På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Samtalsterapeut

Samtalsterapeut

Samtalsterapeuter genomför enskilda samtal, familjesamtal, parsamtal och samtal i grupp. Som samtalsterapeut träffar du olika människor, alla med sin unika historia och sina individuella behov. Samtalsterapeuten använder samtalet som verktyg för att bidra till personlig utveckling genom att hjälpa personer att identifiera sina problem och komma på möjliga lösningar.

Andra titlar för samtalsterapeuter är äktenskapsrådgivare, parterapeut, missbrukskonsult, lösningskonsult mm.

Utbildning

Samtalsterapeut är inte en skyddad yrkestitel. Ofta förekommer det benämning diplomerad samtalsterapeut eller utbildad samtalsterapeut. Diplom kan man få efter en kurs hos privata utbildningsanordnare, där betalar du själv för din utbildning och har oftast inte rätt till studiemedel från CSN.

För att få anställning som t.ex samtalsterapeut, familjebehandlare, familjerådgivare, behöver du ha en socionomexamen samt gärna kandidatexamen i beteendevetenskap.

Framtidsutsikter

Om du har kunskaper inom psykologi / beteendevetenskap, finns jobb som personal mental trainer, vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att stötta människor mentalt för att de ska kunna uppnå professionella och personliga mål och skaffa eller bibehålla en känsla av större meningsfullhet i jobbet och i livet som helhet.

Arbetsplats

Många samtalsterapeuter är egna företagare, men kan också vara anställda inom t.ex sjukvården, rättsväsendet, Stadsmissionen eller inom socialtjänsten.

Visste du att...?

... begreppet "Stockholms syndrom" härstammar från gisslandramat som ägde rum i augusti 1973 på dåvarande Kreditbanken vid Norrmalmstorg i Stockholm. Det var Nils Bejerot, en svensk psykiater och forskare, som hittade på uttrycket, som kort och förenklat kan beskrivas som ett fenomen när offret tar parti för förövaren.

Länktips

Visa mer
Visa mindre

3 Lediga jobb

Leg. Psykolog

Arbetsgivare / Ort: Psykosocial Support Familjehemsguiden Fexler Höj / Trosa
Omfattning / Varaktighet: Heltid / Tillsvidare
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 30 September (4 dagar kvar)
Publicerad: 2020-07-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Samtalsterapeut

Om jobbet

Vi arbetar med barn och ungdomar som behöver ett litet behandlingssammanhang och just nu behöver vi utöka teamet med leg psykolog. Som psykolog kommer du att ingå i ett team som jobbar med kvalificerat behandlingsarbete med inriktning på barn och ungdomspsykologi. Teamet består av behandlingsfamiljen, teamledaren, konsulent, behandlingsstödjare, ungdomsstödjare och psykolog. Din arbetsuppgift blir att bidra med psykologisk kompetens och kunskap om barn och ungdomars utveckling. Ansvara för psykologisk bedömning under inskrivningsprocessen och för neuropsykiatriska utredningar vid behov. Ansvara även för barnet/ungdomens psykoterapeutiska behandling och ha uppföljning utifrån standardiserade utvädringsinstrument.

Familjehemsguiden har utarbetat en arbetsmodell ” En process i rörelse” som är anknytningsbaserad och processinriktad med fokus på samspelet mellan behandlingsföräldrarna och den placerade enligt ”Vägledande samspel” ICDP med betoning på utvecklingsfrämjande samspel. I vår modell ingår även Marte Meo som är en samspelsbehandling mellan barn och förälder i syfte att stödja och öka förälders förståelse för barnets behov och förmåga. Marte Meo bygger på de utvecklingspedagogiska principer som är avgörande för alla barns utveckling. Metoden ger en direkt återkoppling på vad som behöver förstärkas och ger föräldrar på ett omsorgsfullt sätt stöd i sin relation till sitt barn.

Personalens teoretiska grundsyn vilar på modern psykodynamisk och systemisk teorigrund.

Tjänsten omfattar heltid eller enligt överenskommelse

Du skall ha B-körkort och behärska modern teknik samt kunna utrycka dig väl, muntligt och i skrift.

Vi har en fortlöpande rekryteringsprocess av personal med urval och intervjuer. Så vänta ej med din ansökan.

För mer information maila eller kontakta verksamhetsansvarig Gerty Fexler Höjer fil.mag. och handlere i socialt arrbete 070-3324 830

Arbetsgivare
Psykosocial Support Familjehemsguiden Fexler Höj
61921 Trosa
Hemsida: www.familjehemsguiden.nu
Ansökan
Ansök senast 30 September (4 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Medium

Arbetsgivare / Ort: Elander, Angelina
Omfattning / Varaktighet:
Lönetyp: Rörlig ackords- eller provisionslön

Ansök senast 7 October (11 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-08
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Samtalsterapeut

Färdigheter
Meriterande
 • Kognitiv psykologi
 • Familjepsykologi
 • Coaching
 • Religionsvetenskap/teologi
 • Andlig repertoar
 • Ceremonier
 • andliga
 • Motiverande samtal
 • Utvecklingssamtal
 • metodutveckling
 • Handledarerfarenhet
 • Faktureringsvana
 • Intervjuvana
 • telefonintervjuer

Språk
Krav
 • Svenska
Meriterande
 • Engelska
 • Arabiska
 • Finska

Om jobbet

Är du medial och vill jobba med medial vägledning och personlig utveckling? Cleos Tarot söker nu ett antal medium till våra betallinjer.


