På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Relationscoach

Relationscoach

Relationscoach försöker få igång ett samarbete där personer som har problem i sina relationer själva kommer på lösningar som kommer att funka för dem.

Personliga egenskaper som krävs är att man är en lugn och tålmodig person men som samtidigt har en välutvecklad förmåga att entusiasmera människor.

Utbildning

Passande utbildningsbakgrund är någon form av beteendevetenskaplig utbildning. 
Se gärna info om yrket beteendevetare.

Antropomorfism
Att tillskriva "döda ting" mänskliga egenskaper är ett fenomen som kallas för antropomorfism. Ex. finns det människor som pratar med och ibland även tro sig ha en sort "relation" till uppstoppade gossedjur, kläder, möbler och böcker. Ofta är det ensamma männskor som saknar ett relevant socialt sammanhang som ägnar sig åt att skapa "mänskliga relationer" med "döda ting".

Lilla ordboken
Serieotrohet - ett fenomen när man tittar på ett avsnitt av en TV-serie utan att ens partner, som följer samma serie, är med. Källa: sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord.

Visste du att...?

Skottdagen - inträffar var fjärde år, dvs 29 febr 2020, 29 febr 2024, 29 febr 2029 osv., och enligt borgerlig svensk tradition från 1800-talet kunde kvinnor fria till män endast den 29 februari, dvs bara under en dag var fjärde år. Under alla andra dagar var tanken att det är en man som ska fria till en kvinna.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.