Språkledare
Spela filmen

Språkledare

Språklig mångfald är en viktig del i människans kulturarv och ett redskap för att uppnå större interkulturell förståelse.

Språkledare undervisar i språk. Du är ofta inte behörig lärare, men har intresse av och erfarenhet inom språkundervisning. Du leder undervisning i svenska för personer som har ett annat modersmål än svenska.

Utbildning

Det är arbetsgivaren som avgör vilken kompetens som behövs för att kunna jobba som språkledare. Men de vanliga kraven är minst gymnasiekompetens och språkintresse. All eftergymnasial utbildning är ett plus liksom erfarenhet av att undervisa.

En bra grund är dock gymnasiets Samhällsvetenskapsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller Humanistiska programmet.

Personliga egenskaper

Det är en stor fördel att ha stort intresse för språk och kunna flera olika språk, samt vara intresserad av pedagogik och gilla att träffa människor med olika etniska och kulturella bakgrunder.

Visste du att...?

... världens mest talade språk är mandarin, som talas av ca 940 miljoner människor.

Visa mer
Visa mindre

  Få hjälp att hitta rätt utbildning

  Vill du få hjälp att hitta en utbildning som passar dig? Fyll i formuläret nedan så matchar vi samman dig med utbildningar som leder till yrket. Du får förslagen via vår systersajt, Studier.se.


  Beskriv inriktning på utbildningen, så vi kan hitta de bästa förslagen för just dig.

  136 Lediga jobb som språkledare

  VISA FLER LEDIGA JOBB


  MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

  Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
  Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
  OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.