Jobbet innefattar att svara i telefon enligt schemalagda tider och vägleda de kunder som ringer in gällande vad de behöver hjälp med. Du loggar in på en portal och får därefter samtal kopplade till din telefon. När du svarar på samtal ska du kunna fokusera på kunden, lyssna, vägleda och stötta. Det är viktigt att du kan tolka tarotkort eller använder dig av annan form av divination samt att du är inkännande.


Cleos Tarot startade 2018 och har en vision om att samla Sveriges bästa medium och tarot-tolkare på vår linje. Vi arbetar med stort fokus på kunden och använder oss av det trossystem/världsåskådning kunden förmedlar och möter upp med vägledning anpassat efter detta. Vi diskriminerar inte någons förhållningssätt till tillvaron och accepterar att alla är olika, men söker samtidigt gemensamma nämnare i kommunikationen. Mycket av vårt arbete består av uppbyggande av självförtroende och att kunden själv ska komma fram till insikter och hitta lösningar på sina problem.


Som medium hos Cleos Tarot bestämmer du själv över dina tider, men måste kunna lägga ett veckoschema. Du arbetar på frilansbasis och är därmed inte bunden som anställd. Det är fördelaktigt om du har egen firma, då du ska kunna fakturera. Tidigare medarbetare utan egen firma har använt sig av faktureringstjänster som Cool Company och varit nöjda med detta då de tar hand om din fakturering och betalar ut arvode till dig genom dem. Du behöver ha tillgång till telefon och vara flytande i svenska och gärna engelska eller andra språk.


Skicka in din ansökan till [email protected] och bifoga CV och personligt brev där du motiverar varför just du vill jobba som medium hos oss och vilka tidigare erfarenheter du har.


Arvode: 6 kr/minut med kund

Arbetsgivare
Elander, Angelina
Hemsida: www.cleostarot.com
Ansökan
Ansök senast 7 October (11 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE

Samtalsterapeut

Arbetsgivare / Ort: Vårdcentral Avestahälsan AB / Avesta
Omfattning / Varaktighet: Heltid / 6 månader eller längre
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Ansök senast 14 October (18 dagar kvar)
Publicerad: 2020-09-14
Källa: Arbetsförmedlingen
VISA MER
Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Meriterande
 • Samtalsterapeut

Om jobbet

Vi söker nu en samtalsterapeut för vikariat på minst ett år från och med december 2020.

Här finns möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta med lätt till måttlig psykisk ohälsa i nära samverkan med andra tvärprofessionella yrkesgrupper både inom primärvård och företagshälsovård.

Arbetet sker enligt nationella riktlinjer med bedömningssamtal, likaså i primärvårdens åtagande gällande psykisk ohälsa både individuellt och i grupp.

Som medarbetare på både Vårdcentralen och Företagshälsovården Avestahälsan kommer du att utföra bedömningar av psykisk ohälsa samt arbeta med psykoterapeutiska behandlingar som efter bedömning och överenskommelse kan ske individuellt, i grupp eller via internetbaserade behandlingsprogram.


Kvalifikationer

Krav

Minst steg-1-utbildning inom psykoterapi.

Din grundprofession är psykolog, psykoterapeut, socionom eller annan adekvat utbildning.

Meriterande

Erfarenhet av arbete inom primärvård och/eller företagshälsovård.

Erfarenhet av arbete med multimodalt team och krisstöd.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du bör ha god förmåga och erfarenhet av att samverka så väl internt som externt. Du har intresse för att delta i mottagningens utvecklingsarbete.

Är du samtalsterapeut och nyfiken på hur det är att arbeta hos oss?

Tveka då inte att snarast maila oss på [email protected], gärna med ett personligt brev och CV. Kontakta även gärna en av våra samtalsterapeuter för att höra mera om hur vi har det och vad arbetet hos oss innebär. Intervjuer och tillsättning kommer att ske fortlöpande.


Om Vårdcentral AvestaHälsan

Vårdcentral AvestaHälsan har funnits sedan 2012 och har idag ca 7500 listade patienter. Hos oss arbetar distriktsläkare, ST-läkare, AT-läkare, fysioterapeuter, barnmorskor, BVC-sköterskor, distriktssköterskor med olika profilområden såsom diabetes, antikoagulantia, inkontinens, astma/KOL och missbruk och rehabkoordinator. Vi har även rådgivningssköterskor, medicinska sekreterare, psykoterapeuter samt undersköterskor och eget lab.

Läs gärna mer om vilka vi är och vad vi gör på www.avestahalsan.se/vardcentralen/


Arbetsgivare
Vårdcentral Avestahälsan AB
Markusgatan 17
77430 Avesta
Hemsida: www.avestahalsan.se/jobba-hos-oss
Ansökan
Ansök senast 14 October (18 dagar kvar)

Ansök via mejl
[email protected]
VISA MINDRE
VISA FLER LEDIGA JOBB


MINA ÅSIKTER OM DETTA YRKE

Jobbar du inom detta yrke och tycker att något saknas eller inte stämmer i vår beskrivning?
Fyll i formuläret så lyssnar vi gärna på dina åsikter.
OBS! Vi erbjuder inga jobb eller vägledning via detta formulär.