På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Språkledare
Spela filmen

Språkledare

Språklig mångfald är en viktig del i människans kulturarv och ett redskap för att uppnå större interkulturell förståelse.

Språkledare undervisar i språk. Du är ofta inte behörig lärare, men har intresse av och erfarenhet inom språkundervisning. Du leder undervisning i svenska för personer som har ett annat modersmål än svenska.

Utbildning

Det är arbetsgivaren som avgör vilken kompetens som behövs för att kunna jobba som språkledare. Men de vanliga kraven är minst gymnasiekompetens och språkintresse. All eftergymnasial utbildning är ett plus liksom erfarenhet av att undervisa.

En bra grund är dock gymnasiets Samhällsvetenskapsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller Humanistiska programmet.

Personliga egenskaper

Det är en stor fördel att ha stort intresse för språk och kunna flera olika språk, samt vara intresserad av pedagogik och gilla att träffa människor med olika etniska och kulturella bakgrunder.

Visste du att...?

... världens mest talade språk är mandarin, som talas av ca 940 miljoner människor.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

86 Lediga jobb

SFI-lärare till ABF Vux Odinsskolan

Arbetsgivare / Ort: Abf Göteborg Vuxenutbildning AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-05
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • SFI-lärare

Om jobbet
ABF Vux kompetensutvecklar vuxna och bygger broar in i arbetslivet. Målet är att vår verksamhet ska leda till jobb eller fortsatta studier för våra deltagare. Vi bedriver utbildningsverksamhet på uppdrag av kommuner och myndigheter inom sfi, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt yrkeshögskola. Vill du vara med och skapa möjligheter för våra elever och deltagare? Vi söker dig som delar vår vision och värdegrund och som vill arbeta på en arbetsplats där vi trivs och är engagerade. Vi söker dig som brinner för utveckling, tar ansvar och hittar lösningar på stora som små utmaningar och som vill samarbeta med kompetenta kollegor Inom ABF Jobb, en del av ABF Vux, erbjuder vi omställningsstöd inom ramen för TSL samt tjänsten Stöd och matchning via Arbetsförmedlingen. ABF Vux ägs av studieförbundet ABF Göteborg och har bedrivit verksamhet sen 1997. Vår huvudsakliga verksamhet bedrivs i Göteborg och Jönköping, men vi finns även i Borås, Gotland, Värmland, Skåne och Fyrbodal.   Behöriga sfi-lärare till ABF Vux Göteborg Utgångspunkten för vår undervisning är elevernas intressen och lust att lära. Våra ledord är nyfikenhet, samarbete och kundfokus. Vi bygger vårt lärande på den vuxnes livsvärld samtidigt som vi utmanar den. Kvalifikationer Du är en engagerad lärare som har lärarlegitimation med behörighet för sfi. Erfarenhet från undervisning inom vuxenutbildningen är meriterande. Som person är du kreativ, nytänkande, välstrukturerad och har en förmåga att inspirera andra. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har lätt för att anpassa dig till olika målgrupper. Du har god datorvana och använder digitala hjälpmedel i din undervisning. Du är drivande och positiv till utveckling av vår verksamhet i nära samarbete med dina kollegor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av andra kulturer och kunskaper i fler språk än svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Villkor Tillsvidareanställning (för tillsvidareanställning krävs SVA 30 hp). Tillträde enligt ök. Vi tillämpar kollektivavtalet mellan Fremia och fackförbunden LR, Lärarförbundet, Vision och Kommunal. På ABF Vux har alla medarbetare semestertjänst med 30 dagars semesterrätt. Som lärare har du ett flexibelt arbetstidsavtal. Kontaktpersoner Rektor: Carina Bergsman; [email protected] Facklig kontaktperson: Fridah Morgan LR; [email protected] Ansökan Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt, dock senast 2021-10-22. Till rekryteringsföretag och annonsförsäljare: Vi undanber oss vänligt men bestämt alla förfrågningar från annonsförsäljare och rekryteringsföretag i denna rekrytering.
Arbetsgivare
Abf Göteborg Vuxenutbildning AB
Ansökan
Ansök senast 22 oktober (2 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Tolkar sökes i Gävleborg

Arbetsgivare / Ort: Språkservice Sverige AB
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 22 oktober (2 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-22
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Meriterande
  • Auktoriserad tolk

Om jobbet

Språkservice Sverige AB är landets största tolk- och översättningsbyrå som förmedlar språktjänster till kunder i hela landet. Företaget är certifierat enligt ISO 9001:2008 och har huvudkontoret i Malmö.


Vi söker nu tolkar i bland annat språken somaliska och tigrinja, men även språkkunniga i övriga språk är välkomna att ansöka. Idag förmedlar vi tolkuppdrag till bland andra Kammarkollegiet och ett flertal avtal med kommun och landsting runt om i landet. Vårt nyaste förstahandsavtal med Region Gävleborg har möjliggjort för oss att kunna utöka vår tolkstyrka just här.


