrkeserfarenhet inom sjukvård

Arbetsgivare / Ort: Omsorgslyftet Utbildningar AB / ÄLVSJÖ
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 3 - 6 månader
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 August (1 månad 21 dagar kvar)
Publicerad: 2020-06-11
Källa: Arbetsförmedlingen
LÄS MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Lärarexamen

Om jobbet

OLU är en skola som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner i Stockholms län. Vi erbjuder grundläggande-, gymnasie-, och kvalificerad yrkesutbildning för vuxna.


En av våra medarbetare går på föräldraledighet i september och vi söker nu en lärarassistent till vård- och omsorgsprogrammet. Vi ser gärna att du är undersköterska och har yrkeserfarenhet av sjukvård. Du vill prova arbete som lärarassistent och möjligen framåt fortsätta din yrkeskarriär och vill vidareutbilda dig till lärare.

Som lärarassistent på vår vuxenutbildning handlar dina arbetsuppgifter om att tillsammans med våra yrkeslärare föreläsa, coacha och ge stöd och handledning till mål. Våra elever är målmedvetna och seriösa, några har många års praktisk erfarenhet och andra är nya inom yrkesområdet. Vi individanpassar och hittar olika vägar till målet. Vi utbildar i klassrummet och via distans. Du arbetar i ett kunnigt och trevligt arbetslag. Vi har även reception, studie- och yrkesvägledare och elevhälsoteam som finns på plats i skolan.


Tjänsten är placerad i vår utbildningslokal i Älvsjö och är ett vikariat på heltid med start från september 2020.


Rekrytering sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Arbetsgivare
Omsorgslyftet Utbildningar AB
Götalandsvägen 242
12545 ÄLVSJÖ
Hemsida: http://www.olu.se
Ansökan
Ansök senast 30 August (1 månad 21 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
Visa mer


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.