Distansinstitutet

Distansinstitutet - utbildning på dina villkor!

Distansinstitutet erbjuder en mängd distansutbildningar inom efterfrågade yrkesområden, som dessutom är speciellt anpassade för en flexibel livsstil!

Alla våra utbildningar ges på distans och du har möjlighet att välja själv var och hur du vill bygga din fortsatta karriärutveckling.

Våra utbildningar är planerade tillsammans med med experter inom sitt respektive ämnesområde. Deras mångåriga erfarenhet och kompetens är din garanti för att utbildningen innehåller alla aktuella kunskapsmoment som dagens arbetsmarknad efterfrågar.

Utbildningsmaterialet för respektive kurs är framtaget i samarbete med noga utvalda experter från näringslivet. Du studerar moment för moment när det passar dig och behöver du hjälp eller stöd så finns vi där för dig.

Distansinstitutet erbjuder endast utbildningar online, det innebär att du aldrig har klassrumsträffar. När du köpt din utbildning får du direkt tillgång till materialet och kan påbörja dina studier inom några minuter. Du väljer själv om du vill studera på heltid eller deltid.
 

Här hittar du alla våra distansutbildningar! >>
 

Efter avslutade studier får du ett diplom som bevis på att du har slutfört din utbildning med godkända resultat och det visar även vilka kunskaper och kompetenser du förväntas ha uppnått. Du kan även välja att göra ett arbetsprov i syfte att få Distansinstitutets certifikat. Arbetsprovet kan bestå av antingen praktik eller en caseuppgift.

Vill du ha en kvalitativ utbildning, anpassad för en flexibel livsstil? - Då har du hittat rätt!

Välkommen till Distansinstitutet!

Visa mer
Visa mindre

Privata utbildningar hos Distansinstitutet

Socialpedagog

Utbildningen innefattar arbete med utsatta människor i alla åldrar från barn till åldringar och verksamheter som t.ex. HVB-hem, LSS-boenden eller stödboenden. Arbetsförmedlingen bedömer att det kommer finnas stora möjligheter till arbete under de kommande fem åren.

Samtalscoach

En unik fördel med denna utbildning till samtalscoach är att du får alla verktyg från ax till limpa för att starta din egen verksamhet. Detta gör utbildningen komplett med stort fokus på hur du använder dina nya kompetenser och kunskaper direkt efter avslutade studier. Att kunna hjälpa människor att hitta sin inre motivation för att uppnå sina önskade förändringar i livet är en gåva.

Lärarassistent

En lärarassistent är en ovärderlig tillgång för skolan där lärare kan behöva kompletteras. Behovet från lärarassistenter ser väldigt olika ut från skola till skola men huvuduppgiften är alltid att hjälpa lärare att använda sin tid till sitt kärnuppdrag, nämligen att undervisa. Arbetsmarknaden ser väldigt ljus ut för yrkesgruppen och du kommer kunna arbeta på både privata och kommunala skolor från förskola upp till gymnasium och vuxenutbildning.

Integrationspedagog

Efter den här gedigna och heltäckande distansutbildningen kommer du bli väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden då behovet av integrationspedagoger är stort. Du kommer bl.a. få kunskaper inom socialtjänstlagen, skollagen och även brottslagen vilket gör att du kan arbeta inom både kommun, skola samt vård och omsorg.

HR-koordinator

Yrkesrollen HR-koordinator och HR som koncept har verkligen stigit i status och utvecklats genom tiden, idag pratar man om evidensbaserad HR som fokuserar på att hitta bevis för att metoder och processer är effektiva nog för att använda på företaget.

HR-specialist

Denna HR-specialist utbildning riktar sig till dig som läst HR-koordinator och/eller har arbetat några år med HR. Syftet med denna utbildning till HR-specialist är att rusta dig för mer ansvar och mer seniora positioner inom HR som exempelvis HR-specialist, HR-business partner eller HR-chef.