Kraven för att arbeta som tolk är att man antingen är auktoriserad tolk eller har genomgått grundläggande tolkutbildning. Svenska gymnasiekompetens eller motsvarande är ett minimikrav.


Du som är intresserad och anser dig ha förutsättningarna men inte har genomgått tolkkurser kommer att bli hänvisad till utbildningar vid exempelvis folkhögskola, studieförbund eller våra interna utbildningar.


Är du redan utbildad och/eller verksam tolk kan du fylla i en intresseanmälan på vår hemsida: www.sprakservice.se och skicka den till oss antingen digitalt eller per post. Mer information om oss kan du också läsa om på vår hemsida.


Vi ser fram emot att höra av dig.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsgivare
Språkservice Sverige AB
Hemsida: https://www.sprakservice.se/se/jobb7/arbeta-som-tolk
VISA MINDRE

SFI-lärare kvällstid

Arbetsgivare / Ort: Hermods AB
Omfattning / Varaktighet: Deltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • SFI-lärare

Om jobbet
Hermods grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra gymnasie- och vuxenutbildningar samt yrkeshögskolor hjälper årligen cirka 70 000 studerande och deltagare med utbildning och jobbmatchning. Hermods är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Din utmaning Vi söker dig som vill arbeta som lärare på sfi kvällstid på en av våra enheter i centrala Stockholm. Du är en driven och entusiastisk person som brinner för att undervisa. Vi ser gärna att du arbetar dialoginriktat och du behöver ha hög digital kompetens med stor vana av att arbeta med digitala verktyg. Undervisningen består för närvarande av klassrumsundervisning kombinerad med undervisning på distans via Hermods lärplattform Novo samt fjärrundervisning. Du arbetar på plats i skolan. Från och med augusti räknar vi med att eleverna kommer ha all sin undervisning på plats i klassrum. Vi erbjuder dig Vill du utveckla deltagare och elever tillsammans med oss på Hermods? Vi tror på individens egna idéer och ansvar för att nå tydliga mål. Hermods erbjuder dig en flexibel och stimulerande arbetsplats där du ges goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så ta chansen! Din profil Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i sfi, Anställningen Tjänsten är en timanställning, visstid. Omfattning: Deltid. Undervisning 2 kvällar i veckan, måndagar och onsdagar Tillträde: Snarast Vi tillämpar kollektivavtalet mellan Almega Utbildningsföretag/Tjänsteförbunden och fackförbunden Unionen/SI Intresserad? Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan snarast. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på: [email protected] [email protected]
Arbetsgivare
Hermods AB
Ansökan
Ansök senast 23 oktober (3 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE

Kvällslärare till SFI

Arbetsgivare / Ort: Sigma Academy AB / ESKILSTUNA
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 23 oktober (3 dagar kvar)
Publicerad: 2021-09-23
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Färdigheter
Krav
  • Lärarexamen

Om jobbet

Sigma Academy erbjuder utbildning för vuxna inom SFI, grundläggande nivå, gymnasienivå och yrkesutbildningar. Vi söker nu en kvällslärare för vår verksamhet i Eskilstuna.

Du är behörig lärare och vi ser gärna att du har erfarenhet av vuxenutbildning. Tjänsten förutsätter att du har förmåga att arbeta både självständigt och i lag. Du som söker ska ha genuint intresse av att arbeta med människor med olika kulturell bakgrund, kunna individanpassa din undervisning och vara kreativ i klassrummet.

ÖVRIGT

Som person är du positiv, prestigelös, ansvarstagande och är trygg i din person. Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kompetens och personlighet berikar verksamheten.

Det är meriterande om du har kunskap i ett eller flera utomeuropeiska språk. Vi söker en lärare för undervisning i SFI. Tjänsten omfattar både undervisning, planering och uppföljning av undervisningen. Du förväntas kunna samarbeta med kollegor, kunna ta initiativ och ha en aktiv roll i klassrummet.


Vi tillämpar provanställning på alla våra tjänster.

Arbetsgivare
Sigma Academy AB
Kriebsensgatan 5
63225 ESKILSTUNA
Hemsida: http://www.sigmaacademy.se
Ansökan
Ansök senast 23 oktober (3 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Språk-, läs- och skrivutvecklare med logopedexamen

Arbetsgivare / Ort: Lunds kommun
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tills vidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)
Publicerad: 2021-10-11
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav
  • Logoped