Rekryterare

Denna utbildning till rekryterare vänder sig till dig som vill börja arbeta med rekrytering eller om du redan arbetar som rekryterare och vill bli säkrare i din roll. Utbildningen passar också utmärkt för dig som idag är HR-koordinator eller HR-specialist och vill fördjupa dina kunskaper inom rekryteringens samtliga steg.

Administratör

En administratör arbetar på alla möjliga arbetsplatser inom både offentlig och privat sektor och i nästan alla branscher. Du blir den personen på företaget som får helheten att gå ihop samtidigt som du kommer hantera kontakter utåt via telefon och mejl.

Löneadministratör

Denna utbildning till löneadministratör riktar sig till dig som tycker om siffror och vill arbeta i nära kontakt med andra människor. Du kommer känna till de grundläggande lagarna och reglerna kring lön och kan hjälpa medarbetare på företaget med allt från utlägg, reseräkningar och semesterersättning till anställningsavtal och frånvaro. Du kommer kunna sköta löneadministrationen självständigt på ett mindre företag eller assistera på ett större företag.

Projektledare

För att ett projekt ska nå önskat resultat, hålla den satta budgeten och inte minst ha någon som håller samman, driver och leder projektet är en projektledare central. Denna distansutbildning till projektledare passar både för dig som har projektledaransvar idag och också dig som önskar att ha det i framtiden. Du kommer få väldigt mycket värdefull information, alla modeller och alla mallar som krävs för att lyckas i rollen som projektledare.

Ekonomiassistent

Denna utbildning till ekonomiassistent är för dig som vill ha den kompetens som arbetsmarknaden kräver idag. Du kommer få grundliga kunskaper i allt från löpande bokföring till olika nyckeltal och budgetering. Du studerar helt på distans och på de tider du tycker passar bäst utan deadlines. Det behövs inte några som helst tidigare erfarenheter från arbete inom ekonomi för att kunna läsa denna utbildning till ekonomiassistent. Du behöver bara tycka om att arbeta med siffror, struktur och rutiner.

Upphandlare

Efter utbildningen kan du arbeta som som upphandlare eller affärskoordinator på myndigheter, kommuner och regioner. Du kan även arbeta som Bid Manager eller anbudsansvarig på företag i den privata sektorn efter du är färdig med denna distansutbildning. Inga förkunskaper eller behörigheter krävs för denna utbildning till upphandlare.

Inredare

Vår distansutbildning till inredare är för dig som vill arbeta med inredning och styling professionellt eller bara har ett intresse och vill fördjupa dina kunskaper. Du kommer att lära dig allt från färg, ljus och textil till återbruk. Eftersom denna utbildning är på på distans och du studerar i din egen takt behöver du inte ansöka till den här utbildningen och riskera att inte komma in. Vi tar emot deltagare varje dag, året om.

Vårdbiträde

Yrkesutbildning, 2 terminer. Du behöver inga krav på förkunskaper eller betyg för att söka utbildningen till Vårdbiträde. Efter din utbildning kommer du att kunna arbeta som vårdbiträde inom t.ex. äldreomsorg, i LSS-verksamheter, inom socialpsykiatri och även inom hälso- och sjukvården. Dina brukare kan vara allt från barn och ungdomar till vuxna och äldre. Dina personliga egenskaper som vårdbiträde är att du behöver ha empatisk förmåga, vara ordningsam och strukturerad samt ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra människor då du behöver samverka med anhöriga och annan vårdpersonal för att kunna ge den bästa möjliga vården.

Miljöstrateg

Som miljöstrateg kommer du att vara väl positionerad att vara del av företagets utvecklingen. Du kommer att ha kunskap om ekosystemen, naturlagarna och organisationsutveckling. Utbildningen kommer att rusta dig inför att hitta de rätta verksamhetsmålen, formulera indikatorer och välja bra verktyg för verksamheten. Sist, men det absolut viktigaste, är att du som förändringsledare kommer att kunna driva verklig förändring. Som miljöstrategen har du en central roll att spela, antingen som stöd till en ledningsgrupp i en mindre organisation eller som del av ett hållbarhetsteam.