Om jobbet
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss? På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten. Om oss Pedagogiska resursenheten (PRE) är en tvärprofessionell enhet som arbetar förvaltningsövergripande utifrån ett främjande och förebyggande perspektiv på barns och elevers lärande och utveckling. I enhetens uppdrag ingår att att stödja förskolor och skolor med utgångspunkt i undervisning, lärmiljö, profession och organisation. Nu utökar vi PRE med två nya tjänster som språk-, läs- och skrivutvecklare (SLS-utvecklare).  Vi söker dig som är logoped och som har vilja och intresse av att arbeta tvärprofessionellt i ett utvecklingsinriktat arbetslag tillsammans med den andra SLS-utvecklaren, vilken är specialpedagog alt. speciallärare. Utifrån respektive kompetens bildar ni en helhet inom området för att bidra till såväl utveckling som höjd kvalité inom språk-, läs- och skrivområdet.   Arbetsuppgifter Uppdraget som SLS-utvecklare är ett åtgärdande, främjande och förebyggande arbete med fokus på att såväl enskilt barns/elevs som barns/elevers måluppfyllelse ska öka, samt att bidra till att tillgängliggöra lärmiljöer. Tillsammans med din kollega kommer du att driva ett systematiskt och riktat utvecklingsarbete och bidra till att det finns ett helhetsperspektiv och en röd tråd i insatserna i ett 0-16 år perspektiv - över stadiegränser och personalbyten. Du som SLS-utvecklare är en viktig resurs för att höja kompetensen i verksamheten med målsättning att främja alla barns och elevers språk- och kunskapsutveckling. I ditt uppdrag uppdrag ingår även att att stödja medarbetares arbete med enskilda elever. Det åtgärdande uppdraget innebär: - att stödja förskolor och skolor avseende pedagogiska insatser för barn- och elever med alla typer av språk- läs- och skrivsvårigheter, oftast inom ramen för den ordinarie undervisningen - att erbjuda konsultation och handledning (avidentifierat) - att tillsammans med ordinarie personal inom verksamheten och i praktiskt arbete stödja enskilda elever Det främjande och förebyggande uppdraget innebär:   - att ansvara för kompetensutveckling av förskollärare och lärare, exempelvis genom att ta del av lärares erfarenheter och önskemål, inspirera dem i undervisningen och vara ett stöd i arbetet med elevernas språk-, läs- och skrivutveckling - att följa upp, analysera och utveckla språk-, läs- och skrivutvecklingen i undervisningen och verksamheten. Medvetandegöra vikten av tidig identifikation och insatser. - att erbjuda förskolor och skolor stöd i vilka metoder som är effektiva och evidensbaserade. - att genom föreläsningar och workshops lyfta forskning och litteratur inom området samt ordna pedagogiska samtal och diskussioner om aktuella frågor - att ta fram kommunövergripande handlingsplan för språk- läs och skrivutveckling – för enhetlighet - att du kommer att vara en viktig del i förvaltningens SKA-arbete och inom ramen för detta kommer du att kartlägga förutsättningar och behov, sätta utvecklingsmål och planera åtgärder samt genomföra och följa upp dessa.  Som SLS-utvecklare arbetar du i nära samarbete med rektorer, du medverkar i ledningsgruppers arbete och vid behov i arbetsgrupper. Du verkar för att stärka samordning mellan olika professioner så som exempelvis bibliotekarier, specialpedagoger och SvA-lärare.  Vi söker dig som är legitimerad logoped, gärna med påbyggnads-/specialistutbildning med inriktning språk. Har du kurser inom pedagogik eller som omfattar barns/elevers lärande är det meriterande. För att lyckas i din roll behöver du ha erfarenhet av arbete med barn och elever inom förskola eller skola och du har erfarenhet av att handleda. Vi bedömer även att fortbildning eller erfarenhet inom process-/projektledning eller utvecklingsarbete är meriterande. Vidare behöver du ha goda kunskaper i kartläggning, uppföljning, dokumentation och analys och du är väl förtrogen med läs-, tal- och/eller skrivproblematik. Det kommer att underlätta ditt uppdrag om du har tidigare erfarenhet av att utbilda, hålla work-shops eller ansvara för dialoggrupper. För att trivas i rollen behöver du ha mycket god samarbets- och samverkansförmåga och du har förmågan att skapa ändamålsenliga relationer med kollegor och vårdnadshavare. Din pedagogiska insikt är god och du har förståelse för hur barn respektive vuxna kan ta till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du lyssnar, kommunicerar och är lyhörd för andras behov och du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren.  Även om du ska arbeta i nära samarbeta med den andra SLS-utvecklaren ställer tjänsten krav på att du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Du arbetar efter uppsatta mål och anpassar dina prioriteringar och din planering när förutsättningar eller mål ändrar sig. Du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi erbjuder dig en utvecklande tjänst med många samarbetsytor där du ges möjlighet att påverka såväl form som innehåll. Vi har flextidsavtal, möjlighet att semesterväxla, friskvårsbidrag (som vi gärna ser att du nyttjar) och sitter i moderna och central lokaler med goda pendlingsmöjligheter. Vi kommer att arbeta med löpande urval och de första intervjuerna är den 9 november (em) och 10 november (heldag). Vi ber dig därför redan nu planera din tillgänglighet. Välkommen med din ansökan! För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/
Arbetsgivare
Lunds kommun
Ansökan
Ansök senast 24 oktober (4 dagar kvar)

Ansök här
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.